Gość: kapsiutek IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.108.* 17.10.03, 21:22 Minuta ciszy dla Dawida =[ Żegnaj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fazi Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 18.10.03, 12:33 Minuta ciszy Dla Kataia. Pamientam o tobie Bracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.proxy.aol.com 18.10.03, 13:05 Jednego nawiedzonego mniej, tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze raz Fazi Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.pl 18.10.03, 13:13 Cfaniaczku. A jak by tobie tak ojciec zmarł Fajnie by ci było gdybym powiedział "Jednego mniej" Więdz uważaj na słowa synku. Bo jeszcze śmierci nikomu nie życzłem ale jesteś na 1 miejscu na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.80.* 18.10.03, 13:19 Ten kto go nie znał ten nic o nim nie może powiedzieć. Mimo swojego stylu życia był bardzo miłym i sympatycznym człowiekiem. Miał wielu przyjaciół i nadal ich ma bo nigdy o nim nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysticous Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 18.10.03, 13:24 Żegnaj Dawid... Re: Tyfus... Życzę ci, aby twój brat lub siostra skoczyła na twoich oczach, albo podcięła sobie szyję kuchennym tasakiem, ojciec gdy się upije zabił twoją matkę krojąc jej części od głowy do palców u stóp... Lub aby się powiesiła na twoich oczach mówiąc "Jednego świra mniej, nie mogłam już z tobą wytzymać" , gdyż miała takiego syna jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugier Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 18.10.03, 18:46 Słuchaj, nie znam Cię , ale to co piszesz nie znajduje usprawiedliwienia.Tak nie mozna. Nie bądź taki jak właśnie Ten kolega, któremu daleś się tak okropnie sprowokowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.d. ugier Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 18.10.03, 18:50 To co niektórzy z Was piszą przeraza mnie. Mniemam, ze jesteście młodymi ludźmi bowiem ten który nas opuścił był młodym człowiekiem. To jest chore co piszecie. Opamietajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 18.10.03, 15:12 nie rozumiem stwierdzenia"jednego mniej"i co to znaczy "tak trzymać"może by się tak zastanowić co się pisze i do kogo,na tej stronie wypowiadają się ludzie,którzy znali Dawida im i bez głupich żartów jest ciężko,więc myśl sobie co chcesz ale zastanów się jakbyś się czuł gdyby to ciebie dotyczyło!A co do"tak trzymać"to naprawdę nie wiem co trzymać,może kciuki za to,że będzie jak najmniej takich wydażeń!Dawid nie był nawiedzony,ale wątpię czy potrafisz to zrozumieć,więc nie udawaj cwaniaka,zajmij się lepiej czymś pożytecznym.To naprawdę nikogo nie bawi!!!!!!no,może poza tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 18.10.03, 15:17 nie życzę ci tego czego życzą ci inni na tej stronie,bo wiem że i tak nie potrafiłbyś tego zrozumieć.Nawet gdyby to ciebie dotyczyło.BIEDNY JESTEŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 12:23 Gość portalu: A napisał(a): > nie życzę ci tego czego życzą ci inni na tej stronie,bo wiem że i tak nie > potrafiłbyś tego zrozumieć.Nawet gdyby to ciebie dotyczyło.BIEDNY JESTEŚ! Dziekuje tobi za zyczliwosc. Biedny nie jestem ale zawsze uwazalem ze ktos chcial tak postapic a nie inaczj to jego wola i tak to uszanujmyy. To jego wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:06 Dawid... zawsze zostaniesz w mojej pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabeł Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.17.145.* 18.10.03, 13:25 Napewno smutno jest nam wszytskim :( Katai ( Dawid F. ) byl wporzadku i napewno zostanie w naszej pamieci Żegnaj Katai W imieniu moim i calego ViCafe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelsky Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.76.159.* 18.10.03, 13:08 Są mocne przesłanki, że nieszczęśliwie wypadł. Zawsze lekceważył wysokość i swoje bezpieczeństwo przesuwając daleko granice. Myślę jednak, że nie tym razem, że to olbrzymi pech, nic zaplanowanego. Możliwe że połamane wiadro, które zostało na balkonie mogłoby powiedzieć nam więcej... Ale i ono nic już nie powie. Był outsiderem, ale MIAŁ swój świat. Jego przyjaciele poznali ten świat, był pełen barw, ale odległy. Nie akceptował szarej codzienności, nie odnajdywał się w tym świecie. Był lubiany przez bardzo wiele osób. Sympatyczny i dobry. Niewiele osób wie, że pozostawił po sobie sporo wierszy i grafik. Ponieważ prace te są warte poznania i wystawienia zostanie dokończona strona www z nimi(na mtn.pl). Stronę zaczął sam Dawid ale po napisaniu chciał ją przebudować, nie zdążył. Mam nadzieję, że to pomoże trochę lepiej go poznać i zmniejszy ból po stracie.... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelsky Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.76.159.* 18.10.03, 13:16 Był w Hiszpanii, fakt, ale stopem, zjeździł pół Europy stopem nie mając kasy... A jego wielką pasją była Japonia(nie Chiny), i od wielu lat marzył by się tam wybrać. Uczył się nawet japońskiego przez ostatnie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buczo Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.swiata.pl 18.10.03, 13:20 Znalem Dawida praktycznie od dziecka, byl moim sasiadem. Fakt zawsze inaczej patrzyl na swiat. Tym razem za daleko przesunal granice bezpieczenstwa :( Minuta ciszy dla Ciebie Dawid! mam nadzieje ze jestes szczesliwy gdzie kolwiek jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:26 Tesknie za Nim... Byl wspanialym kolega llubil tak jak ja japonska mange i przycytuje dla niego wiersz: "szlachetne zdrowie nikt sie nie dowie jako smakujesz puki sie nie zepsujesz. Tam czlowiek prawie widzi na jawie i sam to powie ze do marzen trzeba miec zdrowie" spij w spokoju...niech Ci ziemia lekka bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie palmy Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.ns / 192.168.1.* 18.10.03, 13:29 "Lubiał siedzieć na balustradzie"???? No comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazi Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 18.10.03, 13:33 Tak, miał swój świat nikomu nic nie zrobił. Zawsze był miły. A to, że pokazywał, że jest inny to tylko jego i wyłącznie wybór.. Dla niego usiąść na balustradzie to było jak dla innych wsiąść do samochodu. Nigdy nie przejmowały go pieniądze. Zawsze był jest i będzie znami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.80.* 18.10.03, 13:37 Dawida uważano za czlowieka nienormalnego. Jednak to tylko pozory.Nie był taki jak sądzili inni. Był człowiekiem który akceptował wszystkich i wszystko co bardzo rzadko się zdarza.Nigdy nie wyżądził nikomu zadnej krzywdy.Nikomu nie powiedział złego słowa! Mimo to ludzie dalej maja go za wariata z tatuarzem na czole chociarz go nie znali i nic o nim nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:43 zawsze potrafil pomuc kazdemu... nigdy nie prosil pomoc... byl wspanialym czlowiekiem na zawsze pozostanei w moim sercu... jako najlepszy przyjaciel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królik Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:50 Dawidzie Drogi!Chodz dlugo sie nie znalismy to jedno marzenie wspólne mielismy.tak samo jak i ty tak i ja w wielkie podróże do Japonii chcielismy sie wybrac!!! myslac o Tobie strasznie sie boje bo chociaz jestem taki sam boje sie ze niedlugo skonam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funny Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 18:35 Bolesna pustka brakuje mi ciebie bracie Minuta ciszy Dla Dawida.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.17.145.* 18.10.03, 20:08 Żegnaj Dwid... bedziemy o tobie pamietac. Tysus, życze ci abys zginal, a w tedy ja i inni powiedza "jednego tępaka mniej, tak trzymac!!!" obys zninął smiercia tragiczną, bo inaczej ktoś może cie wyreczyc i coć tobie zrobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.17.145.* 18.10.03, 20:33 Moje kondolęcje całej rodzinie i przyjaciół. Mam nadzieje że "Tyfus" będzie miał jakiśtragiczny wypadek!!! Szkoda że nie wszyscy mogli go poznać. Był wspaniałym człowiekiem, którego będzie na brakować. Tęsknimy za tobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barty Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 18.10.03, 21:19 R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila:( Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 22:52 Katai zawsze bedziemy pamientac o tobie o tym jaki byles wyjatkowy i nie powtarzalny.Zawsze podziwalm cie za to jak brnełes przez zycie nie zwazajac na to co powiedza inni: (bedziemy o tobie pamietac oby tam gdzie etraz jestes bylo ci dobrze.Kondelencje dla rodziny dawida:(i dla jego przyjaciol . ps.a co do tytusa to musisz byc bez serca nie zycze ci tego co spotakolo dawida ale widocznie ty sam jestes cholernym egoista oby zycie dalo ci kopa w dupe i nauczylo cie troche wspolcucia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagu Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 19.10.03, 11:11 Szkoda go, byl jedyny w swoim rodzaju... wsumie to go dobrze nieznalem, nawet jego prawdziwe imie przeczytalem dopiero w tym artykule. ale i tak bedzie mi go brak. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 13:10 Gość portalu: Jagu napisał(a): > Szkoda go, byl jedyny w swoim rodzaju... > wsumie to go dobrze nieznalem, nawet jego > prawdziwe imie przeczytalem dopiero w tym artykule. > ale i tak bedzie mi go brak. :/ No wlasnie, to po co sie wypowiadasz jak jego nie znasz? A moze sobisz za tlum do scenarusza? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Samobójstwo na Zaodrzu 21.10.03, 15:10 Gość portalu: Kisiel napisał(a): > Moje kondolęcje Ludzie, wy specjalnie piszecie z błędami ortograficznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazi Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 19.10.03, 14:55 Witam wszystkich. Chciał bym opowiedzieć pare rzeczy o tym co Katai robił o czym mówił i przekazać wam troche prawdy o jego wierzeniach i o tym czego naprawde pragnął. A mianowicie. Katai Yakusoku, takie japońskie imie wybrał, był bardzo emocjonalnie związany z Japonią i piosenkarką Aumi. Większość wierszy napisał właśnie do tej kobiety. Jego największym pragnieniem było spodkać się właśnie z nią. Niestety nie doczekał tej chwili. : ( . Potrafił siedzieć godzinami i ściągać jej zdjęscia. Tłumaczyć jej słowa. Bardzo dobrze operował językami. Wybitny artysta. Napisał wiele ciejawych wierszy. Prawie wszystkie z tych wierszy są napisane w języku angielskim. Pisał także po japońsku lecz rękopisy które gdzieś ukrył zabrał do grobu wraz z sobą. Był dla mnie zawsze jak starszy brat. Potrafił pomóc. Nigdy nie odmawiał pomocny innemu chodź sam bardzo jej potrzebował. Niektórzy pisali, iż śmierć Kataia stała się sensacją. To nie prawda. Każdy kto znał Kataia, wiedział kim jest, wszyscy wiedzieliśmy kim jest i nie znam osoby której wyżądził by szkode. Zawsze pragnął mieć skrzydła, lecz napewno nie popełnił samobujstwa. Był odważny zawsze igrał z losem, lecz zawsze udawało mu się wyjść z opresji bez szfanku. Prowadził inne życie. Nie uznawał pieniędzy. Nie potrafił się odnaleść. Wszyscy jednak go pamientamy. Wszystkim utkwił w pamięci. I wydaje mi się, iż jego celem było pokazanie siebie, i swojej osobowości. Będziemy go pamientać za to kim był. I za to, że nie bał się pokazać innym tego co lubił. Nie interesowało go to "co powiedzą inni" Zawsze miał własny tor w życiu. Mam nadzieję, że chodz kilku z was obejrzy jego twórczość. Warto naprawde warto. Trudno jest ująć lepiej uczucia. :(. Wiersze macie pod www.mtn.pl/fazi/katai/ . Katai był i będzie wielki ... Minuta ciszy dla Kataia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie lukrowac Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.uni.opole.pl / 10.100.0.* 19.10.03, 15:03 Boże, jak czytam te wypociny to nie mogę. Sam lukier? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazi Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.pl 19.10.03, 15:53 Jeżeli uważasz, że to lukier. To przeczytaj wiersz który npisał ten któregi niby tak lukrujemy. Może wtedy się zorientujesz kogo zabrakło na tym świecie. "słowa" szukajac schronienia przed bólem rozłąki znalazłem wyspę zapomnienia w słowach płynacych z ran złamanego serca na koncu piekła odnalazłem twój usmiech na skrzydłach słów twych wzleciałem do nieba bram aby znów spaść w bólu ramiona blisko ciebie pragne być znowu słuchać twych słow miękkich jak jedwab, zachwycać sie kosmykami twych włosow bawiacych sie ze swiatłem lamp i oczu twych blaskiem napawać sie chce do upojenia, lecz ciebie tu nie ma a serce me krwawi i szlocha chcąc znów czuć twe ciepło @ Dawid Fusiarz 2003 Człowiek, który przelewał takie uczucia odszedł. A ty nazywasz to lukrowaniem. Opamientaj się. "Minuta ciszy dla Kataia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 13:12 Gość portalu: Nie lukrowac napisał(a): > Boże, jak czytam te wypociny to nie mogę. Sam lukier? No wlasnie i taki musia sam ze soba skonczyc, bo tez nie mogl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelsky Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.pl 21.10.03, 16:01 Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osób mógłbyś uszczęśliwić..... Zamieniając się teraz z Dawidem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 213.17.145.* 19.10.03, 16:33 A ja będę twym aniołem twą radością, smutkiem, żalem, będę gwazdą na twym niebie będę zawsze obok Ciebie. A ja będę twym aniołem twa radością, smutkiem, żalem. Będę gwazda na twym niebie będe zawsze obok Ciebie. To jest wiersz napisany przez moją koleżanke. Nie znała go, a i tak uważa że był wspaniałym człowiekiem. Ludzie powinni się uczyć od Kataia i od niej. Pamiętamy o tobi Dawid i zawsze bedzie nam ciebie brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 19.10.03, 21:25 Znałem Dawida praktycznie tylko z widzenia, ale po przeczytaniu kilku postów widzę, że był bardzo wrażliwy i uzdolniony. Wielka strata, ale może po tamtej stronie zostanie odpowiednio zrozumiany i spełniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcja Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.opol.gazeta.pl 21.10.03, 15:50 zbieram wspomienia o Dawidzie, jeżeli ktoś chce sie nimi podzielić proszę o kontakt: sylwester.koral@opole.agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: 81.210.62.* 23.10.03, 21:55 Dawid był moim kolegą.Spoczywaj w pokoju Katai, będzie mi Ciebie brakowało stary. P.S.Czy ktoś może wie kiedy i gdzie odbędzie sie pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelsky Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: *.pl 24.10.03, 17:20 Pogrzeg był w środę (22 X) o 10 na półwsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: Samobójstwo na Zaodrzu IP: brama:* / 192.168.0.* 23.10.03, 22:28 Spoczywaj w pokoju Katai. Odpowiedz Link Zgłoś