Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wesele - długa w stylu boho

18.04.11, 17:13
    mam pomysł na "letnie" wesele - wymyśliłam sobie długą sukienkę w kwiatowy, albo zwierzęcy wzór, ale taką, żeby nie była ani za weselna, ani za plażowa.
    kojarzy mi się, że mango chyba z takich kiecek słynie, ale czy któraś wogóle z Was coś takiego "widzi" czy nie da rady zrobić takiego kompromisu? chodzi mi o to, żeby ta sukienke można było dodatkami "uweselnić", a bez dodatków nosić swobodnie latem.
    mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał :)
    Obserwuj wątek
      • aga.pier Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:19
        tak, zrozumiałam Cię, też będę mieć wesele latem ale nie widzę na tę okoliczność bohowej kreacji :)
      • jagoda_pl Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:20
        Ja zrozumiałam:) Wydaje mi się, że kluczowy będzie materiał, z którego wykonana jest sukienka. Jeśli będzie to zwykła bawełna to będzie się gryzło.
        • aga.pier Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:23
          moim zdaniem to kwiatki tu przeszkadzają (wzór generalnie), w drugim rzędzie odpowiedni materiał.
          • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:45
            aga.pier, a jaką długą byś widziała na takim weselu, żeby nie była zbyt oficjalna, bo to nie jest bal i mam ochote potem ponosić tą kieckę - w szafie wiszą trzy długie typowo wieczorowe kiecki i każdą z nich miałam dokładnie raz, bo nie cierpię takich ubrań mieć na sobie dwukrotnie.
            nie upieram się przy wzorkach
            ja kompletnie nie mam pomysłu na weselną kieckę - te wszystkie linkowane tutaj są albo pańciowate, albo satynowo cukierkowe, albo zbyt biurowe.
            help!
            • aga.pier Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 18:01
              to, że do ziemi to ok, ja tez chcę do ziemi. Wzorki to jednak chyba typowo plażowe lub ogrodowo-grillowe są. Ja myślałam o bluzce z długą np. plisowaną spódnicą solejką. Bluzka z dekoltem w łódkę z fajnego materiału np szantung jedwabny lub tafta jedwabna (wierz mi, nie bedzie przypominać satyny) a spódnica w całkiem innym kolorze. No i np dłuży kwiat czy duże ładne kolczyki. Myślę na razie nad kolorami, do lipca może się duuuuużo zmienić, w sensie zbytniej popularności niektórych :)
              Albo sukienka do ziemi, wąska, przód dość zabudowany tzn łódka, małe rękawki a tył z dużym dekoltem np do pasa.
              • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 18:09
                o! też dobry pomysł z tą spódnicą. zwłaszcza, że w połączeniu z białym zwykłym obcisłym tshirtem, można ją potem znosić nawet na plażę, nawet jakby wyglądała satynowo:P

z kolorami - nie byłam z miesiąc już chyba w sklepach, ale mocno "wali" po oczach pomarańczem?:)
                wczoraj zaczęłam dumać, że boże boże, nie mam nic pomarańczowego w szafie, aż sobie przypomniałam, że owszem mam. pomarańczowy płaszczyk, który nabyłam dwa lata temu. dokładnie w tym "modnym oczo...ebnym" odcieniu pomarańczu.
                i tą myślą uspokoiłam swoje skołatane serce uznając, że tyle pomarańczu w szafie mi zdecydowanie wystarczy:)
      • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:50
        www.redcarpet-fashionawards.com/wp-content/uploads/2010/05/costume-institute-gala-nicole-richie.jpg
        a coś w tym stylu? gdyby było w innym niż srebrny kolorze, dałoby radę to potem nosić tak sobie jako letnią kieckę.
      • martalis30 Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 17:54
        wg mnie da się znaleźć odpowiednią sukienkę z zachowaniem wytycznych:) jako inspirację wybrałabym to: www.zeberka.pl/img/el/203_1.jpg www.zeberka.pl/img/el/203_12.jpg
        oprócz mango szukałabym w Promod i może jeszcze Victoria Secret.
        • nice.size1310 Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 18:39
          wszystko zalezy od materialu, i kwiaty odradzam na slub, nie bedzie to ladnie polaczenie na taka impreze :0
          jesli chodzi o dlugie i kolorowe boho, podobaja mi sie :
          www.asos.com/Miss-Sixty/Miss-Sixty-Floral-Print-Maxi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1376548&cid=9979&sh=0&pge=0&pgesize=-1&sort=-1&clr=White

oraz

www.asos.com/Karen-Millen/Karen-Millen-Long-Dress-With-Distorted-Neon-Texture-Print/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1600059&cid=9979&sh=0&pge=0&pgesize=-1&sort=-1&clr=Red%2fMulti

w swojej ofercie mam takie dlugie:
          1

2
      • stara_dominikowa Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 18:40
        shellerka napisała:
        > mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał :)

Mam podobną koncepcję. Kiecka w tym typie: bi.gazeta.pl/im/0/8876/z8876390X,suknia-H-M-249-zl.jpg , do tego srebrne sandały - na płaskim, coś takiego: www.pasaz.v10.pl/img/thumbs/p/55/3d/553d46143d5afe04b05827e8092df99f.jpg
      • olga87 Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 19:53
        Zajrzyj na bloga baglady!
        Magda jest specjalistką od maxi sukienek i zakładała je tez na wesela!
        Zajrzyj koniecznie!
      • dorottiss Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 20:08
        a takie cos na przyklad?
        • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 20:49
          zbyt poważna i gdzie ja w tym potem pojde? ładna, ale nie moj styl
          • shellerka Re: wesele - długa 18.04.11, 20:53
            myslalam raczej o czyms takim:

prompartydress.com/ivana__print_party_dress-pX2107.html
            prompartydress.com/naomi__long_evening_gown-pX1533.html
            prompartydress.com/avignon__printed_party_dress-pX2665.html
            prompartydress.com/raphaela__high_slit_party_dress-pX2551.html
            i moja faworytka:
            prompartydress.com/nasya__animal_print_dress-pX2113.html
            • jagoda_pl Re: wesele - długa 18.04.11, 21:23
              Błagam Cię, nieeee...
            • nice.size1310 Re: wesele - długa 18.04.11, 21:39
              shellerka napisała:

> myslalam raczej o czyms takim:
              >
              > prompartydress.com/ivana__print_party_dress-pX2107.html
              > prompartydress.com/naomi__long_evening_gown-pX1533.html
              > prompartydress.com/avignon__printed_party_dress-pX2665.html
              > prompartydress.com/raphaela__high_slit_party_dress-pX2551.html
              > i moja faworytka:
              > prompartydress.com/nasya__animal_print_dress-pX2113.html
              >

jesli zywcem sie uprzesz przy tych fasonach to moje faworytki 1 i 3 ,fason takiej jak numer 3 miala swiadkowa na weselu na ktorym bylam ,tyle ze miala kolor beżowy/jednolity...
            • dorottiss Re: wesele - długa 18.04.11, 22:12
              tylko pierwsza mi sie podoba
            • otterly Re: wesele - długa 21.04.11, 11:12
              A ja podobną do "faworytki" miałam na swoim własnym ślubie :) Jedwabną, zwiewną i w kwiaty. Tylko jasną, w kolorach pastelowych. I nikomu się nie "gryzło".
      • magdaksp Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 22:22
        ja uwazam, ze te zalinkowane sa fajne na slub. ja na slub nosilam nie raz maxi, tylko zawsze z jakims eleganckim zakietem jak tu:
        i34.tinypic.com/2em3fo3.jpg
        lub tu:
        picasaweb.google.com/lh/photo/WLqtOj03BfjbjlZL26b0jw?feat=embedwebsite
        a mango faktycznie jest godne uwagi jesli szukasz dlugich sukienek
        • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 18.04.11, 22:32
          bardzo Ci dziękuję :)
          • lady_devil Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 10:04
            w linku długie sukienki Mango (już drugi raz dziś wklejam link do tej samej www, ale to czysty przypadek!)
            ciekawe czy będą u nas dostępne
      • ka-non Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 10:21
        Ja tez planuję, coś takiego : www.redcarpet-fashionawards.com/2011/04/18/jordana-brewster-in-carolina-herrera-fast-and-furious-5-rio-de-janeiro-premiere/
        • dorottiss Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 10:27
          a jak w czyms takim chodzic jak to sie tak ciagnie po ziemi?
          • ding_yun Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 12:20
            Ja miałam kiedyś na weselu długą sukienkę na ramiączka, ale z jedwabiu, więc dość elegancką, choć nie typowo weselną. Wyróżniała się spośród innych kreacji, ale zebrałam kilka komplementów.
          • monia515 Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 13:03
            www.asos.com/Asos/Asos-Multi-Smudge-Print-Maxi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1467288&cid=8799&sh=0&pge=2&pgesize=20&sort=-1&clr=Multi
            www.asos.com/Asos/Asos-Asymmetric-Frill-Cheesecloth-Maxi/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1197616&cid=8799&sh=0&pge=8&pgesize=20&sort=-1&clr=Navy
            www.asos.com/Komodo/Komodo-Peacock-Print-Maxi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1601911&cid=8799&sh=0&pge=9&pgesize=20&sort=-1&clr=Print
            www.asos.com/Lisa-Jayne-Dann/Lisa-Jayne-Dann-Halter-Maxi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1574942&cid=8799&sh=0&pge=16&pgesize=20&sort=-1&clr=Brown
          • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 13:28
            normalnie. mam spódnice którymi też zamiotę czasami po ziemii. kwestia idealnego wymierzenia długości albo dobrania odpowiedniego obcasa.
            i przynajmniej nie trzeba tak uważać z nachylaniem, jak w mini. albo takich do kolana, ale szytych z koła ;)
            • dorottiss Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 13:35
              no ale to na tym zdjeciu sie wlecze po podlodze, to nie jest dlugosc do ziemi tylko sporo wiecej. to przeciez trzeba wciaz uwarzac zeby nie prztdeptac, zeby ktos nie stanal... a jak w tym tanczyc?
              • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 19.04.11, 14:20
                oj tam, bo to na fotce, to długość na czerwony dywan - do stania i wygladania a nie do tańczenia. jak się idzie, to się to to chwyta wdzięcznie i idzie z taką trzymaną w łapce.
                • nihania Re: wesele - długa w stylu boho 20.04.11, 23:40
                  www.monsoon.co.uk/all-dresses/captiva-maxi-dress/invt/85331303/
                  mi od razu przyszedl do glowy monsoon
                  • black_magic_women Re: wesele - długa w stylu boho 21.04.11, 10:11
                    nihania napisała:

> mi od razu przyszedl do glowy monsoon

mnie też!
                    >
                  • shellerka Re: wesele - długa w stylu boho 21.04.11, 10:40
                    piekna jest. tylko na moich cyckach by sie nie utrzymała:)
                    • goblin.girl Re: wesele - długa w stylu boho 23.04.11, 11:32
                      shellerka napisała:

prompartydress.com/ivana__print_party_dress-pX2107.html

i moja faworytka: prompartydress.com/nasya__animal_print_dress-pX2113.html

Ta pierwsza jest piękna :) nie moge się napatrzeć na te kolory, cudne połączenie. Inne już zbyt pstrokate i bollywoodzkie jak dla mnie.
                      Popieram też animal print. Sama miałam na weselu maxi dress w cętki, coś podobnego do tej tutaj, tylko moja miała krój tuby z wiazaniem na szyi, coby sie na cyckach lepiej trzymała :) Do tego sandałki na płaskim (przynajmniej dla mnie, bo nie lubię obcasów) i biżuteria etno: szerokie bransolety, kolczyki.
      • otterly Re: wesele - długa w stylu boho 21.04.11, 11:23
        Takie długie jedwabne sukienki ma c roku w swojej ofercie Zara. Nie wiem jak to wygląda w tm roku, bo nie byłam na zakupach od kilku ładnych miesięcy, ale dwa lata temu tam właśnie znalazłam swoją wymarzoną maks boho ślubną.
        • dorottiss Re: wesele - długa w stylu boho 22.04.11, 11:37
          dokladnie, pierwsze co to mi przyszly na mysl te z zary sprzed kilku lat, jedwabne, dlugie, napatrzec sie na nie nie moglam. i tez wydawaly mi sie idealne jako suknie slubne :) ale teraz sprawdzalam na stronie i nie ma.
      • ladyjm Re: wesele - długa w stylu boho 22.04.11, 09:33
        wlasnie mango bym ci polecila - bardzo lubie ich sukienki
        • lonely.stoner Re: wesele - długa w stylu boho 24.04.11, 00:42
          mi przychodzi z takich sklepow zwyklych tylko monsoon do glowy, maja czesto promocje na piekne suknie z jedwabiu. A tak to moze kupic taki material jaki bys chciala i oddac sie w rece jakiejs dobrej krawcowej z wymaroznym krojem, etc. zamiast szukac po sklepach?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka