Dodaj do ulubionych

Poradniki babuni

18.07.11, 18:34
Porady babuni
Cytuję z kartki z kalendarza:
“Szczypta soli:
- dodana do ugotowanego rabarbaru odkwasi go i można będzie wówczas dodać mniej cukru
- dodana do białka czy śmietanki, przyspiesza ubijanie piany lub kremu
- dodana do wody, w której gotują się parówki, zpobiegnie pękaniu osłonki
- dodana do surowego mleka, utrzymuje jego świeżość
- wsypana do blaszanego pudełka lub słoja, w których przechowujemy herbatniki czy sucharki, pozwoli zachować ich kruchość i swieżość.”
Pytanie pierwsze:
Ile lat powinna mieć babunia, żeby dawać mądre porady? Czy babunia czterdziestoletnia (trafiają się przecież babunie w takim wieku) ma legitymację do udzielania porad?
Pytanie drugie:
Dlaczego nie ma porad dziadunia? Przecież dziadunio też mógłby udzielać interesujących i pożytecznych porad.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka