smerfix 08.02.08, 20:07 Spodnie jeanscouture VERSACE kolor czarny - trochę wyblakły od prania. Poradźcie gdzie mogę dać do farbowania - solidnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juhas Re: farbowanie czarnych spodni z jeansu IP: *.punkt.pl 08.02.08, 20:09 Kiedyś farbowało się samemu sadzą zmieszaną z masłem (tak mi babcia opowiadała). Odpowiedz Link Zgłoś
smerfix Re: farbowanie czarnych spodni z jeansu 08.02.08, 20:37 Chciałbym zobaczyć Ciebie wstającego z siedzenia w autobusie i reakcję pasażerów :-))) Mnie nie chodzi o sposób farbowania ale dobry zakład pralniczo - farbiarski. Czy ten w REALu farbuje jeans? Odpowiedz Link Zgłoś
smerfix sam odpowiadam innym 08.02.08, 20:49 W Opolu nikt nie farbuje jeansu , ani w Brzegu - informacja z pralni w REAL-u. Otrzymałem radę kupienia w sklepie farby i samemu bawienie się gotowaniem w wielkim garnku, ale skąd jego wziąć? Pozdrawiam marsterkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: odpowiadam smerfixowi 08.02.08, 22:12 Wiesz smerfixie, ja to piorę czarne ubrania w Perwollu Black_Magic, przez co dłuuugo pozostają czarne i nie blakną. Jeśli dżinsy na skutek prania już wyblakły, to najlepiej je zafarbować ponownie domowym sposobem. Z tym, że potrzebny jest duży garnek...:-) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: odpowiadam smerfixowi IP: *.punkt.pl 09.02.08, 07:49 Moja babcia nie nosiła spodni, nie jeździła autobusami (była dystyngowanie wożona kuńmi) i sama się za farbowanie nie brała. Za to pamiętała wojnę rosyjsko - japońską. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Hej sokoły... 09.02.08, 10:49 Hej chłopaki - sami widzicie, że lepiej pożartować niż się stresować tymi zagrywkami ratuszowatych, chociaż każdy z nas liczy na to że czytają nasze opinie i coś wniosą do swoich szarych komórek. A tak a'propos to jaką macie poradę na farbowanie jeansu, bo mam klawe spodnie w których też się najlepiej czuję i same się prosza na modernizację bez przetargu:-)) Pozdrawiam w ten wiosenny dzionek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: far Re: Hej sokoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 18:41 radze wziasc 2 torebki farby rozpuscic w goracej wodzie i wlac do pralki zamiast proszku nastawic na pranie bawełny do płukania dolać octu moze nie bedą jak nowe ale odzyskają kolor ja tak praktykuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna plu rabel Re: Hej sokoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 20:29 Profesjonalnie robi to w teatrze krawiec farbiarz pan Kazik Birecki! Odpowiedz Link Zgłoś