Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o UGGi

21.10.10, 14:36
    Postanowiłam zdradzić emu i w tym roku zakupić nowe UGGi. Pytanie do posiadaczek:
    czy podobnie jak w EMU należy wybierać rozmiarówkę mniejszą, bo się rozbije? gdzie w Wawie ktoś widział w sklepie?
    Obserwuj wątek
      • shellerka Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 15:36
        ja mam uggi i jedne - te w których naprawde duzo chodzę, bo traktuje je tez często jako bambosze faktycznie się ubiły i wydają mi sę za luźne - noszę bez skarpet.

drugie noszę od czasu do czasu - kupowane w tym samym dniu i rozmiar ten sam (nosze 39 i uggi tez 39) - sa nadal zwarte, zbite i akurat.

ale Ci doradziłam:D

ja bym nie kupila rozmiaru mniejszych, bo bym sie malo komfortowo na poczatku czula. kuzynka ma stope o rozmiar wieksza niz ja i jak je sobie kupilam, to chcialam jej jedna pare dac, ale stwierdziła, że za ciasne.
      • siog Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 18:46
        emu sa lepsze. ugg z jakoscia juz duzo gorzej. teraz mieszaja welne z chin itd itp. informacja sprawdzona :)
        • myszmusia Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 19:06
          emu tez sa barzo rózne nie wiem czy teraz czy w ogóle - ale nie wszystko czysta wełna/skóra na zewnatrz i w srodku. chyab ,że si emyle i cos co jest oznacozne na butach jako o ile pamietam "micron costam" jest skóra?
        • hotally Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 19:42
          o kurczę, dzięki za info. Czyli poszli na ilość ;/ zastanowię się jeszcze z tą zdradą...
          • geene Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 22:08
            Uggi jak najbardziej kup połowę rozmiaru w dół - dla przykładu, ja noszę 8.5 a UGGi 8. Co do jakości, to hmm, porównywalna, UGGi uchodzą za bardziej na topie. Jakość porównywalna, jeśli nie mówimy o Emu za 350zlł.
        • shellerka Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 21:41
          nie mam porównania, bo nie miałam emu.
          sprawdzę ten skład - ja kupiłam 1,5 roku temu i nie w Polsce - jestem zadowolona.
      • greentea2 Re: pytanie o UGGi 21.10.10, 22:05
        Mam kilka par UGGow w moim rozmiarze 38 i, na poczatku wydaja sie ciasne, pozniej ubijaja sie i sa ok nawet po dluzszym czasie.
        Dla ciekawostki wklejam linka z "dizajnerskimi" uggami, modowy przekret roku jak dla mnie:)
        www.net-a-porter.com/Shop/List/UGG_and_Jimmy_Choo
        • lonely.stoner Re: pytanie o UGGi 22.10.10, 13:40
          Dla ciekawostki wklejam linka z "dizajnerskimi" uggami, modowy przekret roku ja
          > k dla mnie:)
          > rel="nofollow">www.net-a-porter.com/Shop/List/UGG_and_Jimmy_Choo
          >

jak dla mnie potworki. ale widzialam w Office jakas nowa kolekcje UGG - i mi sie niektore podobaja bardziej niz zwykle klasyczne 'bambosze' hehe www.office.co.uk/ugg
      • conena Re: pytanie o UGGi 22.10.10, 15:27
        ja mam uggsy kupione w zeszłym roku, noszone całą cholerną zimną zimę, nie widać po nich w ogóle zużycia, śnieg z solą im nie zaszkodził. moje są ze Stanów, nie wiem jak tamtejsza rozmiarówka ma się do naszej, ale ja noszę nasze 41 i hamerykańskie uggsy w rozmiarze 41 są akurat. nie zrobiły się rozlazłe ciapy, nie ubiły się, nic się z nimi nie stało, pancerne paskudy.
        zapowiadaną zimę milionlecia mam zamiar przeżyć dzięki nim:-)
        • hotally Re: pytanie o UGGi 22.10.10, 17:05
          jA BĘDĄC W sTANACH ZAPOMNIAŁAM kupić ;/// i muszę skądś skombinować :)
      • jaleo Re: pytanie o UGGi 22.10.10, 19:28
        Trzymaj sie Emu, sa lepszej jakosci. Ja mialam Ugg Australia i Emu i moge stwierdzic to z cala pewnoscia :-)
      • nonkonformistka Re: pytanie o UGGi 23.10.10, 01:37
        ja też zastanawiam się nad zdradą - moje wysokie emu (kupione w zebrze) po 3 miesiącach chodzenia zupełnie wytarły się na pięcie i w okolicach dużego palca :(
        a uggi mają bardziej takie futro, niż wełnę, może się mniej wycierają?
        no i można je gdzieś kupić w polsce? wolałabym je pomacać i przymierzyć, a nie kupować w sieci..
        • matinee Re: pytanie o UGGi 23.10.10, 02:50
          Ja mam takie,swietnie sie nosza,sa bardzo wygodne i cieple :))1-potargane 2-uczesane
          • hotally Re: pytanie o UGGi 23.10.10, 15:25
            fajowe :))) to są uggi? gdzie kupilas?
      • violii2 Re: pytanie o UGGi 25.10.10, 20:48
        www.onlineshoes.com/womens-ugg-australia-knightsbridge-chestnut-p_id116364 ja mam te z suwakiem, czarne... są zajebiste nie jak te rozkłapane emu sremu... btw w stanach w outlecie emu kosztuja 20$ więc o jakosci cena sama mowi za siebie ;)
        Mam drugą parę uggów różowych i tez jest z nimi wszystko w porządku! farm3.static.flickr.com/2392/2204770279_bb2350603b.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka