Gość: ciuchmanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:07 Czy jest we wrocławiu jakiś lumpeks, w którym nie trzeba przekopywać się przez miliony szmat żeby dotrzeć do jakiejś jednej sensownej bluzki? gdzie wszytskie ciuchy są w dobrym stanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vera Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:06 Chyba takie coś istnieje w Arenie czasem mają tam naprawdę orginalne rzeczy, w bardzo dobrym stanie, jednak ceny są kosmiczne, kiedyś widziałam sukienkę-fakt, że niespotykaną i prześliczną ale kosztowała 80zł. Ostatnio się natknęłam na lumpeks na Gajowej, nawet kupiłam sobie sukienkę na szelkach z takiego grubego ortalionu czy cóś dopasowaną i w ładnym szarym kolorze za 20zł. Z tego co widziałam to te panie sprzedające orientują się w towarze, tak, że wskażą i polecą. Więcej niestety nie znam takich miejsc, a hale typu Ostrowskiego czy na Nyskiej to sobie odpuszczam bo i nie mam szczęścia w poszukiwaniach ani siły. Może ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe adresy? pozdrawiam Vera Odpowiedz Link Zgłoś
mankalita Re: Wrocław-lumpeks 26.06.04, 15:55 Na Ostrowskiego jest ogromny lumpeks, dwa piętra. Ale trzeba sobie cały dzień zarezerwować, jeśli chcesz przeszukać cały:P Odpowiedz Link Zgłoś
mankalita Re: Wrocław-lumpeks 26.06.04, 16:03 Z tego co się orientuję to ulica nazywa się Komandorska. Niedaleko Dworca Głównego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Wrocław-lumpeks IP: *.wroc.zigzag.pl 27.06.04, 12:25 W Arenie nie ma lumpeksu i nigdy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:17 Tak? a w takim razie co to jest za stoisko z ubraniami powieszanymi wszystko w jednym w pierwszym rzędzie straganowym od ulicy Komandorskiej bo według mnie to właśnie jest lumpeks, tam te rzeczy nigdy nie wyglądały na nowe tylko na przesortowane z lumpeksu, nie sądzę bym się myliła. Vera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuchara Re: Wrocław-lumpeks IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.06.04, 20:58 Na Ostrowskiego nie ma juz po co chodzic,bo nie dość ,że same szmaty to jeszcze nie można się nikogo spyta.ć,ani poradzić.Ale znam taki lumpeks na Nowym Dworze tuż przy pętli autobusowej na Rogowskiej.Można tam znależć niedrogo fajne ciuchy,są obnizki,to jeszcze jest tam taka miła kobitka co szczerze doradzi,bo jak coś na ciebie nie pasuje ,to ci powie i nie wciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariel Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 00:15 W lumpeksie na ostrowskiego faktycznie nic nie ma, ale (co jest kwestia zagadkowa - bo to ta sama firma) na nyskiej mozna znalezc troche niezlych ciuchow. Podobno jest jeszcze ich punkt na Horbaczewskiego ale niegdy nie bylam, wiec nie moge sie wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Wrocław-lumpeks 07.07.04, 00:21 na Horbaczewskiego taki sam syf jak i na Ostrowskiego ;) Fajny punkt to "Szafa" na poczatku Jedn.Narodowej - skrzyzowanie z uliczka prowadzaca do pl. św.Macieja. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Wrocław-lumpeks 07.07.04, 16:29 ja dzisiaj trafiłam na bardzo fajny, malutki lumpeks - ubrania wycenione, na wieszakach, czysto, porządnie. dużo fajnych sukienek było. ul.Trzebnicka, zaraz za dworcem Nadodrze (ale nie ten w dużym ceglanym budynku tylko za skryzowaniem z kleczkowską, normalnie na parterze kamienicy). całkiem niezły (choć moim zdaniem tylko część ta z wycenionymi ubraniami) jest lumpeks na Nyskiej. podobno dobry jest gdzieś w okolicach Traugutta, w jakims dodatku do gazety o nim pisali i wyglądało to zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszencja Re: Wrocław-lumpeks IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.11.04, 22:41 ul.Ładna, niedaleko pl Grunwaldzkiego, za targowiskiem. Wszystko wycenione, mozna trafic na perelki. Duzo plaszczykow, ostatnio widzialam sliczny bezowy plaszcyk Morgana na troczki za 80 zl, niestety na mnie za maly:( Odpowiedz Link Zgłoś
sheep1 Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowskiego? 20.11.04, 12:09 W tym miejscu jest teraz wielki plac budowy.Chyba,że trafiłam pod zły adres? Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowski 20.11.04, 22:30 to chyba raczej źle trafiłaś, bo budynki na Ładnej jak stały tak stoją i ten lumpeks jest nadal na swoim miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
sheep1 Re: Wrocław-gdzie się podział lumpeks z Ostrowski 21.11.04, 16:07 ale ja nie mówię o Ładnej tylko o Ostrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelita Re: Wrocław-lumpeks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:34 Ten z Ostrowskiego przeniesiony w okolicę Astry. Za kościołem, w dawnej centrali telefonicznej (tak mi mówiła koleżanka)w okolicach estakady Odpowiedz Link Zgłoś