Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podróbki?

17.10.10, 20:37
    Widziałam na allegro piękną camelową torebkę Prady, niestety podejrzana jest jej cena ok. 1000zł i 1500zł w drugiej aukcji. Z tego co zauważyłam allegro jest pełne podróbek, a jak to jest na ebayu? Czy tam też można natknąć się na podróbki?
    Chciałabym zainwestowac w porządnA torebke, ale nie podróbke!
    Znacie moze jakies outlety online z torebkami.
    Z góry dzieki za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • totalna-porazka Re: Podróbki? 18.10.10, 11:41
        niestety w allegro i na ebayu jest duzo podrobek, dotyczy to szczegolnie torebek, portfeli, okularow slonecznych...
        trzeba sie miec na bacznosci, a cena moze byc dobra wskazowka
        takie ekskluzywne marki jak prada, fendi, sa bardzo drogie, czasami trzeba liczyc min. 2000 euro, wiec jesli znalazlas za 250-300 euro, to albo to uzywana torebka, albo podroba, albo malenka, ktorej cena jest zblizona do sklepowej ?...
        • nioma Re: Podróbki? 18.10.10, 11:55
          cena to zadna wskazowka
          jak wiadomo, chinskie podrobki torebek, sa sprzedawane ze specyficznym zabezpieczeniem z folii przezroczystej. ostatnio widzialam toprebke "prady" na allegro, za prawie 5 tysiecy. Miala wlasnie takie zabezpieczenie. Zenada.
      • martalis30 Re: Podróbki? 18.10.10, 13:35
        Mam zaufanie tylko do sklepów firmowych i to stacjonarnych, oryginalne torebki na aukcjach to prawdziwa rzadkość. Cena Prady to przeciętnie 1000-1500 euro. Zatem gdy chcę wydać taką kwotę fatyguję się do Pragi czy Berlina, nawet sklepy on line mnie nie przekonują mając na uwadze ewentualne problemy z przesyłką. Kupując w sklepie wiem za co płacę. Dziwi mnie, że w ogóle jest klient na "Pradę"za 1000zł, skoro za taką sumę można mieć całkiem fajną torebkę np.Furla. W sprawie przecen to gdy przyglądałam przecenioną ofertę to było tam z 5 torebek o nieciekawych kolorach i brzydkich kształtach, zatem w outlecie nie spodziewałabym się niczego szczególnego. O super okazjach wiele razy słyszałam, ale sama nie widziałam;)
        • nioma Re: Podróbki? 18.10.10, 13:46
          smieszne sa tez teksty w opisach aukcji: karta autentycznosci.
          jasne... wystarczy wpisac w google: cale masy chinczykow handluja takimi kartami
          • nioma Re: Podróbki? 18.10.10, 13:49
            za ta podróbę chcą 3000zł
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2472901,2,1,prada.html
            • sztuczne-futerko Re: Podróbki? 18.10.10, 14:33
              zenada !
              • alessia27 Re: Podróbki? 18.10.10, 17:18
                polecam GGL
                wlasnie sobie 2 tygodnie temu kupilam ta torebke.
                www.george-gina-lucy.com/#/en/collection022010/college-supreme/sophomore-love/doggie-brown
                jest swietna ,solidnie i porzadnie wykonana.
                Nie ma w niej niedoskonalosci.
                Jej koszt troszke wygorowany uwazam(260 euro) nie jest skorzana tylko jakby z neoprenu.
                wpadla mi w oko jest boska.
                • alessia27 Re: Podróbki? 18.10.10, 17:19
                  www.george-gina-lucy.com/#/en/collection022010/college-supreme/sophomore-love/pussy-black
                  Mam czarna.
                  • malwina79 Re: Podróbki? 18.10.10, 19:52
                    Coś potwornego. Gdybym za darmo dostała to i tak bym nie nosiła, ale to Tobie ma się podobać, więc niech się dobrze nosi.
            • lonely.stoner Re: Podróbki? 18.10.10, 22:19
              ?? jak dla mnie to nie rozrozniam czy prawdziwa czy nie?? lepiej kupic w producenta/w sklepie stacjonarnym
              • krapheika Re: Podróbki? 19.10.10, 00:04
                Bo raczej ciezko rozroznic na zdjeciu czy to podrobka czy nie;-)ja osobiscie b.drogie produkty wole kupic w sklepie stacjonarnym.Problem jest,ze niektore produkty pojawiaja sie np tylko w paru krajach i dostanie ich poza nimi jest niemozliwe,nawet sklep stacjonarny nie sprowadza.Tak bylo z limitowana edycja vuittona,torebka z Dubaju tylko 500sztuk bodajze, okulary sloneczne do niej nie do kupienia gdzie indziej niz w Dubaju:-(
        • janusz_max Re: Podróbki? 13.10.20, 19:47
          Firma best offer lub pisane bestoffer handluje podróbkami i niech chce zwrócić pieniędzy jak się okaże ze to lewy towar. Policja ich w końcu złapie ale kupujący stracą wszystko na własne życzenie i głupotę. Calvin Klein czy Tommy Hilfiger z turcji za 30 zł a ludzie myślą ze oryginały. Drugi przekręt to BEST BRANDS 4 YOU LTD firma w Anglii i policja będzie szukała igły w stoku siana a durny klient zostanie z olbrzymim problemem.
          • valerinka55 Re: Podróbki? 16.10.20, 21:37
            Moja opinia i opinie o hurtowni Bestoffer i BEST BRANDS 4 YOU LTD wielu oszukanych osób jest tak jak powyżej. Są to tylko podróbki Tommy Armani i innych marek z wyższej półki. Z człowieka robią głupiego i mydlą oczy. Uważajcie na wszystkie Angielskie firmy tam mają wszystko podrobione to co wysyłają do Polski bo im nic nie zrobią a Polak ma problemy.
      • bejbe123 Re: Podróbki? 24.10.20, 20:16
        Też bym nie ryzykowała kupna na allegro, czy ebayu... Tylko jakiś sklep stacjonarny lub większy internetowy, np. taki który działa w kilku krajach i ma dobry serwis klienta, w takim skelpei i zniżki bym się nie bała, ale oczywiście do jakiegos poziomu, pewnych marek się tanio nie kupi i tyle...
      • ewelinaa_98 Re: Podróbki? 20.12.21, 15:20
        ja bym się bała, za dużo podróbek mają..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka