adam_l27 No pewnie - lepiej nie widzieć i nie wiedzieć. 21.06.07, 15:48 Przecież aborcja daje tyle wolności a oni takie jakieś wstrętne obrazy malują. Co za esencja mieszczańskiego stylu bycia i życia :) Oczywiście jeśli się to pojmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: aborcja jest OK, mniej motlochu, wiecej powie IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.06.07, 16:11 MYsle ze w twoim przypadku bylaby uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: aborcja jest OK, mniej motlochu, wiecej powie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:48 Dlaczego nie zaczniesz od siebie, soulworm? Daruj ludziom powietrze, skoro wyznajesz takie poglądy. Myślisz, że "motłoch" to wszyscy inni tylko nie ty? Jesteś w wielkim błędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:03 to błagam stary dzwoń na policję, że cię to gorszy. W takich sprawach trzeba reagować. Wystarczy jeden telefon, namów znajomych, puki ludzie będą tylko narzekać nic się nie zmieni. dzwoń na policję i skarż nazi-kato-barbarzyńcę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.06.07, 16:08 Gość portalu: moi napisał(a): > to błagam stary dzwoń na policję, że cię to gorszy. W takich sprawach trzeba re > agować. Wystarczy jeden telefon, namów znajomych, puki ludzie będą tylko narzek > ać nic się nie zmieni. dzwoń na policję i skarż nazi-kato-barbarzyńcę!!!! Czyli barbarzyncy to nie ci co decyduja sie i wykonuja aborcje, ale ci co pokazuja czym jest aborcja. Mysle ze trzeba zamknac wystawy w obozie Auschwitz bo one moga popsuc nam apetyt na conajmniej jeden dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia jestem przeciwko aborcji 21.06.07, 16:12 nie akceptuje tej formy zalatwiania niechcianej ciazy hasla "moj brzuch moja sprawa" sa dla mnie obrzydliwe miejsce dla tej wystawy jest skandalem, powinna zostac zdjeta ze wzgledu na to ze widza to male dzieci, a nie powinny ale bardzo czujna rzecza jest porownanie aborcji do animalsowatych hasel poniewaz proaborcjonizm i propsizm czesto ida w parze i tez dla mnie jest zdumiewajace ze mozna tak o te pieski walczyc i inne urocze stworzonka i tlumaczyc mi ze to co widze na 10 tygodniu na usg to plod i sajonara i teraz te zdjecia obiegaja polske, w innym przypadku nikt by ich nie obejrzal poza kilkoma dewotkami z lpru, a tak wala po oczach, wiec tutaj drzagi polecialy w postaci dzieci ktore zobaczyly a nie powinny, ale... aha i oczywiscie nie jestem za tym zeby w tym ciemnogrodzie gdzie kupowanie prezerwatywy jest wstydem, srodkow antykoncepcyjnych w zasadzie prostytucja, domy dziecka zapchane po brzegi nieszczesliwymi dziecmi, a opieka spoleczna nie zauwazy nawet jak patologiczna rodzina kisi kolejne dzieci w beczkach zakazac aborcji, ale gdyby to byl normalny kraj, gdzie mozna oddac dziecko w dobre rece szybko i bez problemu, gdzie bez problemu mozna sie zabepieczyc przed ciaza etc etc to powiedzialabym "tak" aborcja powinna byc dopuszczalna tylko jesli zagraza zyciu matki i tyle moim dylematem wewnetrznym jest co z dziecmi o ktorych wiadomo ze sa ciezko uposledzone, tego nie wiem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: jestem przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:21 Jak będziemy mieli przeludnienie to powinno się zalegalizować morderstwa, bo warunki życia będą lepsze dla tych co pozostaną. Intrygujący relatywizm moralny. W taki sposób można wiele czynów usprawiedliwić. Jeżeli jakiś czyn jest złem, bo szkodzi człowiekowi to powinien on być zakazany niezależnie od warunków społeczno-ekonomicznych, bo to nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: jestem przeciwko aborcji 21.06.07, 16:36 Gość portalu: iwona napisał(a): > Jak będziemy mieli przeludnienie to powinno się zalegalizować morderstwa, bo > warunki życia będą lepsze dla tych co pozostaną. Intrygujący relatywizm moralny > . > W taki sposób można wiele czynów usprawiedliwić. Jeżeli jakiś czyn jest złem, b > o > szkodzi człowiekowi to powinien on być zakazany niezależnie od warunków > społeczno-ekonomicznych, bo to nie ma nic do rzeczy. ???? nie zrozumialam zupelnie w jaki sposob to sie odnosi do mojego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: jestem przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:53 odniosła się do fragmentu twojej wypowiedzi: "aha i oczywiscie nie jestem za tym zeby w tym ciemnogrodzie gdzie kupowanie prezerwatywy jest wstydem, srodkow antykoncepcyjnych w zasadzie prostytucja, domy dziecka zapchane po brzegi nieszczesliwymi dziecmi, a opieka spoleczna nie zauwazy nawet jak patologiczna rodzina kisi kolejne dzieci w beczkach zakazac aborcji, ale gdyby to byl normalny kraj, gdzie mozna oddac dziecko w dobre rece szybko i bez problemu, gdzie bez problemu mozna sie zabepieczyc przed ciaza etc etc to powiedzialabym "tak" aborcja powinna byc dopuszczalna tylko jesli zagraza zyciu matki i tyle moim dylematem wewnetrznym jest co z dziecmi o ktorych wiadomo ze sa ciezko uposledzone, tego nie wiem," Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: jestem przeciwko aborcji 05.08.07, 23:41 Gość portalu: iwona napisał(a): > Jak będziemy mieli przeludnienie to powinno się zalegalizować morderstwa, bo > warunki życia będą lepsze dla tych co pozostaną. Intrygujący relatywizm moralny > . > W taki sposób można wiele czynów usprawiedliwić. Jeżeli jakiś czyn jest złem, b > o > szkodzi człowiekowi to powinien on być zakazany niezależnie od warunków > społeczno-ekonomicznych, bo to nie ma nic do rzeczy. oczywiscie ze ma do rzeczy w obecnych warunkach kobieta czesto jest zmuszona przez warunki do niechcianych ciaz, warunki zyciowe spychaja ja na dno i w takich warunkach nigdy nie warzylabym sie podjac decyzji o zakazie aborcji mam po prostu malo faszyzujace poglady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ Powstrzymać katolickich fundamentalistów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:12 Turcja potrafi sobie poradzić z fundamentalistem islamskim, a w Polsce fundamentalizm katolicki rośnie w siłę. Jeszcze trochę i Polska stanie się katolickim odpowiednikiem Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... 21.06.07, 16:18 Potrzeba oświaty seksualnej bez demagogii o tym ,że prezerwatywa i globulka to ,,grzech''. Przecież grozi wszystkim AIDS,nie tylko homosiom.A ,,polactwo'' chce płacić podwójnie dziwkom za stosunek ,,bez''?! Są i tacy debile którzy powołują sie na ,,nauki kościoła''!!!!! Dosyć głupot o szkodliwości antykoncepcji!!!! Jest ustawa ,jedna z bardziej restrykcyjnych w świecie, i starczy. ,,Aborterka'' działa wbrew prawom ludzkim i boskim ,jej wybór.Co innego gwałt i zalecenia aborcji po badaniu prenatalnym. Ciekawe dlaczego nie karani są lekarze za: -wykonanie nielegalnej aborcji, i tak samo za -odmowę wykonania aborcji w przypadku np.gwałtu. Powołują sie na ,,uczucia religijne'' w państwie laickim!A po cichutku abortują ale...prywatnie za kasiora!!!,,Polactwo''! Oba przypadki to działanie niezgodne z ustawą! Hipokryzja doktorków i nawiedzonych ,,obrońców życia'' sięgneła dna przy pomysłach o wyświęceniu tej dziewczyny co nie poddała sie naświetlaniom, żeby uchronić noszone dziecko.A..że badania histopatologiczne wyciętego guzika NIE BYŁY WCALE ZROBIONE,to nieważne.Doktorki czyściutkie ! Takie ,,wystawy'' nic nie dadzą tylko kij w mrowisko.Chyba ,że o to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:25 A jakim prawem chcesz zmusić lekarza do zabicia człowieka wbrew przysiędze jaką składał i osobistym przekonaniom? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... 21.06.07, 16:57 Gość portalu: iwona napisał(a): > A jakim prawem chcesz zmusić lekarza do zabicia człowieka wbrew przysiędze jaką > składał i osobistym przekonaniom? Jakim prawem chces zmusic lekarza do zabicia czlowieka podczas porodu, mam tu na mysli matke ktora na skutek powiklan urodzic nie moze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:58 To jest zupełnie inna sytuacja gdy zagrożone jest życie matki i nie udawaj że nie widzisz różnicy. Wówczas decyzja należy do kobiety. ale wówczas lekarz postępuje tak a nie inaczej w celu ratowania życia (bądź kobiety bądź dziecka). Zupełnie inna sytuacja jest w momencie gdy ciąża nie zagraża życiu matki. Wówczas aborcja jest po prostu morderstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:28 A jak się jest katolikiem to faktycznie niektóre metody antykoncepcji są grzechem. No takie są zasady wiary, jak komuś to nie odpowiada to przecież nie musi należeć do kościoła katolickiego i tyle. Nikt nikogo nie zmusza do bycia katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:16 Przeczytaj sobie tekst przysięgi Hipokratesa i odpowiedź sobie uczciwie na pytanie, czy w świetle tej przysięgi lekarze mają moralne prawo dokonywać aborcji! www.portalmed.pl/xml/prawo/medycyna/komentarze/etyka/hipokr Zmuszanie lekarza, żeby łamał złożoną przysięgę dokonując aborcji, to jawny gwałt na wolności sumienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: 212.244.126.* 22.06.07, 12:35 Gość portalu: natus napisał(a): > Przeczytaj sobie tekst przysięgi Hipokratesa i odpowiedź sobie uczciwie na > pytanie, czy w świetle tej przysięgi lekarze mają moralne prawo dokonywać aborc > ji! > www.portalmed.pl/xml/prawo/medycyna/komentarze/etyka/hipokr > Zmuszanie lekarza, żeby łamał złożoną przysięgę dokonując aborcji, > to jawny gwałt na wolności sumienia! W Polsce obowiązuje obecnie Przyrzeczenie Lekarskie stanowiące część Kodeksu Etyki Lekarskiej uchwalonego przez Krajowy Zjazd Lekarzy: pl.wikisource.org/wiki/Przyrzeczenie_Lekarskie jeżeli jednak lekarz odmawia dokonania aborcji ze względu na swój światopogląd lub uczucia, wtedy zobowiązany jest do wskazania kobiecie innego lekarza, który tej aborcji dokona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Aborcja to zło ale zakazy nic nie dadzą.... IP: 212.244.126.* 22.06.07, 12:41 co więcej, przysięga Hipokratesa zostala zastąpiona Deklaracją Genewską - w 1948 roku, ze względu na zbrodnie dokonane przez lekarzy niemieckich podczas II wojny światowej. Przysięga jest dobrowolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.tkk.pl 21.06.07, 16:18 Dlaczego nikt nie organizuje wystaw z krwawymi ofiarami wojny, gdzie pokazano by ludzi z rozprutymi brzuchami i wnętrznościami na wierzchu, czy też ludzkie torsy z urwanymi kończynami? Litujemy się nad płodami ludzkimi po aborcji, ale nie mamy ochoty pokazać prawdy o ofiarach wojny. Czy to jest zgodne z moralnością? Dlaczego w niektórych kręgach naszego społeczeństwa występuje tak okrutne zakłamanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Flucky Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 10.202.3.* 21.06.07, 16:22 Bo wszycy wiemy, że wojna jest złem i nie ma kogo uświadamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 16:19 takie wystawy powinno się organizować w licheniu,łagiewnikach i na jasnej górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky flucky Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 10.202.3.* 21.06.07, 16:20 Wystawa stwierdza pewne fakty i tyle. Jełśi to jest obłuda to wszyscy jesteśmy obłudni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xibalb Granica mojej wolnosci jest Twoja wolnosc, IP: *.chello.pl 21.06.07, 16:20 nie zabraniam wyrazac Ci swoje poglady, ale jesli zmuszasz mnie zebym ich sluchal, naruszasz moja wolnosc. Forma przekazu w przypadku tej wystawy zmusza do odbioru tresci rowniez ludzi, ktorzy adresatami przekazu nie chca byc. Dlatego ta wystawa NIE JEST W PORZADKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Gdyby to byly genitalia na krzyzu IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.06.07, 16:32 to wystawa bylaby w porzadku. A tak to nie jest fair! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Nie rozumiesz. Gdyby IP: *.chello.pl 21.06.07, 16:44 to byly genitalia na krzyzu w miejscu tej wystawy,to nie byloby w porzadku. Skad to przekonanie,ze glosy krytyki sa tylko i wylacznie glosami krytykow katolickich wartosci. Zrozum,ze jesli chcesz isc na msze -to Ty o tym decydujesz i idziesz. Nikt Cie do tego nie zmusza, nie narzca i swojego punktu widzena. I to jest piekne. Czy w takie razie bylaby w porzadku w wystawa z 14, 15 letnimi dziewczynkami w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Nie rozumiesz. Gdyby IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.06.07, 16:48 W Detroit muzulmlanie nawoluja do modlitwy przez megafony. Kazdy to musi sluchac, bo tak wymaga konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black a czy w takim razie IP: *.chello.pl 21.06.07, 16:58 calej modlitwy tez musisz sluchac? Nie. Moga nawolywac bo to jest informacja przekazywana w sposob zgodny z bardzo stara tradycja. Poza tym halas muezina to ingerencja innego kalibru niz postawienie na publicznej drodze -tak po prostu - obrazow, ktore nie kazdy chce ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: Granica mojej wolnosci jest Twoja wolnosc, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:16 Do xibalb: > nie zabraniam wyrazac Ci swoje poglady, ale jesli zmuszasz mnie zebym ich > sluchal, naruszasz moja wolnosc. > Forma przekazu w przypadku tej wystawy zmusza do odbioru tresci rowniez ludzi, > > ktorzy adresatami przekazu nie chca byc. Dlatego ta wystawa NIE JEST W PORZADKU > . Ciekawe, co byś pisał, xibalb, gdyby ktoś z podobnym uzasadnieniem zabronił kolejnej "parady równości"? Nie ulega przecież wątpliwości, że uczestnicy tego typu parad zmuszają otoczenie do zapoznawania się nie tylko z ich poglądami, ale także z ich upodobaniami seksualnymi. Ciekawe, że te same środowiska domagają się prawa do obscenicznych manifestacji tzw. mniejszości seksualnych, a jednocześnie oburzają się, gdy swoje poglądy manifestują publicznie ludzie o innym nastawieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 209.208.236.* 21.06.07, 16:33 "Prokuratury - na osobiste polecenie ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry - występowały o uniewinnienie." Skad ta pewnosc o interwencji Ziobry? Kolejne dziennikarskie naduzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jak można porównać płód z człowiekiem? 21.06.07, 16:40 Nacjonalistyczne opętanie odbiera jakąkolwiek zdolność rozumowania - chcecie tylko więcej Polaków, a właściwie polaczków. Niechciane dzieci wyrastają na ludzi mających problemy z psychiką, dzięki czemu wstępują np. do Młodzieży Wschechpolskiej. Potrzebujecie więcej mięsa aratniego albo ćwierćinteligentów głosujących za Polską katolibską? To powiedzcie wprost, ale nie dorabiajcie do tego ideologii. A robienie z płodu męczennika jest dewaluacją życia ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.pl 21.06.07, 16:47 Ta wystawa przynajmniej pokazuje prawdę, jak aborcja wygląda "za kulisami". Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Proponuję zamieścić zdjęcia narodzonych w beczkach 21.06.07, 16:50 Proponuję dla równowagi zamieścić zdjęcia narodzonych dzieci utopionych w beczkach , spalonych w piecu a nawet rzuconych do koryta świniom - pewnie będą nie mniej drastyczne. jeśli ktoś dziecka miec nie chce to go miał nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Proponuję zamieścić zdjęcia narodzonych w bec IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 21:09 To jest dopiero relatywizm moralny. Jak się nie chce mieć dzieci to są inne metody niż skrobanie czy chowanie ich w beczkach. Ja jako obywatel tego państwa oczekuje ochronny prawnej zarówno dla dzieci które siedzą jeszcze w brzuchu mamy jak i tych już urodzonych. W momencie kiedy ktoś je skrzywdzi powinien ponieść za to surową karę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citizen X Za to wbijanie Azji na pal nie jest drastyczne? A IP: *.chello.pl 21.06.07, 16:50 to przeciez nasza narodowa lektura! Jak sie pan Wolodyjowski wysadza z Ketlingiem, czy wypalaja oczka Jurandowi ze Spychowa albo przerabiaja Marie na mydlo w lekturach szkolnych to wszystko jest cacy. Natomiast tutaj nasi kochani obywatele sa urazeni? Odwracaja dzieciom glowy od tych potwornych zdjec? Co za bezczelnosc i arogancja! Juz nie syndrom pawia i papugi, tylko kompleks strusia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Za to wbijanie Azji na pal nie jest drastyczn IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 21.06.07, 17:25 Citizen X, kilkuletnie dzieci nie czytują Medalionów o ile się nie mylę? Chyba, ze Ty swoim pociechom fundujesz takie lektury wieczorową porą, to gratuluję. Nie o wystawę chodzi, a o jej lokalizację. Dwa sklepy z ciuchami dla maluchów obok, plus sklep z zabawkami. Tobie to nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:55 Problem z tą wystawą jest też taki, że nie przedstawia tylko płodów po "ustawowej" aborcji, ale też wypadki, przedwczesne porody. To samo jest na stronach abtyaborcyjnych; podpisuje sie zdjęcie, ze np dany płód ma 6 tygodni, a naprawde ma np 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 21:17 A ja tam nie widzę podpisu, że te aborcje wykonane zostały w "terminie ustawowym". A poza tym co to ma do rzeczy. Aborcja niezależnie od momentu wykonania jest równie bestialskim aktem. Chyba nie uważasz że jak płód mniej przypomina człowieka to taka aborcja jest bardziej usprawiedliwiona. Jeszcze nigdy nie spotkałam się aby z płodu powstało coś innego niż człowiek. Nie wydaje mi się aby słuszne było ocenianie człowieka po ilości komórek z jakich jest złożony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 16:59 Zachowanie ludzi akceptujacych aborcje przypomina troche zachowanie małych dzeci podczas zabawy- zakrywam oczy, nie widze efektow tego co robie wiec moge zrobic jakies glupstwo na ktore nie odwazylbym sie widzac skutki swoich dzialan. Podobnie jest ze zwolennikami aborcji- urodzonego dziecka nie zabije przeciez to okrutne, ale płód w brzuchu przeciez go nie widac. Prosze sobie obejrzec zdjecia pokazujace jak rozwiniete jest dziecko juz w 8 tygodniu ciazy. Proponowalbym rowniez obejrzec film przedstawiajacy zabieg aborcji, ukazjuacy obrone dziecka przed szczypcami. Moze kiedy Panstwo zobacza zmienia zdanie. Nie jestem nawiedzonym katolem, jestem za antykoncepcją, ale jak mozna zezwalac na zabijanie. To nie jest godne cywilizowanego czlowieka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie aborcji!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:01 film o aborcji to słynny katolicki, całkowicie fikcyjny "niemy krzyk oczywiście? WARA OD MOJEGO BRZUCHA (oczywiście jakby nie inaczej) marcinie - NIGDY cię ten problem nie dotknie więc się odwal od MOJEJ macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:07 nic nie mam do twojego brzucha. Mozesz podjac decyzje ze nie chcesz miec dziecka w momencie stosunku stosujac odpowiednia antykoncepcje. A jesli nawet zajdziesz w ciaze, to lepiej je urodz i oddaj do domu dziecka. PS:Sory ale nie chcialby miec z tak niewrazliwa kobieta jak ty do czynienia. Kobieta zawsze kojarzyla mi sie chociaz z odrobina subtelnosci, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie aborcji!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:10 Zrób to zrób tamto. Czy jesteś ślepy, nie umiesz czytać? WARA od mojego brzucha, to ja podejmuję decyzję zgodną z moim sumieniem a nie twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:17 Tylko ze dyskusja nie tyczy sie twojego brzucha/nie rozmawiamy o odsysaniu tluszczu itp./ tylko dziecka ktore sie w nim znajduje. Powstało ono nie tylko dzieki tobie ale takze przy wspoludziale osobnika plci meskiej, dlaczego on nie ma wg ciebie zadnego prawa do swojego dziecka. Patrzysz bardzo egoistycznie. Jesli nie chcesz miec dzieci, twoja sprawa. Ze swoim cialem i zyciem mozesz robic co chcesz, ale musisz zrozumiec ze to nie jestes juz ty, tylko nowy czlowiek ktory tez ma takie same prawa jak ty. Jeszcze raz powtarzam ze nie jestem jakims rzecznikiem kosciola, rzadko tam chodze, patrze tylko i wylacznie z czysto humanistycznego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie aborcji!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:21 Ale dlaczego mi prawisz morały? nie znasz mnie, ja nie znam ciebie więc się ode mnie odwal. Praw morały swojej nieszczęśliwej kobiecie a mnie zostaw w spokoju. Czy ty to rozumiesz, czy w dalszym ciągu nie dociera. Nook powtórzę jeszcze raz - WARA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:26 Brak argumentów rodzi frustracje. Moja kobieta jest bardzo szczesliwa, czego prawdopodobnie ty nie mozesz powiedziec o sobie. Zycze mniej agresji, wiecej opanowania, i szczescia w zyciu bo tego ostatniego zdecysowanie ci brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Nie aborcji!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:29 A ty znowu mnie pouczasz i dajesz rady. Człowieku ty naprawdę nie umiesz czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:35 nikt Cie nie poucza, tylko zyczylem Ci szczescia, ale jesli nawet to cie denerwuje, to cofam zyczenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: Nie aborcji!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:22 Czy ty w ogóle rozumiesz, co to znaczy "sumienie?" Klepiesz tylko jak mantrę slogany wojujących feministek. Zero własnej refleksji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie aborcji!! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 21.06.07, 17:34 Bardzo interesujące, szkoda tylko, ze merytorycznie nic nie wnoszące do dyskusji na temat ustawienia wystawy "prolifersa" obok sklepu z zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Nie aborcji!! IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:42 Rzeczywiscie ustawienie tej wystawy obok sklepu z zabawkami moze rodzic kontrowersje.Mamy demokracje kazdy moze mowic to co chce, jednak nie powinien tez ograniczac wolnosci innych ktorzy moze nie maja specjalnie ochoty ogladac takich rzeczy. Jednak jak przypuszczam wystawa zostala wystawiona legalnie, wiec jedyne pretensje mozna miec do wladz miasta ktore zgodzily sie na miejsce ekspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mienszewik Otorz jestes nawiedzonym(nie wiem czy katolem) 21.06.07, 18:15 Te filmiki jak i te zdjecia z Opola sa zwykla MANIPULACJA. Dzieci na tych zdjeciach sa 6 miesiecznymi ludzmi ktore zmarly w wyniku PORONIENIA a nie jak manipulatorzy twierdza w wyniku aborcji. Filmiki na ktorych dzieci sie rzekomo bronia przed skrzypcami sa zwykla manipulacja. 8 tygodniowy plod nie jest tak rozwiniety jak sobie myslisz.Poszukaj troche informacji w sieci,ale nie na stronach manipulatorow ktorzy twierdza ze chronia zycie a tak naprawde temu zyciu zagrazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys To jakiś krewny Marka Jurka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:02 Sądząc po sposobie działania drugiego takiego debila to ze świeczką szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka niestety ;( Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.marketing-house.pl 21.06.07, 17:12 ciekawe czy w związku z tą wystawą i tym że chcą zabronić aborcji, antykoncepcji oraz tabletek po państwo wybuduje więcej domów dziecka kttóre zajmą się dziećmi wywalanymi na śmietniki? a może Kaczory albo ta pani co to wymyśliła się nimi zaopiekuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 21:32 Uważam, że przede wszystkim powinno się zmienić przepisy związane z adopcją, aby ułatwić i umożliwić rodzinom które nie mogą mieć dzieci adopcje. Ale co w cale nie znaczy, że brak miejsc w sierocińcach ma usprawiedliwiać pozwolenie na aborcję. Posługując się twoją argumentacją można powiedzieć, że sąd nie powinien przestępców wsadzać do wiezień bo są przepełnione. Jedno i drugie to są dwa oddzielne problemy, którymi trzeba się zająć. Ale na pewno nie powinno się rozwiązywać złych warunków w sierocińcach legalizacją aborcji, bo to jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Do "obrońców życia" IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:16 Najpierw zajmijcie się tymi dziećmi wiadomosci.onet.pl/52610,21,0,pokaz.html, a potem prawcie morały. Co? Nie kiwniecie nawet palcem? Czyżby "narodzone" jednak nie były już rak interesujące jak te schowane w macicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Do "obrońców życia" IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:22 Wazne sa wszystkie.Myslisz ze jesli ktos jest przeciw aborcji to cieszy sie z glodujacych na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Do "obrońców życia" IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:24 Link coś nie działa, inny www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4240099.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Do "obrońców życia" IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:33 Wiem czytalem o sprawie.Tez tego nie chce. Ludzie juz walcza ze wszelkimi patologiami od dawna, jednak swiat nie jest sprawiedliwy i niestety takie rzeczy nigdy nie znikna. Zawsze beda bogaci/miedzy innymi my-Europa/ ktorzy zyja w dostatku dzieki miliardom biedakow ktorzy na nich pracuja. Łatwo nam z pelnymi zoladkami o tym rozmawiac, ale wystarczy zapytac przechodniow czy sa sklonni zrezygnowac z wysokiego standardu zycia na rzecz glodujacych,teoretycznie odpowiedza zapewne ze tak jednak jesli dojdzie co do czego to nie jestem tego pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Do "obrońców życia" IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:38 Jasne pomoc takim dzieciom to już za trudne dla przechodniów ale prawienie morałów i wyciąganie łap do macic już nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_wlkp Re: Do "obrońców życia" IP: *.man.poznan.pl 21.06.07, 17:43 tylko wystawa ma trafic do przechodniow. Podobnie jak ta informacja prasowa do internautow. Do jednych trafi do innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Do "obrońców życia" IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 21:46 A co ty z tą swoją macicą. Mogę cię zapewnić, że państwa nie interesuje twoja macica, możesz sobie z nią robić co zechcesz póki twoje działania dotyczą tylko ciebie i twojego zdrowia. Państwo ma obowiązek interesować się jedynie tym, aby nikt nie krzywdził jego obywateli. Krzywdzenie dzieci w brzuchu jak i już poza nim jest zbrodnią i ludzie którzy tego dokonują powinni być surowo karani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: Do "obrońców życia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:30 Są tacy, którzy naprawdę pomagają kobietom z dziećmi w trudnej sytuacji życiowej. bazy.ngo.pl/search/wyniki.asp?baza=17&kryt_typ_instyt_multi=59&szukanie=zaawans1&wyniki=1 Domy samotnej matki www.yellowpages.pl/YP/8361-0-s/dom%20samotnej%20matki/ dom samotnej matki - Domy opieki - Polish Yellow Pages www.sciaga.pl/tekst/33971-34-dom_samotnej_matki_miejscem_odnalezienia_sie_kobiet_w_sytuacji_trudnej familiae.pl/www/index.php?option=com_content&task=category§ionid=3&id=23&Itemid=38 familiae.pl serwis rodzinny - Domy Samotnej Matki A co ty, Kas, robisz, by pomóc, kobietom, które zdecedowały się na urodzenie dziecka i są w trudnej sytuacji. Mówisz im, że źle zrobiły nie poddając się aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:18 Niestety prawda zawsze szokuje!!! Popieram autora wystawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhwh Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 212.160.172.* 21.06.07, 17:28 Co? Prawda kole w oczy Dla mnie rewelacja !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrzoj Ta wystawa pokazuje nieprawdę IP: *.magma-net.pl 21.06.07, 17:33 Ta wystawa pokazuje nieprawdę i powinna być rozumiana jako manipulacja . Zdjęcie 2 - dziecko w tym wieku ma kształt fasolki i nie ma aż tak wykształconych kończyn Zdjęcie 3i4 - nie przeprowadza się aborcji po 12 tygodniu życia ; jednynie usuwa się obumarłe płody Wystarczy wiedza z biologii ze szkoły podstawowej ! Ten , kto postawił te bilbordy powinien pomyśleć jak na jego wystawę zareagują dzieci . Poza tym ktoś z władz miasta dał zgodę na postawienie wystawy . To mogło zdarzyć się tylko w IV RP , kraju , gdzie władza obraża i atakuje wszystkich na lewo i prawo . Po prostu wstyd !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heu-Heu Re: Ta wystawa pokazuje nieprawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:15 endrzoj - nie masz racji w czwarTej RP władza atakuje wszystkich tylko na lewo. Mnie to nie szkodzi - lewaków trzeba niszczyć jak stonkę; są niepotrzebni tak jak stonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mehehe Wystawa jest nieuczciwa i demagogiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:40 Autorzy wystawy sięgają po nieuczciwe argumenty. Choćby druga i trzecia plansza. Przecież płód nie jest dzieckiem! Czysta demagogia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek P. Wystawa jest odpychająca IP: *.chello.pl 21.06.07, 17:44 Jestem przeciwny takim wystawom, oprócz bardzo wyjątkowych sytuacji: Więcej tutaj: www.xaverianum.pl/netautor/napro4/appl/na_professional/parse.php?mlay_id=2500&mdoc_id=1000868&xmlval_ID_DOC[0] =1000866&ID_THREAD=1001759&DISPLAY_FORUM=show_thread Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość oto jak naprawde wygląda płód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:46 www.doctissimo.fr/html/sante/femmes/sa_2391_grossesse_mois1a.htm to jest 1 miesiąc, w którym aborcja jest dozwolona w normalnych krajach, więc nie mówcie że te zdjęcia to nie kłamstwo!!!!!! te zdjęcia są z powodu braku legalnej aborcji, gdzie się usuwa ciąże w podziemiu, bez patrzenia się na to ile czasu ciąża trwa... skandal !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: oto jak naprawde wygląda płód IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 22:09 No ja w linku też zdjęcia nie widzę. Rysunki jednak mniej przemawiają do wyobraźni co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 17:53 Chore, obrzydliwe, bezmyślne. Ok, można robić takie wystawy, ale nie na ulicy. Przeraża mnie to zawłaszczanie przestrzeni publicznej przez różnego rodzaju ekstremistów: wojujących gejów, faszystów, nekrofili podniecających się takimi obrazami. DOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 17:58 Jeśli coś takiego zobaczyłbym w swoim mieście, nie zawahałbym się zniszczyć tej wystawy gdyby inne środki nie skutkowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natus Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:46 Powyżej typowa wypowiedź fanatycznego zwolennika "wolności" i "demokracji" w rozumieniu zwolenników aborcji. Agresywny fanatyzm strojący się w kostium rzekomego liberalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś