Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    10.02.11, 21:42
    Posiadam bransoletke Charms z zawieszkami. Bransoletka i jedna zawieszka sa ze stali szlachetnej i sa super, nie czernieja, nie zdejjmuje ich wcale. Dzis dostalam kolejna- maly czerwony autobusik i zastanawiam sie czy nie bedzie z niego zlazic farba podczas noszenia bransoletki. Czy ktos ma kolorowe charmsy???
    Sa jeszcze podobno charmy ze srebra i srebra rodowanego. czy ktos moze mi wyjasnic co to jest srebro rodowane i czy bedzie czernialo lub schodzila z niego ta wierzchnia powloka, bo przy posrebrzanych charmsach tak podobno sie dzieje.
    Obserwuj wątek
      • pamana Re: CHARMS 10.02.11, 22:18
        Mam srebrne charmsy nie czernija ,mam tez lakierowane i nic sie znimi nie dzieje

Nie nosze codziennie bo są mi dośc cięzkie ale mam je juz z rok.
        p.
        • kuschi-kuschi Re: CHARMS 10.02.11, 22:24
          dzieki za odpowiedz. naprawde sa takie ciezkie?ja dopiero zaczelam zbierac i mam tylko 2 :( no t musisz ich miec sporo skoro tak ciaza. ja nie zdejmuje bransoletki dlateog sie troche obawiam.
          a jaka marke polecasz? ktore sa jakosciowo dobre?
      • kati792 Re: CHARMS 11.02.11, 10:52
        Srebro rodowane to zwykłe srebro dodatkowo pokryte warstwą rodu,czyli wyroby są jak dla mnie w ładniejszym kolorze.Takim stalowym i świecącym.Plusem jest to,że takie rodowane srebro nie czernieje,nie czerwienieje:-).Musisz jednak uważać przy noszeniu,bo prędzej,czy pózniej nie będzie wygladać tak ładnie,tzn.może stracić nieco ze swojego blasku(szczególnie w kontakcie z wodą,perfumami itd).Pozdrawiam.
        • cherry-cherry Re: CHARMS 11.02.11, 15:06
          Na srebro rodowane mnostwo ludzi ma uczulenie, zaliczam sie do nich rowniez ja. Dlatego unikam jak ognia rodowanej bizuterii, ktora powoduje u mnie swedzace czerwone plamy na skorze w miejscu kontaktu. Najgorsze jest to, ze takie uczulenie pojawia sie niekoniecznie od razu, a np. po paru dniach noszenia takiej bizuterii, kiedy juz nawet nie bardzo mozna ja zwrocic, bo metka odcieta, sa slady mikrozarysowan itp.
          Osobiscie mam charmsy roznego rodzaju - i stalowe i posrebrzane, mam tez takie calkowicie ze srebra i jakims cudem nie ciemnieja i zachowuja sie OK, a mam moja bransoletke juz ponad rok. Mysle, ze glownie jest to kwestia jakosci, wiadomo np. ze breloczki od Swarovskiego czy Agath'y beda sie dobrze trzymaly, bo co firma, to firma - zawsze tez mozna reklamowacw razie problemow, jest gwarancja na 2 lata.
          Ale musze przyznac racje mojej przedpisczyni, ze jezeli ma sie sporo breloczkow przypietych do bransoletki to jest to dosc ciezkie i niewygodne, majta sie toto, brzeczy, przesuwa... Dlatego rowniez nie nosze mojej charmsowej bransoletki na codzien, do codziennej bieganiny wole prostsze formy.
      • kuschi-kuschi Re: CHARMS 27.04.11, 19:11
        Mialabym jeszcze jedno pytanie do posiadaczek bransoletki ze stali nierdzewnej. Czym to czyscici w ogole? Moja bransoletka nie blyszczy juz tak jak na poczatku i zrobia sie lekko czarna.
        • kati792 Re: CHARMS 27.04.11, 19:55
          Suchą ściereczką,ew.można spróbować szmatką do srebra.Podejrzewam,że rod się starł i dlatego nie ma już takiego pięknego połysku,jak na początku.Jeżeli to rzeczywiście stal,a nie np.mosiądz pokrywany rodem,to możesz spróbować np.szamponem do włosów,bądz zwykłym mydłem.Nic jej się nie stanie-bez obaw.Myślę jednak,że taka kąpiel nie zmieni wiele...
          Pozdrawiam!
          • alinkapop Re: CHARMS 04.08.11, 14:30
            Jeśli jest to bransoletka dobrej firmy to nie powinno się nic dziać.
            Ja mam charmsową bransoletkę Apart i jestem bardzo bardzo bardzo zadowolona!!!
      • lonely.stoner Re: CHARMS 06.08.11, 22:22
        ja srebro czyszcze pasta do zebow- jak cos dlugo np. lezy nie noszone i sniedzieje, albo czernieje od noszenia, to po prostu pokrywam calosc dokladnie warstwa pasty do zebow, zostawiam na pare godzin/na noc gdzies na jakiejs szmatce, i po tym czasie po prostu zmywam taka letnia woda, jak cos trzeba doszorowac to jakas szczoteczka doszoruje, wycieram i poleruje jakims czystym recznikiem/sciereczka, i gotowe. Blyszczy jak nowe. Ale wiem ze to dziala tylko na srebro :)
      • ladyjm Re: CHARMS 07.08.11, 23:08
        nie powinno nic zlazic. to chyba jest emalia a nie jakas zwykla farba.
      • jola254 Re: CHARMS 07.07.16, 13:28
        www.facebook.com/PandoraStyle-1227768630597255/

zapraszam do sklepu, wystarczy skopiowac link
        kontakt przez facebooka (pw) lub adres email
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka