toska1981 30.11.09, 08:45 charmsy lubicie ?wlasnie tak sobie pomyslalam ze chcialabym dostac od mikolaja;) łancuszek +pare fajnych zawieszeczek;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesialesia Re: charmsy;) 30.11.09, 10:49 przecież to jakiś koszmar jest. ozdoby jak dla małej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
toska1981 Re: charmsy;) 30.11.09, 11:50 no to poruszylam szosty raz;) a nie jest to tak ze kazda z nas jest poniekąd mała dziewczynką;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyjatkowo_wyjatkowa Re: charmsy;) 30.11.09, 12:14 och czarmsiki sa slodziutkie, porozmawiajmy o zawieszeczkach koniecznie... toska1981 to jakiej firmy chcialabys dostac bransoleteczke? Pamietaj, ze koniecznie musi pasc nazwa, zebysmy wiedzialy gdzie wyslac Mikolajka po czarujace czarmsiki! Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: na temat 30.11.09, 13:02 bardzo lubię, uwazam ze są sexowne ale i dziewczęce. jedną mam juz kompletną, drugą tak w połowie co rozwiązuje rózne problemy prezentowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: na temat 30.11.09, 13:53 Nie podoba mi się, kicz w czystej postaci. Sama robię bizuterię, charmsy w moim wykonaniu to łańcuszki z różnymi przedmiotami, ale w odpowiedniej kolorystyce np, albo tematyczne. Nie wiem w ogóle, dlaczego taka moda na nie panuje. Nawet przecież ładnie wykonane nie są i przypominają ozdoby z jarmarku albo odpustu. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: na temat 30.11.09, 15:34 przecież to ma być lekkie, zabawne a nie smiertelnie powazne. ja akurat nie uznaję biżuterii innej niż złota eiec nic ręcznie robinego domowym sposobem do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: na temat 03.12.09, 10:38 Również robię biżuterię ze złota i srebra, nie jest to tandeta z koralików plastikowych, raczej półszlachetne kamienie. Więc nie rozumiem oskarżeń, skoro nie wiesz, co robię. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: charmsy;) 30.11.09, 16:39 IMHO charmsy faktycznie są dla małych dziewczynek. Ewentualnie dla dużych, ale jako taka niepoważna chwilowa biżuteria. I na tym tle kupowanie takich wisiorków ze złota i srebra wydaje mi się dość absurdalne (przynajmniej dla osoby nie zarabiającej kokosów). Z metali szlachetnych wole kupować biżuterię uniwersalną, którą będę mogła nosić przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: charmsy;) 01.12.09, 08:25 jak się ma mentalność i styl cioci - kloci to pewnie ze ,,niepoważnej" bizuterii mosić nie wypada tylkko kameę pod kołnierzykiem.pozatym jest ot niedrogie, efektowne, zwracające uwagę i bardzo słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: charmsy;) 30.11.09, 16:47 Nie za bardzo łapię o co chodzi z tym "szałem" na charmsy.Dla mnie nic ciekawego.Mam nadzieję, że mój "mikołaj" nie wpadnie na tak kretyński pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
toska1981 Re: charmsy;) 30.11.09, 17:23 niepogardze apartem jak i yesem;) list juz napisalam do sw mikolaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowy_diabelek Re: charmsy;) 30.11.09, 20:47 Ja mam kupione dla Mamy, dwóch cioć i dla mnie po takiej bransoletce. Charmsy są w kształcie serduszek, wyglądają cudnie. Każdej z nas się podobają, więc będzie to udany prezent. Polecam. Nie zawsze trzeba być śmiertelnie poważnym, czasem można sobie taka biżuteria rozweselić dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
toska1981 Re: charmsy;) 30.11.09, 20:57 ciasteczkowy diabelku - tak na marginesie cudny nick:) jakiej firmy masz te cacka? Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowy_diabelek Re: charmsy;) 30.11.09, 23:17 A dziękuję :) odzwierciedla moją słodyczową manię (zwłaszcza czekoladowe ciasteczka:) Kupowałam na Allegro, chodziło mi o kryształki Swarovskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
songor [...] 02.12.09, 13:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
songor [...] 02.12.09, 15:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka111 Re: charmsy;) 01.12.09, 17:31 Bardzo lubie moja charmsowa delikatnie pobrzekujaca bransoletke, ale nie nosze jej codziennie, zeby mi sie nie znudzila :-) Breloczki mam glownie Swarovskiego oraz firmy Agatha, wylacznie w kolorze srebrnym z dodatkiem strassu. I nie widze w jej noszeniu absolutnie nic niepowaznego. Zreszta, na litosc boska, czy bizuteria na kobiecie musi byc zawsze smiertelnie powazna?? Charmsy maja w sobie lekkosc, delikatnosc, przykuwaja uwage i wlasnie fajne jest w nich to ze jest to bizuteria z lekkim przymruzeniem oka... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: charmsy;) 02.12.09, 18:10 bianka111 napisała: > I nie widze w jej noszeniu absolutnie nic niepowaznego. (...) > fajne jest w nich to ze jest to bizuteria z lekkim przymruzeniem oka... Zdecyduj się albo nie jest niepoważna albo jest z lekkim przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka111 Re: charmsy;) 02.12.09, 22:29 magdalaena1977 napisała: > Zdecyduj się albo nie jest niepoważna albo jest z lekkim > przymrużeniem oka. Faktycznie niezrecznie sie wyrazilam - chodzilo mi o to, ze nie widze w charmsach nic niepowaznego = czyli infantylnego tudziez obciachowego. Aczkolwiek nie da sie ukryc, ze pobrzekujace breloczki z motywami w ksztalcie np. Eiffla, szminki czy kostki do gry sa rzeczywiscie taka troche bizuteria z przymruzeniem oka. Moim zdaniem to nie motywy przez nia reprezentowane, tylko raczej kiepska jakosc dyskwalifikuje bizuterie. Dobrej jakosci charmsy wygladaja na kobiecym przegubie o wiele bardziej z klasa, niz powazniejsza w tonie, lecz tania bizuteria z sieciowek pokroju Promod czy Bijou Brigitte. Albo drewniana, z koralikami, piorkami i innymi tego typu wymyslami przywodzacymi na mysl samodzial. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: charmsy;) 03.12.09, 00:57 bianka111 napisała: > Moim zdaniem to nie motywy przez nia reprezentowane, tylko raczej > kiepska jakosc dyskwalifikuje bizuterie. Dobrej jakosci charmsy > wygladaja na kobiecym przegubie o wiele bardziej z klasa, niz > powazniejsza w tonie, lecz tania bizuteria z sieciowek pokroju > Promod czy Bijou Brigitte. Albo drewniana, z koralikami, > piorkami i innymi tego typu wymyslami przywodzacymi na mysl samodzial. Ja nie lubię sztucznej biżuterii . A jeśli już to jako taki wakacyjny chwilowy sztafaż typu kolorowe korale, wielkie kolczyki itp. Wolę biżuterię z metali szlachetnych (tj. w większości ze srebra, bo złoto jest trochę drogie), ale zupełnie nie zależy mi na markach. Wręcz przekonałam się, że jest spora szansa, że spotkam koleżankę w takiej samej biżu z Apartu. Małe sklepy czy stragany ze srebrem potrafią mieć oryginalniejsze wzory i dużo niższe ceny. Zazwyczaj zestaw kolczyki + zawieszka (spore, z kamieniami, ładnie wykonane) kosztuje mnie około 100 zł. I na tym tle płacenie 50 czy 60 zł za jednego charmsa to strasznie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: charmsy;) 03.12.09, 11:21 srebrna bizuteria za 100zł;) to chyba dla nastolatki a nie dla kobiety co podkresla ze wszystko musi byc powazne. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_fashion Re: charmsy;) 03.12.09, 13:04 a ja jestem wielka fanką charmsów, to fajan zabawa kolekcjonowanie takich małych gadżetów i robieie bransoletki, z której każdy charms przypominał by coś innego np wspomnienia z wakacji, chłopaka czy pyszne ciastko. Mi sie podobaja chamrsy Agatahy bo sa roznorodne , kolorowe i nie takie drogie jak innych marek. www.we-dwoje.pl/charmsy;marki;agatha;-;jesien-zima;09;10,artykul,14360.html www.snobka.pl/galeria/9756/_/1#komentarz_464643 www.groszki.pl/groszki/1,95942,6871404,Charmsy_Agatha.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: charmsy;) 03.12.09, 13:06 justynnka napisała: > srebrna bizuteria za 100zł;) to chyba dla nastolatki Nie wiem, co Ci chodzi - nie widziałaś w sklepach ładnej biżuterii srebrnej w takich cenach ? To nie wiem, co Ci się podoba i jakie masz kryteria doboru. > a nie dla kobiety co podkresla ze wszystko musi byc powazne. Nie wiem jaka powinna być biżuteria dla takiej kobiety, bo ja nigdy nie pisałam, że dla mnie wszystko musi być poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: charmsy;) 03.12.09, 14:10 nie uznaję srebrnej bizuterii i jej nie oglądam. moze na kimś podobałaby mi się wyroby z galerii a nie sztampa za 100zł. pozattym napisałaś ze charmsy są niepoważne wiec noś sobie bursztyny i korale jak ciocia klocia. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka111 Re: charmsy;) 03.12.09, 19:04 Wiem, ze post byl nie do mnie, ale jesli o mnie chodzi to nie widze nic zdroznego w fajnym (najlepiej nieprzezroczystym i niejednolitym w kolorycie) bursztynie oprawionym w srebro lub biale zloto. Wyglada szlachetnie i klasycznie, a jego ciotkowatosc lub nie-ciotkowatosc zalezy od tego w CO jest oprawiony. Sa wzory faktycznie fatalne, takie odpustowe, albo dla pan po szescdziesiatce, ale mozna dostac tez b.fajne bursztynowe rzeczy od prawdziwych kreatorow bizuterii, dostepnych w szanujacych sie galeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: charmsy;) 03.12.09, 23:14 bianka111 napisała: > Wiem, ze post byl nie do mnie, ale jesli o mnie chodzi to nie widze nic > zdroznego w fajnym (najlepiej nieprzezroczystym i niejednolitym w kolorycie) > bursztynie oprawionym w srebro lub biale zloto. Ja w ramach "odczarowania" bursztynu mam zestaw z takimi mlecznobiałymi bursztynami - IMHO wygląda naprawdę fajnie, właśnie jak elegancki kamień półszlachetny, a nie coś dla starej ciotki. Odpowiedz Link Zgłoś
megani Re: charmsy;) 04.12.09, 14:45 A ja niedawno odkryłam charmsy i też je uwielbiam mam kilka z aparta i yes, nie podobają mi się te kolorowe, mam tylko srebrne i czerwone, dla mnie super rozświetlają ubiór, uwielbiam je i mam nadzieję że mikołaj mi coś przyniesie, a dodam że nie jestem już nastoletnią panną. Super pomysł na mikołaja, a biżuteria srebrna dobrej jakości wcale nie jest tania więc ciężko kupić coś za 50 zł. Dodam również że jakość tych z allegro a yes czy apart jest nieporównywalna. Srebrne chcarmsy, które zakupiłam na allego są z jakiegoś takiego brzydkiego srebra, są oczywiście sporo tańsze, ale z yes czy apart o wiele ładniejsze. Ja zdecydowanie polecam, zamów na mikołaja a jeżeli Ci się podobają to na pewno będziesz zadowolona. Dodam, że jak mam na sobie tę branzoletkę z zawieszkami to przyciąga spojrzenia i to wcale nie są spojrzenia mówiące że to dziecinada itp. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa10 Do właścicielek charmsów Apart i Yes 04.12.09, 19:04 Mam pytanie do właścicielek charmsów odnośnie bransoletki bazowej. Oglądałam dzisiaj dwie w Apart i Yes, te najgrubsze z dużym zapięciem, za 119 zł i nie wiedziałam którą wybrać. Pierwszy problem - rozmiar. Czy ta bransoletka powinna być waszym zdaniem "na styk", czy parę kółeczek ma zwisać za zapięciem? Mierzyłam rozmiar 19, zostaną mi wtedy 2 wolne ogniwka,chyba trochę mało..., myślałam o rozmiarze 20 lub 21, ale nie było.(mam nadgarstek ok. 15 cm). Drugi problem - zapięcie, te z Apartu ciężko zapiąć samemu,jest tradycyjne z małym "dzyndzelkiem",który trzeba odgiać paznokciem, z Yesa jest tylko zaciskowe,latwe do zapięcia, ale boję się, czy nie zgubię tak zapinanej bransoletki? Czekam na sugetie od właścicielek Charmsów! Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
margotber Re: Do właścicielek charmsów Apart i Yes 04.12.09, 20:19 Witaj, mam bransoletką z YES. Też mam szczupłą dłoń i kupiłam 21 cm, na tych zwisających oczkach zawiesiłam jeszcze jedną zawieszkę. Jest to bardzo miła biżu. Nie jestem już nastolatką, ale i tak z przyjemnością ją noszę ;) Według mnie najważniejsze jest to co każdy z nas czuje, nie kierujmy się ślepo opiniami innych. Cieplutko pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
lisa10 Re: Do właścicielek charmsów Apart i Yes 04.12.09, 22:09 A powiedz mi Margotber jak sprawdza się zapięcie? Czy po kilkunastu użyciach zacisk się nie wyrobił? Co do długości,to ja wolałabym, żeby te oczka zwisały, ale właśnie na stronie Yes zobaczyłam, że pokazują zapiętą do końca, no i długość 21 jest praktycznie nie do dostania w moim mieście, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
lisa10 Re: Do właścicielek charmsów Apart i Yes 04.12.09, 22:12 Podaję linka www.yes.pl/kolekcje/AB-S-000-020-ABBS027 Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Do właścicielek charmsów Apart i Yes 05.12.09, 01:30 Noszę bransoletkę YES od kilku m-cy i nic mi się z zapięciem nie robi:) Charmsy są urocze. Gdy byłam mała miałam srebrną bransoletkę z zawieszkami, ale gdzieś się zapodziała przez lata, a szkoda, bo jeśli będę miała kiedyś córkę dostałaby ją "w spadku":) Chciałam mieć nową bransoletę, bardziej "dorosłą" i dostałam w prezencie poślubnym od męża - uwielbiam ją:) Odpowiedz Link Zgłoś
margotber Re: Do właścicielek charmsów Apart i Yes 05.12.09, 20:18 Hej, mam ją od lipca, nie nosże codziennie, ale nic się z zapięciem nie dzieje. Bransoletkę można zamówić na stronie YES :) Pozdrawiam cieplutko. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: charmsy;) 05.12.09, 21:22 >Nie wiem, co Ci chodzi - nie widziałaś w sklepach ładnej biżuterii >srebrnej w takich cenach ? No ja na przykład nie - wszystko, co mi się podoba, zaczyna się od 150 zł za same kolczyki. Kupując jakikolwiek komplet trzeba wyskoczyć z jakichś 500 zł. Zdradzisz, gdzie kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Slodkie :) 05.12.09, 20:46 www.thomassabo.com/de/charmclub/collection.html Odpowiedz Link Zgłoś
toska1981 re 05.12.09, 22:08 hej dziewczyny to ja autorka pytania;) otoz nie wytrzymalam do świat:) i sama sobie sprawialam prezent...kupilam branzoletke z yes tą 20 cm i jestem baaaardzo zadowolona co prawda mam juz albo dopiero 2 charmsiki ale ta zabawa zaczyna mi sie podobać;) rozkręcam się!!! na maxa;) a jak wskazuje moj nick juz nie jestem malolatką;) pozdrawiam fanki charmsow-dolaczylam juz do Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa10 Re: Do Toski 06.12.09, 00:15 Toska! Zdradź mi, czy bransoletkę masz na styk, czy zostaje za zapięciem kilk aoczek, bo za nic niemogę tego rozryźć jak ma być... Ja też poluję na Yes, a jakie charmsiki kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Do Toski 06.12.09, 12:31 MZ bransoletka powinna być luźna, ja mam chyba tą najdłuższą i zapiętą na ostatnie ogniwo Odpowiedz Link Zgłoś
toska1981 lisa10 06.12.09, 17:29 mam luzną, która mi "zwisa";)wychodze z zalozenia ze jak mi się znudzi ta dluzsza to sobie skroce-zapinając na dalsze ogniwa.co do zawieszek to aby je wybrac latalam jak glupia pomiędzy apartem a yesem.i dokonalam wyboru -zawieszki mam z apartu-w kolorystyce srebrnem z cyrkoniami.mysle ze dalej sie bede trzymac kolorystyki;)pozdrawiam mikołajkowo;) Odpowiedz Link Zgłoś