Dodaj do ulubionych

Zmywarki BEKO - opinie

13.02.08, 23:31
Proszę o opinie od użytkowników na temat zmywarek BEKO. byłem
dzisiaj w Saturn w Warszawie i pracownik sklepu polecal bardzo
przystepna cena i wszystkie funkcje porownywale z Siemensem o 800 zł
droższym. A na dodatek - 5 cio letnia gwarancja (ale chyba trzeba za
nia coj doplacic - nie sprawdzilem)

Czekam na sygnaly

Pozdrawiam
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • Gość: AGACIK Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.retsat1.com.pl 08.06.08, 22:53
      Podbijam temat, interesują mnie opinie o zmywarkach beko , zamierzam kupić i
      jestem ciekawa jak się sprawdzają???
      • Gość: Henrietta Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.aster.pl 13.07.08, 12:38
        Bardzo dobry sprżet który ma dwójka moich znajomych już kilka lat i nie narzekają. Poza tym 5 lat gwarancji bezpatnie www.beko.com.pl/PROMOCJE,163.html co w porównaniu z innymi markami wychodzi in plus. osobiście nie mam miejsca na zmywarę i niestety ręcznie :) pozdrawiam
        • stefcia111 Re: Zmywarki BEKO - opinie 15.01.13, 13:54
          Bardzo dobra zmywarka, wiem bo mam taką
      • Gość: marcin Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.171.228.138.dsl.crowley.pl 10.04.09, 07:17
        kupiłem i nie narzekam troszkę się namęczyłem z zamontowaniem
      • Gość: drut Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.play-internet.pl 25.07.17, 22:40
        mam 1.5 roku i gorszego syfu nie widziałem .
        Posłuchałem sprzedawcy że dobre i żałuję . Napisy na panelu wytarły się po trzech miesiącach, włącznik drzwiczek wymieniłem ze 4 razy , raz zaczęła ciec tak po prostu potem jej przeszło usterki nie zlokalizowałem ,a dziś postanowiła przestać odprowadzać wodę. TOTALNY ŚMIETNIK I POMYŁKA
    • Gość: szperacz Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:45
      Chcesz coś wiedzieć to wpisz w wyszukiwarkę tego forum "beko", a wyskoczy Ci
      dziesiątki postów na temat tej firmy.
      Oto jeden z wielu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=62519338&a=67032455
    • Gość: Kasia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.icpnet.pl 16.07.08, 20:17
      Beko to dziadowska turecka firma.Jasne ze zachwala bo chce sprzedac.Nie ma to
      jak Siemens,Bosch,AEG,Elektrolux.A jak juz musisz kupic dziadowski sprzet to
      wybierz nasza Amica a nie tureckie Beko!
      • Gość: zosia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.sileman.net.pl 17.08.09, 21:04
        cha cha koleżanka ma bosha i żałuje, że nie kupiła beko. Efekty zmywania są
        takie same. Ja mam beko i porównaliśmy same.
        • Gość: Kalina Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: 83.238.201.* 03.07.12, 20:52
          Dziwna wypowiedź. Ja też mam zmywarkę Boscha i nie rozumiem, czemu kiedykolwiek miałabym żałować, że ją kupiłam. Działa bezawaryjnie czwarty rok, zmywa rewelacyjnie na zwykłych tabletkach z Lidla, wykonana solidnie jak czołg i estetycznie, w obsłudze banalnie prosta... Czego tu żałować? Ja polecam. Beko nie znam, ale Twój komentarz na temat koleżanki używającej Boscha jest osobliwy.
          • Gość: ela Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.14, 22:47
            miałam Boscha prawie 5 lat , padł programator który kosztuje tyle co pół zmywarki i teraz zamierzam kupić beko , tańsza zmywarka i tańsze częsci zamienne
      • Gość: miras Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.10, 17:03
        Jeśli wyrażasz opinię .że Siemens,Bosch,AEG,Elektrolux jest git a Amica to rodzimy wyrób to muszę cię zmartwić zmywarki Amica są produkowane w CHINACH a cześć modeli Boscha i Siemensa również
      • Gość: ~. Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.183.232.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.07.11, 01:41
        A co masz, że tak narzekasz - naliczyłem siedem różnych sprzętów tej marki u siebie i znajomych i nikt przez ostatnie dwa lata na nic nie narzeka.
      • Gość: amd Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:36
        Coś podobnego !!! Miałam AEG Electrolux... miało być tak pięknie... zmywarka za prawie 3000, po 2 latach i 3 miesiącach spalił się moduł (3 miesiące po gwarancji) koszt naprawy ok 850 za moduł i kable, plus robocizna- w sumie ok 1000) Teraz mam BEKO za 1400 i chodzi jak zegarek. Jak powiedział pan z serwisu... na sprzęt nie ma reguły ;-)
        • Gość: anika Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: 78.8.27.* 06.04.13, 17:12
          u mnie to samo siadło zapłaciłam za naprawe 700 zł po 2 latach ta sama awaria teraz zakupiłam beko ta z 5 letnia gwarancja w razie co po takim doświadczeniu a mam telewizor beko juz sporo lat i nie narzekam
      • Gość: ania Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 07:42
        A skoro Boscj i Siemiens są Twoim zdaniem lepsze, bo niemieckie, to powiem Ci że juz dawno przeniseli sie do Tajwanu i Chin. Nawet gdyby zalozyc ze trafisz na sprzęt robiony w Niem. to co za roznica czy składa go Turek w N. czy w Turek w Turcji?? Ja się nacielam na sprzecie Siemensa. Co prawda plycie indukcyjnej, nie zmywarce. kosztowała 4 tys. i po 5 latach do wyrzucenia.
      • eenoive Re: Zmywarki BEKO - opinie 28.01.15, 11:01
        AEG bylo dobre 10 lat temu. Teraz to dziadostwo ! Mam zmywarke kupiona z 3 lata temu, nie domywa nawt na programie intensywnym, natomiast pralka i suszarka AEG kupione 10 lat temu chodza do tej pory bez naprawy !
      • Gość: scenic Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.15, 11:56
        piszesz o czyś o czym nie wiesz. Jestem posiadaczem Amici - Amiki wyprodukowanej w Turcji i można się domyśleć przez kogo składana. dawno dawno temu Electrolux produkowany w Szwecji był bardzo dobry jakościowo ale też i bardzo drogi. Teraz Electrolux jest w cenach porównywalnych z innymi producentami - ale zwróćcie uwagę gdzie dzisiejszy Elektrolux jest produkowany ...... tam gdzie i reszta innego złomu z etykietkami Siemens, Bosh , Amica a podzespoły we wszystkich przypadkach równie badziewne i pochodzące z podobnych fabryk.
    • Gość: sylwia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:41
      Mam zmywarkę dfn 6835.Nie wiem czy trafiłam na jakiś nieudany egzemplarz,czy"ten
      typ tak ma".Otóż moja zmywarka zostawia mętne,białe plamy na naczyniach
      ,szklanki muszę przecierać ściereczką ,bo są zamglone mimo dodawania
      nabłyszczacza.Używałam wielu środków i różnych firm. Ustawiałam różne stopnie
      dawkowania .Próbowałam wszystkiego co radzili w serwisie.
      Na dodatek po półtora
      miesiąca użytkowania przestała grzać wodę.I mam pytanie może ktoś mi udzieli
      odpowiedzi:czy to normalne,że po każdym myciu na obudowie od wewnątrz(na
      drzwiczkach też)zostaje rosa.Mimo używania różnych programów także funkcji
      :extra suszenie i mycia w wysokiej temperaturze,naczynia są mokre.
      • Gość: kamcis Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.ludowa.netcominternet.pl 06.01.09, 11:16
        Ja kupiłam zmywarkę beko w sierpniu tego roku,i mam ten sam problem co wielu jej
        użytkowników :/ Zmywarka zostawia białe plamy osadu na naczyniach,a co najgorsze
        po 2 miesiącach prawidłowego użytkowania w urządzeniu wysiadła pompka.Normalnie
        krew człowieka zalewa że kupił taki szajs.Dla porównania w poprzednim mieszkaniu
        miałam zmywarkę bosch którą używałam przez 3 lata bez awaryjnie a domywała
        naczynia nawet bez użycia wszystkich środków.
      • Gość: zosia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.sileman.net.pl 17.08.09, 21:02
        Ja mam tę zmywarkę i nie narzekam. Przeczytaj instrukcję. Po umyciu trzeba
        otworzyć drzwi na ok 15 min i wszystko jest suche.
      • Gość: ogr Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dyn.as47377.net 19.08.11, 22:57
        wyrzuc tabletki kup proszek i SYP SÓL DO ZMYWARKI. Rosa to efekt suszenia kondensacyjnego. Para wodna osiada na zimniejszych drzwiczkach zmywarki i tam skrapla sie w wode. Proponuje czytac instrukcje obslugi.
      • Gość: Beata Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 10:33
        reklamuj, nie czekaj aż gwarancja minie. ja wyjmuję gorące naczynia bez kropelek wody, czy smug. a moja amica ma 14 lat. też szukam czegoś nowego i jak na razie Beko mnie przekonuje.
        pozdr.
        B
        • mruwa9 Re: Zmywarki BEKO - opinie 11.02.12, 10:59
          zauwazylas, ze odpisalas na watek z 2008 roku?
          tamta zmywarka juz pewnie dawno temu zostala zapomniana przez ludzkosc, a kasa, uzyskana przez zlomiarzy za jej szczatki , dawno zostala przepita..
      • Gość: klaudinka Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.fiberway.pl 27.05.15, 10:39
        coś na pewno jest nie halo,tylko nie wiadomo co,zazwyczaj nalot jest wtedy jak dozuje za dużo nabłyszczacza.
        • klaudinka81 Re: Zmywarki BEKO - opinie 27.05.15, 10:46
          Witam,ja kupiłam zmywarkę beko tydzień temu i od początku po kilkunastu godzinach od zakończenia mycia,na dnie zmywarki zbiera się brudna woda,najpierw widać ją w filtrze a później już jest na całym sitku na dnie :( co jej jest ?????????????
          • Gość: zmywarka Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.42.13.136.alfanet24.pl 31.08.15, 15:21
            ja tez tak mam i tez nie wiem od czego to jest
    • krzysztof_2 Re: Zmywarki BEKO - opinie 21.07.08, 16:42
      ja również nie polecam,Beko jest tańsza od Siemensa i Boscha ale psuje się
      znacznie częściej, może trafisz na model który nie zepsuje, a poza tym promocja
      na 5 lat gwarancji Beko się już skończyła
      • jorka1 Re: Zmywarki BEKO - opinie 22.07.08, 23:53
        Z tego co przeczytałam na stronie internetowej BEKO, to promocja na
        5- letnia gwarancję jeszcze trwa do 30 września 2008 roku. Ja
        planuję zakup zmywarki 60 cm do zabudowy. Planowałam Boscha, ale
        niestety cena jest znacznie wyższa niz za BEKO o podobnych
        parametrach. Planuję zakup zmywarki DSN 6837 FX.
        Może ktoś juz uzytkuje taki model zmywarki. Proszę o opinie.
      • Gość: zosia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.sileman.net.pl 17.08.09, 21:06
        Nie prawda ja kupiłam z 5l gwarancją w lutym 2009
      • Gość: też na kupnie Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 20:34
        co ty mówisz chyba sprzedawca cię nie do informował ale masz neta "Promocja trwa od 1 lipca do 30 września 2011 roku." tez jestem na kupnie BEKO, lodówke mam juz 6lat i spoko pralkę 3 i spoko gwarancja na 5 lat, przy 2 dzieci 200% wykorzystywana teraz zamierzam kupić BEKO zmywarke tylko nie wiem który model
    • jorka1 Re: Zmywarki BEKO - opinie 22.07.08, 23:56
      Zamierzam stać się posiadaczką zmywarki Beko. Z tego co przeczytałam
      na stronie internetowej BEKO, to promocja na
      5- letnia gwarancję jeszcze trwa do 30 września 2008 roku. Ja
      planuję zakup zmywarki 60 cm do zabudowy. Planowałam Boscha, ale
      niestety cena jest znacznie wyższa niz za BEKO o podobnych
      parametrach. Planuję zakup zmywarki DSN 6837 FX.
      www.beko.com.pl/DSN,6837,FX,514.html
      Może ktoś juz uzytkuje taki model zmywarki. Proszę o opinie.
    • agamk11 Re: Zmywarki BEKO - opinie 07.02.09, 21:48
      Hey, ja mam zmywarke Beco od 3 miesięcy i jestem baaaaardzo
      zadowolona, używam środków z Lidla, które są tanie jak barszcz. Raz
      wyjęłam "zamglone" szklanki, ale doczytałam instrukcje do konca,
      zmieniłam ustawienia nabłyszczacza i problemu nie ma. Używam
      ekonomicznego programu a naczynie czekaja niekiedy 3 dni. Osobiście
      polecam. Pozdrawiam.
      • Gość: se agamk11 IP: *.3.cust.bredband2.com 08.02.09, 09:43
        zachowaj sobie ten watek w ulubionych i wypowiedz sie na ten sam
        temat jeszcze raz, powiedzmy, za rok. Ok?
    • Gość: Zenek Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.chello.pl 12.02.09, 19:19
      Mam zmywarkę Beko 6835 od 1,5 roku. Jest rewelacyjna, świetnie myje,
      jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Chodzi codziennie , a czasami nawet
      dwa razy dziennie. Jest cicha, ekonomiczna, solidnie wykonana z
      bezpłatną gwarancją na 5 lat. Bardzo dobrze suszy nie zostawia
      żadnych osadów (to kwestia ustawienia soli i nabłyszczcza), nalot
      jest możliwy tylko na szkle, które nie nadaje się do zmywania
      mechanicznego (patrz instrukcj!).Ma świetne programy i funkcje. Jest
      stosunkowo niedroga, łatwa w obsłudze i stanowi konkurencję dla
      zmywarek innych renomowanych marek.
      BARDZO ZADOWOLONY
      • chris1970 Re: Zmywarki BEKO - opinie 09.08.10, 13:37
        Co to jest 1,5 roku użytkowania sprzętu?
        Porozmawiamy o Twojej zmywarce za lat 5.
    • Gość: m Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: 193.108.206.* 28.04.09, 17:02
      powiem tak, ja kupiłam i po tygodniu była już zepsuta, a serwis w
      Warszawie to jakas pomyłka, gburowaty serwistant który łaske
      wyświadcza ze zyje!!! nie polecam tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pjotr Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.broker.com.pl 09.05.10, 21:34
        Mam zmywarkę Beko 6532 FX (z widocznym panelem ze stali szlachetnej)od 1,5 roku. Jest znakomita bardzo dobrze myje. Pracuje codziennie, a czasami nawet dwa razy dziennie. Jest cicha, ekonomiczna, solidnie wykonana i ma bezpłatną gwarancją na 5 lat. Do mycia używamy tabletek z Lidla All in 1. Jakość mycia nie pozostawia nic do życzenia. Po roku pompka zaczęła głośno pracować, wezwany serwis wymienił ją w ciągu kilku dni na nową i jest ok. Patrząc na wykonanie zmywarki na prawdę nie można jej nic zarzucić. Bardzo solidne urządzenia za przyzwoite pieniądze. Teraz rozglądam się za kolejnymi urządzeniami Beko ponieważ ponownie jest promocja 5 lat gwarancji i choćby z tego powodu nie ma się nad czym zastanawiać
        • Gość: bazzzuka Re: Zmywarki IP: *.chello.pl 09.07.10, 12:32
          Miałem zmywarkę Beko przez rok i strasznie dała mi do wiwatu.
          Niestety była jakaś chyba felerna.
          Musiałem się jej pozbyc na rzecz Zmywarki Candy która jest o niebo lepsza.
          Naczynia wychodzą czyste wszystkie programy są dobrze opisane w instrukcji i nie
          muszę się trudzić jaka opcje wybrać.
          Trzy kosze do naczyń w których mieści sie wszystko.
          No i te 10 litrów wody zużywane na jeden cykl.
          Wszystko przemawia za nią
          • neral_0 Re: Zmywarki 12.07.10, 10:36
            Nie ma co się sugerować jakimiś super promocjami. Sprzęt musi być dobrej jakości
            a tego typu pewność najczęściej daje znana z solidności marka. Dlatego najlepiej
            jest, według mnie pomyśleć o Boschu( wcale nie musi to być bardzo drogi zakup,
            na moderni.pl znajdziesz model w przystępnej cenie)
            • marionaud_1 Re: Zmywarki 13.07.10, 17:58
              Beko ma super reklamy w telewizji - bardzo lubie oglądać. I to
              wszystko.
            • Gość: gość Re: Zmywarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 15:45
              miałam pralkę boscha która rwała mi ubrania, wywalczyłam wymianę, oczywiście musiał być to również bosch, który również miał te samą wadę co poprzedni. Udało mi się wywalczyć zwrot pieniędzy i kupiłam Elektrolux. Jestem z niej zadowolona. Boscha nie chciałabym nawet za darmo, żadnego sprzętu. Więc nie piszcie ze jak bosch to już super. Czasy się zmieniły i jakość też.
      • klaudinka81 Re: Zmywarki BEKO - opinie 28.05.15, 09:12
        może akurat Ty masz takiego pecha
    • marry-and-more Re: Zmywarki BEKO - opinie 26.07.10, 13:48
      Ja właśnie też nie wiem jak się ustosunkować do tej marki. Mam dużo większe
      zaufanie do Bosha czy Philipsa a Beko.. Jeśli ktoś ma dłuższe doświadczenie z tą
      marką i może coś o nich napisać konkretnego to chętnie poczytam;)
    • coolista80 Re: Zmywarki BEKO - opinie 09.08.10, 15:23
      Pralki podobno ta marka ma niezłe, ale co do zmywarek,ti raczej nie mam pojęcia.
      Sczerze powiem, że dośc żadko się spotyka sprzet AGD tej marki, zazwyczaj widzi
      się tylko jakis jeden model w sklepie i to prlki i tyle. Trudno cokolwiek wiecej
      na ten temat powiedzieć.
    • Gość: mic Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: 195.205.251.* 16.11.10, 15:07
      ja mam dfn 1000x.....zmywarka z jednym guzikiem....pełny automat sama analizuje w jakiś dziwny sposób zabrudzenia....nie powiem żeby wszystko się zmywało na kryształ (tabletki z lidla) ale cóż tes jakim było 2 dniowe naczynie po lazanii jest ciężki ;))
      jedno powiem napewno.....jedt EKO jesli nie kłamie (na koniec pracy) zużycie w pełni wypełnionej to jakieś 10,2 l wody i trochę ponad 1 KW energii.....w środku wszystkie niezbędne bajery w koszykach są....dla mnie fajny sprzęt
      aa i polecam te kostki z lidla z perfect finish wyniki są IDENTYCZNE
    • Gość: znawca Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.aster.pl 22.06.11, 14:55
      siostra kupila zmywarke beko DFN 6838 i jest w pelni zadowolona... zadnych problemów wszystko wymyte jak nalezy... 5 lat gwarnacji... gdyby byly kiepsko wykonane producent nie dawał by tak dlugiej gwarancji bo by zbankrutowal na serwisie.. skonczmy z mitem niemieckich produktow bosch/simens prawda jest tak ze wszystkie produkty ktore byly produkowane 10-20 lat temu sa lepsze od tych co teraz... kiedys produkowano z je w prosty sposob.. z solidnej stali i dobrych tworzyw.. teraz nastala era kompozytów cienkich stali i lekkich tworzyw, elektroniki.. dlatego to taki szajs na gora 7 lat.. zaden bosch czy simens juz nie bedzie pracowal wiecej... sami daja dwa lata gwrancji.. wiele sprzetu jest produkowanego poza niemcami czesto w chinach wiec skonczmy z tymi niepoprawnymi zyczeniami.. kiedys wyrobili sobie marke i teraz jada na tym.. a prawda jest taka ze jak ktos jest frajer i wykosztuje sie na boscha to do konca zycia bedzie wmawial innym ze to cud techniki bo przeciez on go kupil...
      • Gość: Piotr Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 20:39
        100 % zgadzam się teraz zamierzam kupić BEKO zmywarke tylko nie wiem który model z tych z promocji
      • Gość: bujany Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 11:40
        Prawda Ja mam 16 letnią zmywarkę Candy dopiero w tym roku zaczyna szwankować i przeciekać
    • Gość: tomek Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.net.ipartners.pl 11.07.11, 10:17
      używam zmywarki beko dis 5830 od października 2008 r. jak do tej pory - bez zarzutu - zmywarka zmywa dobrze , domywa nie jest specjalnie głośna . była w dobrej cenie , a ponieważ jest to moja pierwsza zmywarka to wybrałem model z największą ilością programów w ramach budżetu jakim wtedy dysponowałem .polecam urządzenia są ok.
      • Gość: Piotr Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 20:36
        Dzięki za info "Promocja trwa od 1 lipca do 30 września 2011 roku." tez jestem na kupnie BEKO, lodówke mam juz 6lat i spoko pralkę 3 i spoko gwarancja na 5 lat, przy 2 dzieci 200% wykorzystywana teraz zamierzam kupić BEKO zmywarke tylko nie wiem który model z tych w promocji
        • Gość: henry Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 23:28
          czy tak dobre jak lodówki w Anglii.?????
          warto trochę poczytać!!!
          • Gość: krzysztof Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 00:32
            kupiłem lodówkę beko gne 114610fx jestem bardzo zadowolony ale zarazie tylko 3 miesiące natomiast 6 miesięcy temu kopiłem tez zmywarkę dnf 6837s i mam następujący problem z osadem zmieniałem ustawienia soli i nabłyszczacza stosuje tez kostki 3w1. Co radzicie zrobić proszę o jakieś wskazówki bo instrukcja nic więcej nie przewiduje.
            • Gość: Lol Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 14:21
              Faktycznie zostawia biały osad i to po kilkudziesięciu myciach nasila sie tak że naczynia nadają sie do wymiany albo lepiej gościa w nich nic nie podawać, Ja mam zmywarke 4 lata z beko i jeszcze na 1gok gwarancji, na dzień dzisiejszy sytuacja wyglada następująco..zmywarka jest zepsuta, po naprawach serwisowych na gwarancji, czekam na nową nie grzeje ma dziurę a w dodatku niemoge sie uporac z serwisem by w końcu mi ja wymienili , totalne lekceważenie klienta..wiec widac że nawet przedłużanie gwarancji nie jest takim surer rozwiązaniem przy tej firmie
    • Gość: jok Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 11:56
      Zawsze zaczynałem analizować zakup pod kątem Boscha czy Siemensa, jednak nigdy nie kupiłem AGD tych firm. Jak dotąd nigdy też nie żałowałem decyzji. Ostatni rok wymusił wymianę pralki i zmywarki. Pralka wymieniona prawie rok temu na BEKO (działa do dziś jak należy). Teraz przyszedł czas na zmywarkę i znowu wybór padł na BEKO. Przy okazji wymiany pralki zauważyłem, że Bosch oszukuje na parametrach klasy energetycznej, mianowicie klasa jest podawana według zużycia przy programach ECO, jednak BOSCH i SIEMENS mają mniejsze pojemność niż konkurencja. Tę samą sytuację zauważyłem przy zmywarkach. Sprzęt godny polecenia i nie dajcie się stereotypom, świat się zmienia. Zresztą jak ktoś woli zamiast dobrych parametrów i jakości napis BOSCH to mnie to BEKO :)
      • Gość: Edit Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 11:48
        Witam, ja też posiadam sprzęt tej firmy, pralkę lodówkę i mikrofalówkę a od 2miesiecy zmywarkę i nie mam żadnych problemów, rodzina też kupuje ten sprzęt. Zmywarkę ma model dis5831 45cm w porównaniu z Bosch spv50e00u taka sama a do tego 140zł taniej i 3lata gwarancji więcej i 1kpl naczyń więcej mieści, polecam.Ah i jest cicha program eco super choc trwa prawie 3h to najoszczędniejszy (włączam na wieczór po kolacji ja oglądam tv a naczynia się myją:-) super wygoda) przy korekcie ustawienia nabłyszczacza nie ma smug ani nic i tabletki z LIDLA na prawdę super ale miałam też na próbę z LUDWIKa i tez fajnie myją, sól tez z LIDLA i nabłyszczacz-sprawdzone i polecam.
        • agula0001 Re: Zmywarki BEKO - opinie 27.06.13, 13:38
          mam zmywarkę beko model dis 5831 i zauważyłam że jakość mycia pogorszyła się po 2 miesiącach użytkowania. Może to kwestia ustawienia twardości wody i stąd pytanie - czy ktoś wie jak ją ustawić w tym modelu? w instrukcji nic na ten temat nie pisze. Z góry dzięki za wszystkie porady
      • Gość: Gość Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetia.net.pl 04.03.12, 20:59
        co do oszukiwania na parametrach - BEKO chwali się opcją połowy wsadu w zmywarkach, a w dodatku, że można naczynia rozmieścić dowolnie, na którejkolwiek lub nawet obu półkach. Zbyt piękne?? Jednak w instrukcji ani nigdzie indziej nie ma informacji o parametrach zużycia przy tej opcji. Otóż sprawdziłam sama (na programie quick&clean) zużycie wody - JEST TAKIE SAMO. Więc po co ta opcja?? Chwyt marketingowy i ściema po prostu. Co do pracy samej zmywarki, nie mam zastrzeżeń, chociaż mam ją dopiero od 2 miesięcy. Pozdrawiam.
        • Gość: edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.12, 13:19
          Ja też mam zmywarkę BEKO od jakiegoś miesiąca i chyba coś jest z nią nie tak!!! Dolny kosz częściowo nie domywa mi naczyń,talerze myje suuuper a a garnków to już wogóle!!!. Jak mniejsze garnki wkładam do górnego kosza to domywa!!! Co o tym myślicie???
          • Gość: Edyta Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 10:36
            A na jakim programie myjesz?? nie mozliwe ze Ci nie domywa , być może zle ukladasz albo zły program. Pozdrawiam
            • Gość: Sosnowiczanka Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 14:12
              Zmywarkę zakupiłam miesiąc temu i już wypróbowana :-) mogę szczerze ją polecić, bardzo dobrze zmywa nawet zaschnięte talerze w programie ECO jak i w Quik&Clean w tych programach myje również garnki i super się domywają nawet po zaschniętym bigosie, a po niedzielnym obiedzie jak są goście używam szybki 30min bo talerze nie są pozasychane i szybko mam umyte. Gdy zostaną garnki mi po obiedzie to włączam eco i 1/2 wsadu wtedy mniej się zużywa prądu i wody a mam umyte. kieliszki, literatki, szklanki lśnią na programie Delikatny 40st. witrynka została przed swiętami cała odświeżona a w grudniu robiłam to ręcznie:-) teraz wygoda. Jest cicha, niskie zużycie wody i prądu. Używam soli i nablyszczacza i proszku- tabletki nie są tak skuteczne (wiem po użytkowniczkach w rodzinie) gdyby były zacieki to nabłyszczacz trzeba zmniejszyć ja miałam na 4 a teraz mam na 3 i w ogóle nie ma. DO tego ustawienie twardości wody było na 3 a mnie wyszło na testerze załączonym do zmywarki 2 więc przestawiłam. Naprawdę polecam tę zmywarkę w stosunku do innych droższych firm jest rewelacyjna i programy bardzo dostosowane do potrzeb.
            • Gość: edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 16:28
              Próbowałam na wszystkich i niestety efekt ten sam:(. Słyszałam jeszcze że powinnam spróbować proszku albo żelu. Obecnie używam kostek finish quantum i all in one (naprzemiennie) ale nadal garnki wyjmuję brudne, tzn. coś tam ich bierze bo jak je wyjmuje to nie muszę już szorować tylko biorę pod bieżącą wodę i brud idealnie schodzi. Nie wiem czy moja zmywarka nie jest jakaś wadliwa, ale znowu jakby tak było to i talerzy by nie domywała, a tu akurat nie mogę mieć żadnych zarzutów!!!
              • Gość: Sosnowiczanka Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 12:09
                Hmmm dziwne a nie układasz czasem 1 na drugim ? albo jeden oparty o bok drugiego ? no ja kiedyś tak zrobiłam i pół garnka się nie umyło ale tak jak pisałaś później bardzo lekko zchodzi, ja jak pisałam myję proszkiem i nabłyszczacz + sól. Myslę ze jest sprawna poprostu popełniasz jakich bład z niewiedzy. Tak szczerze mówiąc na dolny kosz wchodzi jeden garnek i półmisek (np. po sałatce) albo 2 garnki 1 litrowe, a ile Ty wkładasz?
                • Gość: edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.12, 15:34
                  Ja mam 60-kę i mi wchodzę 2 garnki średnie lub 1 duży i 1 mały.
          • Gość: olilau Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.06.12, 12:08
            Moja zmywarka pracowala bez zarzutu przez 5 miesiecy,bylam bardzo zadowolona. Ale... serwis lezy na lopatkach. Juz miesiac czekam na naprawe i nic. Zadnej informacji z serwisu. KICHA...
            • mruwa9 Re: Zmywarki BEKO - opinie 13.06.12, 16:48
              no wlasnie ja bym chciala uslyszec opinie uzytkownikow, ktorzy zachwalali beko powyej, zeby teraz, po kilku latach, ponownie sie wypowiedzieli o swoich wrazeniach.
              • Gość: edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 09:56
                Ja, jak pisałam wcześniej zmywarkę mam od lutego tego roku i problem wciąż taki sam!!!
                Kupiłam proszek tak jak mi polecano ale nadal garnków na dolnej szufladzie mi nie domywa, nawet jak są świeżo i mało zabrudzone. Wcześniej to było przynajmniej widać że choć trochę brało a teraz to wogóle nic. A talerze oczywiście domywa. Garnki małe i szklanki na górnej szufladzie domywa rewelacyjnie (nawet zaschnięte po mleku). Do serwisu niestety nie mogę się dodzwonić!!!
            • Gość: Mariusz Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.4web.pl 18.06.12, 19:48
              jak nie było kontaktu a w gwarancji masz 14 dni na naprawę (roboczych to trzy tyg.) to piszesz zanosisz piętnastego dnia pismo o wymianę albo zwrot pieniędzy. Jak nie to do kancelarii i pismo przez radcę. Ja się tak bawiłem z rdzewiejącym okapem z "nierdzewki". Po piśmie z kancelarii po 5 dniach przyjechał serwis i wymienił okap (wyjątkowo !! ze względu na dobre imię firmy).
    • Gość: Grzesiek Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 20:59
      Z punktu widzenia człowieka który serwisuje ten sprzęt na gwarancji zmywarki beko są bardzo dobrym sprzętem a przede wszystkim Beko ma bardzo przystępne ceny części zamiennych w przeciwieństwie do Boscha AEG i tym podobnych pseudo super produktów. Nie wspomnę już o Amice do której po 5 latach od kupna może się okazać że już nie ma części. A co do białych zacieków na naczyniach jest to zwykle kwestia soli. Najlepsza sól to zwykła kuchenna sól a nie jakieś Calgonity i tym podobne wynalazki.
    • Gość: Ronek Re: tylko nie Beko!! IP: *.30.47.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.12, 14:14
      Nie nie i jeszcze raz nie, sprzedaje je i chociaż trzeba wcisnąć ludziom to ja sam bym nie kupił:) jak już ma być tańsza i posłużyc na lata to najmniejsza awaryjnośc moim zdaniem osobiście mają Mastercooki, oni produkuje je jako jedynie w Polsce a nie w Chinach czy Turcji, w razie czego więc tańsze i łatwiej dostępne częsci, ale z doświadczenia widzę , że raczej się nie psują. Polecam te 60 cm wolno stojące nowe ZWE 9176, 9277 -solidny, niedrogi sprzęt -są ciche i mało wody i prądu żużywają.
    • Gość: robb Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 15:02
      Odradzam, uzywam zmywarki od 20 lat w domu, w firmie. Po przeprowadzce kupilem nowe BEKO. Porazka...... Nie domywa, mimio stosowania najdrozszych srodkow, dlugich programow, plukania naczyn przed wlozenie, nic nie pomaga. Problem zglaszany do serwisu. Serwis OLEWA klienta, nawet nie zadzwonili. Nic innego mi nie pozostaje jak wystwawic to do smietnika. Turcy musze jeszcze duzo nauczyc. Zeby mnie nikt nie oskarzal, to uzywam zmywarek od 20 lat wiec wiem jak to dziala, rownolegle uzywam 2 innych zmywarek (nie podaje nazw ale napewno nie BEKO) wiec moge porownac, w tym jedna z nich myje po 3 wsady dziennie i to z polowa menu z obiadu (nieplukane naczynia) i daje rade. NA dodatek po 26 miesiacach zepsula sie na amen - do smietnika bez zadnego zalu.
      NIE POLECAM BEKO !!!!!
      PRZYNAJMNIEJ ZMYWAREK BO NA SZCZESCIE NIC INNEGO Z TEGO DZIADOSTWA NIE KUPILEM
      • Gość: edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 22:31
        A już myślałam, że to ja miałam pecha i trafiłam na jakąś wadliwą. U mnie nie dość że nie myje dokładnie to jeszcze puszczają linki w drzwiczkach i opadają. Cztery razy już naprawiane i po m-cu znowu to samo!!! Widzę jednak , że inni też mają problemy z BEKO!!! Ja na szczęście też nie mam nic więcej tej marki :)
      • Gość: kuba Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 16:36
        a czemu nie podajesz innych nazw dobrych produktów?
        • edimedi1 Re: Zmywarki BEKO - opinie 13.02.13, 10:51
          nie piszę o innych markach, bo wątek akurat dotyczy BEKO :)
    • Gość: gość Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.01.13, 19:01
      Pic na wodę co innego piszą w zużyciu wody i prądu podają np:9 l wody i0,88 kwh na cykl TYLKO NIE PODAJĄ Ż TO PRZY MYCIU ZAKUŻONYCH NACZYŃ .Serwis też jest do kitu zakupiłem zmywarkę BEKO w grudniu 2012 po miesiącu nawalił mikrowyłącznik w głównym wyłączniku .Zgłosiłem usterkę 2 stycznia 2013 zjawił się serwisant z BEKO po 2 dniach [NIE TEN MIKRO WYŁĄCZNIK ] ido tej pory to jest 21,01,2013 brak odzewu z SERWISU BEKO CZYLI KUPIŁEŚ TO CIĘ MAMY GDZIEŚ.SUGERUJĘ DOBRZE SIĘ ZASTANOWIĆ NAD KUPNEM PRODUKTÓW "BEKO"

• Gość: Ilonaaa Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 16:35
        a ja baaardzo polecam - mam w domu pralkę, zmywarkę i mikrofalówkę BEKO i ze wszystkich jestem zadowolona; a z serwisem? a w której firmie serwisant zjawia się w tym samym dniu co jest zgłoszenie? wydaje mi się, że raczje jesteż z jakichś powodów negatywnie nastawiony do tej firmy niż że rzeczywiście coś jest nie tak
        • mruwa9 Re: Zmywarki BEKO - opinie 13.02.13, 13:23
          A jak dlugo uzywasz tego sprzetu beko?
          Wiesz, ja nie wiem, ja dlugo czeka sie na serwisanta np. Miele czy Bosch.
          Po prostu jeszcze nigdy nie musialam go wzywac.
          Taka roznica.
    • pamaj7 Re: Zmywarki BEKO - opinie 18.02.13, 21:58
      Jeśli lubisz wyzwania związane z serwisowaniem zmywarki przez 5-cio letni okres gwarancji to Beko jest znakomitym zakupem.
      Jest to najgorsza zmywarka jaką miałem, a eksploatowałem wcześniej dwie inne. W ciągu 4 lat eksploatacji zepsuła się 8 razy, a firma Beko o wymianie nie chce słyszeć.
    • Gość: ircia Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.swidnica.mm.pl 22.02.13, 07:54
      Moja zmywarka jest jak z reklamy-tylko dzieci mogą ją podziwiać.Już po miesiącu zepsuł się moduł.Serwis po 21 dniach dostarczył część,która nadal nie działa.Za każdym razem trzeba do nich wydzwaniać.To jest irytujące.Jak na razie zamierzam kupić gumowe rękawice i czekać.Zmywarka może jest dobra ale serwis do luftu!
    • Gość: marek Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 11:31
      ja otrzymałem 5-cio letnia gwarancję za fri
    • Gość: Sashka Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.146.109.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.03.13, 12:07
      Kolejny bzdurny ranking-czym on jest potwierdzony ja pytam, każdy może sobie taki ranking sam zrobić i zamieścić, w ogóle nie ma to nic wspólnego z danymi odnośnie sprzedaży najlepszych produktów z kategorii AGD
      • Gość: gosc Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 14:43
        Oczywiście że te rankingi są beznadziejne,spamerka o tym wie dlatego tak desperacko wszędzie je wrzuca bo nikt myślący nie zajrzy tam dobrowolnie i nie uwierzy w tę kupę bzdur...
        • Gość: asieksza Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.13, 19:27
          Zastanawiamy się nad zakupem Beko bo wizualnie nam pasuje. Opinie niestety ma różne. Na Boshu totalnie się zawiodłam. 80% ZMYWARKI BOSHA to pompa zintegrowana z grzałką gdzie sama grzałka kosztuje ponad 500 zł, że o kosztach robocizny nie wspomnę. U nas wysiadła krótko po gwarancji. Pan naprawiający sprzęt polecał elektroluxa lub Aristona, ewentualnie Amicę, bo tu grzałeczka kosztuje np. 20 zł
    • Gość: B.D Re: Zmywarki BEKO - opinie IP: *.183.169.31.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.07.13, 14:05

Nic nie trzeba dopłacać za dodatkową gwarancję.Nie mam zmywarki(ale właśnie zamówiłam ją sobie) ale mam pralkę i nic nie dopłacałam tylko sam musisz przez internet przedłużyć ją.Pozdrawiam Brygida:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka