Gość: współpracownik IP: 217.197.70.* 05.08.09, 19:27 Za szybko, zbyt młodo, tak niespodziewanie. Strata, wielka strata dla całego otoczenia... R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były uczeń Człowiek wielkiego serca. Wielka strata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:59 Panie Profesorze, na zawsze pozostanie Pan w naszych sercach. Dziękuję za całe dobro, którego doświadczyłem od Pana. Wielki Człowiek, wielkiego serca. Ogromna strata, że przestało bić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 20:27 Cześc Jego pamięci. Wspaniały kolega i człowiek. Szkoda że dobrzy tak szybko odchodzą. Wyrazy wspólczucia dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druh Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 23:24 BYŁ DUSZĄ RADIA OPOLE. I JEGO SUMIENIEM. CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI. DRUGI TAKI JUŻ SIĘ NIE POWTÓRZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuga Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.cust.tele2.pl 05.08.09, 20:48 Odszedł dobry człowiek i wspaniały specjalista. To co robił w Radio Opole było arcy profesjonalne. Cały sukces Radia w ostatnich latach - największa słuchalność i wzór do naśladowania dla innych radiofonii - to Jego zasługa. Jarku - kto teraz obroni Radio Opole przed powrotem do "starego", które Ty tak trafnie zdefiniowałeś i odsunąłeś? Jarku broń proszę tam z góry Twojego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 08:38 Nie znałam człowieka, więc nie będę go oceniała. Nie umniejszając jego roli w Radiu Opole, chciałabym zwrócić uwagę, że duszą i ciałem każdego radia są nie specjaliści od marketingu, ale dziennikarze. To przede wszystkim oni pracują na jakość i słuchalność. Dzisiaj, kiedy to pieniądz rządzi wszystkim, marketing jest niewątpliwie ważnym elementem pracy mediów, ale bardzo boli, kiedy przy każdej okazji na piedestale ustawia się tych, którzy w zasadzie powinni być tylko tłem. Przeciętny słuchacz Radia Opole, zapytany o nazwiska, wymieni z całą pewnością dziennikarzy, a nie ludzi, którzy dbają o finanse Radia. Wyrazy współczucia dla Rodziny, bo dla Nich, był on nie specem od marketingu, ale przede wszystkim ojcem i mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 10:02 Dużo straciłaś, że nie znałaś JARKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skonsternowany Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:11 Zastanawia mnie jeden fakt- Jak to sie stalo, ze kochajaca rodzina - zona i 13 - letni syn nie zauwazyli zgonu domownika przez kilka kolejnych dni z rzedu. Tak tylko pytam... Wieczny odpoczynek dla Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.chello.pl 06.08.09, 17:26 Rodzina Jarka wyjechała na wczasy a On nie mógł bo był jedynym prokurentem w spółce, której rada nadzorcza pozbawiła wszelkich władz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:01 Kretynie przeczytaj sobie artykuł, żona z dzieckiem byli na wczasach - bo oczywiscie Jarek musiał zostac w pracy - był prokurentem a w tej stacji od ponad roku nie mogą wybrac zarządu. I nie leżał martwy kilka dni, we wtorek był w pracy a znaleziono jego w jego własnym mieszkaniu w środę. Zastanów się na drugi raz min cos palniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skonsternowany Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:58 Do opola; rzeczywiście nie doczytałem i palnąłem. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.08.09, 21:11 Wielka strata, taki fachowiec od wszystkiego. Radio padnie bez niego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:50 Znałem Jarka osobiście od 6 lat. Wielka strata. Wyrazy współczucia dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumpel Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 23:17 Nikt oprócz Boga nie zna dnia ani godziny. Ona przychodzi podstępnie jako złodziej. Uczmy się - jeśli nie kochać ludzi to przynajmniej ich szanować bo za życia Jarek nie słyszał za dużo pochwał a teraz kiedy został wyrwany spośród żywych wszyscy mówią : jaki on był potrzebny, dobry i niezwykły. On rzeczywiście taki był. A jego wrogowie niech się wstydzą. I uczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:40 Czy JAREK ze swoim sposobem bycia, podejściem do innych, życzliwością i innymi zaletami mógł mieć wrogów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calinka Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.cust.tele2.pl 07.08.09, 11:13 Miał. Ci, którzy z nim współpracowali blisko wiedzieli jak przeżywa na swój sposób, że robiąc tak wiele dla Radia Opole wciąż jest w tej instytucji tyle układów i układzików, których nie znosił. Niestety teraz to badziewie, które przetrwało - wszyscy wiemy kto w Radio Opole - podniesie łby. Bo nie ma już głównego autora sukcesu stacji i człowieka, który widział i mówił co jest dobre, a co złe. Swoją drogą pięcioma panami z Rady Nadzorczej powinna zająć się prokuratura, a w sz czególności Mutwinem. To on ponosi główną odpowiedzialność, że w Radio Opole nie ma żadnej władzy. Co to za p.o prezesa, który nie potrafi przewidzieć każdej sytuacji. I on ma jeszcze czelność deklarowania pozostania w Radzie Nadzorczej na następną kadencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Mento Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.opole.internetia.pl 07.08.09, 11:43 O kurcze, znowu jakiś porządny Jarosław K...ski opuścił ten świat. Bóg jest jednak nie taki znów sprawiedliwy jak o Nim mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krid Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:05 Dajcie znac kiedy pogrzeb, może jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:28 Zmarł czowiek zawsze szkoda, ale nie był to dobry człowiek, miał na swoim sumieniu wiele. Teraz jest sprawiedliwie sądzony, ale kundle z radia skomlą. Bóg jest sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.punkt.pl 07.08.09, 22:17 Ani czas ani miejsce, by mówić o jakości jego pracy. Zawsze przykro i żal jak odchodzi człowiek, wieloletni pracownik RO, którego znaliśmy. W wieku 45 lat, tym bardziej. Pracował w RO 14 lat. Zrobił wiele. Do dobrego tonu należy by teraz nie oceniać czy dobrego czy może nieco mniej.I tak zależy to od punktu widzenia. Pracował w różnych czasach RO i różnie zachowywał się. Zaczynał od szeregowego pracownika w dziale marketingu. Po kilku latach został kierownikiem, później dyrektorem tego działu.Od ok. 2 lat był też prokurentem RO.Od kilku lat, nieco przez przypadek(faktyczny brak Zarządu, bądź zarząd fikcyjno-partyjny dla którego stan RO nie miał znaczenia) miał duży wpływ na to co działo się w RO.Miał swoją wizję. Nieco technokratyczną co oczywiście nie mogło znaleźć aplauzu wielu osób sądzących, że radio to nie fabryka (sam nie wiem, czy to fabryka, czy nie).Nie wytrzymał tego. To znaczy , że nie było dla Niego bez znaczenia jak sprawy się toczą.Składam niniejszym wyrazy współczucia dla bliskich. Cześć Jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placus Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.08.09, 01:56 nareszcie nie bedzie decydowac o wszystkim.zamiast zajmowac sie swoja praca to zajmowal sie ocenianiem innych pracownikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykindel Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.cust.tele2.pl 08.08.09, 14:04 Widzę, że kundle już się uaktywniły. Jeszcze Jarek nie spoczął w grobie a już wyją. No to teraz pokażecie Waszą wizję Radia. Bez Jarka. Wskażecie "specjalistę" od marketingu i stratega, który ściągnie Wam 3 miliony z reklamy rocznie czy utrzyma wysoką słuchalność. Macie takiego? Kto? Mario, Martunia, a może Becia co? Wszystko wracało do starego już od kilku tygodni. Roland miał gdzieś dobre Radio. Baczność, bo dzwoni Sławek, a potem wizyta Marty - specjalistki od fan clubów Radia Opole, a potem Beci. Obie wielkie wizjonerki. Wszystko co najlepsze Radia ma już za sobą. Ech to nasze opolskie - syf zawsze wypływa i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.chello.pl 08.08.09, 14:27 Z tego co czytam wynika ,że to pracoholik który zaszkodził sobie swoim zapracowaniem. POWAZNE OSTRZEŻENIE DLA WSZYSTKICH PRACOHOLIKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek sss IP: *.hsd1.fl.comcast.net 10.08.09, 02:54 a ten len mocu i jego lewa reka luczak sa dalej. Sa pracocholicy i lenie . a karuzela kreci sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 07:36 Chciałabym napisać tak wiele, ale brak słów. Dowiedziałam się o śmierci Jarka po powrocie do domu, w sobotę wieczór. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że Go nie ma... Wspaniały kolega, człowiek, z którym można było rozmawiać godzinami, przyjazny i chętny do pomocy. Znam Go od czasów licealnych, teraz współpracowaliśmy i nie mogę uwierzyć, że już nigdy nie pogadamy. Znając Jego podejście do problemów w Radio jestem głęboko przekonana, że na to, co się stało, ogromny wpływ miała praca. Poświęcał się jej bezgranicznie. Czy to błąd? Teraz można mówić:pracoholik, sam na to zapracował itp. Ale gdyby nie tacy ludzie, jak On, ciągle dreptalibyśmy w miejscu i poklepywali się po ramionkach zrzędząc jak jest ciężko. Mam nadzieję, że teraz, tam na górze, został naprawdę doceniony i ma to, na co ciężko zapracował - święty spokój. Jest mi tylko bezgranicznie żal Jego rodziny. Zawsze z takim uczuciem mówił o żonie, o swoim ukochanym synu. Ich świat się zawalił. Składam rodzinie szczere wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 12:53 Składam kondolencje rodzinie. To był naprawdę fajny gość i dobry kolega. Miałem okazję poznac go na studiach. Zawsze zabiegany, a jednak z humorem. Takim go zapamietałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananas Zmarł Jarosław Kozubski IP: 195.245.213.* 10.08.09, 17:02 pracowałam z Jarkiem kilka lat. Wiadomość o nagłej śmierci to zawsze szok, szczególnie tak pełnego życia człowieka. Zawsze gotowy, zawsze na stanowisku. Nigdy nie odmawiał pomocy. Jeden z niewielu, który potrafił pochwalić, tak prosto w oczy. Życzliwie poklepać po plecach. Trzymaj się Jarek, tam, na górze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:31 Jeżeli forum czyta ktoś z rodziny lub przyjaciół Jarka Kozubskiego, jest mu niewątpliwie przykro, ale tak już jest, że stając się (dobrowolnie!) osobą publiczną, poddajemy się (mimowolnie)publicznej ocenie, a często jest to niestety surowa krytyka. Panuje pogląd, że wszystko można sprzedać, należy posiadać tylko pewne umiejętności - dobry marketingowiec je ma Jest jeden warunek, można sprzedać coś, co powstało i nie jest kompletnym gniotem, wyczuwalnym na odległość. Czytam o 3 mln zysku z reklamy. Świetnie! Dobra sprzedaż reklam idzie w parze ze słuchalnością, a tę tworzą DZIENNIKARZE!!! Oni dokonują sprzedaży pierwotnej, a słuchacz ocenia, czy to co robią ma sens! Dobry dziennikarz swoją osobowością, uratuje kiepski program i odwrotnie, dziennikarz nijaki "położy" świetną produkcję i dostaniemy "na opak" (odczytujcie jak chcecie). Nie wystarczy dać program osobie bez radiowych umiejętności, nawet jeśli pracowała (?) w TOK FM i oczekiwać pozytywnych efektów. Radio Opole ma duże grono słuchaczy, ale nie oszukujmy się, słuchalność będzie spadać, jeśli nie będzie czego słuchać, a żeby zrozumieć redaktora prowadzącego, potrzebny będzie tłumacz. Dziwią mnie te radiowe układy, a przecież marketing dał na nie przyzwolenie. Może rzeczywiście potrzebny jest ktoś z "wizją". To są media - szczególna branża - i tu odrobina wizjonerstwa nie zaszkodzi. Gubię się próbując zrozumieć, kto w Radiu jest czyim pieskiem i kto kogo obszczekuje lub dla kogo ujada. Szkoda, że nie jesteście jedną drużyną, dla której Radio to coś więcej, niż marketing i zyski z reklamy, zwłaszcza, że dzisiaj, w trudnych dla mediów czasach, będzie się liczył pomysł i właśnie wizja. Odbiorca (słuchacz) jest surowym krytykiem, tym bardziej, że ma wybór. Te niesnaski radiowe (choćby na tym forum) "przeciekają" na ulicę i zapewniam wszystkich, że nie pracują na dobrą opinię i passę Radia Opole. A redaktor (jest taki jeden), który będzie pracował w Radiu chyba 24h na dobę, zastępując z "powodzeniem" cały zespół niech sobie weźmie do serca, że pracoholizm... Bo narazie wychodzi mu mizeria (radiowa)! PS. A z czyjego "nadania" swoją funkcję pełni leniwy Moc? I co należy zrobić, aby to zmienić? Nie wiecie? Przede wszystkim nie trząść portkami! A MOC jak to moc, czasami i ona truchleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir leniwy moc - nawet to smieszne :-\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:52 Paladego zdaje się. Korzec maku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 07:39 Jeśli nie chcesz, żeby rodzinie było przykro, to zniknij z tego forum. A swoje kompleksy i niedowartościowanie przenieś do Radia wypowiadając swoje kwestie i patrząc w oczy ludziom, do których je kierujesz. To nie jest miejsce na radiowe rozgrywki. Na tym forum żegnamy CZŁOWIEKA! Wielkiego człowieka, którego niestety już nie ma. Nawet pogoda płacze za Nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.09, 10:58 Jak się dowiedziałam w Radio Opole nikt nie wiedział że pan Kozubski był nauczycielem a był wspaniałym nauczycielem i moim wychowawcą. Pracował w Szkole Ppdstawowej Nr16 w Opolu (Nowa Wieś Królewska) Bylismy wtedy okropni,złośliwi i gdy wzdawało się że wszyscy są przeciwko nam On zawsze nas bronił,wspierał i mogliśmy zawse na Niego liczyć był najlepszym wychowawcą jakiego można sobie wyobrazić.Dlaczego Bóg tak szybko zabrał Go do siebie ? miał tylko 44 lata. "Śpieszmy śię kochać ludzi...tak szybko odchodzą!" Ks.Jan Twardowski Wyrazy współczucia dla rodziny Była wychowanka i uczennica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besca Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.chello.pl 20.08.09, 15:55 to byl mój kolega z liceum. Był czs, że nawet chodziliśmy ze sobą. Nie mogę uwierzyć ,że nie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikik Re: Zmarł Jarosław Kozubski IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.03.17, 22:11 Czy ktoś wie, gdzie jest grób Pana Jarka? Nie mogę w to uwierzyć. Po 8 latach dowiaduję się, ze zmarł mój wychowawca ze szkoły podstawowej i największy mentor. Odpowiedz Link Zgłoś