skiela1 28.08.08, 20:03 najlepsze,najgorsze... ktore polecacie.. od lat uzywam Glicea cytrynowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1_margaret Re: Kremy do rak 28.08.08, 21:14 Hmm...kremy do rąk podobno trzeba często zmieniać. Ja używam Arnica z Yves Rocher. Dobry jest nawet i ładnie pachnie (z zapachem zielonej herbaty) glicerynowy z aloesem z Cztery Pory Roku. Temat mnie też interesuje, bo gdy dłużej używam jeden z kremów, to jakby przestał działać. I nie wiem jaki tu potem kupić Na noc czasami smaruję ręce oliwą z oliwek- super. Wogóle całe ciało nią smaruję )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kremy do rak 28.08.08, 21:19 Za zapachem oliwy nie przepadam kiedys uzywalam Yves Rocher,ale mi sie znudzil Arnica jest kojaco-nawilzajaca. Odpowiedz Link
1_margaret Re: Kremy do rak 28.08.08, 21:30 Wiem, wiem, mi też ta oliwa śmierdzi ) Dlatego tylko na noc smaruję. Psiknę jakąś perfumą i troszkę zatuszuje ) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kremy do rak 28.08.08, 21:43 jak mi sie chce (rzadko)robie taka maseczke do rak -oliwa+ cytryna+olejek mietowy. Zakladam bawelniane rekawiczki i tak z godzinke trzymam. Do zmycia uzywam odrobiny soli i cieplej wody. kto wie... moze nawet dzis taka miksture zrobie Odpowiedz Link
1_margaret Re: Kremy do rak 28.08.08, 21:47 A możesz Skielo zdradzić tajemnice proporcji? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kremy do rak 28.08.08, 22:04 odrobina,tak zeby starczylo na jeden raz... 3 lyzki oliwy,lyzka cytryny, jak masz to ten olejek mietowy dla milego zapachu. sol-lyzka stolowa. albo wieksza ilosc z sola: kieliszek soli 4 kieliszki oliwy cytryna olejek mietowy pojemniczek (najlepiej wysoki)z nakretka. wstrzasasz przed uzyciem. nie psuje sie i na dlugo starcza Odpowiedz Link
1_margaret Re: Kremy do rak 28.08.08, 22:31 Dzięki Ci bardzo Spróbuję, może nawet jutro. Ja kiedyś-bo od jakiegoś czasu nie chce mi się- robiłam podobny peeling. Garść soli morskiej nasączałam oliwą i dodawałam kilka kropel soku z cytryny,po 5 kropel olejku jałowca i rozmarynu (jak akurat miałam ). Masowałam frotową rękawicą-taką zwykłą kuchenną. Ciałko po pewnym czasie było jędrniutkie, gładziutkie.... Dobrej nocy. P.S Wiem, że temat to "krem do rąk", jakoś tak wyszło przy okazji Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kremy do rak 19.01.09, 04:02 sibeliuss napisał: > Kupiłem Neutrogenę - fantastyczna. Szampon do wlosow tez jest dobry i bardzo wydajny. Odpowiedz Link
maggi9 Re: Kremy do rak 19.01.09, 11:15 Też jestem za neutrogeną.W zimne dni niezastąpiona.Ale tylko ta klasyczna bądź bezzapachowa(czerwona nakrętka).Inne warianty(szybkie wchłanianie, do rąk i paznokci)nie są już tak dobre Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 04.09.08, 10:44 CZPR Zielona herbata to reewlacja jesli chodzi o zapach i cene. Krem do kupienia w kazym sklepie, marketie itp. Jednak ostanio przerzucilam sie na Kolasyne seria: oliwka z oliwek - piekny zapach. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 07.11.08, 09:12 CZPR glicerynowy o zapachu wisni. Ziaja Kokosowy. CZPR-zawsze jestem z niego zadowolona, za to Zaija mnie rozczarowała: jeszcze nigdy zadnym kremem nie musialam smarowac sie 3x! Pozostawia skore w dziwnym uczuciem. Tylko zapach jest ok. Weiecej nie kupie kokosewego, jesli juz bede chcaila kupic Ziaje, to moze oliwkowy sprobuje, ale kokosa juz nie. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 19.01.09, 08:36 Exclusive Cosmetics owocowy - z olejem rycynowym, wit E i keratyną. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 18.02.09, 17:43 Nooo nie znam Wypatrzyłam u mnie Joannę "Sweet cośtam" CZekoladę, Kokos, Wanilię ...i chyba sie skuszę A jak się skuszę, to dam znać co i jak. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 27.01.11, 10:40 marka drogerii natura krem glicerynowy oliwkowy Cztery pory roku krem glicerynowy jagodowy Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 02.10.12, 08:34 Florina Kremożel do rąk i stóp z kozim mlekiem. Wszystko byłoby ok, gdyby nie ten mocno perfumowany zapach. Właściwości zawilżające i wygładzające są ok, wchałania sie szybko nie pozostawiając tłustej powłoki. Odpowiedz Link
sfi Co to za fitrma CZPR? 15.08.10, 21:22 Główkuję i nic nie przychodzi mi do głowy ... Odpowiedz Link
nuova Re: Co to za fitrma CZPR? 21.04.11, 09:50 sfi napisała: > Główkuję i nic nie przychodzi mi do głowy ... CZPR to skrót nz kremu, nie firma (cztery pory roku) Odpowiedz Link
frida2 Re: Kremy do rak 30.08.08, 16:25 Farmona Nivelazione - rewelacyjny. Na jesień skóra rąk robi mi się bardzo szorstka, a ten krem czyni cuda. Kosztuje niecałe 6 zł i dostać go można w każdej aptece. Odpowiedz Link
jasia1206 Re: Kremy do rak 05.11.08, 19:11 Evwline - niewidzialne rękawiczki. Ostatnio odkryłam Ziaja kozie mleko - super. Kiedyś używłąm takiego z Oriflame - taki różowy coś z jedwabiem miał w nazwie, z wszystkich byłam zadowolona. Ale nie przepadam za kremami cytrynowymi, mydeł cytrynowych też nie niechętnie używam Odpowiedz Link
zielona.ona Re: Kremy do rak 06.11.08, 08:59 Glicea - kosztuje ok 3 zł a jest kremem produkowanym przez Nivea i ne wiem czy nie lepszej jakosci niz ten z napisem Nivea na pudełeczku Odpowiedz Link
zielona.ona Re: Kremy do rak 06.11.08, 08:59 ps. tez nie lubie cytryny. lubie ten aloesowy Odpowiedz Link
adamail Re: Kremy do rak 12.02.09, 21:22 maseczka do rąk "Kawior i trufle" Bielendy, rewelacja natychmiast się wchłania, dłonie nie są tłuste i ma taki dyskretny luksusowy zapach Odpowiedz Link
adamail Re: Kremy do rak 12.02.09, 21:26 Z te serii Bielendy świetny też jest płyn micelarny, kosztuje ok. 12 zł, innych firm zaczynają się od 35 zł. Probowałam też maseczki do twarzy i kremu pod oczy, ale mi nie odpowiadały, krem do rąk i płyn polecam! Odpowiedz Link
justyna3003 Re: Kremy do rak 21.02.09, 07:40 ja polecam Eveline serum odmładzające do rąk-jakoś tak się nazywa-niedrogi a rewelacyjny!!! Drugim hitem są maski do rąk z ziaji(oliwkowa, kokosowa) tez niedrogie, a po pilingu dłoni jak znalazł.Robię piling dłoni-raz dwa razy w tyg, potem nakładam maskę i bawełniane rękawiczki i tak śpię.Efekty świetne!!! Odpowiedz Link
nuova maski do rąk z ziaji(oliwkowa, kokosowa) 23.02.09, 10:39 te maski, to na szorstkie dłonie? widzoalam wczoraj w Auchan, ale jakos nie umiealbym tak spac w rekawiczkach z jakas paćką na rękach Odpowiedz Link
agatha-christie Re: maski do rąk z ziaji(oliwkowa, kokosowa) 24.02.09, 14:03 Bardzo lubię Kozie mleko (Ziaja) i Neutrogena do rąk. Odpowiedz Link
justyna3003 Re: maski do rąk z ziaji(oliwkowa, kokosowa) 11.03.09, 17:11 może niekoniecznie na szorstkie, ale np. na przesuszone. Ja dużo w pracy używam rękawiczek latexowych(jestem pielęgniarką) i przez to mam takie odczucie suchości i dlatego stosuje te maski. Co do rękawiczek-nie musisz w nich spać całą noc.Np.raz w tyg robisz peeling dłoni i wtedy nakładasz dużo maski i siedzisz w rękawiczkach powiedzmy godzinkę(lub dłużej)i najlepiej jeszcze potrzymać je w tym czasie pod kocem. Można zrobić np. w czasie oglądania jakiegoś filmu. A tak na codzień zwyczajnie posmarować ręce tą maską tak jak kremem tylko w niewielkiej ilości i w ciągu kilku min normalnie się wchłonie. Odpowiedz Link
agach77 Re: Kremy do rak 08.03.09, 21:46 Evelina "niewidzialne rękawiczki", rewelacja. Odpowiedz Link
lusie25 Re: Kremy do rak 21.04.09, 15:51 Krem dla dzieci ochronny Bambino...najlepszy krem jaki miałam, a trochę ich było i to różnych. Mam uczulenie na dłoniach i czasem zostają mi na palcach swędzące pęcherzyki...tylko ten krem szybko je goi i doskonale pielęgnuje skórę dłoni...polecam. Można go stosować równie dobrze i na całe ciało. Odpowiedz Link
konopielka80 Re: Kremy do rak 22.04.09, 22:15 najlepsze- Joanna Sweet Fantasy czekoladowy oraz Ziaja Kozie Mleko najgorsze- Ziaja opuncja figowa oraz Neutrogena Odpowiedz Link
kot_kreskowy84 Re: Kremy do rak 28.08.09, 12:38 Popieram - najlepszy to Glicea, ja najbardziej lubię rumiankowy, lubie też kremy do rąk Nivea i Kamill A najgorsze: Neutrogena - strasznie tłusta i kiepsko się wchłania i Garnier - mam uczucie klejących rąk po nim Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Kremy do rak 28.08.09, 14:01 Ja w takiej jasnofioletowej tubce -złote nici (?) eveline. Ładnie pachnie. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Kremy do rak 29.08.09, 16:13 krem rozany Caswell Massey, w ogole nie tlusty i jak przepieknie pachnie krem do rak i krem do rak oliwkowy DHC oraz wszystkie kremy Gianna Rose: Bonne Nuit, Mariage de fleurs i Pear; chociaz ta gruszka dosc szybko traci zapach poza tym jako krem do rak lubie stosowac mleczko Thymes, w dowolnym rodzaju - ostatnie bylo swierkowe cudo zapach uzywam zawsze kilku kremow na raz, tzn. po kazdym umyciu rak stosuje inny krem, a w kosmetyczce nosze te DHC bo sa malutkie i bardzo poreczne Odpowiedz Link
perlenoire Re: Kremy do rak 23.09.09, 00:32 Polecam Ziaję Kozie Mleko, jest niedrogi, a dłonie po nim są naprawdę gładkie. Lubię również kremy Kamill. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kremy do rak 23.09.09, 16:45 GLICEA - cytrynowy. Próbowałam różnych kremów i glicea zdecydowanie najlepsza. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 12.08.10, 11:44 Ziaja kozie mleko. Całkiem fajny i ma miły, nieoklepany zapach. Odpowiedz Link
gku25 Re: Kremy do rak 15.08.10, 14:04 Oj tak, to jet mój ostatni number one, w dodatku udało mi się go przypadkiem kupić za grosze Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 24.08.10, 12:19 Minusem jest opakowanie. Jest tak źle skonstruowane, że kremu nie da się wycisnąć, jedynie rozciąć tubkę. Okazuje sie, że ukrywa sie tam drugie tyle kremu (prawie), ile zdążyłam zużyć wyciskając z tubki. Odpowiedz Link
tokanek1979 Re: Kremy do rak 15.09.10, 15:51 Mój numer jeden to soraya miód i mleko. Niestety od jakiegoś czasu nigdzie go nie widziałam Kozie mleko Ziai - dziwny, wysuszający Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 17.09.10, 09:10 sprobuj poszukac w Auchan - tam jest, przynajmniej u mnie. Albo dla odmiany tez poszukaj w malych sklepach. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 17.09.10, 09:15 Wiem, ze tak nie powinno byc, ale kazdy nastepny krem, ktory kupuje jest inny od popzredniego... Obecnie 2: w domu oliwka [Soraya], w pracy - biedronkowy [maslo Shea i olejek kokos.] Odpowiedz Link
nuova Garniere - Kremy do rąk 04.11.10, 11:02 czy warto kupić? jaki jest ten z masłem Shea? Odpowiedz Link
ewa3223 Re: Kremy do rak 27.12.10, 22:03 Kupilam Neutrogeny krem do rak. Nie jest rewelacyjny. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kremy do rak 07.01.11, 17:21 skiela1 napisała: > od lat uzywam Glicea cytrynowy. Ja, też używałam tego kremu. Od dłuższego czasu nie mogę go nigdzie dostać Co się stało? Konkurencja wygryzła? Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kremy do rak 07.05.11, 11:00 smutas13 napisała: > skiela1 napisała: > > > od lat uzywam Glicea cytrynowy. > Ja, też używałam tego kremu. Od dłuższego czasu nie mogę go nigdzie dostać > Co się stało? Konkurencja wygryzła? ...i nie ma kremu z Glikei Przerzucilam się na kremy z "Malwy". Odpowiedz Link
skiela1 Re: Kremy do rak 07.05.11, 16:12 Masz racje,nie ma juz tych kremow i tez kupilam Malwe. Odpowiedz Link
agach77 Re: Kremy do rak 07.01.11, 19:38 najlepszy johnson;s bady care najgorszy oriflame happy relaxing (ładnie pachnie i nic poza tym) Odpowiedz Link
maja11-25 Re: Kremy do rak 26.01.12, 15:40 Ziaja kozie mleko szybko się wchłania .Be beauty dostępny w biedronce Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kremy do rak 29.01.12, 16:19 Jeszcze w grudniu 2011 zabrakło mi mojego nowego kremu. Będąc w sklepie, zagadałam panią, która uzupełniała towar na półkach. Wyraziłam swoje zadowolenie z kremu, którego mi zabrakło i zarazem prośbę o ratunek. Pani okazała wielkie zrozumienie W następnym dniu, mój krem był już na półkach sklepu. Odpowiedz Link
renea1 Re: Kremy do rak 30.01.12, 13:10 Dla mnie idealny jest ten: merlin.pl/Aldo-Vandini-Oliwa-z-oliwek-Krem-do-rak_Mann-Schroder/hb/product/219,614159.html Odpowiedz Link
monika7740 anida z olejkiem makadamia 05.02.12, 16:07 dla mnie najnowszym odkryciem jest apteczny krem do rąk Anida z woskiem i olejkiem makadamia na całe 4 zł, super nawilża i odżywia Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 26.06.12, 08:16 Z Lidla (Cien) i z Aldi (Ombra do zniszczonych dłoni) - oba super. Odpowiedz Link
nuova Re: Kremy do rak 03.10.12, 10:52 Jak dla mnie, to Florina kozie mleko. Z Ziajowego koziego mleka też byłam zadowolona. Odpowiedz Link
hardal Re: Kremy do rak 06.10.12, 17:04 Teraz Eveline kozie mleko i oliwka na zmianę, w ogóle lubie te składniki. Używałam Ziaję, Soraję, Isanę, Yves R., balsam oliwkowy Avon. Świetny jest też Profarmu sosnowy. Wczoraj kupiłam saszetki DAX i Eveline, w których znajdują się peelingi i maski. Odpowiedz Link