mx4 09.08.07, 23:08 Każdy pijany sprawca śmiertelnego wypadku drogowego powinien być sądzony jak za umyślne zabójstwo. Każdy złapany na jeździe po pijaku powinien być sądzony jak za usiłowanie zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: green Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:24 Dajcie fotke tego bydlaka do gazety na cala strone.Powinien byc sadzony jak zwykly morderca, siadajac za kolko po pijaku to tak samo jak strzelac z pistoletu w tlum ludzi, zadnej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wx Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.isw.intel.com 10.08.07, 12:55 Racja! Odpowiedz Link Zgłoś
civril80 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 13:38 Dobrze, że ludzie zareagowali a nie patrzyli i liczyli, ze ktoś inny tym się zajmie. Tyle się ostatnio mówi o zobojętnieniu naszego społeczeństwa. Ja sam ostatnio gasiłem ogień, który ktoś podłożył pod stertą śmieci i miałem przy tym ogromną widownię. Nikt się nie ruszył by mi pomóc a moje uwagi o ich zachowaniu spłynęły jak woda po kaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raid Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.zaodrze.punkt.pl 09.08.07, 23:25 ludzie! gdzie my żyjemy? 12 lat za świadome zabójstwo? gdybym tego sk*** wyciągał własnymi rękami z jego samochodu to byłyby to jego ostatnie promile jakie spożył. czy ktoś w tym kraju zrobi do cholery porządek z pijakami za kierownicą? czy jest to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGG Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.chello.pl 10.08.07, 06:44 Fotki są na 24opole.pl = lekko zamazane Dlaczego w tak drastycznym przypadku nie ujawnia się natychmiast nazwiska sprawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joom Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 07:59 Bo s*****yn ma swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:28 i ty (specjalnie z malej litery) tez je masz. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Zlinczować kierowcę lub powiesić przed ratuszem 10.08.07, 13:17 Gość portalu: Raid napisał(a): > ludzie! gdzie my żyjemy? 12 lat za świadome zabójstwo? gdybym tego > sk*** wyciągał własnymi rękami z jego samochodu to byłyby to jego > ostatnie promile jakie spożył. czy ktoś w tym kraju zrobi do > cholery porządek z pijakami za kierownicą? czy jest to takie > trudne? Myślę, że nie jest trudne. Polska ma ambasadę w Iranie. Trzeba od nich skopiować karanie przestępców. Oni wieszają przestępców na środku miasta, tak jak to robiono w Europie w Średniowieczu. Wielu Polaków ciągle nie wyrosło z czasów Średniowiecza. A jeśli chodzi o pijaków - to Polska chlubi się katolickimi tradycjami. W Ewangelii Jezus zrobił z wody wino w Kanie Galilejskiej aby można było pić. Więc Polacy piją. A jeśli dużo piją to również robią wypadki po pijaku. Trzeba zmniejszyć alkoholizm w Polasce, to ilość wypadków po pijaku się zmniejszy. Powieszenie przed ratuszem jednego kierowcy nic nie pomoże poza zaspokojeniem chęci zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joom Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 14:39 Aż żal, że ty (też specjalnie z małej) też je masz. Jesteś pewnie pokroju tego pijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 08:01 Jeżeli ktoś wie kto to był, proszę ujawnić jego nazwisko i gdzie mieszka. Napiętnujmy sami takich drani. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:29 ujawnij swoje imie i nazwisko gieroju skoro piszesz opinie. Kolejny hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:31 ujawnij i swoje. Badz odważny skoro masz takiego ducha bojowego. Pokaż go. Anonimy i hipokryci to podstawa netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 14:45 A jakoś ty sie nie ujawniasz frajerku tylko kryjesz za pseudonimem ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.rupa.it 10.08.07, 09:55 To w sumie nie istotne ale zapytam: Ile on mial promili? 1.2 jak podaje gazeta.pl czy 2.7 (patrz 24opole.pl)? Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:33 nie lataj po Opolu, w w artykule i na podpisie do zdjęcia są inne wartości. Ot taki smaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
maremarmar Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:36 Pewnie to 1.2 oznacza mg na litr w wydychanym powietrzu, tylko jest pomyłka w podpisie. Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Powinni go zlinczować na miejscu. 10.08.07, 11:20 Dla takich "kierowców" nie ma miejsca w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: 213.134.152.* 10.08.07, 11:30 "Tyskie -nasze najlepsze":P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ale ta butelka na zdjęciu jest zamknięta !!! IP: 62.29.248.* 10.08.07, 12:15 Ale ta butelka na zdjęciu jest zamknięta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:19 Na szafot dziada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:37 ot polna szafot ciebie dziadu., Bez sadu bo niby po co ?? powiesic cie i tyle. POwod się znajdzie. Może pijesz, może żone bijesz, może przeklinasz , może ukradłeś ciastko w sklepie ( kradzież to kradzież) jak ci nie pasują zarzuty to znajde następne. i oto polska własnie.... następny krzykacz hipokryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: 217.153.4.* 10.08.07, 12:50 Yeah, forum onetu 2. Brakuje wrzasku o zwyrodnialcach, świeczuszek i wpisywania miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Prawko dożywotnio i do pierdla na 12 lat... IP: 193.36.79.* 10.08.07, 12:22 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Szacunek dla wszystkich którzy pomogli go chwytać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chutch Re: Szacunek dla wszystkich którzy pomogli go chw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:32 dokładnie, jestem pełen podziwu właśnie dla tych ludzi, którzy nie stwierdzili, że to nie ich sprawa, nie przeszli obojętnie, pomogli, szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
ghost39 Re: Szacunek dla wszystkich którzy pomogli go chw 10.08.07, 12:38 Kłaniam się w pas tym ludziom. Żadkość taka, że nie uświadczysz już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szacunek dla wszystkich którzy pomogli go chw IP: *.acn.waw.pl 10.08.07, 13:14 może RZadkość? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Szacunek dla wszystkich którzy pomogli go chw IP: 217.197.79.* 10.08.07, 18:26 ghost39 napisał: > Kłaniam się w pas tym ludziom. Żadkość taka, że nie uświadczysz już. Zanim innym będziesz sadził morały naucz się poprawnie pisać po polsku. Poprawnie pisze się rzadkość a nie żadkość. Z ciebie taki filozof jak z koziej dupy trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny inaczej Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:31 Panie redaktorze trochę rzetelności, pod zdjęciem pisze 1,2 a w tekście 2,5 promila! Może warto czasem przeczytać to co się napisało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Logan Pewnie dostanie "zawiasy" jeśli nie był karany IP: 195.205.221.* 10.08.07, 12:31 a powinien dostać wyrok jak za morderstwo z premedytacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Kiedy? IP: *.e-wro.net.pl 10.08.07, 12:32 Kiedy pijani kierowcy zaczną byc tak naprawde karani? Na razie słychac tylko gadanie, że za jazdę po pijanemu grozi do 5 lat więzienia. Ale swtierdzenie "do 5 lat" wcale nie oznacza że tyle dostają. Wystarczy karac pijsków i publicznie o tym mówić ku przestrodze innym. Ale skoro sędziowie nie chcą karać to czemu sie dziwić że tylu pijaków jeździ po ulicach i morduje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowiecki Agent Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.pro-internet.pl 10.08.07, 12:35 > Każdy pijany sprawca śmiertelnego wypadku drogowego powinien być > sądzony jak za umyślne zabójstwo. > > Każdy złapany na jeździe po pijaku powinien być sądzony jak za > usiłowanie zabójstwa. debil ^2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego? Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.07, 12:40 Dlaczego uważasz że nie powinni byc karani za usiłowanie zabójstwa, może wreszcie dość przyzwolenia na jeżdżenie pod wpływem alkoholu, ja bym jeszcze rozszerzył kary - wspólpasażerowie też odpowiadają przed sądem - za współudział. A tak naprawdę zastanawia mnie kto w tym kraju jeszcze jeździ legalnie samochodem skoro w każdy weekend są łapani setki pijaków i tracą prawo jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:35 Podpisuję się pod powyższymi opiniami bez dwóch zdań. Sam robię dzień w dzień ponad 100 kilometrów i nawet mi w głowie nie jest dotknąć alkoholu. Ale kiedy jadąc wązką szosą mijam rowerzystów to jestm z lekka zły, bo często gęsto jadą jakby nie zdawali sobie sprawy z niebezpieczeństwa. Mam dwa pytania: 1. Dlaczego rowerzyści nie płacą ubezpieczenia? 2. Dlaczego nie są zobowiazani jeździć na światłach? A debilnych rodziców wożacych dzieci w fotelikach na ruchliwych drogach z wybojami, albo co gorsza wyruszających na wycieczki rowerowe z 7 letnimi maluchami, które ledwo utrzymują równowagę na swoich rowerkach pozdrawiam z obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 13:00 1 - dlatego że straty spowodowane przez rowerzystę, to najwyżej zadrapany lakier, a rowerzyście grozi utrata życia, jak widać 2 - bo rower nie ma możliwości wygenerowania takiego światła, żeby było w dzień widoczne, a akumulatora o wadze roweru to bez sensu wozić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynka Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:37 I dla tego z pracy i do pracy jeżdżę chodnikami. Choć wiem, że łamię przepisy. Szanuję pieszych bo w tej sytuacji mają pełne prawo mnie pogonić ale przynajmniej nie martwię się, że mnie jakiś bydlak potrąci. Co miało miejsce wśród kilku moich najomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włądek Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.07, 12:40 1. Kaski dla rowerzystów by się jednak przydały. Zaraz Korwin będzie alarmował, że ograniczenie wolności. Ale tak - ludzie nie chca jeździc w kaskach bo w naszym dziwnym społeczenstwie sie wstydza. 2. Policjjanci byc moze sprzedadza odpowiednim firmom dane ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 14:06 kaski niczego nie rozwiążą. czy obowiązek zapinania pasów zmniejszył liczbę wypadków? w UK pewien rowerzysta zrobił ciekawe badania: na swój rower założył czujnik odległości mijanych obiektów (samochodów). porównując wyniki dla jazdy bez i z kaskiem, wyszło że gdy jeździ w kasku, kierowcy podjeżdżają średnio ok 30cm bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
seth_pl Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:38 Brawa dla świadków, którzy dorwali tego zabójcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mestre_bimba Re: Pijany kierowca zabił rowerzystę 10.08.07, 12:39 mx4 napisał: > Każdy złapany na jeździe po pijaku powinien być sądzony jak za > usiłowanie zabójstwa. proszę, zachowajcie jakiś umiar i rozsądek w swoich wypowiedziach, bo typowe polskie pieniactwo, jak zwykle, zaczyna wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.tktelekom.pl 10.08.07, 12:52 Skazać jak za zabójstwo z premedytacją! Morderca! I pomyśleć, że takich gnojków jeździ więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadńszczanka Pijany kierowca zabił rowerzystę IP: *.chello.pl 10.08.07, 12:54 Wyrazy szacunku dla osób, które zajęły się reanimacją starszego pana i łapaniem bandyty. Jednak są jeszcze wspaniali ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo jazda rowerem po warszawie stopniem ryzyka IP: *.171.76.162.crowley.pl 10.08.07, 13:00 dorównuje skokom na bunji Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: jazda rowerem po warszawie stopniem ryzyka 10.08.07, 14:10 skoki na bungee należą do bezpieczniejszych sportów ekstremalnych. jazda na rowerze po polskich ulicach (z polskimi kierowcami) już co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia lubi w ass Państwo totalitarne IP: *.rwt.pl 10.08.07, 13:02 Zaraz ścigać, łapać... wypił sobie i poćpał jak każe OWSIAK. Wow i cool. Teraz taka moda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazownik Re: Polak katolik złodziej brudas alkoholik IP: *.rwt.pl 10.08.07, 13:08 A ty jesteś semickie swołocz ścierwo. DO GAZU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca-kier Bedzie sąd 24 godzinny dla tego idioty czy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 14:07 ...ma plecy jak syn chojarskiej czy innej z samejbrony? Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Bedzie sąd 24 godzinny dla tego idioty czy... 10.08.07, 14:12 sądy 24h są dla młodzieży złapanej z trawką lub pijącej piwko w parku. a także dla pijanych, ale tylko rowerzystów. pijany kierowca samochodu może liczyć na ulgowe traktowanie i wyrok w zawieszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca-kier Re: Bedzie sąd 24 godzinny dla tego idioty czy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 14:53 tak wlaśnie coorfa myślałem: o tempores! o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Collonna Re: 1-2 lata temu..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.08.07, 22:27 pewien-20-latek,chyba z dobrej rodziny, po pijanemu tez rozjechal w Opolu rowerzyste i uciekl.Tak dla przykladu interesowalo by mnie- ile zo to dostal i ile odsiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apacz Re: 1-2 lata temu..... IP: 217.197.79.* 11.08.07, 09:59 Tatus zalatwil jemu 5 lat w zawieszeniu. Popie..ny to kraj jak nie widzi co sie dzieje. Gość portalu: Collonna napisał(a): > pewien-20-latek,chyba z dobrej rodziny, po pijanemu tez rozjechal > w Opolu rowerzyste i uciekl.Tak dla przykladu interesowalo by mnie- > ile zo to dostal i ile odsiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joko Re: 1-2 lata temu..... IP: 83.238.128.* 12.08.07, 08:52 Podaj szczegóły kto to i okoliczności wypadku. Z nazwiskiem drania. Chociaż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś