xolaptop Re: Moda bez prawa jazdy;) 03.11.09, 21:16 A ja dzisiaj obszedłem pół miasta, żeby sobie kupić buty na wiosnę i lato i nie dostałem. Tyle czasu straciłem przez ten kapitalizm drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Moda bez prawa jazdy;) 03.11.09, 22:46 Ja co prawda juz zmotoryzowana, ale kiedy jeszcze musialam korzystac z komunikacji miejskiej, to po ktoryms nieudanym wypadzie w poszukiwaniu zimowego plaszcza, poszlam do krawca specjalizujacego sie tylko w tej materii. Nie dosc, ze uszyl plaszcz na miare, to jeszcze zazyczylam sobie podwojne ocieplenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
afekt-ywna Re: Moda bez prawa jazdy;) 03.11.09, 22:48 A możesz zdradzić, ile kosztuje zrobienie takiego płaszcza na zamówienie? Albo raczej: ile wtedy kosztowało ;) To podwójne ocieplenie brzmi kusząco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
40stka Re: Moda bez prawa jazdy;) 04.11.09, 08:34 Myślę, że ceny u krawca zależą od miejscowości. W moim przypadku (miasto trochę ponad 100 000 mieszkańców, zachodnia Polska)koszt uszycia płaszcza długiego do kostek z podwójnym ociepleniem to 390 zł. W cenę wliczono podwójne ocieplenie, podszewkę, guziki i wszystkie inne dodatki. Materiał (3m) jest mój. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Moda bez prawa jazdy;) 04.11.09, 22:38 Dokladnie nie pamietam, bo to bylo ok 3 lata temu, ale na pewno ponad 300 zl. Plaszcz dlugosci lekko za kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Moda bez prawa jazdy;) 04.11.09, 14:45 eeeee!!! jestem w Polsce od paru dni to mi nikt teraz nie powie ze nie wiem JAK tu zimno ;) i co, chodze z gola glowa, i wkladam buciki na bose stopy bo wszystkie skarpetki jakims dziwnym trafem spakowaly mi sie w cargo... moze dojada za jakies 3 tygodnie ;) deklaruje oficjalnie: w Polsce jest CIEPLO! i gdyby nie te cholerne liscie, ktore jest nielegalnie palic i ktorych jest teraz ze trzy metry grubosci na ziemi i ktore sie nabijaja na szpilki to normalnie posuwalabym w szpilkach nie marudzic dziewuchy tylko STROIC SIE bo po to jestesmy na tym ziemskim padole Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Z3;-) 04.11.09, 15:09 na długo? piszesz o cargo to chyba nie na tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 zettrzy... 04.11.09, 18:13 No to pięknie:) Witamy na polskiej ziemi ( może być gołą stopą) i niecierpliwie czekam na Twoje wpisy/ opisy naszej polskiej rzeczywistości . Ciekawa jestem, czy nadal postrzega się Polki jako kobiety "szaro-bure i nijakie" , które noszą stare, zniszczone buty i nie dbają o dodatki. Napisz, jak Ci się Tu mieszka i czy w ogóle podoba????? PS. Naprawde jestem ciekawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Moda bez prawa jazdy;) 04.11.09, 16:02 musze sie przyznać że zawsze zmieniam buty w samochodzie - codziennie jeżdżę ok. 150 km (w mieście i poza miastem) , a lubie buty na wysokich obcasach - ale nie do prowadzenia auta Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Moda bez prawa jazdy;) 05.11.09, 11:01 nie moge pojac tego zjawiska, ja tez jestem w samochodzie dosc duzo, czasem jazdy zebraniowe pomiedzy biurami to 100km dziennie ale nie wyobrazam sobie zmiany butow . buty do auta, buty na ulice, buty w biurze...chore dla mnie zjawisko owszem, kiedy jade w trase np. do polkski i robie 100km to zakladam buty sportowe Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Moda bez prawa jazdy;) 05.11.09, 11:07 pospiech...nie 100km do polski tylko 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Moda bez prawa jazdy;) 05.11.09, 12:15 A co w tym dziwnego? Ja też zmieniam buty do samochodu i nie chodzi o brak umiejętności prowadzenia w szpilkach, co poprostu o wygodę. A z nią wiadomo, u każdego jest inaczej. Pozatym szkoda mi butów, bo dywaniki to już mam w nosie :) Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Moda bez prawa jazdy;) 05.11.09, 15:31 chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo:)a poza tym również o to że szkoda obcasów:)no i o wygodę tez:) Odpowiedz Link Zgłoś