Dodaj do ulubionych

Do opol-anin'a!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:34
dużo ostatnio tu wątków typu:niekaralność "kata" i karanie "ofiary":
wątek o PECHu, watek o Radnej w DPS... i moja sprawa tego samego typu.
Napisałem w tym wątku o DPS post o tym samym tytule co ten, ale myślę że może
tu go szybciej przyuważysz:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=78836156&a=79267439
Obserwuj wątek
    • opol-anin Re: Do opol-anin'a! 07.05.08, 20:29
      faktycznie dużo te sprawy mają wspólnego! Dodałbym nadzwyczajną niemoc opolskich
      władz w tych sprawach... a w tej Pech-owej i Twojej "wyjątkowy" nadzór
      kuratorium, sen służb odpowiedzialnych za przestrzeganie prawa...
      A co do Twojego postu: to myślę, że musisz poczekać na dokończenie spraw w
      sądach i spróbuj pominąć parę opolskich szczebli np. zawiadomić TVN. MEN.
      A co do Twojego pytania: oczywiście chodzi o akapit z "niżem". Nie musisz
      odpowiadać jeżeli mam rację.Będzie to dla mnie potwierdzenie.
      Co robi PO!!!- to na podsumowanie faktycznie bezkarności w DPS, Pechu,...
    • opol-anin Do zarządzających opolskim kryzysem! 08.05.08, 07:19
      czyli wszelakich władz typu: wojewoda, kurator,prokuratura, sądy,... i rządzącej
      ponoć PO!:
      1.Może tak ktoś zgodnie z prawem zacznie bronić urzędnika państwowego jakim jest
      nauczyciel w świetle najnowszych czynów parlamentarnych.
      2. nie wstyd Wam, że od roku jakaś niedouczona, zawzięta dyrektorka wiejskiego
      gimnazjum gra Wam na nosie i jawnie linczuje człowieka.
      3. brak jakichkolwiek działań Waszych obnaża Was! i jak tu wierzyć w cokolwiek
      będąc skazanym na opolskie tolerowanie przestępców.
      4. przyjdą następne wybory i co wtedy powiecie skoro nikt już nie będzie Wam wierzył
      5. jest coś takiego jak sumienie, może jeszcze potraficie w sobie to odnaleźć!
      ...

Podpowiem wystarczy dyrektorkę zawiesić w obowiązkach dyrektorskich... i problem
      się rozwiąże w końcu.
    • Gość: pokoj-anin Szkoda dzieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 08:00
      w naszej gminie jest OHP, w którym jest bardzo dużo uczniów z tego właśnie
      gimnazjum. Te dzieciaki mają duży kłopot z dojazdem a jednak się decydują na
      ucieczkę z gimnazjum do OHP. Jeżeli w tym gimnazjum są, aż takie duże wymagania
      co skutkuje tak dużą ilością uczniów zmuszonych do ucieczki do OHP to dlaczego
      to gimnazjum ma jedne z najgorszych w województwie wyników testów gimnazjalnych
      co jest powszechnie wiadome chociażby z portalu scholaris. Dlaczego kuratorium
      tego nie widzi. Dzieci to przecież nasza przyszłość i jak można je traktować tak
      nieludzko jak jakieś przedmioty. Dlaczego nikt nic z tym nie zrobi? Skandal!!!
      • Gość: rodzic Re: Szkoda dzieci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 17:33
        a gdzie sa rodzice jezeli to prawda?
    • Gość: bezsciemy! nie wierzę w to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 17:43
      i co niby nikt przez ponad rok nic z tym nie zrobił? Przecież to jakaś ściema!
      • Gość: jasne Re: nie wierzę w to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 17:49
        masz racje: i przez rok żadna gazeta o tym nic nie napisała? Pewnie
        jakiś zawiedziony belfer obrazony na szkolę usiłuje nieudolnie
        załatwić sprawę nagłaśniając ją w internecie!
      • Gość: dowód Re: nie wierzę w to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=60401467&a=60401467
    • Gość: wyborca Dlaczego nikt nie zrobi porzadku w tym gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 12:14
      po co płacimy na całą rzesze urzędników, którzy udają ślepych?
    • Gość: samorządowiec Nikt nie chce tego ruszyć,bo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 16:06
      pewnie od lat wiedzą o nadużyciach w tym gimnazjum... i problem, ze jak się to
      ruszy to będzie dużo ludzi mieć kłopoty. Najprościej więc udawać, że wszystko
      jest OK. Ale jak widać i czuć problem zrobił się zbyt cuchnący i ma tendencję do
      eksplodowania, więc faktycznie nastąpi próba zatuszowania problemu poprzez
      zawieszenie dyrektorki i uspokojenia sytuacji. Oczywiście nikt problemu nie ma
      zamiaru rozwiązać no bo skoro dla ludzi w tej gminie nic się nie dzieje złego to
      po co ich ratować na siłę. Może nowa kurator jak obejmie 19 maja rządy zechce
      coś z tym zrobić?
    • Gość: xxx Bezprawie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:30
      i tyle.
    • Gość: nie opolanin Re: Do opol-anin'a! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:38
      widocznie standarty opolskie dopuszczaja takie lamanie prawa... Wyprowadzic sie
      nalezy skoro przez rok zadna opolska instytucja nie zechciala cokolwiek zrobic.
      W opolskim jeszcze jest komuna i sie widac nic nie dzieje aby dorownac do reszty
      kraju. A moze o to chodzi. Jedynie sady jeszcze dzialaja jak wywnioskowalem z
      tego watku!
    • Gość: rodzic Podobnie bezkarna dyrektorka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 14:32
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080514/POWIAT10/151442680
      • Gość: nauczyciel Re: Podobnie bezkarna dyrektorka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 18:05
        tu się wypowiada w związku ze sprawą Darowski, który dał mojej dyrektorce
        miesiąc po aferze ocenę wyróżniającą i jak zwykle nie było konkursu i szansy aby
        ją zmienić:
        www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080514/OPINIE/795084293
        gadkę ma piękną, szkoda że to tylko teoria nie mająca nic wspólnego z prawdą. Od
        roku kuratorium wie o wszystkich wyczynach mojej dyrektorki i nic nie zrobiło!
        Kpi sobie i tyle!
    • opol-anin Zaczęła rządy nowa kurator! 19.05.08, 15:52
      tu link:
      radio.opole.pl/index.php?kat=wiadomosci_wiecej&id=25860
      może będzie szybko normalnie?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka