Gość: tomasz.zarebski IP: *.era.pl 03.12.03, 12:34 czy nie mozna dopisac do tego wielkiego artykulu, jakie juz odcinki zostaly zbudowane, co jest jeszcze w budowie, itd. jakąś mapkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Drogowiec Ten Miller to chyba nie ma corobić IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 13:31 Ten Miller to chyba nie ma corobić, że otwiera każdy kawałek autostrady - przecież budowa A-4 jeszcze trwa i odcinek ślaski będzie gotowy dopiero za jakieś 1,5 roku. Leszek weź się do roboty i skończ z tymi wycieczkami. Z partyjnym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Skorupiński Autostradą na Śląsk IP: *.p9.col.ru 03.12.03, 13:44 Zgadzam się w 100% z Panem Tomaszem. Dlaczego nie informjecie o budowie i na pewno znanych etapach oddania A4. Z tego co wiem już za 2 lata będzie można przejechać autostradą z Krakowa na zachód Europy. Na Śląsku powstaje też droga średnicowa, drogowskazy w Katowicach pokazują Opole w nowych miejscach. Nasze (pożal się Boże) atlasy stanęły na stanie dróg z 1999 roku, chociaż wy dajcie info - kiedy obwodnica Dobrodzienia (na razie połowa) Otmuchowa itp. Ten durny rząd nie potrafi tego pokazać - czort z nim, ale dla kierowców to na prawdę jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Autostradą na Śląsk IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 16:55 Wezeł autostradowy nazywa sie NOGOWCZYCE, od nazwy miejscowości w gminie Ujazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo (ch)wała im za to! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 09:39 a czy będą odznaczenia? order "zasłużony dla rozstroju nerwowego", "bohater realizacji planu pola"? premie też polecą? pieniężna nagroda premiera będzie? cieszmy się i chwalmy pola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel Re: Autostradą na Śląsk 04.12.03, 10:58 Jak "na Śląsk"???????? Przeciez Opole tez jest na Śląsku. Powinno być raczej: "do GOP", albo "do aglomeracji górnośląskiej". Albo "Autostradą przez Śląsk". Zresztą co to za skuces? "Gospodarcza" wizyta 1 gospodarza. A moze gospodarska wizyta 1 sekretarza? pozdrawiam, se. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Autostradą na Śląsk IP: 213.76.130.* 04.12.03, 13:04 A ściśle mówiąc Opole jest stolicą Górnego Śląska! Oczywiście dla tzw. dziennikarzy i innych spadochroniarzy jakąś tam Opolszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Opole stolicą Górnego Śląska IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 11:55 Mój przedmówca, Hans ma rację w historycznym ujęciu. Trudno mówić o tym, że Opole jest i dziś stolicą Górnego Śląska. Mentalnie może i wciąż... Jednak siłą przemysłu, kontaktów międzynarodowych, lotniskiem, ilością mieszkańców od okresu międzywojennego Katowice jednak prześcignęły Opole. Ja jednak powrócę do swojej propozycji z czasów reformy administracyjnej. Wnoszę o zjednoczenie Górnego Śląska w jeden organizm administracyjny i utworzenie województwa górnośląskiego ze stolicą - wzorem kilku innych - w Katwicach i w Opolu. Myślę, że Opolszczyzna wyszłaby na tym nieźle, będąc członem bogatszego finansowo regionu i zachowując część władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Opole stolicą Górnego Śląska 06.12.03, 18:02 Akcja zbierania podpisow na rzecz autonomicznego Gornego Slaska Odpowiedz Link Zgłoś