Gość: asd IP: 217.197.73.* 12.04.09, 12:08 cóż... strusie słuchają małpy w szopie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: struś Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.punkt.pl 12.04.09, 13:35 Cóż za beznadziejny artykuł Cóż za bezsensowny tytuł a wyborcza drożeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.punkt.pl 12.04.09, 14:43 Może to zawoalowany donos do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vocativus Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.chello.pl 13.04.09, 16:37 Ty chyba należysz do fanów RM a gustowny berecik przegrzał ci mózg. G.Wyborcza nie jest dla tępaków, kup sobie coś na swoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:40 Masz rację, o czym właściwie ten tekst? O strusiach czy o drapaniu jajek? Jaki jest cel jego publikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Strusie słuchają Radia Maryja 12.04.09, 15:27 a comiesięczne składeczki na radyjko wysyłają? no i najważniejszy czy abonament za radyjko opłacony jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek R. Stary ZWM Artykuł wymuszony na siłę, beznadziejny. IP: *.tktelekom.pl 12.04.09, 18:06 Wyborcza schodzi na psy. Tymi wymuszonymi artykułami w stylu ,,Strusie słuchają radia,, czy ,,Kolejka gondolowa,, . A jeżeli chodzi o hodowlę strusi, to okazało się to ekonomicznym nie wypałem. Ekonomiczny interes zrobili, pierwsi hodowcy w Polsce. Ale ich interes polegał nie na produkcji strusiego mięsa, ale zrobienie mięsa z jeleni - takich jak ta pani - którym to jeleniom sprzedawali strusie pisklęta po..............1000 zł za sztukę !!! Żeby zobrazować jaki dobry to był interes, to napiszę, że wtedy tj ok 13 lat temu, można było kupić za cenę jednego strusiego pisklęta, 5 (słownie:pięć) świniaków do zabicia. Naiwni ludzie uwikłali się w inwestycje pt: hodowla strusi na mięso. Miał być to kokosowy interes - bo mięso miały odbierać najlepsze restauracje w Polsce. A okazało się, że nikt tego mięsa nie chce kupić. Dlatego te 6 strusi u tej pani chodzi po świecie już 13 lat.............. W Internecie jest pełno ofert w rodzaju sprzedam młode/stare strusie + jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Artykuł wymuszony na siłę, beznadziejny. IP: *.chello.pl 13.04.09, 16:55 Halo "Jacek", należysz chyba do starych milicjantów i "myślałeś",że zrobisz interes na strusiach (cudzym kosztem) ale się nie udało. Trzeba było kupić te prosiaki, przynajmniej pojadłbyś mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek R. Stary ZWM Do osoby o nicku *XYZ* IP: *.tktelekom.pl 13.04.09, 19:54 Jeżeli chodzi o mnie, to ja ze strusiami, nie miałem, i nie mam nic wspólnego :-) Zabrałem głos na forum w tej sprawie, aby naświetlić jak kiedyś zadziałał ten mechanizm, że ludzie weszli w hodowlę strusi - i tyle :-) Nie wiem XYZ ile masz lat, ale takich półapek na jeleni w Polsce zastawiono w latach 90 wiele. Na początku lat 90-siątych głośną sprawą była sprzedaż ludziom przez pewną firmę z Krakowa tzw aktywatora mlecznego, który to po zmieszaniu z mlekiem w słoiku tworzył po 3 tygodniach rodzaj sera - który to ser miała rzekomo odkupować ta firma z Krakowa, z przeznaczeniem na kosmetyki :-))) Aktywator kosztował majątek!!! Ludzie stali w kolejkach żeby to kupić od firmy. W mieszkaniach (sic!) uruchamiali całą produkcje tego sera kosmetycznego - z nadzieją, że firma go odkupi, a producentowi da to 200% zysku :-)) Efekt końcowy był taki, że od pierwszych klientów firma rzeczywiście kupiła trochę tego sera ( wywożąc go od razu na składowisko śmieci ), to w pewien sposób ją ,,uwiarygodniło,, - i napędziło nowych klientów na aktywator :-) Po około 6 tygodniach firmy i pieniędzy już nie było, a naiwne ludziska zostały z dziesiątkami kilogramów śmierdzącego skisielizną ,,serka kosmetycznego ,, :-) Była to klasyczna piramida. A ze strusiami w latach 90-ątych było dokładnie tak samo :-))) Głupie ludziska brały kredyty, aby tylko zakupić pisklęta strusia po 1000 zł za sztukę !!!! :-) Klasyczna piramida. Bo kto normalny kupiłby pisklę strusia, za cenę 5 świniaków gotowych do uboju ?????? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Do osoby o nicku *XYZ* IP: *.chello.pl 13.04.09, 22:35 Jeżeli nie masz nic wspólnego ze strusiami i nie masz o nich pojęcia to nie zabieraj głosu. Pisząc te brednie, które mają się nijak do prawdy, wydajesz tylko beznadziejną opinię o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
diorissimo Chwała Bogu że tylko strusie 13.04.09, 08:48 Słuchają tych idiotyzmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek A świnie mojego sąsiada czytają Gazetę W IP: 77.223.195.* 13.04.09, 10:32 Powiada że musi im zmienić gazetę bo caly czas mają sraczkę i tracą na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: A świnie mojego sąsiada czytają Gazetę W 13.04.09, 13:53 Gość portalu: ek napisał(a): > Powiada że musi im zmienić gazetę bo caly czas mają sraczkę i tracą na wadze. Dobre. Oczywiście nic przeciw gazecie, ale jak swinie chudna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsn Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.chello.pl 13.04.09, 12:54 Co to za zenujacy artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Strusie słuchają Radia Maryja, bo nie moga wylacz 13.04.09, 13:50 Bo sie jeszcze nie nauczyli, radio przestawic. Chińczycy robil, podobny eksperyment, z rozwojem pcheł, i wszow, ponoś byl wspaniały sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka gdyby słuchali stacji komercyjnych to by... IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 13.04.09, 17:06 ...gdyby strusie słuchały prywatnych stacji komercyjnych , to by nie zniosły nawet jednego jaja . A nie daj Boze, jakby zostały oglądaczami telewizji komercyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostychłop Re: gdyby słuchali stacji komercyjnych to by... IP: *.gl.digi.pl 13.04.09, 19:43 Ależ te strusie właśnie słuchają prywatnej stacji komercyjnej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.proxy.aol.com 13.04.09, 17:59 Gdyby to tylko strusie słuchały tego radia to może by było więcej myślących wierzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhahahah Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.chello.pl 13.04.09, 18:27 Tylko ludzie z ptasim móżdżkiem słuchają tego czegoś... nie widzicie powiązania <:-) "Nie dyskutuj z debilem bo sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona inteligencją" katolicyzm = Debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Strusie słuchają Radia Maryja 13.04.09, 19:18 Gość portalu: Buhahahah napisał(a): > > "Nie dyskutuj z debilem bo sprowadzi cię do swojego poziomu a > później pokona inteligencją" Madre slowa, muszę zapamiętać. > katolicyzm = Debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 19:28 Na temat tego radia najwięcej jak zwykle mają do powiedzenia Ci którzy go nigdy nie słuchali,może dlatego\raczej na pewno\ kojarzy się ono im z debilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re Strusie słuchają Radia Maryja i brunatne wróble 13.04.09, 21:32 Gość portalu: opolanin napisał(a): > Na temat tego radia najwięcej jak zwykle mają do powiedzenia Ci którzy go nigdy > nie słuchali,może dlatego\raczej na pewno\ kojarzy się ono im z debilizmem. Mylisz się, ja słuchałem. Przy jeździe z autem przez Polskie, ciągle to pomylone dziadostwo mi do radia wchodzilo. Mowia ze to radio słuchają starzy. Pytanie ile lat trzeba mieć, żeby tych dziadów sluchac?, 100 lat, czy 150?, oto jest tu, to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:45 Niestety, tego radia nie da się słuchać żeby nie dostać apopleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
diorissimo Strusie słuchają Radia Maryja 13.04.09, 19:19 Nie popadajmy w przesadę, od czasu do czasu, na stronie internetowej Radia Maryja, można znaleść ciekawe czy zmuszające do refleksji artykuły, jak na przykład « Słowo zmanipulowane » (ks.Adam Lepa) tylko to nie dla strusi ani analfabetow .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.idc.net.pl 13.04.09, 19:42 A co to za "inteligentny" artykuł? Wyborcza znowu wzniosła się nad poziomy. Autor powinien porozmawiać ze strusiami, byłoby ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
elsby To przybywa 13.04.09, 19:54 elektoratu PiSu.Struś nietypowy bo dużo większa puszka mózgowa,niż średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroto Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.proxy.aol.com 13.04.09, 20:08 Jan ochrzcił Jezusa, czyżby bogowie też rodzili się z grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Fajny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 20:10 Czytam komentarze i widzę, że jak zwykle ludziom brakuje poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Fajny artykuł IP: *.chello.pl 13.04.09, 22:43 Oczywiście masz rację. A swoją drogą szkoda, że nie ujawniono miejsca gdzie te strusie mieszkają, bo autorzy niektórych "komentarzy" bardzo by się zawstydzili swojego prymitywnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Fajny artykuł IP: *.proxy.aol.com 13.04.09, 23:34 Szanowny Pan to by od razu chciał adres kurnika zupełnie jak KGB bardzo nie ładnie tak śledzić ziomków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOCATIVUS Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.chello.pl 13.04.09, 22:48 OBUDŹCIE SIĘ TUMANY, W ARTYKULE CHODZI O STRUSIE(TAKIE DUŻE PTAKI) A NIE O RADIO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Strusie słuchają Radia Maryja 14.04.09, 07:34 Nadać prawo głosu strusiom to wtedy PISIOROM nikt nie podskoczy takie będą mieć wyniki w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva47 Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.09, 07:36 Dopoki nie mialam internetu, nie wiedzialam ze w Polsce jest tylu idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Do eva47 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:35 Zgadzam się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dft Strusie słuchają Radia Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 00:02 Polecam Rozmowy Niedokonczone - dowiesz się tego czego w "normalnych" gazetach nie przeczytasz. Jedyne Radio bez poprawnosci politycznej t.j cenzury Odpowiedz Link Zgłoś