Dodaj do ulubionych

Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy

IP: *.uninet.net.mx 18.02.08, 20:45
czy jest coś co łączy autorkę artykułu z urzędem o którym jest mowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaa Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 20:46
      Proponuję hasło "Kwitnące Opolskie - sprawdz sam w Turawie "
      Ewenement na skalę europejską - reklamować śmierdzące ( przepraszam
      kwitnące ) bajoro. Chyba, że ta sama agencja reklamowa zrobi
      kampanie nt: kwitnące algi w Turawie jako najlepszy lek na ...
    • Gość: opolanin Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 21:18
      zawisc.że to nie ona dostala zlecenie jak to było w latach
      poprzednich, zero wiedzy o promocji.
      • Gość: walczylemoopolszcz Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.gprs.plus.pl 18.02.08, 23:50
        teresa kudyba jest znana w europie, to ona reklamowała opolszczyzne
        w niemieckiej telewizji, to ona walczyła o opolszczyzne w mediach,
        ma dobre pomysly, ale niepopularne bo chce zeby urzędnicy zaczeli
        myśleć, tereso to nie jest możliwe, urzędnicy myślą ale tylko jak
        nic nie robić, niestety. opolszczyzna w kwiatach holenderskich,
        hihi. chyba panienki z podopolskich wiosek zatrudniane w urzędzie
        marszałkowskim trochę przesadziły. ciekawe, że rządzi gogolin,
        krapkowice,steblów i inne komprachcice. Mniejszośc niemiecka nie
        potrafi niestety wypromować swojego regionu, a szkoda... warszawka
        pokazała w opolu, ze potrafi tylko pokazywać fuc.... lub brać
        kesz... ale niech będzie, znowu zaczynam się wstydzić , ze sie tu
        urodziłem... może namysłów zaradzi coś... opolszczyzna miodem i
        zakwitami płynąca... może będzie powódź na wiosnę, wtedy znów będą
        nam wszyscy pomagać... przyślą sadzonki tulipanów
    • Gość: ha,ha Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: 82.160.19.* 18.02.08, 21:42
      tak, ostatni akapit artykułu to projekt powiązany z jej firmą - niestety
      niezrealizowany przez urząd.
    • Gość: weźmin Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:00
      do pana Kotysia i innych zbawców
      Problemem Opolszczyzny nie jest emigracja. Problemem jest to,że
      przestalismy być dumni z Opolszczyzny.
      10 lat obrony województwa a ile szyderstw z władz,dorobku,pomysłów?
      Kto się do tego przyczynił panie Kotyś,gdzie zaspaliście,gdzie nie
      stało wyobraźni? Chcecie promocji regionu? Chcecie "kwitnącego
      Opolskiego"? Chcecie nowych symboli regionu? A może wystarczy
      naprawić to co spieprzyliście byśmy mogli znowu siebie polubić i
      dumę przywrócić. Ot co.
      • Gość: :) Zmienić Kotysia! IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 14:14
    • Gość: logo jajooooooo IP: *.punkt.pl 18.02.08, 22:49
      Pierwsza literka "o" wygląda jak rozbite jajko.
      • Gość: Antek Emigrant Re: IP: 202.21.176.* 19.02.08, 06:28
        Cieszę się, że już nie mieszkam w Opolu, mieście w którym każdy narzeka ,
        krytykuje i pluje jadem. A najgorsze jest w tym wszystkim to, że przyjmujecie
        jedyny słuszny punkt widzenia przyjęty przez media. Mnie nie boli, że kampanie
        robi agencja z Warszawy. Jak mamy takie świetne agencje w Opolu to dlaczego nie
        startowały w przetargu?

U nas na obczyźnie jest inaczej. życzliwość, pomoc drugiego człowieka... a w
        Opolu bez zmian. Sami malkontenci.
        • Gość: Yoshko Przetarg?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 09:00
          Przepraszam, a był przetarg?
          • Gość: deepsleep Re: Przetarg?!? IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:52
            Przetarg był i dlaczego TK do niego nie stanęła? Oto jest pytanie...
    • Gość: opolensis Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: 77.223.228.* 19.02.08, 19:16
      Ja proponuję zmienić hasło reklamowe Opolszczyzny na "Opolskie ma silne korzonki
      i może stać się wspaniałym kwiatem"!!! Poziom wypowiedzi Pana Vice Marszałka
      Kotysia jest żenujący tak jak poziom całej promocji naszego województwa. Pan
      Kotyś powinien wrócić do swojej gminy i tam dalej rządzić i ją odpowiednio
      promować. Tandem Pan Kotyś oraz szefowa promocji z Urzędu Marszałkowskiego jest
      świetny - śmieszne zabaweczki dla dzieci z logo województwa - patrz tasiemki na
      rękę, itp. Ale cóż się dziwić jeżeli promocją zajmują się osoby z małych
      miejscowości przytaczanych już tu dzisiaj. Wiem, że wielu rzeczy można się
      nauczyć, ale w promocji trzeba mieć jeszcze to "coś" co mówi o tym, że jest się
      kreatywnym i pełnym pomysłów - dobrych pomysłów, a tu ani pomysłów, ani
      umiejętności.
      Pozdrawiam serdecznie Pana Kotysia i szefową promocji regionu.
      A tak na marginesie coraz bardziej się wstydzę, że jestem mieszkańcem tego
      regionu chociaż zawsze był dla mnie bardzo ważny i byłem dumnym jego mieszkańcem
      i obrońcą. A zresztą przecież to tylko nasz obraz w Polsce i na świecie, kto by
      się tym przejmował?!
      • Gość: leon Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.punkt.pl 19.02.08, 19:39
        sam wystawiasz sobie laurkę, ja nie mam nic przeciwko osobom spoza Opola (sam z
        niego jestem)
        ale to swiadczy o tobie, tak - pisane z malej litery
        • Gość: opolensis Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: 77.223.228.* 20.02.08, 17:02
          Chyba odpisałeś nie tej osobie co trzeba bo ja nie pisałem nazw miejscowości, a
          już na pewno nie z małej litery. Ja też nie mam nic przeciwko osobom z małych
          miejscowości są to wspaniali ludzie, od których można się wiele nauczyć, ale to
          już zupełnie inny temat.
          Pozdrawiam
      • Gość: szefowa promocji Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 08:32
        Szkoda że jak się ktoś uważa za takiego eksperta od podważania
        kompetencji i wykształcenia nie ma odwagi się podpisać.Chętnie
        podyskutuje o tym czy oprócz wyuczonych rzeczy mam jeszcze
        to "coś".A co do małych miejscowości to rozumiem że szefowa promocji
        z większej miejscowości to idealny kandydat na tę funkcję.Tylko mam
        pytanie ta większa miejscowość to powyżej 6 tyś czy może więcej?
        Zapewniam panie opolensis że promocja to nie tylko tasiemki na rękę
        itp.Ten region niedługo zniknie dzięki takim jak Ty, bo każdy kto
        będzie próbował zrobić następnym razem coś ambitnego zastanowi się
        czy przypadkiem nie jest z małej miejscowości.
        • Gość: opolensis Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: 77.223.228.* 20.02.08, 14:36
          Szanowna Pani!
          Cieszę się, że mogę uciąć z Panią kilka chwil polemiki! Jak widać z tonu Pani
          wypowiedzi wychodzi z Pani cała małomiasteczkowość i zakompleksienie. A dużo co
          do Pani się nie pomyliłem, gdyż nie dość, że nie potrafi Pani używać znaków
          interpunkcyjnych to jeszcze Pani odpowiedź jest typowa dla "urzędasa", a nie dla
          urzędnika porządnego Urzędu jakim jest Urząd Marszałkowski, który zresztą ma
          certyfikat ISO (z tego co wiem). Jeżeli naprawdę by Pani miała to "coś" to nawet
          w naszej polemice użyłaby Pani lepszych argumentów i odpowiedź byłaby z polotem,
          kompetencją i kreatywna, a tu co sucha bez sensu odpowiedź!!! Kolejna sprawa ja
          nie mam nic do ludzi, którzy są z małych miejscowości, a nawet wiosek. Są to
          ludzie, którzy są wspaniali, posiadający wspaniałą wiedzę i umiejętności -
          współpracuję z nimi każdego dnia. Ale to co Pani wyprawia a propos promocji to
          naprawdę żenada - gadżety to nic, ale konkursy "Opolskiej Marki", w których
          zawsze wygrywa Gogolin i okolice - czy to nie dziwne?! Czy Region Opolski to
          tylko Gogolin i jego okolice? Przecież to jeszcze inne wspaniałe miejsca,ludzie,
          firmy, o których pewnie nawet Pani nie wie. Ja naprawdę byłem do niedawna dumny
          z tego , że tu mieszkam, że jest to moja mała ojczyzna, ale teraz zaczynam się
          bardzo zastanawiać czy cała walka o nasz region miała sens, jeżeli promocja
          wygląda jak wygląda, a praktycznie nie wygląda i jeszcze do tego Vice Marszałek
          wypowiadający się w tonie dzieci z podstawówki klas I do III no i "pszczółki
          wracające do ula" haha!! Pozdrawiam i życzę nadal dobrego samopoczucia i wiary w
          siebie i swoje umiejętności.
          • Gość: szefowa promocji Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.08, 16:37
            Forum to raczej miejsce na taką paplanine jak Pana "kreatywna"
            polemika.Zapraszam do siebie w godzinach urządowania to może nasza
            rozmowa będzie bardziej kreatywna i nie w tonie urzędasa, za którego
            się nie uważam .Do"Opolskiej Marki" firmy zgłaszają się same,a o
            wyborze laureata decyduje 35 osobowe JURY -nie ja. Ale rozumiem że
            jak już mieszkam w Gogolinie to firmy z mojego terenu nie maja prawa
            się zgłaszać. Tylko tak się akurat składa, że o wyborze tych firm na
            laureata decydowali mieszkańcy wojwództwa w plebiscycie na łamach
            NTO. Nie jestem zakompleksiona,a miejscem w którym mieszkam bardzo
            się szczycę, bo jest czym. Widzę jednak,że Pan już na starcie spisał
            na straty moje wykształcenie, kompetencje i 16 lat pracy w
            samorządzie. Zaczynałam od zera i od funkcji prostego referenta w
            małej gminie.Przez ten okres wiele się nauczyłam i pewnie dlatego
            dziś w przeciwieństwie do Pana nie wypisuję bzdur (na forach
            internetowych) opartych na pomówieniach i intrygach. Ale to miłe z
            Pana strony bo tacy ludzie jak Pan motywują mnie do jeszcze cięższej
            i lepszej pracy.Gdyby nie brak znaków interpunkcyjnych to pewnie
            uczepiłby się Pan mojego koloru włosu, wyglądu i jeszcze kilku
            innych detali,a może problem polega na tym że jestem kobietą, albo
            że wogóle jestem...Już dzieci w przedszkolu uczy się wiary w siebie
            i swoje umiejętności więc zapewniam, że to nic odkrywczego.Jednak
            dziękuje bardzo za trafna uwagę, bo będę o tym pamiętała za każdym
            razem kiedy anonimowy gość portalu będzie próbował mi dokopać.Życzę
            Panu miłego dnia i wielu trafnych ocen oraz wypowiedzi o pracy osób
            o kompetencjach których nie ma pan zielonego pojęcia.Świat drogi
            Panie jest taki, jaki jest człowiek,a każda mała ojczyzna jak jej
            mieszkańcy.Zapewniam Pana że są w tym regionie pewnie jeszcze
            miejsca i obszary o których nie mam pojęcia.Ale jestem świadoma
            swoich deficytów każdego dnia tuż po przebudzeniu i jakby to Panu
            powiedzieć...człowiek całe życie się uczy...
            • Gość: opolensis Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 19:17
              Życzę w dalszym ciągu dobrego samopoczucia i żeby się Pani nadal
              dobrze uczyło. Jednak i tak w dalszym ciągu uważam, ze musi Pani
              jeszcze dużo kaszy zjeść, aby być dobrym twórcą akcji promocyjnych
              naszego regionu, bo w dwóch nietrafionych już Pani brała udział -
              patrz chociażby "Opolskie tutaj zostaję"!! Jeszce raz pozdrawiam i
              życzę nadal dobrego samopoczucia. Na tym również kończę z Pnią
              polemikę, gdyż jest bez celowa, bo nawet 16 letnie Pani
              doświadczenie do mnie nie przemawia. A tak na marginesie zawsze
              można rozdać kupony konkursowe wielu znajomym z miejsca, w którym
              się mieszka, aby łatwiej było przepchnąć firmy, które mają wygrać.
              Pozdrawiam!!
              • Gość: Frank Sinatra Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.08, 19:45
                Opolensis, dostałeś po uszach od pani Promocji, bo na to zasłużyłeś. Wyskoczyłeś
                ze swoim wielkomiejskim pochodzeniem i sądziłeś, że wszystkich zatka z wrażenia.
                Kończ, wstydu oszczędź, bo miotasz się jak ranny dzik.
                Pani Promocji gratuluję charakterku :)

• Gość: jurek promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 21:34
                  niestety opoliensis ma rację.promocja jest do kitu, ciągle Gogolin,
                  zamawiają u Kudyby filmy a potem dają jej nagrod opolskiej marki,ona
                  ma powód żeby się chwalić niezależnymi nagrodami.TYlko w takim
                  gogoiińskim układzie to możliwe.
                  • Gość: szefowa promocji Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 09:04
                    No to widzę że kolejny ciekawy wątek.
                    Drodzy Panowie:
                    1. PANI KUDYBA robiła film na zlecenie UMWO -kiedy jeszcze nie byłam
                    pracownikiem tego urzędu, a było to kilka ładnych lat temu.
                    2. Nagrodę dostała za film edukacyjny o Dinozaurach z Krasiejowa
                    robiony wspólnie z Cementownią Górażdże.
                    3. Od 5 lat nie pracuję w Gogolinie i nie wiem u kogo,ani z jakich
                    powodów zamawia filmy Gogolin.
                    4. Nie mam układów gogolińskich i myślę że możecie o to zapytać
                    spokojnie obecnego Burmistrza w Gogolinie.

Znowu Panowi słyszycie że dzwoni...tylko nie wiecie w którym
                    kościele.Promocja jaka by nie była zawsze będzie do kitu...bo tacy
                    eksperci jak Wy uznacie za stosowne ją skrytykować. Ale uwierzcie
                    krytyka zwłaszcza ta słuszna wychodzi takim zakompleksionym,
                    małomiasteczkowym,niedouczonym dziewczynkom jak ja tylko na dobre.
                    Pozdrawiam Panów i życze dużo zdrowia, bo tak naprawdę to tylko ono
                    jest w życiu ważne.
                    • Gość: Bolek i Lolek Re: promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 08:47
                      Ojej jaka biedna ta Pani Szefowa Promocji! Wszyscy ją atakują, a ona
                      jest przecież taka "mala", taka mała biedna dziewczynka, a wizji
                      promocji jak nie było tak nie ma.
                      • Gość: szefowa promocji Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 13:11
                        Nie jest mała i nie jest biedna...tylko pomówienia i intrygi to
                        specjalność w tym kraju, gdyby za nie karali to więzienia pękałyby w
                        szfach. A wizja promocji jest i to od lat całkiem przyzwoita. Jakbyś
                        się wczytał kolego w dokument to wiedziałbyś podobnie jak cała
                        reszta "gości portalu", że Departament Współpracy z Zagranicą i
                        Promocji Regionu nie był realizatorem tego zadania.Krytyka
                        konstruktywna jest mile widziana. Więc daruj sobie swoją płytką
                        wypowiedź.
                        • Gość: Bolek i Lolek Re: promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:16
                          A nie wydaje się Pani, że to właśnie ten departament powinien sie
                          tym zajmować? I że to nie są pomówienia tylko prawda!?
                          • Gość: szefowa promocji Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 13:22
                            To co się komu wydaje mnie nie obchodzi, a swoimi uwagami na temat
                            tego kto się czym powienien zajmować dzielę się ze swoimi
                            przełożonymi. A bzury o kolesiostwie i moich wyjazdach do Turcji
                            i na narty są pomówieniami, albo "dawaniu zarabiać" są pomówieniami
                            i intrygami. I to by było na tyle.
                          • Gość: szefowa promocji Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 13:41
                            To co się komu wydaje mnie nie obchodzi. Liczą się fakty i konkrety.
                            O tym czy ten, albo inny departament powinien się czymś zajmować
                            decydują moi przełożeni.A moja wypowiedź dotycząca pomówień i intryg
                            jest skierowana do mało wtajemniczonej osoby wypowiadającej się na
                            temat kolesiostwa, "dawania zarabniać" i kilku innych bzdur
                            dotyczących wyjazdów na narty bądź do Turcji.Jak się chce kogoś
                            oceniać to trzeba się posługiwać faktami.Jak się komuś dokopuje to
                            należy to najpierw sprawdzić.Nie żyjemy w średniowieczu...Nie
                            wykonuje się najpierw liczu, a dopiero potem sprawdza czy linczowany
                            był właściwą osobą. Cenię sobie swoją prywatność i szanuję
                            prywatność innych, dlatego intryganci zawsze mnie wkurzali i wkurzać
                            będą.
                            • Gość: Bolek i Lolek Re: promocja do kiltu IP: 77.223.228.* 26.02.08, 15:11
                              Z mojej strony pomówień nie było tylko wnioski z dyskusji, ale widać, że Panią
                              coś gruzie bo się Pani strasznie tłumaczy!!!
                              • Gość: szefowa promocji Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 19:15
                                Ludzka głupota mnie gryzie!!!!!!!!!!!!!!!!! Nic więcej!!!!!!!!!!!!!!
                                Tłumaczyć się będę po śmierci! PÓKI CO NIE MAM KOMU, ANI Z CZEGO!
                                Zbyt daleko idący wniosek, albo domysł.
                                • Gość: Bolek i Lolek Re: promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 10:39
                                  Zawsze myślałem, że zadania promocji to zadania, które powinien
                                  wykonywać Departament Współpracy z Zagranicą i Promocji, ale
                                  widocznie Zarząd województwa widzi to inaczej, więc tak naprawdę to
                                  po co ten departament?!
                            • Gość: XXX Re: promocja do kiltu IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.08, 20:29
                              CIEKAWE KTO MA TYLE CZASU W PRACY, ŻEBY CAŁY CZAS SIEDZIE NA FORUM?
                              TO TA OD PROMOCJI?
                              • Gość: XXL Re: promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 10:34
                                Tak to ta od promocji i widać na co traci czas zamiast zająć się
                                promocją!!!
                                • Gość: !!!!!!!!!! Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 13:02
                                  mój czas pracy jest nienormowany więc możesz być spokojny o jego
                                  marnotrawienie!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: !!! Re: promocja do kiltu IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 12:57
                                19.15 to nie są godziny mojej pracy
                                • Gość: XXL Re: promocja do kiltu IP: 77.223.228.* 29.02.08, 14:33
                                  A kiedy wypiliśmy brudzia by sobie tykać? a raz się jest odpowiedź o 19 15 a
                                  reszta w godzinach pracy!!!
                                  • Gość: kwiatek Re: promocja do kiltu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 20:38
                                    Sabinka, umówilibyście się w "realu", facet wyraźnie cię podrywa
    • Gość: we Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy IP: 212.244.78.* 20.02.08, 07:29
      najlepiej niech zdecyduje o przeprowadzce na biegun północny
      • mx4 Re: Zarząd województwa zdecyduje, czy zakwitniemy 20.02.08, 09:09
        Zaczyna mi się to podobać - kwiatki przed każdym domem (i panienka).
        I w blokowiskach też (tylko tam więcej panienek).
    • Gość: z. Ja bym dziennikarzom bezgranicznie nie ufał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 16:13
      Zapracowani, ciągle w biegu, nie mają dość czasu, by dokładnie
      zapoznac się ze szczegółami, zrozumieć o co chodzi. Zresztą im nie
      płacą za rozumienie, tylko za "przywalanie". Wystarczy wziąć jedno
      zdjęcie spośród wielu, hasło - przepraszam, zarys hasła - z całkiem
      innej kupki i już można wieszać psy.
      Nie wiem, jak wygląda całe opracowanie, ale wieloznaczne i pozytywne
      hasło "Kwitnąca Opolszczyzna" (wolę Opolszczyznę od Opolskiego) mi
      się podoba. Byle tylko nie nadużywali kwiatków, bo grozi
      rzeczywiście kiczem.
      • jawor10 Kiedy przejdziemy od słów do czynów 26.02.08, 20:41
        Prasie już coraz mniej ufamy, plotą często bzdury
        nieautoryzowane,pomyłki na poziomie wiedzy klasy 5-tej,
        Promować mozna prawdę nie fikcję.
        Promocją byliby młodzi wracający do swoich rodzinnych stron,
        zachęcający innych, ale do czego, co tutaj na Nich czeka, jaka
        przyszłość - tej nie ma nawet w planach na papierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka