Gość: opolanin IP: *.chello.pl 12.02.09, 20:04 kuglarz wiem ze to ty. Gks katowice dostał dzis 700 tys od miasta a Zebaczynski i karbowiak dalej siedzą i nic nie robią płakac mi sie chce ze w opolu jest takie bagno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obserwator Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: 77.252.18.* 12.02.09, 20:18 To już jest chyba koniec (patrz artykuł na oficjalnej stronie internetowej klubu). Część piłkarzy ma ponoć jutro rozwiązać kontrakty za porozumieniem stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Odra Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.punkt.pl 12.02.09, 20:56 Miasto chce specjalnie zniszczyć Odrę. Miasto musi teraz przejąć obowiązek wypłacania zawodnikom pensji i spłacić długi Oderki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:45 Opolanin pisze: "płakac mi sie chce ze w > opolu jest takie bagno" Fakt Opolanin ma rację - to jest bagno, ale bagno nie zawinione ani przez Karbowiaka, a tym bardziej Zembaczyńskiego. To bagno stworzyła sobie sama Odra na skutek działań swoich "działaczy". Sytuacja Odry jest w tej chwili nie do pozazdroszczenia. Płakać się chce. Obecnie nawet gdyby miasto chciało sypnąć publicznym groszem, to nie może, bo przepisy na to nie pozwalają. Słyszałeś o państwie prawa? Odra jest tak zadłużona, że dofinansowanie trupa nie jest ani racjonalne, ani logiczne ani zgodne ze zdrowym rozsądkiem. A przede wszystkim niezgodne z prawem. W tej sytuacji najlepsze, co można zrobić, to pozwolić Odrze upaść z hukiem na twarz. A potem na zgliszczach tego klubu odbudować Nową odrę. Za 2 - 3 lata, to może być całkiem niezły klub, ale już bez dotychczasowych działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Szkoda... IP: *.chello.pl 12.02.09, 22:07 Panie trenerze dzięki za czas, który poświęca Pan Odrze, ja chciałbym podziękować większości piłkarzy - m.in. Filipowiczowi, Monasterskiemu, Filipe, wszystkim z wyjątkiem TRACZA, a także bardzo nie dziękuję pseudodziałaczom - BRYŁCE, WRÓBLEWSKIEMU, i DUSIŃSKIEMU! Dla tych, co nie pozdrawiałem i nie dziękowałem KRZYŻ NA DROGĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Skandal IP: *.punkt.pl 12.02.09, 22:31 To jest skandal, że miasto nie ratuje Oderki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.punkt.pl 12.02.09, 22:36 byłem na stronie ODRY i widzę sponsorów całkiem niezła grupa - nie było by żadnych problemów utrzymać klub, są na to sposoby ale działacze nie chcą - ... i to na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 07:13 No to za tydzień upadek Odry. W tym czasie jak ktoś nie przyjdzie z pomocą to po klubie. Pan Konopacki potrafi napisać obiektywny artykuł w odróżnieniu od kolegi. Szkoda, że mamy takiego trenera i upadamy. Pewnie Kuglarz będzie usatysfakcjonowany i uśmiechnięty. Dobrnął swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek R. Stary ZWM Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.tktelekom.pl 13.02.09, 08:40 Pan Dusiński świruje, że daje zawodnikom wolną rękę, w sprawie odejścia z klubu. A ci zawodnicy świrują, że im ,,nie zależy na odejściu, i chcieli by grać dla Odry,, . Jest to fałsz o obłuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ci wszyscy bez wyjątku zawodnicy by OLALI Odrę i odeszliby gdyby tylko , ktoś ich chciał, gdyby tylko mieli dokąd iść :-) Coś wam tu jeszcze napiszę. Po poniedziałkowym tekście w NTO o tragicznej sytuacji Odry, mój dobry kumpel zrobił eksperyment socjotechniczny :-) Otóż, przedstawiając się jako manager pewnego 3 ligowego klubu z Mazowsza, klubu co prawda 3 ligowego, ale o stabilnej sytuacji finansowej, zadzwonił na komórkę do 3 zawodników Odry Opole - proponując przejście do nich :-)))) Otwarcie powiedział, że obecnie jego klub gra w 3 lidze, i raczej nie ma widoków na wyższą ligę niż 3 , ale mimo to oferuje zawodnikom dosyć stabilne warunki finansowe...................... Tym trzem zawodnikom Odry ,,zaproponował,, po 2000 netto miesięcznie + premie za wygrane mecze + umowę o pracę z ZUS-em :-) Oczywiście, to była jedna ściema, bo kumpel nie jest żadnym managerem drużyny z Mazowsza, a zwykłym drobnym opolskim przedsiębiorcą, i kibicem Odry :-) A wiecie jaka była reakcja naszych zawodników którzy publicznie w deklaracjach tak ,,kochają klub Odra Opole,, ????????? WSZYSCY SIE ZGODZILI NA ZAOFEROWANE WARUNKI :-)))))))) Mało tego!!!! 2 z nich, jeszcze powiedziało, jaka jest tragiczna sytuacja Odry, i w związku z tym oni, będą mogli przejść do nowego klubu, bez wypłacania Odrze odstępnego !!!!!!! :-) Gdy kumpel zaproponował jeszcze na początku rozmowy, że jest gotowy kupić piłkarza, to oni sami, mu mówili, żeby nie składał do KS Odra takiej oferty - bo Odra ma niespłacone wobec nich zobowiązania, i w związku z tym będą oni mogli odejść za darmo z klubu :-)............................ *********************************************** Wkrótce wkleję tutaj linka do portalu YouTube, gdzie wszyscy będziecie sobie mogli odsłuchać, nie oficjalnych rozmów 3 opolskich zawodników KS Odra, z ,,managerem,, klubu który ,,zaoferował,, im grę w swoim klubie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek R. Stary ZWM Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.tktelekom.pl 13.02.09, 08:50 I jeszcze dodam, że z tego co usłyszeliśmy w czasie rozmowy telefonicznej, pozostali zawodnicy też są zainteresowani odejściem z Odry - tylko jest mały kłopot - bo, nikt nie chce KOPACZY, którzy nie umieją grać w piłke nożną !!!! *********************************** Zresztą, pomyślcie sami, drodzy forumowicze. Przeciętny człowiek, abym obecnie tu w Opolu mógł zarobić 2000 zł netto miesiąc, to naprawdę musi się narobić, i pracować lekko, tak koło 200 godzin. Więc ja się nie dziwię, że KOPACZE z Odry trzymają się zawodu ,,piłkarza,, rękami i nogami...................... Bo w jakiej innej pracy, z ich miernymi i przeciętnymi umiejętnościami, mogli by zarobić choćby te 2000 zł netto + dostać za frajer od klubu wyżywienie + zakwaterowanie itp, itd.................... ******************************* Bardzo dobrze, że KS Odra pada, i że Zembaczyński nie chce już im nic dać z Funduszy publicznych !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Odra Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: 83.238.214.* 13.02.09, 09:15 To skandal, że nikt nie chce zapłacić długi Oderki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOS Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: 94.254.176.* 13.02.09, 11:44 Prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kibic Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:01 Ile miasto może ładować w Odrę i nie kontrolować jak są wydawane PUBLICZNE (moje Twoje innych kibiców) pieniądze, stary to jest studnia bez dna, żadnej kontroli, i co znowu ma miasto wywalić 500tyś zł, a jaką masz gwarancję, że te pieniądze zostana dobrze spożytkowane? Chociaż nie popieram i Karbowiak, i Zembaczyński są mi obojętni tutaj maja 200% racji. Takiego bagna jak jest teraz w Odrze nie było od lat a na meczę chodzę od 1978 więć może dłużej niz Ty żyjesz. Jedyna rada to rozpieprzyc to całe towarzystwo i stworzyć ODRĘ od początku. A swoją drogą to miasto powinno inwestować w sam stadion, trybyny, sanitariaty całą infrastrukturę. Chciałbym jeszcze być na takich meczach, gdzie kibice włazili na jupitery, bo nie było miejsc. ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciamciaramcia Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:34 Do Jacka R. stary ZWM - jesteś zwykłą gnidą, nie wartą by na Ciebie splunąć. Nagrywasz ludzi bez ich zgody i wiedzy, rozmawiają z kim innym niż myślą i jeszcze chcesz to wrzucić do youtube? Rany, takiego śmiecia jeszcze w życiu nie widziałem. I ty masz kumpli??? Chyba takie same wszy jak ty, nędznych zawistnych prowokatorów. NIe dziw się śmieciu, że są oni gotowi odejść gdziekolwiek, byleby tylko grać i mieć na utrzymanie swoje i rodzin. Jak chcesz to sam zap...aj pół roku za friko, zobaczymy, czy będziesz taki mądry. Wtedy ja do Ciebie zadzwonię i zaproponuję Ci kąpanie moich świń za 1500 brutto i Ty się człowieku na to zgodzisz! A potem Twoje skamlanie umieszczę na youtube. Szkoda (dla Ciebie) że czasy się zmieniły. Zrobiłbyś na pewno karierę w UB albo w obozie jako kapo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek R. Stary ZWM Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.tktelekom.pl 13.02.09, 17:46 Dlaczego nazywasz mnie gnidą? Dlatego, że napisałem o czymś co jest prawdą ?????? Więc jak cały materiał zebrany ,,podczas negocjacji,, zostanie umieszczony na YouTube, i ty sobie go odsłuchasz - to sie sam przekonasz, kto tu jest gnidą ?? Czy gnidą jest człowiek który ujawnia prawdę, czy gnidą jest kopacz odry, który w publicznych deklaracjach ,,kocha swój klub, i chce dla niego pracować,, , a za kulisami ,,gra,, przeciwko swojemu klubowi, udzielając jeszcze zwięzłych instrukcji, w jaki sposób można go pozyskać, nie płacąc odstępnego odrze..................... I kto tu jest gnidą??????????? Przekonasz się, gdy już te materiały zostaną wgrane na YouTube. Przekonasz się gdy odsłuchasz sobie tych nagrań - jeszcze trochę cierpliwości! I pamiętaj, że nie jest zniewagą, coś co jest prawdą. Podstawa prawna: Art.213 & 1 Kodeksu Karnego. Więc skoro, te słowa które zostaną ujawnione na YouTube padły, to dlaczego obłudnie ktoś mam mówić, że nie padły ??????? PS: Żeby było jasne, to nie ja zorganizowałem tą prowokacje z ,,negocjacjami,, , ja jedynie dowiedziałem się o tym, że ktoś takie coś zrobił - no i przyznaję - odsłuchałem sobie nagrań z ,,negocjacji,, :-) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saifer Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:16 ciamciaramcia GNIDA!!!!!!!!!! Gnida jesteś ciamciaramcia!!!!!!!!!!!! Co za Gnida wstrętna ciamciaramcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KANALIA ciamciaramcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciamciaramcia Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:37 Do Jacka R. Stary ZWM (raz jeszcze): A Ty co byś zrobił, gdybyś pracował za freeko przez ileś miesięcy i nie miał z czego wyżywić rodziny? Jestem pewien, że przyjąłbyś taką propozycję, jaką rzekomo mieli przyjąć piłkarze Odry. Nie ma w tym nic zdrożnego, gdybyś był bardziej obeznany w piłkarskim życiu, wiedziałbyś, że to normalna praktyka. Nagrywanie czyichś rozmów bez ich wiedzy i zgody i upublicznianie w internecie, to moim zdaniem wyjątkowe obrzydlistwo. Nie służy niczemu prócz hucpy. Odra się sypie i wszyscy to widzą. Piłkarze oraz trener również. To normalne, że szukają chleba gdzie indziej. Trzeba być wyjatkowo lub pozbawionym dobrej woli, by tej oczywistej oczywistości nie rozumieć. Jeśli tak bardzo podoba Ci się rola prowokatora, to cóż, Twój problem. Oby Ci kiedyś ktoś nie odpłacił pięknym za nadobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.hsd1.fl.comcast.net 18.02.09, 23:55 DZIWNY ten czlowieczyna z ZWM-u i stary kibic z konca lat 70-tych. Nie przepadam za pilkarzami, bo takich prawdziwych Odra nie ma. Miala takich na jakich bylo ja stac, a ze kontrakty z pilkarzami podpisywali fachowcy tacy sobie trenerzy, dlatego Odra znalazla sie w kolosalnych klopotach. Ale do cholery za co ma cierpiec klub i kibice i Ci sredniej klasy pilkarze ? Za bledy lub zlodziejstwo cwanaiczkow ktorzy rzadzili bez przygotowania ekonomicznego? Wszak to w Polce nic nowego. Za co winic mam pilkarza ktory przez kilka miesiecy nie dostal pieniedzy za wykonana prace ? Czy ty sam w takiej chwili nie zrezygnowal bys z takiego pacodawcy nawet za propozycje mniejszego angazu z innej firmy ? Zastanow sie choc troszke ! A to ze postanowil jeszcze dobic Odre to chwaly im nie prynosi i nie bardzo mi sie podoba, ale pamietam, ze kiedys pracowalem dla prywaciarza ktory zwial do Niemiec i nie zaplacicl nam za kilka miesiecy - tez chcielismy go pograzyc finansowo wiecej. taka jest mentalnosc ludzi ktorzy zostali oszukani. I to tyle. Sprawa duga. rowniez chodzilem na mecze w latah 70- tych i doskonale pamietam pelne trybuny i ludzi na masztach na niedokonczonym zegarze. I tym bardziej Cie nie rozumiem, bo Odra majac 1 mln dlugo obecnie - azeby powrocic do tej samej klasy rozgrywkowej i ponownie sie odrodzc, bedzie potrzebowalal znacznie wecej niz ten obecny dlug i nawet dziecko z podstawowki jest w stanie to wyliczyc. Odra jezeli upadnie moze juz sie nigdy nie podniesc, a o to wielu pseudo opolanom chodzi. Zobacz co dzieje sie we Wrocku miescie gdzie jest druzyna z ktora walczylismy jak rowny z rownym. Gdzie Twoja ambicja kibicu Odry i honor opolanina mieszkanca co raz to wiekszej pipidowy. Na Odre wysrali sie wszyscy poczawszy od obecnych pseudo sternikow tonacego okretu jakim jest cale Opole. Bez rozrywki sportu rekreacji i kultury. A bez ZOO mozna by sie obejsc majac takie malpy osly i barany w kolo. Szkoda Odry szkoda Opola ktore miluje na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fokarium_czy_Odra Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: 121.22.29.* 19.02.09, 23:37 Miasto sparzone za spółkę Dobre Domy nie powinno wchodzić w układ z klubem, a z fokami było chyba warto, bo nawet gdy zje łańcuch to dokupi się uszatkę i monitoring. 1 milion niewiele by dał ale daje do myślenia, wobec obiecanej pomocy 300 tysięcy. Czy Odra może być dochodowa ? Nie rozliczyła się z korupcji do dziś, a przy świetle jupiterów potrafiła grać w dzień. Na jej ewentualnym upadku zyska Kluczbork. Jeżeli obecny trener i zawodnicy przetrwają są "wielcy" lub nieudolni. Istnieć klub powinien piłkarski ale po głębokich bolesnych zmianach. Czy byli piłkarze, trenerzy, którym Odra nic nie zalega nie mogą pomóc ? Dlaczego nie było przetargu na ratowanie klubu. Czy obecni włodarze mają wyłączność ? Trzymam kciuki i pójdę na każdą imprezę aby kupić bilet lecz to nie wystarczy bo 3000 kibiców x 10 zł = 30 tys. czyli po 50 meczach w Opolu będzie 1,5 mln. A 50 meczy to chyba 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciamciaramcia Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 08:32 A jakby nieszczęść było mało to macie jeszcze to: www2.90minut.pl/news/85/news859252.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Rzepka: Tak źle jak w Odrze nie było nigdzie IP: 77.252.18.* 20.02.09, 09:53 Czyli co ? Można to będzie zapisać jako kolejny "sukces" działaczy Odry, bo przecież nieuprawnieni do gry zawodnicy z powietrza się nie robią. I zaprawdę powiadam wam - nie dziwcie się, że sponsorzy drzwiami i oknami do Odry się nie pchają. Bo niby dlaczego ? Po to żeby niegospodarny i nieudolny zarząd utapiał ich pieniądze ? No ale "ktoś" ich wybierał. Odpowiedz Link Zgłoś