Dodaj do ulubionych

KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO

IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 20.03.04, 00:26
Dziennik Internetowy Krystyny Jandy, 18.03.2004, www.krystynajanda.net
Wczoraj za zebraniu artystycznego zespołu Teatru Powszechnego, wybieraliśmy
Radę Artystyczną Teatru. Zgłoszono jako kandydatkę na członka Rady, między
innymi panią Joannę Szczepkowską. Przed głosowaniem wstałam i wyjaśniłam
kolegom, że Joasia od jakiegoś czasu, szkaluje mnie i obraza poza teatrem,
używając do tego między innymi łamów Gazety Wyborczej. Że nie mogę pozwolić
żeby osoba, która działa publicznie, jawnie i świadomie przeciwko mnie,
decydowała w jakimkolwiek stopniu o moim życiu zawodowym, a jako członek Rady
Artystycznej mojego teatru, ma takie uprawnienia. Powiedziałam zespołowi, że
jeśli zadecydują, że Joasia wchodzi do Rady, ja niestety będę musiała opuścić
zespół. W tajnym głosowaniu, większością głosów, koledzy zadecydowali, że
pani Joanna będzie w Radzie a ja mam odejść.
Ten teatr był moim domem i rodziną, przez piętnaście lat."
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 20.03.04, 19:04
      Joanna Szczepkowska, Wysokie obcasy

Bardzo drogi uśmiech
      Joanna Szczepkowska 13-03-2004 01:00
      Jestem na stronie przeznaczonej na reklamę! Przysięgam, że nie znalazłam się tu
      dzięki znajomościom, tylko dziełem przypadku, ale jednak. Co za
      odpowiedzialność! Ze strony przeznaczonej na reklamę mogę wejść w waszą
      podświadomość! Te litery zmienią się w małe robaczki, które zajdą wam za siódmą
      skórę i złożą tam jajeczka! A więc powinnam coś zareklamować.
      Oczywiście honorarium za felieton ma się tak do honorarium za reklamę jak ząb
      myszy do Mont Blanc. Z drugiej strony po co mi Mont Blanc? Za długo już żyję,
      żeby nie wiedzieć, że ząb myszy i Mont Blanc to to samo.
      Wszystko jest kwestią radości życia.
      Mam tremę. Nigdy nie wzięłam reklamy, bo póki mam siły, żeby zarobić w swoim
      zawodzie, nie widzę powodu, żeby się wyprzedawać po kawałku ze swojej twarzy.
      Ale uwielbiam oglądać reklamy! Oczywiście dobre reklamy. To jedna z dziedzin
      współczesnej sztuki. Powinna mieć swoją muzę i swoich wieszczów. Zresztą pewnie
      ma.
      Bywają reklamy genialne, reklamy dzieła sztuki. I jak w każdej dziedzinie
      sztuki bywają buble, kicze i szczyty głupoty. I widać gołym okiem, czy się ktoś
      przyłożył, czy robi łaskę. A za takie pieniądze powinien się przyłożyć.
      Bywają osoby, które emanują z ekranu takim blaskiem, urodą, ciepłem, że pal
      sześć komercję - dobrze, że chociaż one się do nas uśmiechają. Ale czasem mam
      ochotę zawołać - uśmiechaj się, cholera, szczerze za taką forsę!
      A więc powinnam coś zareklamować. Naprawdę dobra reklama zaskakuje. Niby zwraca
      uwagę na jakiś produkt, na przykład na lekarstwo, a tu nagle okazuje się, że
      chodzi o pastę do zębów.
      Zresztą co tam reklamy. Straszny dokument widziałam w telewizji. Pokazują to
      często chyba ku przestrodze. Młody człowiek, prawdopodobnie bez pracy,
      postanowił zostać ulicznym połykaczem ognia. Wyszedł na ulicę, podniósł do ust
      płonące drzewce i już-już miał połknąć ogromny płomień w sposób wiadomy tylko
      połykaczom, ale zagapił się albo stremował i połknął ogień naprawdę. Zapłonął
      po same trzewia i zawył z bólu na całą ulicę.
      I wtedy właśnie nadbiegły dwie kobiety, prawdopodobnie matka z córką spieszące
      na zakupy albo do kina, i... psiknęły w niego... Tantum Verde! Po czym uciekły -
      tak szybko, że jeszcze dotąd nie dogoniła ich policja.
      Na litość boską, za żadne pieniądze nie gaście połykaczy ognia Tantum Verde!
      Przeczytajcie ulotkę! Tam jest napisane: "Trzymać w temperaturze pokojowej"! To
      chlorowodorek benzydaminy i nie można go lać na ogień! Chcę dodać, że to dobre
      lekarstwo, o czym mogę powiedzieć z czystym sumieniem i za darmo.
      Każdy z nas może kiedyś zostać połykaczem ognia. Nigdy nie wiadomo, od kogo i
      kiedy odwróci się fortuna. Nie śmiejmy się z połykaczy ognia. Uśmiechajmy się
      do nich. Ale szczerze.
      Jak to zrobić?
      Używajcie mojej ukochanej pasty do zębów! Sprawia ona, że wasz uśmiech przenika
      do serca każdego przechodnia! Dzięki mojej ukochanej paście do zębów uśmiechamy
      się chętnie i bezinteresownie, ot tak, żeby było miło. Naprawdę warto! Szczery
      uśmiech szybko ugasi ból
      • Gość: Wiktor Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 10:18
        Tekst Pani Joanny Szczepkowskiej nie jest bynajmniej przejawem radości życia,
        nie ma w nim też śladu deklarowanego uśmiechu. Jest natomiast szczerość.
        Szczera zawiść wobec koleżanki z zespołu. I to jest bardzo smutne.
        Nie jestem miłośnikiem Krystyny Jandy, ale obiektywnie podziwiam jej energię,
        niezwykłą pracowitość, wszechstronność, a przede wszystkim jej charyzmę. Bo po
        to, by mieć takie rzesze wiernych widzów trzeba mieć charyzmę. Spróbujcie kupić
        bilet na którykolwiek ze spektakli, w których występuje Janda!
        Uczestnicząc w reklamie Pani Janda "sprzedaje" swoją twarz - ale jest to jej
        twarz i nic nikomu do tego. A zwłaszcza nic do tego koleżance z tego samego
        teatru. Smutno, że aktorka nie pozbawiona talentu musi sie uciekać do
        publicznego recenzowania koleżanki, by zwrócić na siebie uwagę. Dzisiaj
        Szczepkowska ma za złe Jandzie , jak i w jakiej reklamie wystąpiła - jutro
        będzie oceniała innych kolegów z zespołu - też publicznie. Bo, jak widać, nie
        ma zahamowań.
      • Gość: Kocham kino/teatr lubię i jedną i drugą IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.03.04, 23:00
        To 2 wielkie polskie aktorki
        Szkoda, że się skonfliktowały.
        Życę wszystkiego dobrego i jednej i drugiej.
        A po za tym
        Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
      • Gość: nel Tylko Krystyna Janda!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 17:13
        jestem wielką wielbicielką Krystyny Jandy, a joanna Szczepkowsa zawsze mnie
        denerwowała. tym artykułem dodatkowo pokazała jaka potrafi być zawistna i jakie
        potrafi prawić złośliwości w stosunku do koleżanki z teatru. myśle, że w
        najbliższym czasie będziemy mogli przeczytac podobne opinie i komentarze w
        stosunku do innych artystów. a wtedy z pewnością straci wielu swoich
        zwolenników. a Krystyna Janda to najlepsza aktorka jaka znam!!!!
    • jasiek_natolin Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 21.03.04, 10:43
      A może warto czasem nazywać rzeczy po imieniu ? Myślę ,że Joanna Szczepkowska
      ma prawo do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na tematy tak bolesne w
      środowisku aktorskim.Bo to są dla aktorów tematy bolesne.Nikt mi nie wmówi,że
      aktorzy sprzedający swą twarz w reklamie jakiegoś gówna są z tego powodu
      szcześliwi tylko dlatego,że suma na ich koncie lawinowo sie powiększa.I nie
      uwierzę w bajdurzenie takiej Joanny Brodzik,która mówi,że nie chciałaby grać w
      teatrze przede wszystkim dlatego,że byłaby uzależniona od decyzji dyrektora,że
      wtedy nie miałaby niezależności,bo nie wierzę,że nie widzi tego,jak
      jej "niezależnosć" jest groteskowa w tym,co robi.
      Wszystko jest pięknie dopóki chałturzący aktorzy nie zaczną dopisywać ideologii
      do swoich "popisów".W końcu każdy ma prawo robić ze swoją twarzą co tylko
      zapragnie.
      Jak Miętus.
      Jak Syfon.

Dlatego trzeba cenić szczerość Joanny Szczepkowskiej,bo nie każdy potrafiłby
      zdobyć dię na drwinę z tak słynnej persony jak Krystyna Janda,która ma całe
      legiony wielbicieli.
      • Gość: Alla Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.a2000.nl 22.03.04, 14:41
        Ale zauwaz, ze Szczepkowska zdobyla sie na te jak to nazywasz odwage dopiero
        kiedy wielbicielami Jandy zatrzesla jej obecnosc w reklamie. Ta reklama
        oslabila pozycje Jandy dlatego Szczepkowska zdobyla sie na to aby uderzyc i
        jeszcze aby przyznano jej racje.
        • Gość: pamela Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.cust.tele2.fr 06.04.04, 13:09
          Uwazam,ze i pani Janda jak i pani Szczepkowska sa swietnymi aktorkami a co do
          udzialu w reklamach to jednak taka aktorka jak pani Janda powinna sobie darowac
          wystep Nie chodzi mi o pieniazki ale po co sie rozdrabniac Majac taka pozycje
          jak pani Janda uwazam ze jest to niepotrzebne Po co dawac do snucia roznych
          domyslow.To powinno byc poza nia Ja osobiscie cenie ja zbyt wysoko zeby
          pozwalala sobie na takie foruo z powazanie!!!!!!!!!!!
    • Gość: pan-tofel Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 217.153.35.* 22.03.04, 14:47
      To duża strata dla tego teatru. Bywałem tam często, ale głównie na spektaklach
      Jandy, której nie wielbię, ale szanuję. Widocznie jej czas w tym teatrze się
      skończył. Z pewnością znajdzie miejsce w innym. I tam będę chodził także. A do
      Powszechnego może kiedyś zajrzę. Natomiast "felieton" Pani Szczepkowskiej -
      którą notabene uważam za zdecydowanie gorszą aktorkę - jest po prostu
      małostkowo, zawistnie obrzydliwy. Ta Pani jest u mnie skreślona.
      • axur Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 22.03.04, 22:03
        A ja się ciesze, że Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego. Moge tylko
        ubolewać, ze nie powstrzyma jej to od pracy w teatrze i telewizji w ogóle.
        Oglądam rózne jej wystepki (bez fanatyzmu, ale i bez powstrzmywania się) i
        uważam, ze nie ma ona nic nowego do powiedzenia; gra wciąż takie same role i
        tymi samymi środkami - to dla mnie nie jest definicja dobrego aktorstwa. A
        udzuał w tak żenujących imprezach, jak "Mewa" w Teatrze Studio tylko ją
        pogrążają. Jej pozorne załugi wiążą się ze znakomitą promocją, jaką jest w
        stanie sobie zapewnić.

Joanny Szczepkowskiej równiez nie lubię, ale za kombatanckie wystapienia i
        wieczne wynoszenie się ponad środowisko w sposób ostentacyjny i pogardliwy.
        Natomiast cenię ją za wrażliwość i teatralną kreację. Mam nadzieję, że będzie
        chętniej grała na scenie, że otrzyma propozycje większych ról, które do tej
        pory w dużym stopniu trzymała K. Janda. Jezeli ktoś widział "Wesołe kumoskzi z
        Windsoru", to powinien zrozumieć, że tam się odbywa znakomita twórczość
        aktorska, niemal wszystkich obecnych na scenie, ze Szczepkowską na czele.

A kwestia reklamy - dla mnie to niedopuszczalne, żeby aktor, który chce się
        uważac za renomowanego, sprzedawał mi cokolwiek innego, niż siebie na scenie
        czy ekranie filmwym. Sa aktorzy do reklam i sa aktorzy do teatru. Razem nie
        idzie. Winę ponoszą chore układy, których środowisko nie ma zamairu zmieniać.
        trudno, co robić.
        • Gość: Ewa Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 22:46
          Każdy dobry aktor ma swoich wielbicieli i tych, co to go niekoniecznie... Pani
          Krystyna Janda również ma i tych, i tych. Potwierdza to tylko, że jest wielką
          osobowością i nikt nie przechodzi obok obojętnie. Teatr Powszechny niwątpliwie
          straci, ale skoro taką podjęto decyzję - ich prawo. Taka aktorka jak Krystyna
          Janda z całą pewnością da sobie radę, choć to niewątpliwie przykre... Teatr
          straci. A Pani Joanna nie zapełni widowni, nie da rady. Ona o tym wie i dlatego
          tak wściekle walczy. Ona też już wiele straciła - szykanując Jandę wydała
          świadectwo o sobie. Do tej pory mi nie przeszkadzała (z przyjemnością oglądałam
          Gołą Babę) ale teraz dla zasady nie pójdę już na żadną sztukę, w której ta pani
          będzie grać. Nie mam ochoty wspierać takich ludzi!
        • Gość: Ewa Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 22:46
          Każdy dobry aktor ma swoich wielbicieli i tych, co to go niekoniecznie... Pani
          Krystyna Janda również ma i tych, i tych. Potwierdza to tylko, że jest wielką
          osobowością i nikt nie przechodzi obok obojętnie. Teatr Powszechny niwątpliwie
          straci, ale skoro taką podjęto decyzję - ich prawo. Taka aktorka jak Krystyna
          Janda z całą pewnością da sobie radę, choć to niewątpliwie przykre... Teatr
          straci. A Pani Joanna nie zapełni widowni, nie da rady. Ona o tym wie i dlatego
          tak wściekle walczy. Ona też już wiele straciła - szykanując Jandę wydała
          świadectwo o sobie. Do tej pory mi nie przeszkadzała (z przyjemnością oglądałam
          Gołą Babę) ale teraz dla zasady nie pójdę już na żadną sztukę, w której ta pani
          będzie grać. Nie mam ochoty wspierać takich ludzi!
        • Gość: PiJaK Re: A dlaczego ??? IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 25.03.04, 21:30
          A dlaczego aktor nie ma prawa grać w reklamie??? Bo co, bo to komercja???
          W cywilizowanych krajach nikt nie ma takich obiekcji. Grają i ci renomowani i
          nierenomowani. I nikomu nie przyjdzie do głowy potępiać ich za to.
          Chore to są układy, które potępiają takich aktorów.
          • Gość: terra Re: A dlaczego ??? IP: 80.111.118.* 26.03.04, 07:34
            To co mowisz to niezupelnie prawda. Jezeli firma jest NAPRAWDE duza, potrzebuje
            Naprawde wielkiej gwiazdy i placi NAPRAWDE duze pieniadze - to moze nawet
            dostac J.Aniston i zadna strona sie tego nie wstydzi ale.... Reklsmy to glownie
            sznsa dla mlodych aktorow (czy modelek), zeby sie pokazac, wypromowac..
            W Polsce jest tak, ze te STARE wygi chca zagarnac WSZYSTKO, kazda mozliwosc
            zarobienia. Latwiej im przez kolesiowskie uklady.
            To prawda, ze te STARE wygi troche lubimy ale....ja powoli zaczynam ich miec
            dosc!!!! Juz nie moge wiecej Kontrada, Lindusia, Pazury, Rodowicz - chociaz
            cenie ich wysoko. NIECH NARESZCIE PRZYJDZIE NOWE!!!!!
            • Gość: rep Re: A dlaczego ??? IP: 213.17.168.* 26.03.04, 10:27
              Mój drogi to, co piszesz jest kompletną bzdurą, bo wybrałem Panią Krystynę ze
              względu na grupę targetową produktu, który chcę sprzedać i tu żadne układy nie
              mają znaczenia, znaczenie ma tylko moje przekonanie, że dana osoba najlepiej
              wpasowuje się w grupę pacjentów, którzy mogą używać mojego produktu. Radzę
              przed napisaniem podobnych opinii przeczytanie jakiejkolwiek pozycji z zakresu
              marketingu i reklamy. A przy okazji dziękuję Pani Szczepkowskiej, że za darmo
              reklamuje mój produkt w swoim artykule ..."Chcę dodać, że to dobre lekarstwo, o
              czym mogę powiedzieć z czystym sumieniem"... więc mam nadzieję, że Pani
              Szczepkowska pozwoli na to aby też inni pacjenci mieli szansę się o tym
              przekonać stosując je po obejrzeniu reklamy. A i na ostatek mam nadzieje, że
              jak w przyszłości zdecyduję się na zaangażowanie Pani Joanny to podtrzyma swoją
              deklarację i powie o tym publicznie jeszcze raz "...z czystym sumieniem i za
              darmo...", ..."...że to dobre lekarstwo...."
              Pozdrawiam i życzę mnie zawiści...
          • Gość: iza Re: A dlaczego ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 09:04
            Nareszci ktoś normalny, popieram, masz 100% rację
      • Gość: magda Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:04
        popieram. Myslalam ze szczepkowska jest w porządku. Zawiodlam się. a Janda ma
        charyzmę-uwielbiam ja
      • Gość: pamela Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.cust.tele2.fr 06.04.04, 13:18
        jeszcze chce dodac ze odchodzenie z teatru z takiego powodu to naprawde pani
        Krystyno szkoda Prosze pomyslzc o swoich wielbicielach Ja mieszkam w Paryzu i
        zawsze jak jestem w Polsce biegne Pania obejrzec i tego chce mnie Pani pozbawic
        nie nie zgadzam sie Wrecz ZABRANIAM Takie rzeczy powinny byc ponad Pania
        kobiety z taka klasa!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Marek Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.04, 23:10
      W tajnym głosowaniu, większością głosów, koledzy zadecydowali, że
      > pani Joanna będzie w Radzie a ja mam odejść.
      WIEKSZOSCIA, a wiec to nie rozgrywka Szczepkowska vs Janda.
      • Gość: MICHAL WIEKSZOSC?Precz z JANDA. IP: *.skane.se 23.03.04, 03:42
        Teatr jest dla publicznosci.Rozumiem ,ze aktorzy Powszechnego sa zmeczeni
        Janda.Tymi wiecznymi owacjami i uwielbieniem publicznosci,ktora Jande
        adoruje.Jest to jedyna polska aktorka na ktora publicznosc chodzi.
        Pozostale panie mimo, ze piekniejsze i zdolniejsze pozostaja
        w swiadomosci publicznosci szara masa.
        • Gość: kira Re: WIEKSZOSC?Precz z JANDA. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 09:39
          No właśnie. kto trochę wystaje ponad przeciętność - to uciąć mu głowę.
          To żałosne, że Pani Aktorki (a i Panowie zapewne też) liczą, że wypełnią sobą
          scenę po Jandzie. Gwiazdą się jest i koniec. Kombatanctwo, minoderia, uroda i
          różne inne niewątpliwie pozytywne cechy tego "czegoś" nie zastąpią. Jandę
          przychodzą oglądać także i ci, którzy jej nie znoszą - żeby sie upewnić w
          swoich negatywnych uczuciach. Bo Janda ma osobowość, rozbudza silne emocje - w
          odróżnieniu od wielu utalentowanych, ale pozbawionych tej właśnie - danej przez
          Boga - cechy.
          • axur Re: WIEKSZOSC?Precz z JANDA. 23.03.04, 13:20
            I to wszystko, co piszecie, jest dowodem na znakomitą propagande, jaką Janda
            dysponuje. Jej macki sięgają bardzo daleko i łapią wielu. Pisanie,że Joanna
            Szczepkowska zazdrości Jandzie, że się na niej wyżywa czy ją szykanuje, jest
            dla mnie grubym nieporozumieniem. Z tego, co zdążyłam zauważyć, nie tylko
            publiczne, wystąpienia Szczepkowskiej reprezentują pewną linię poglądów, od lat
            niezmieną. Jako publicystka wypowiada opinie, do której ma prawo, robi to w
            dodatku w sposób sprytny. Jest nieco nudna, z tym nawowływaniem do pewnej
            uczciwości zawodowej, ale to inna sprawa.

Syzkany? Sprawdźcie w słowniku.
            • Gość: sprawdziłem Re: WIEKSZOSC?Precz z JANDA. IP: 217.153.35.* 23.03.04, 13:49
              wyraz "syzkany" faktycznie w nim nie występuje. Ale może sprawdzisz inne-
              flekowanie? czepianie się? zawiść?
    • Gość: Dorota Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.mpips.gov.pl 23.03.04, 14:27
      Wielokrotnie byłam w Teatrze Powszechnym ale chyba tylko raz na sztuce z K.
      Jandą. Jest to DOBRY Teatr z dobrymi aktorami n.p. E. Olszówka. Joanna
      Szczepkowska jest aktorką wybitną, wręcz genialną (nie pamiętam tytułu sztuki w
      teatrze TV - grała karczmarkę radzącą sobie w zawierusze rosyjskiej wojny
      domowej). Uważam, że zasługuje na równie ciekawe role. Natomomiast Janda w
      reklamie Tantumverde jest KOSZMARNA, i nie tylko tam.
      • Gość: hmm Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 217.153.35.* 23.03.04, 15:09
        Droga Doroto,

przesadasz i to grubo. Wymień "z biegu" trzy genialne, powszechnie znane role
        teatralne i trzy filmowe owej genialnej aktorki Szczepkowskiej. Może tytuły
        trzech wybitnych filmów? Ta Pani jest po prostu słaba.
        • Gość: mlody Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 195.116.92.* 23.03.04, 17:13
        • Gość: Dorota Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.mpips.gov.pl 24.03.04, 10:50
          Droga hmm
          Dlaczego to ach dlaczego wymiernikiem genialności Szczepkowskiej ma być
          potrójność ról w filmie i w teatrze. Poczytaj sobie o jej baaaaaaardzo bogatym
          twórczym dorobku w poniższym wątku. Dla mnie pozostanie na zawsze wielka za
          niby nic nie znaczącą rolę Miriam w sztuce Olega Juriewa w TeatrzeTV z 1993
          roku.
    • Gość: Ain Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:37
      Ja też uważam Szczepkowską za wspaniałą aktorkę. Polecam
      www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_szczepkowska_joanna
      • Gość: Paweł Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:06
        Genialne role Joanny Szczepkowskiej? Proszę bardzo: "Zdaniem Amy", "Wesołe
        kumoszki z Windsoru", "Śluby panieńskie", "Klątwa" (TV), "Trzy siostry"
        (TV), "Mewa" (TV), "Matka Królów" (Film), "Jezioro Bodeńskie" (Film),
        Cudzoziemka (Film). To dego jeszcze duży talent pisarski.

A poza tym, Janda sama zrezygnowała. Szczepkowska też kiedyś odeszła z etatu w
        Powszechnym. Janda będzie miała więcej czasu na to, żeby jej rodzina kosiła
        kasę. Np w serialu "Męskie - żeńskie". Główna rola: Janda, druga główna rola:
        córka Jany. Scenariusz: Janda. Reżyseria: Janda. Zdjęcia: mąż Jandy. A Janda
        już reklamowa renault w "Pestce" i Radio Zet. Reklama Tantum Verde jest tak
        bezsensowna, ze ktoś powinien o tym napisac.

• Gość: Witek Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 23:56
          Ktoś - może tak, ale nie osoba z tego samego zespołu.
          W zespole - tak jak w rodzinie - niektórych rzeczy sie nie wywleka na forum
          publiczne. Bo najważniejsze jest to, żeby mógł sie odbyć spektakl, żeby teatr
          mógł funkcjonować. Jeśli Pani Szczepkowska ma zastrzeżenia do postawy Krystyny
          Jandy wobec sztuki, wobec zawodu - to ma multum sposobów, żeby sie swoimi
          uwagami z nią i ze środowiskiem podzielić. Bo też Janda nie jest jedyną
          aktorką, która występuje w reklamie. Zjawisko jest szersze i jeśli Pani
          Szczepkowska uważa, że jest to rzecz niegodna ARTYSTY teatralnego to może
          zainicjować szerszą i głębszą dyskusję na ten temat. Forma, jaką wybrała, jest
          niestety przejawem zawiści i zgorzknienia. Natomiast pretensje o to, że Janda
          napisała scenariusz serialu, wyreżyserowala go i zagrała w nim jest aberacyjny.
          Jest też przejawem zazdrości, że ktoś ma więcej energii, fantazji, uporu - (nie
          mówię o talencie, bo zaraz będzie, że przecież zawsze jest taka sama i tak
          dalej)Typowe polskie piekło.
          • Gość: Dorota Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.mpips.gov.pl 24.03.04, 11:01
            Delikatne opinie o koszmarnej reklamie Tantum Verde nie są wywlekaniem
            rodzinnych problemów na forum publicznym. Coś ci się Witek pomieszało. Polskie
            piekło to też takie jak twoje wciskanie nieprawdziwych opinii i posądzanie o
            zazdrość Pani Szczepkowskiej. Pani Janda potwierdza tylko obiegową opinię o
            sobie, że jest nadpobudliwa.
          • Gość: haha Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.pf.3.pl 26.03.04, 12:42
            a co z ośmieszniem i obrażaniem przez Jandę Szczepkowskij w unternecie, czy
            zapomnieliście że to janda zaczęła. i co z faktem że jest w tym samym zespole
            co Szczepkowska jakos jej to nie hamowało przed "szkalowaniem" Szczepkowskiej
            publicznie.
    • Gość: Gerontofil Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 23:08
      I tak królową polskiej sceny nie jest ani Janda, ani Szczepkowska, ale...
      ZAWSZE Nina Andrycz. No może jeszcze od niedawna - Ewa Wiśniewska...
      • Gość: p Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.tele2.pl 24.03.04, 10:28
        janda odchodzac z powszechnego robi temu teatrowi wielka krzywde.gra tam kiedy
        chce ,podrozuje ze spektaklami i zarabia kupe kasy na tych wyjazdach i w
        powszechnym .wiec o co jej chodzi.pewnie juz sobie wyjasnila z szczepkowska,a
        dlaczego karac widzow.i co teraz powszechny ma wyrzucic te jej spektakle do
        kosza.janda utrzymuje caly teatr tymi spektaklami.jak ma olej w glowie to niech
        sie zastanowi nad odejsciem,bo moze pojsc w artystyczny niebyt i zapomnienie
        publicznosci.
        • Gość: x Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 217.153.35.* 24.03.04, 11:55
          no to się ubawiłam! Przecież teraz to genialna aktorka Szczepkowska podźwignie
          teatr. Bo teraz to ona dopiero pokaże jaka jest wielka!
          • Gość: KAROL Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 15:00
            Jak to w ogóle mozliwe, że doszło do tej sytuacji. Czy nie mówi wam wszystkim
            nic postawa całego zespołu. To przeciez koledzy aktorzy chcieli,żeby wśród nich
            została J. Szczepkowska. Jak wyraznie widać to ona jest dla nich autorytetem a
            nie Janda. Przecież koledzy aktorzy świadomi konsekwencji podjeli taka decyzje.
            Wiedzieli, co robia. Widac dobrze wiedza, ze teatr poradzi sobie bez Jandy. A
            moze wszyscy mieli szczerze dosyc jej szarogesienia sie i uzurpowania sobie
            roli primadonny. Moze nie jestem tu obiektywny. Ja po prostu Jandy nie trawie.
            Toz to amatorka. A widac to tym wyrazniej jesli porowna sie jej gre z kunsztem
            J. Szczepkowskiej
    • Gość: mezuu Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 25.03.04, 15:56
      odchodzi.. ale na szczescie nie znika. Kilka osob wspominalo, ze robi z siebie
      gwiazde, primadonne.. nie, ona jest gwiazda, nie musi nikogo udawac, sztucznie
      kreowac. Krystyna Janda swieci najjasniej na firmanencie i czy ktos jej nie
      lubi, czy wrecz przeciwnie, ubustwia nie moze sie z tym nie zgodzic. Zaden
      artysta nie jest tak plodny kulturalnie jak ona. Zaswiadcza chocby o tym
      ogromna rzesza fanow. Janda znajdzie dla siebie miejsce w tysiacu innych
      instytucjach. Powoli, ale z czasem sie do tego przyzwyczaimy. gorzej moze byc z
      Powszechnym.. nie rozumiem ich decyzji, czyzby probowali wymazac fakt, ze to
      Ona byla glownym magnesem przyciagajacym widzow. Bilety na spektakle z jej
      udzialem na tygodnie przed sa wyprzedane. Powszechny bez Jandy zniknie,
      odejdzie w zapomnienie... Janda bez Powszechnego pozostania ta sama Janda, moze
      torche mocniejsza i swiadomą swojej wartosci. Jestesmy z Pania, Pani Krystyno!
      a Szczepokowska.. lubilem te pania, nie cenilem za wybitny kunszt aktorski, ale
      wydawala mi sie oaza spokoju i umiaru.. teraz pokazala swoja prawdziwa twarz..
      coz, z bezsilnosci czlowiek jest zdolny to najgorszych posuniec. czlowiekowi z
      przerostem ambicji trudno jest sie pogodzic, ze nie jest sie pierwszym, ze jest
      ktos bardziej ceniony, kochany przez widzow.. ktos, kto na ta milosc ciezko
      zapracowal.
      • Gość: agnussek Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.03.04, 19:28
        Dzieki bardzo za te wszystkie głosy dostrzegajace po prostu prostactwo
        Szczepkowskiej, zawiść i bezinteresowną chęć dokopania. Budujace, że aż tylu z
        Was to dostrzega. Dzieki!!!!!
    • Gość: dupek Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.mine.nu 25.03.04, 19:54
      Janda wielki talent i wielka aktorka, jednak również wielka komercja.

Coz, chcialbym obedrzec Kryche z tej calej sztampy filozoficznych dywagacji na
      jej stronie i zobaczyc ją, jak naprawde wyglada nasza urazona primadonna, jakie
      sa jej ciemne mysli.

Dzieki zaistnialej sytuacji nastepne wypaty beda jeszcze wieksze.

• Gość: M Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:45
        Szczepkowska to wielka aktorka i człowiek o sprecyzowanych przekonaniach. I w
        tchże nie mieści się udzielanie aktora o ststusie gwiazy w dennych reklamach.
        Bo Szczepkowska napisała: to też jest sztuka, jeśli już - trzeba to robić
        dobrze. A Janda w tej reklamie jest gorsza od Brodzik w Kasi i Tomku, a byłam
        przekoana, że to własnie jest dno...
        • pchrust Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 25.03.04, 21:27
          Wielce Szanowni Przedmówcy
          Krystyna Janda wielką aktorką jest. nie ma znaczenia czy to sie komuś podoba
          czy nie ,to jest fakt.
          To że nie może czuć sie bezpiecznie w swoim Teatrze to zgroza.
          To że wystepuje w reklamach to jej prawo i skończmy z tym świętoszkowatym
          zakłamaniem. Oburzają się ci ,który nikt nie zaproponował reklamy,oraz ci dla
          których "świętośc sztuki"jest ważniejsza od tego czy ich ulubiony aktor ma z
          czego opłacić rachunki.
          Pani Szczepkowska.......no cóż....aktorka.....mistrz Łomnicki trochę ją nauczył.
          Jednak by od razu miała występować jako wyrocznia i wszystkowiedzący
          narreator........to chyba przesada. Pani Joanno, kiedy ostatnio miała pani
          propozycję zagrania w reklamie? No tak ,domyślałem się tego.
          • Gość: BLA Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.virtua.com.br 26.03.04, 02:42
            Janda jest pretensjonalna i niedouczona baba
            • Gość: guano Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 12:18
              a ty kim jesteś?
            • Gość: anka Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.acn.waw.pl 15.04.04, 00:36
              Gruba przesada i grubiaństwo.
      • Gość: albertdw Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 62.233.231.* 25.03.04, 20:47
        A ja Kryche widziałem na prowincji!Aplauz był z owacjami na stojąco.Osobiście
        myślałem,że troche będzie markować,ale nie pozwoliła sobie na to!I chwała
        jej.Pani Szczepkowska,kiedyś pokazywana często,przeszła do Historii i spoczęła
        na laurach?po ogłoszeniu w TV upadku komunizmu!Szkoda,bo z wielkim wzruszeniem
        i emocjami,oglądałem sztuki z jej udziałem.Widać takie czasy,nie ma świętości a
        anioły sie tłuką jak w BARZE po piwie.Tylko czy to ma sens jakiś?
        • Gość: rea Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 21:41
          drodzy!
          ja zupełnie nie rozumiem Waszych emocji - jedna i druga chałturzy, jedna i drug
          a miewa dobre i bardzo dobre role. Charakterologicznie są siebie warte.
          No żeby sie przejmować zakulisowymi sporami dwóch aktorek?!! Koń by się
          uśmiał!!!
          • Gość: brokatisdead Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.chello.pl 25.03.04, 22:24
            o o
            rea
            zgadzam sie z Toba (i uwazam to za warte podkreslenia)
            ;)))))))))))))))))))))

octem oblewam
            • Gość: Re:JAND KRYAPOWHNE Re:JAND KRYAPOWHNERe:JAND KRYAPOWHNERe:JAND KRYAPO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:16
              troche dystansu, artystow oceniac za role a nie za jakies gazetowo-internetowe
              wynurzenia... janda jest wielka gwiazda a szczepkowska wielka aktorka ....
              janda chalturzy bolesnie- gowniane 'meskie zenskie srenskie nijakie' / zenujacy
              nepotyzm/ a szczepkowska troche sie niezbyt umiejetnie madrzy po gazetach...ale
              w koncu sa tylko ludzmi, takimi jak ja i ty i reszta....
              • Gość: Lula Re:JAND KRYAPOWHNERe:JAND KRYAPOWHNERe:JAND KRYAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 02:02
                Janda to gwiazda przez duże "G",utalentowana,pracowita,pełna optymizmu
                życiowego,spełniona jako żona i matka.A w pani Szczepkowskiej siedzi jakieś
                wielkie zgorzknienie czy też niespełnienie.Szczepkowka od pewnego czasu zawsze
                chce być pod prąd płynącej wody,czyżby ten upadek komunizmu tak ją rozstroił i
                złamał jej dogorywającą karierę.
          • Gość: chris Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 213.134.132.* 26.03.04, 11:00
            bardzo mi pasuje ta opinia. To jest właśnie to. Prywatne animozje dwóch pań,
            które mają możliwość dać publiczny im upust.I jedna i druga robi sobie przy tym
            świetny PR, bo się o nich mówi.
            Ale Szczepkowską bardzo, bardzo lubię i szanuję....
          • Gość: jerber. Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.chello.pl 26.03.04, 12:18
            TAK - TO JEST BARDZO SŁUSZNA UWAGA. A obu paniom lektura tych wypowiedzi bardzo
            się przyda. Widać w nich jak różnorodne oceny mają widzowie.
    • michaluu Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 26.03.04, 01:58
      Nie ma się naprawdę nad czym gorączkować. Naprawde, trzeba uszanowac decyzje p.
      Jandy. Moze wydawac sie bezsensowna, ale nic sie z tym nie zrobi. Czytam zawsze
      felitony p. Szczepkowskiej, lubie je bardzo. Nie odebrałem jej felietonu, jako
      atak na p. Jandę. Moze rzeczywiscie jest uszczypliwy, wyraza pewne zdanie,
      przytacza konkretny przykład. No cóz. Nie wiem po co robic afere, nie wiem kto
      straci. Widac po komentarzach, ze na pewno zyska pani Janda, bo łatwo z siebie
      mozna zrobić ofiarę i liczyc na wspolczucie innych. Nie pani Szczepkowska
      wyrzucila pania Jande z teatru. O tym pamietajmy.
      • Gość: M Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 09:20
        Święte słowa.
        Ale i tak uważam, że Szczepkowska to lepsza od Jandy aktorka i ciekawszy
        człowiek
        • axur Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 26.03.04, 09:22
          aż mi się nie chce wierzyć. czy ta kobieta wie, że ma w Polsce armię gotowych
          zbrojnie za nią stanąć fanów? to zaiste frakcja na wzór młodzieży
          wszechpolskiej!

wypisujecie tutaj bzdury jak mało który
      • Gość: haha Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.pf.3.pl 26.03.04, 12:58
        dokładnie!zgadzam sie z toba. nie możemy zapomnieć że to zespół tak
        zadecydował. współczuje pani Joannie że przez wybór zespołu musi teraz znosić
        te całą aferę. sama nie prosiła sie o miejsce w radzie,a juz na pewno nie o to
        żeby Janda odeszła z teatru. nie ukrywam że uważam że janda zachowała sie jak
        rozkapryszony bachor. jakim prawem szantażowała zespół i dyrektora swoim
        odejściem?! lubie teatr powszechny wiec mam nadzieje ze wszystko sie ulozy, mam
        tylko ogromny niesmak po dzisiejszym wywiadzie dla Faktu, który dał zespół
        powszechnego nie przyznając sie na kogo głosowali. sami wpakowali swoją
        koleżankę w tak niprzyjemną sytuację a teraz nawet nie stają za nią murem. czy
        ktos uważa że nie powinni?
    • Gość: DamaKier Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.com 26.03.04, 11:10
      Kiedy przeczytałam felietonik Pani Szczepkowskiej, uśmiechnęłam się, pomyślałam
      sobie - "Ale dała prztyczka Krysi Jandzie!" - ale nigdy bym nie pomyślała, że
      wywoła taką burzę. Bardzo lubię i cenię obie Panie aktorki - i za aktoestwo i
      za to co poza tym - pisanie, reżyserkę, postawę życiową. W tym konkretnym
      wypadku to jestem trochę bardziej za Panią Szczepkowską bo reklama jest
      faktycznie marna. Jak Pani Janda występowała w świetnej reklamie samochodu, to
      nikt się nie czepiał. No i reakcja Pani Jandy jest trochę na wyrost, bez braku
      dystansu. Chyba, że sedno tkwi poza sferą publiczną. A w ogóle to cieszmy się,
      że mamy takie dobre aktorki i że dają nam możliwość pobycia w "wielkim świecie".
      Póki co, to z przyjemnością i rozbawieniem oglądałam 1. odcinek nowego serialu
      (Pani Janda, córka Pani Jandy, piesek Pani Jandy) i mile wspominam "Garderobę
      damską". A Pani Joannie szczególnie gorąco dziekuję za uroczy walentynkowy
      felietonik w "Wosokich Obcasach". DamaKier
    • agrafek Czegoś nie rozumiem. 26.03.04, 11:26
      Przecież to Krystyna Janda postawiła sprawę na ostrzu noża mówiąc: "Albo ona
      albo ja!". Teatr wybrał Szczepkowską. Nie rozumiem więc skąd te ataki na nią
      właśnie, skoro to Janda zrobiła ten o jeden krok więcej? Za konflikt
      odpowiadają obie, obie sobie nawzajem dogryzały. Wygrała silniejsza, przegrała
      słabsza - nie lepsza ani gorsza, bo żadna nie jest święta.
      pozdrawiam.
      • Gość: magda Re: Czegoś nie rozumiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 16:03
        Janda nie powiedziała albo ona albo ja. Nie chciała być oceniana
        przez"koleżankę o bardzo ostrym języczku". Pytam gdzie jest dyrektor. Do tego
        teatru chodzi się na Jandę.Koleżanki - silna osobowość nie ma koleżanek
    • Gość: stary Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 11:41
      MERYTORYCZNIE:CHLOROWODOREK BENZYDAMINY W ZAWARTYM W PREPARACIE STĘŻENIU, WCALE
      NIE SPOWODUJE WYBUCHU. P.SZCZEPKOWSKA MIAŁA PEWNIE NA MYŚLI FAKT ŻE WIĘKSZOŚĆ
      AEROZOLI JAKO PROPELENT ZAWIERA SUBSTANCJE ŁATWOPALNE. I TU CHYBIŁA, GDYŻ
      REKLAMOWANY PREPARAT JEST ZAWARTY W NEBULIZATORZE A WIĘC WYDOBYWA SIĘ PRZEZ
      NACISKANIE POMPKI ZINTEGROWANEJ Z ZAWOREM A NIE POD CIŚNIENIEM PROPELENTU.
      NIE ZMIENIA TO OCENY: WSPOMNIANA REKLAMA JEST DENNA, A STANOWISKO
      P.SZCZEPKOWSKIEJ ZARÓWNO W OCENIE SAMEJ REKLAMY, JAK I UDZIAŁU W NIEJ
      POWSZECHNIE CENIONEJ AKTORKI JEST DLA MNIE ZROZUMIAŁE I UWAŻAM JE ZA SŁUSZNE.
      REAKCJA P.JANDY JEST NIEADEKWATNA I DOWODZI TEGO ŻE ANSE ISTNIAŁY JUŻ WCZEŚNIEJ
      A WYZWOLENIE NIECHĘCI W JAWNY SPOSOB BYŁO TYLKO KWESTIĄ CZASU.
      SWOJĄ DROGĄ SMUTNE JEST TO ZE GWIAZDY (AKTORSKIE) MUSZĄ SIE TAK BYLE JAK
      SPRZEDAWAĆ...
    • Gość: elwin2 Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 195.94.201.* 26.03.04, 12:29
      przepraszam ale kim jest Pani Janda, zeby stawiac takie ultimatum. Uwazam ze to
      niedopuszczalne, nieprofesjonalne. P. Janda jest aktorka i ma grac (machac ta
      swoja grzywka). Jezeli jakies decyzje w teatrze jej sie niepodobaja to moze
      odejsc. I zrobila to. Ale stawianiu ultimatum aldbo ja albo ona - to szczyt
      arogancji i zle pojmowanego gwiazdorstwa.
      Nie lubie zadnej z tych Pan i w sumie mam to gdzies.
      • Gość: Facuś Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 12:47
        Janda i tak ma już pewnie miejsce w Narodowym u Englerta. A Powszechny -
        cóż...najpierw odszedł Gajos, teraz Janda w międzyczasie Olszówka też się
        wzięła..zostali halabardnicy plus towarzystwo wzajemniej adoracji - będą
        wystawiać różne "Historie Teatralne" tylko kto na to będzie chodził...?
        • Gość: magda Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 16:47
          No to mnie mój drogi pocieszyłes.Wiesz ja z Krakowa i nie wiem co sie tam u was
          dzieje.Bardzo dobra informacja.I zostali BMW czyli BIERNI<MIERNI WIERNI.A na
          Jande cały Kraków czeka.Tylko bilety ciut za drogie ale trudno
      • Gość: popop Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: 217.153.35.* 26.03.04, 12:49
        Krystyna, są z Tobą i pójdą za Tobą setki fanów. A Pańcia Szczepkowska niech
        zostanie z Bogiem.
        • Gość: magda Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:31
          Konflikt między paniami powstał nasilił sie po opublikowaniu w Wysokich
          Obcasach artykułu Szczepkowskiej[nota bene która do tej pory bardzo
          szanowałam].To że K. Janda zdecydowala się wziąć udział w reklamie to jej
          sprawa.Zresztą jest to dobra reklama.Przypominając sobie ją najpierw widzę
          osobę Jandy a potem przypominam sobie co reklamowala. I chyba o to chodzi.Ale
          stek pomyj wylanych na nia przez Szczepkowską w wyzej opisanych WO jest nie do
          przyjęcia. Myślałam . ze p.Sz. ma wieksza kulturę.Uwazam ze osobowość Jandy nie
          wymaga komentarza.Jest naszą najlepsza aktorką.Widząc co sie dzieje w teatrze
          wolała opuścić jego siedzibę.
    • tkapio Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 26.03.04, 14:08
      Ciekawa jestem dlaczego Pani Joanna Szczepkowska nie krytykuje występu w
      reklamie kawy Pedros - kolegi z Teatru Powszechnego Janusza Gajosa. (kawa jest
      okrrrropna). A poza tym niech sobie występują i zarabiają, jeśli mają takie
      możliwości.
      • Gość: magda Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:55
        Właśnie dlaczego przyczepiła sie do Jandy.Bo Janda jest niezastąpiona.Bo jest
        dobra we wszystkim co robi czy to na scenie czy w filmie i trzeba ją wykończyć,
        taka jest mentalność p.Joanny i jej kolezanek. Zaszczuć!!!!!!!
    • Gość: Agnieszka Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.comarch.pl 26.03.04, 14:39
      Ludzie, dajcie spokój!!!
      To typowa ludzka zawiść. Joanna Szczepkowska napewno jest bardzo dobrą aktorką,
      ale jest aktorka głównie teatralną. Jej twarz nie jest tak rozpoznawalana jak
      twarz i osobowość, nota bene uwielbianej przezemnie
      Krystyny Jadny~! W związku z tym można przypuszczać ze zadna agencja reklamowa
      nie ubiega o to zeby p. Joanna Sz. brała udział w reklamie jakiego kolwiek
      produktu! O p. Jande walczono od lat i moim zdaniem miała absolutne prawo do
      tego zeby wziąc udział w tej czy innej reklamie. Pani J.SZ. ma oczywiscie prawo
      do wyrazania swojej opini ale powiedzmy szczerze ze jest ona niesmaczna i wrecz
      pokazujaca małostkowość wydawałoby sie inteligentnej pani Joasi.

Nie wszyscy wiedzą ze w srodowisku aktorskim takie brudy były od dawana. Ale to
      środowisko bylo zawsze jednak zamkniete. I wszytkim bylo z tym dobrze. Szkoda
      ze P. JSZ wprowadziła taki zament moim zdaniem tylko z powodu ZAZDROSCi i
      ZAWISCI

NIe mam niczego gorszego dla Teatru Powszechnego jak odejscie Pani Krystyny
      Jandy. Bardzo nieładnie p. Joasiu ! Widac pazurki ma pani spore....
      • boga14 Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 26.03.04, 15:29
        Ciekawe co teraz zrobi Teatr Powszechny ? Proponuję zalogować Radę Programową
        na scenie a póżniej sprzedać budynek na supermarket.A Pani Joannie
        Szczepkowskiej życzę takiej siły i talentu jaki posiada Pani Krystyna Janda to
        może ten Teatr nie padnie.
        • Gość: magda Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 16:11
          Podpisuję się pod tym tematem obiema rekami.I zyczę dużo zdrowia i sił p.
          Jandzie.Da sobie pani radę i czekam na dalszy ciag dziennika.A pani
          Szczepkowskiej proszę oddać następna propozycję reklamy.Stać pania na to.Jesli
          Szczepkowska jest bykiem to musi być pazerna n apieniądze.Chyba jej tym nie
          krzywdzę
    • Gość: widz a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 14:54
      gratuluję zespołowi że nie dał się zastraszyć WIELKIEJ GWIEŹDZIE.

mam dosyć Jandy, dawno się wypaliła, teraz tylko zbija kasę.
      NIECH PRZYJDZIE NOWE!

• Gość: dominika Re: a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.lci.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:33
        Do :Re Ty masz człowieku problem, ale nie z wiekiem...Kretyn
        • Gość: Magda Re: a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.lci.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:41
          Ps.pomyłka - początkujący
      • Gość: Nina Re: a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.mpips.gov.pl 26.03.04, 15:44
        Zazdrosna jest to fakt, ale P. Janda. Zazdrości p. Szczepkowskiej niezłomnej
        postawy w zawodzie aktora, wynikającej również z tego, że P. Joanna jest na
        pewno ciekawszym człowiekiem. Szczepkowska nie uczestniczyłaby w takim szajsie
        reklamowym, jak janda.
        • Gość: magda Re: a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:48
          Odczep się od Jandy Szczepkowska niech idzie do reklamy i spokoj
          • Gość: suma Re: a niech sobie odchodzi i to szybko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 17:41
            utalentowana aktorka nawet w reklamie dobrze zagra,Janda odwaliła chałę aż
            wstyd,tak jakby wszystkim robiła łaskę.
            • Gość: zainteresowana Nie odchodzi - bierze urlop. IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 26.03.04, 22:45
              Jak informuje dzisiejsza "Rzeczpospolita" K.Janda wzięła roczny urlop w
              Powszechnym.
    • Gość: merlin Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 18:20
      Jestem za Szczepkowska, Janda to megalomanka 1 jakości,a ludzi traktuje jak
      bydło.
    • nefil Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 27.03.04, 18:21
      Piekna katasrofa. Pani Janda przechodzi do opozycji ;-)
    • jasiek_natolin Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 28.03.04, 09:19
      Aleście się rozpisali!!!
      Czy warto wyrywać sobie włosy z głowy dla obrony Jandy???Ona sobie na pewno
      poradzi.Gorzej z Powszechnym,który na płaszczyźnie finansowej mocno odczuje
      brak swojej gwiazdy .Nie ucierpi natomiast wartość czysto artystyczna Teatru,bo
      tak się składa,że to właśnie Joanna Szczepkowska gra w najlepszym
      przedstawieniu tej sceny,czyli w "Zdaniem Amy".
    • Gość: tomasz istnieja jeszcze inne teatry, przeciez! IP: *.ipt.aol.com 29.03.04, 04:47
      "... Mam do tej k... y szacunek i podziw!
      Lubię ją też za poczucie humoru i inteligencję.
      I ciągle mam ochotę powiedzieć: - ODCZEPCIE SIĘ OD NIEJ!

...WIECIE CO, MALI LUDZIE? MOŻECIE JEJ NAJWYŻEJ NASKOCZYĆ NA OGON!"

Fragment felietonu p. Jandy o Marlenie, jakos dziwnie do tego calego
      zamieszania pasuje, nieprawdaz?
      Tylko gdzie ten ogon u p. Jandy?
      pozdrowienia

• Gość: zainteresowana Re: trochę szczegółów IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 05.04.04, 19:25
        polityka.onet.pl/162,1156767,1,0,2443-2004-14,artykul.html
        • Gość: golec Re: trochę szczegółów IP: *.nyc.rr.com 06.04.04, 07:17
          Villqist, Glowacki i Walczak;
          Hare, la Bute i Albee
          Belbel, Koltes i Szekspir x 2 (tragedia i komedia)
          McDonagh, Frayn i Schwab
          - rzeczywiscie chaos repertuarowy.
          Pogratulowac Pani Szczepkowskiej rzetelnej i bezstronnej oceny sytuacji
          repertuarowej teatru.
          Gdyby grano na okraglo jej dzielo, czylo Gola babe - byloby wspaniale i bez
          chaosu.
          • Gość: alicja(17) Re: trochę szczegółów IP: *.nat.ino.tvknet.pl 14.04.04, 17:49
            a ja uwielbiam Jandę i będę Ją uwielbiała. Jest Wielką Aktorką i Wspaniałą
            Kobietą. Imponuje mi tym co w życiu osiągnęła właśną pracą, imponuje mi swoją
            mądrością. Do Pani Szczepkowskiej mam stosunek obojętny. Uważam ten konflikt za
            ludzki po prostu. Bo w życiu ludzie się kłócą i tak już będzie. A te Aktorki
            nie lubią się i już i mają do tego prawo.
            • Gość: Cypis Jeny, Jeny IP: *.tele2.pl 14.04.04, 19:02
              Urban (Jerzy) napisał kiedyś trafnie, acz prosto:
              Polska dzieli się na projandystów i antyjandystów.
              Stąd tak wielkie emocje wokół jej osoby.
              Tu już nie chodzi o talent.

• axur Re: Jeny, Jeny 18.04.04, 13:56
                nie, Cypis? w pale sie nie mieści, nie?

no naprawdę wszsycy
                ale Kystyna Janda?????????????
    • jasiek_natolin Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 14.04.04, 22:42
      Tym wszystkim,którzy z lekceważeniem wypowiadają się o aktorstwie Joanny
      Szczepkowskiej polecam w jutrzejszym Teatrze Telewizji spektakl z jej udziałem -
      "Zdaniem Amy".
      Domyślam się,że po obejrzeniu tego przedstawienia przynajmniej niektórzy z was
      odszczekają niesprawiedliwe dla tej aktorki uwagi.
      • Gość: babazwozu Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 21:38
        Jak najbardziej - tylko na ten spektakl trzeba się przede wszystkim wybrać do
        rzekomo zawladniętego i zdominowanego przez repertuar rozrywkowy Teatr
        Powszechny. Bo tam powstał i tam jest grany - zresztą obok licznych innych
        sztuk "do zadumy" (jak je nazywa Pani Szczepkowska)
    • Gość: loni Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 22:00
      Podobno głównym powodem odejścia Gajosa z Powszechnego było to, że ten teatr
      stał się prywatnym folwarkiem pani J.
      • Gość: klips Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 18:10
        Tak powiedzial w wywiadzie Kuc, ktory nigdy w Powszechnym nie pracowal.
        Podejrzewam, że pewnie dlatego Gajos odszedl, że mial juz dosyc grabienia forsy
        w tym kicie, wyprodukowanym przez jego żonę, pt. "Harry i ja", w którym
        zjezdzil całą Polskę - razem z Jandą zresztą. Strasznie krotka pamiec miaja ci
        wielcy artysci polskiej sceny.
        • andrew_eldtrich Re: KRYSTYNA JANDA ODCHODZI Z POWSZECHNEGO 17.04.04, 20:30
          Kutz chyba wie co mówi, w środowisku nie mają najlepszego zdania o pani Krysi,
          która potrafi podkładać świnki innym artystom, tak aby jej było na wierzchu.
          Poza tym dlaczego pani Krystyna na siłę próbuje udowodnić, że potrafi śpiewać,
          skoro nie potrafi?
          Guma do żucia, nie do wyplucia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka