Gość: no no!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 20:48 no to mamy pogrzeb Nicieji!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wstyd jeno niesławny koniec sławnego bufona!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 21:02 to sie nazywa po japońsku chyba sepuku! Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Historia mojego pisania o prof. Niciei 24.04.08, 21:07 jeżeli to prawda to z przykrością muszę stwierdzić, że pomyliłem się co do tego Pana!!! i żałuję swoich postów na tym forum sprzed miesięcy, w których broniłem tego Pana! Pozostał faktycznie tylko wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Niewyobrażalny skandal IP: *.aster.pl 24.04.08, 21:23 2 X - zostaję przyjęty na pół etatu jako „organizator Muzeum UO”. Prof. Nicieja: „Nic cię nie obchodzi, tylko pisanie książki!”. Tak na szybko powstaje pytanie czy mamy tu do czynienia wypełnieniem przesłanek np. art 231 par. 2 "Funkcjonariusz publiczny, który przekraczając swoje uprawnienia działa na szkodę interesu publicznego w celu osiągnięcia korzyści osobistej" podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Prawnik Stop Korupcji na pewno zbada tą sprawę. Oraz oczywiście plagiat. Taaaa...już widzę minę hiagografów co pisali - wbrew faktom i naturze człowieka - o Niciei jako opolskim budowniczym UO (a ten biedny UO rozłożył na łopatki w porównaniu z innymi Uniwersytetami).Smutne ale prawdziwe. Prawda zawsze wychodzi na jaw. Jestem ciekaw jak zareaguje na ten niewyobrażalny skandal NTO. Takie praktyki powinny eliminować ż życia publicznego i naukowego na wieki. Już napisałem listy do prawników. Sprawa jest badana. Oj będzie miał prokurator Niekrawiec ból głowy. Czy drugi raz Nicieja się wywinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Re: Niewyobrażalny skandal IP: *.aster.pl 24.04.08, 21:25 he he na pewno uformuje się Komitet Obrony Dobrego Imienia Prof. Niciei (skład standardowy: dr Berlińska, prof. Simonides itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kraina czarów IP: *.pools.arcor-ip.net 24.04.08, 22:05 Z gorszych opresji sitwa wyciągała "swoich" ludzi. Za szybko nie spisywałbym profesora - plagiatora na "straty". Polska to czarujący kraj - "kraina czarów". Jedno "abrakadabra" i Pan Profesor jest zrehabilitowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranicki Re: Niewyobrażalny skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 22:08 Tak się dzieje jak atramentem z fekalii chce się pisać pachnace bigrafie... ich troje : pisarz, mitoman i dr wazeliniarz... Marcel Ranicki mówi o nich :"zakłócacze ciszy" ot i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a AW? Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 00:18 Nie do rotacji wieczny adiukt, teraz wiadomo czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy Lwowi Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 00:36 A u nas wy Lwowi mówi si, ży i Łyczaków najsamprzód w innyj leżał szufladzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba? Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 00:50 segur que tomba, tomba, tomba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nu nu Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 05:29 nu nu ja tez slyszal ze maszynopis lyczkowa wzial od poliaka ze lłoła i nie oddał nu nu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.opole.internetia.pl 25.04.08, 09:25 Ja na miejscu Pana Zdzisława Adamca nie chwaliłbym się takim działaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwka Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.08, 09:32 Dziennikarz-sprzedajny portrecista, czyli dziwka. A teraz się zgłasza z tym pod publiczny pręgierz. Co za desperacja, co za głupota, co za zemsta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 09:50 Sprzedawczyk znany łasy na kase wybitny literat mister kurdupel! czyli życie w oparach gorzały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack2 Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.punkt.pl 25.04.08, 10:01 Podobno Sienkiewicz też rąbnął maszynopisy wybitnemu pisarzowi Zdzisiowi A. i jako swoje wydał. Mówią jeszcze o Hemingwayu oraz niejakim Gombrze. Najwyższa pora zwołać w tej sprawie komisję śledczą. Jak się ratuszowe uwiną z uchatkami w ZOO, niech siadają do do stołu, a i rzeźby dokoła Maiusa sprawdzą, bo mogły zostać rąbnięte Dunikowskiemu Xa-weremu.. Na koniec niech Hamulcowy kupi Zdzisiowi A. coś na uspokojenie. Zdzisiu powie co lubi najbardziej. Na nowe uchatki jest kasa, to i dla wybitnego pisarza się znajdzie. Najwybitniejszego zaraz po Kazimierzu Kowalskim. Albo niech Hamulcowy zatrudni Zdzisława A. w Ratuszu na kustosza żywych figur woskowych. Jak już przestanie utrzymywać jego i rodzinę, to Zdzisiu znów przyjdzie do GwO i znowu będzie news. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Borkowski Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 08:03 Panie Zdzisławie i Panie J.Kowalski! Pisanie o takim człowieku to chodzenie po polu minowym. Znając Profesora od lat wiem, że to on mówił, a Pan nie nadążał. Ani za słowami , ani za czynami. Cóż różnica wielkości. Żeby było zrozumiale: Góra Św. Anny i Mount Ewerest! Kto jest kim wszyscy wiedzą. Czytając w "Indeksie" słyszę Profesora, a nie Pana Zdzisława! Pan J.Kowalski jak wiadomo "wielkim budowniczym Łopola jest"!!! Za zrobienie kupy w salonie swego pryncypała, czytaj w "Ratuszu" "pisowcy" dali "fuchę". Jako weteran Marca'68 w uprzejmości nie bedę się bawił. Panowie! Bez Profesora Nicieji takiego Uniwersytetu nie byłoby w Opolu!!! Ponieważ działałem w Komitecie na Rzecz Utworzenia Uniwersytetu moge powiedzieć, że nikt w najśmielszych marzeniach takiego Uniwersyetu nie przewidywał. Dzieło Profesora Nicieji przerosło nasze marzenia i pomysły wielokrotnie!!! Dzieła Panów Kowalskiego i Adamca nikim nie wstrząsną. A co Panowie właściwie zrobili ? A na zakończenie! Ludziom wielkim drobne słabostki tylko przydają blasku, tworza aurę! Literat Adamiec powinien to wiedzieć. A sedno sprawy tkwi w tempie pracy. Panie Zdzisławie. Nie nadążył Pan za Profesorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Ja w kwestii formalnej. Pisać Niciei czy Nicieji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 20:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ja w kwestii formalnej. Pisać Niciei czy Nici IP: *.po.opole.pl 13.05.08, 12:34 Zobacz na tablicy na Uni, tam jest zle, ma byc na odwrot :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyżby Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 19:33 czyżby BOR-kowski od ochrony WIELKIEGO, NADĘTEGO co to sam się splagiatował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesli Re: Historia mojego pisania o prof. Niciei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 07:37 Fascynacja zwalnia od myślenia i oceny etyczno-moralnej postepowania SNN ? Jesli Pan Borkowski tego nie rozumie to co ma zrozumieć szara gawiedź opolska ? Odpowiedz Link Zgłoś