Gość: Rafał skąpstwo IP: *.icm.edu.pl 25.09.07, 22:37 Wydusili z siebie ledwo 100 tys. Dodaliby jeszcze z 500 tys. i by im przy okazji beatyfikowali też skarbnika albo marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 nie badź lewacki debil, który nic 25.09.07, 22:56 nie rozumie. Podatki odprowadzane sa nie tylko od ścierwa lewackiego ale też i od chrzescijan, których w tym kraju jest większość :). Skoro prasa podaje, że na msze świetą uczęszcza co niedziela ponad 55 % społeczeństwa polskiego to debilku widzisz , że zasadne jest przekazanie tych pieniędzy na beatyfikacje. Czysty chlew i pełne koryto to ideał wieprza! Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill_1987 Re: nie badź lewacki debil, który nic 25.09.07, 23:00 Nie 55%, tylko 40%, o czym mówi sam kościół. Po drugie, Rzeczpospolita Polska, to państwo laickie według konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: nie badź lewacki debil, który nic IP: 144.92.199.* 26.09.07, 01:16 A czy prasa podala jaki % Polakow kieruje sie w codziennym zyciu przykazaniem milosci blizniego? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: nie badź lewacki debil, który nic 26.09.07, 04:10 beatyfikacja nie jest impreza panstwowa a 55% nie jest argumentem, debilu obiady dla biednych dzieci oplacone, "chrzescijaninie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Ścierw to poszukaj... IP: *.dslextreme.com 26.09.07, 06:44 wśród swoich, prawacki śmieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał lewacki debil za cudze pieniądze IP: *.icm.edu.pl 26.09.07, 10:16 > nie rozumie. Podatki odprowadzane sa nie tylko od ścierwa lewackiego > ale też i od chrzescijan, których w tym kraju jest większość :). > Skoro prasa podaje, że na msze świetą uczęszcza co niedziela ponad > 55 % społeczeństwa polskiego to debilku widzisz , że zasadne jest > przekazanie tych pieniędzy na beatyfikacje. Mniej niż 55%, ale istotne jest ilu z tych chrześcijan chce żeby ich pieniądze były wydawane na Kościół Katolicki. Założę się, że badzo niewielka mniejszość. > Czysty chlew i pełne koryto to ideał wieprza! Kto tym razem napełnił swoje koryto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans67 Milion złotych na beatyfikację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:03 ale kur..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjupiter Milion złotych na beatyfikację IP: *.stk.vectranet.pl 25.09.07, 23:13 poje..lo kogos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraj durnowatych to w polsce tylko swieci pomagaja? IP: *.hsd1.mn.comcast.net 25.09.07, 23:14 dlaczego pomoc nazywacie poswieceniem? widocznie lubila to robic. czy w polsce pomaganie innym uznawane jest za czyn nadzwyczajny? czy moze chodzi o bezinteresownasc ktorej polacy nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatiment2say zlo ZLO evil bad niedobrze zle ZLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:51 SUCKERS OF SATANS COOOOCK. CO ZA TEKST IDIOTY NAS JEST WIECEJ, WIEC WYDAMY KASE Z WASZYCH PODATKOW NA CO NAM SIE PODOBA. ALE W SUMIE NIE JARZE 100 TYSIA CZY MILION??? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: zlo ZLO evil bad niedobrze zle ZLO 26.09.07, 04:13 wydawac nieswoje pieniadze mozna tylko na to na co prawo i izba obrachunkowa zezwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaćwing Pomieszało się wszystko i dobro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:39 Niejeden chce dobrze. Ale lepiej nie podkładać się. MORAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwon4 Milion złotych na beatyfikację 25.09.07, 23:48 Polska to specyficzny kraj.Ludzie tu zaradni bo juz za życia starają sie zapewnić sobie "plecy" w niebie.Taka Maria Merkert zapewni opolskiemu sejmikowi wejscie do raju bez żadnych problemów.Oby tylko nastąiło to jak najszybciej żeby takich świetoszkowatych radnych zastąpili ludzie trzeźwo myślacy i wydajacy nasze pieniadze na żywych i potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Milion złotych na beatyfikację 26.09.07, 01:12 tak jest !! Siostra Maria Merkert - ktora uwazam za wspaniala osobe - pomagala BIEDNYM i na pewno nie zyczylaby sobie takich drogich uroczystosci ku swojej wlasnej czci. Pewnie w grobie sie przewraca i placze nad klamliwa, pokazowa religijnoscia 'radnych'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotwil Pis of PO IP: *.chello.pl 26.09.07, 00:09 Kolejny argument za tym żeby głosować na LiD. Panowie z PO mocno skręcili na prawo. Chcą za bardzo być PiS bis. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Pis of PO 26.09.07, 00:55 takie tam 'prawo'!! Zwykle podlizywanie sie Kosciolowi Katolickiemu. Chcesz, to glosuj na LiD - Twoje prawo, Twoj wybor, mamy w koncu demokracje. Poza tym lepszy nawet LiD niz klerykalne lizusostwo (o ile LiD nie jest kolejna banda lizusow, bo juz nie wiem). Ale ja mam powazny problem, bo jestem prawicowcem i widze, ze kolejna prawicowa partia (po PiS-ie) mnie zdradzila:(( Mnie, Rodzimowierce, chcacego, aby panstwo bylo laickie; nie zamierzam nikomu narzucac swojej religii, nie chce tez, abym byl zmuszany do uczestniczenia w wydatkach zwiazanych z niemoimi religiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwarek !!!!!!!!!Obłuda Sięga Granic!!!!!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 26.09.07, 00:21 to się w głowie nie mieści. Jestem ateistą i nie mogę przeboleć że moje pieniądze idą na tak prymitywny i głupi cel. Jeżeli nic się tu nie zmieni to uciekam z tego kraju jak spora część młodych obywateli, bo nie chcę mieć nic wspólnego z tą obłudną, ciemną masą fałszywych katolików. nie chcę również żeby moje dzieci (które pewnie kiedyś będę miał) musiały chodzić na katechezę w szkole czy w przedszkolu, żeby inne, "katolickie" dzieciaczki ich nie prześladowały, a z doświadczenia wiem że dorośli często nie mają pojęcia czego ich dzieci dopuszczają się w szkole. ten kraj staje się państwem wyznaniowym. jest to przerażające!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Milion złotych na beatyfikację 26.09.07, 00:29 Sprawa dla prokuratora, sejmik nie ma prawa dofinansowywać takich imprez w chwili kiedy dom się wali na głowę a ludzie uciekają za chlebem Odpowiedz Link Zgłoś
critto PO - POprostu POkazowa religijnosc!! 26.09.07, 00:51 zastanawia mnie tylko postawa radnego z PO, ktory z rozbrajajaca szczeroscia mowi 'gmina by sama sobie z tym nie poradzila'. TO MA BYC TEN PO-WSKI LIBERALIZM?!? TO MA BYC TO POSZANOWANIE LAICKOSCI PANSTWA?!?!? Naprawde mam zagwostke, bo nie wiem juz, na kogo glosowac - nie chce popierac LiD-u ani SLD, bo nie cierpie postkomuny. PO wydawalo mi sie najrozsadniejsze, na PiS-ie sie mocno zawiodlem... LPR i inni fanatycy religijni (i to nawet nie mojej religii:)) odpadaja, podobnie jak aferzysci z Samoobrony... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: PO - POprostu POkazowa religijnosc!! 26.09.07, 01:14 critto napisał: > zastanawia mnie tylko postawa radnego z PO Dziś już wiem, że nie zagłosuję na PO. Przykro mi to konstatować, ale najbardziej prawicowe na naszym jarmarku politycznym okazuje się LiD. Może PSL jeszcze? I jak najmniej podatków na te fanaberie! Dymać fiskusa ile wlezie! Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Re: PO - POprostu POkazowa religijnosc!! 26.09.07, 13:43 critto napisał: > zastanawia mnie tylko postawa radnego z PO, ktory z rozbrajajaca szczeroscia > mowi 'gmina by sama sobie z tym nie poradzila'. TO MA BYC TEN PO-WSKI > LIBERALIZM?!? TO MA BYC TO POSZANOWANIE LAICKOSCI PANSTWA?!?!? Naprawde mam > zagwostke, bo nie wiem juz, na kogo glosowac - nie chce popierac LiD-u ani SLD, > bo nie cierpie postkomuny. PO wydawalo mi sie najrozsadniejsze, na PiS-ie sie > mocno zawiodlem... LPR i inni fanatycy religijni (i to nawet nie mojej > religii:)) odpadaja, podobnie jak aferzysci z Samoobrony... 1. skorzystaj z tego zrobi ci sie lepiej lista.racjonalista.pl/ 2. w aktualnej sytuacji politycznej i z twoimi poglądami chyba najlepiej zagłosować na lid - jego częścią jest dawna unia wolności poza tym sld jest coraz młodsze i "komunistyczny beton" już zaczyna przechodzić na emeryturę. najważniejsze żeby GłOSOWAć!!! i nie dopuścić partii ostentacyjnie katolickich do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
critto zenujace widowisko :( 26.09.07, 00:46 to naprawde zenujace widowisko, ta cala religijnosc na pokaz. To, co robila Maria Merkert bylo DOBRYM, WSPANIALYM, SLUSZNYM DZIELEM, ktore nalezy KONTYNUOWAC!! Ale KONTYNUOWAC znaczy ROBIC TO CO ONA - POMAGAC BIEDNYM. Mysle, ze biedna siostra Maria w grobie sie przewraca, patrzac na ten obrzydliwy przepych - wiecie, ilu biednym moznaby pomoc za milion zlotych? Ile osrodkow opieki spolecznej, domow dziecka, szpitali, ladlodajni, schronisk dla bezdomnych czy kolek zainteresowan i warsztatow tworczych moznaby za to dofinansowac?? SKANDAL, ze idzie to na uroczystosci, na przepych. Naprawde, nie ma zadnego powodu, aby tyle wydawac miala gmina. Pozostawmy nawet sprawy wyznaniowe - takie drogie uroczystosci to MARNOTRAWSTWO!! Powinniscie sie wstydzic, Katolicy, ze moralnosci musi Was uczyc innowierca (w tym wypadku - slowianski Poganin czyli Rodzimowierca). HANBA!!! HANBA MARNOTRAWCOM!!! Oby Wasze nieczyste sumienia nie daly Wam spokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Panie Skarbniku IP: *.punkt.pl 26.09.07, 00:49 A kto dał Panu prawo do dysponowania moimi pieniędzmi.Stwierdza pan,że jest was większość.Ciekawe na jakiej podstawie.Wypadało zapytac czy można dać. Chcesz pan leźc w odbyt to dawaj pan ze swoich.Dobroczyńca.A dzieci nadal głodują. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panie Skarbniku 26.09.07, 00:53 no wlasnie, kto mu dal to prawo?? mniejszosc sie nie liczy, czyli co - mozna olac jej zdanie?? Rozumiem, ze ta mniejszosc zostanie zwolniona z podatkow na ten cel, dostanie ich zwrot w kwocie przeznaczonej na te uroczystosci, tak?? Jezeli nie, to jest to razaca DYSKRYMINACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Milion złotych na beatyfikację 26.09.07, 01:10 A jakby czarnoksiężnicy potrzebowali sto baniaków a nie sto patoli, to też by dali? Opolszczyzna miała piękne tradycje w wojnach husyckich; teraz to PiSdowaci rozmieniają na drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flash Re: Milion złotych na beatyfikację, itd. IP: *.dhcp.embarqhsd.net 26.09.07, 01:48 W obecnej Polsce prawie wszyscy politycy (i ci z prawa, i ci z lewa) gleboko i w pas klaniaja sie klerowi rzymsko-katolickiemu i spelniaja wszelkie koscielne zachcianki! Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Milion złotych na beatyfikację 26.09.07, 01:41 A nie lepiej te pieniadze przeznaczyc na biedne dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerpol Milion złotych na beatyfikację IP: *.153.221.132.Dial1.Atlanta1.Level3.net 26.09.07, 03:18 Milion złotych na beatyfikację to jest jak milion złotych wrzuconych w błoto. Jeżeli w Polsce przetrwonia się tak lekkomyślnie cięzko zapracowane pieniądze podatników, to ja będę popierał tych lobbystów w St. Zj. którzy sprzeciwiają się jakichkolwiek ulg lub pomocy przeznaczonej dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A ile wylozyli czarnokieckowi? 26.09.07, 03:43 Jaki jest ICH udzial w tej watykanskiej szopce? Niech radni wyloza ze swoich PRYWATNYCH KIESZENI te dotacje. Zgodnie z Prawem Konstytucyjnym nie maja zadnego prawa dotowac ZADNEJ organizacji wyznaniowej, chyba ze przeprowadza wczesniej UDOKUMENTOWANE sondaze wsrod spoleczenstwa. Wtedy to bedzie demokracja, a nie katolicki dyktat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerpol Re: A ile wylozyli czarnokieckowi? IP: *.153.221.132.Dial1.Atlanta1.Level3.net 26.09.07, 04:16 Demokracja, czyli rządy większości, nieraz tyranizuje mniejszości. Dlatego jestem zwolennikiem rządów republikańskich, czyli rządów przestrzegania praw ustalonych przez wybranych przedstawicieli których małe (wioski) lub wielkie (państwa) osiedla ludzkie darzą zaufaniem w wolnych nieskręponych wyborach. Nie można dyskryminować wobec nikogo nawet jeżeli większość by tak sobie życzyła w najbardziej demokratycznym referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: A ile wylozyli czarnokieckowi? 26.09.07, 04:17 lekko sie radnym daje nie ze swojej prywatnej kieszeni izby obrachunkowe w tym kraju jeszcze dzialaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wara NIE wiara a Kassaaaaaa! sie liczy IP: 77.223.238.* 26.09.07, 04:44 jak wnioskodawca sam zapłaci z własnej kieszeni... to mu sie wiara odmieni . W zakładzie pracy to się nazywa NIEGOSPODARNOŚĆ....... Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Nie do wiary !!! naprawdę mamy XXI wiek ? 26.09.07, 06:02 dlaczego ta beatyfikacja wypłyneła przed wyborami ? Kościół katolicki, skoro organizuje imprezy, to powinien z własnych środków je zabezpieczyć, bo inaczej nie powinien dostać zgody na jej zorganizowanie. Nysa dostaje pieniadze z budżetu państwa, który jest zasilany między innymi z moich podatków, a ja się nie zgadzam na promocję ciemnoty i zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Nie do wiary !!! naprawdę mamy XXI wiek ? IP: *.chello.pl 26.09.07, 11:08 Biedny, cofnięty w myśleniu henio. Jakiś ty ciemny i zacofany( skoro tak myslisz )! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Padlo na Opolszczyzne ale... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.07, 06:14 Wspolczuje mieszkancom Opolszczyzny takich radnych... Na pocieszenie powiem tylko, ze radni z innych czesci kraju tez pewnie chetnie by wyrzucili troche publicznych pieniedzy na podobne dziwactwa. Miejmy nadzieje, ze ten przypadek nie bedzie stanowil jakiegos precedensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolkaza Milion złotych na beatyfikację IP: *.centertel.pl 26.09.07, 06:19 że też nikt? nie rozliczył rządu byłej premier Suchockiej. A za co Ano za to, że jej ówczesny rząd nie miał prawa podpisywać jakichkolwiek ważnych dla Polski i Polaków umów międzynarodowych w tym podpisywać konkordat. Absolutnie szkodliwa decyzja.Dzisiaj wystarczy popatrzeć się wokół siebie co Nam wszystkim to dało. A powiew głupoty, nieodpowiedzialności i bigoterii i hipokryzji nie ma wręcz końca.I dlatego dać tym radnym po lasce dynamitu z krótkim lontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Milion złotych na beatyfikację IP: *.chello.pl 26.09.07, 06:22 szkoda, że nie żyją owe samarytanki. Może leczyły by nieuleczalnie chorych radnych, posłów , senatorów i innych dewiantów przy władzach różnego szczebla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Milion złotych na beatyfikację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 06:40 skoro mają tak duże przychody do kasy miasta to niech obniżą podatki od gruntu mieszkańcom ale oni wolą z nas zdzierać a na kler wydawac . Wstyd, nasze dzieci głodne chodzą a biskupi i inni szaleją w luksusach , nas nawet nie stac zrobić imprezy imieninowej za 200 zł. Hańba co się dziecie w tym pseudo katolickim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz151 Milion złotych na beatyfikację 26.09.07, 06:43 a i gadać szkoda a i poco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flexscan Milion złotych na beatyfikację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 06:47 Jestem taką informacja oburzony. Właśnie zapłaciłęm podatki. Dlaczego tak łątwo wydaja państwą kasę. Dlaczego w imię jednej wiary tyle sie daje z kasy podatnikow. Dlaczego kościół nie pokryje tego z tacy zbieranej w niedzielę. Złodziejstwo, nie ma kasy na szkoły zdrowie, drogi ale na świętości to są. Czy takiej kasy nie można przekazac np. na Dom Dziecka czy inna pomoc tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś