stachporaj Dance macabre - wlasciwe wyrazenie na to, co 01.01.07, 14:24 sie dzialo w naszym zyciu publicznym ostatniego roku.Takiego rezimu nie ma w calej Europie. Tak plugawego, zbrukanego lajnem, a przy tym nieudolnego i aroganckiego. Niech ten caly rzad trafi szlag jak najrychlej. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 [...] 02.01.07, 17:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 20:54 Przecież ta osoba nie stara się w najmniejszym stopniu zrozumieć ludzi, do poglądów których się odnosi. Swobodnie obrzuca ich wyzwiskami, tworzy jakieś przenośnie, wymyśla poniżające "przeciwników" opisy. Np. P. M. Giertych, coś tam lekko sobie mówił w gronie nienaukowym o słabości poglądów o ewolucji, co nagrano i rozpowszechniono jako ściśle naukową wypowiedź, z którą walczył jakiś p. dr z PAN mówiąc, jako "ekspert" GW, że smoki mają skrzydła, zaś znalezione kości nie wykazują ich śladu. A teraz "umiejąca pisać" p. Dunin zaczyna od wyzwisk o "zramolałym profesorze", ukazuje jego prześmiewczy a wymyślony przez siebie obrazek, żeby potem powołać się na "nieśmiałe przypomnienia PAN, że wg papieża ewolucja jest OK". Polska to dla p. Dunin "Kartoflandia", co się mniej więcej zgadza z ulubionym przez Niemców podejściem do Polaków. Wyjaśniano też, że kobieta sfilmowana pod swastyką, do MW wstąpiła później (nb. usunięto ją z MW). A p. Dunin dalej widzi tylko mocne powiązania LPR z nazizmem, zaś nie zaznacza tego, że choć i u patriotów, i nazistów wątek narodowy jest silny, to nie znaczy, iż każdy patriota jest nazistą (choć nawet wśród patriotów zdarzyć się mogą jednostkowe nieprzemyślane wyskoki, zwłaszcza po pijanemu). Itd. itp. Może by p. Dunin zaczęła pisać bardziej do rzeczy i mniej zachwycać się własnymi wyobrażeniami, w których tłum nieposłusznych Niemcom (Europejczykom) Polaków - to tłumok kartofli. Niewykluczone, że myśli p. Dunin wyrażone prostym językiem okazałyby się przekonujące i mniej pobudzały do tego, co p. Dunin zdaje się ganić u pełnej nienawiści dziczy. Na razie to ona sama zdaje się częścią problemu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 21:01 Ponieważ przeklejasz swoją wypowiedż zamieszczona niżej (fe nieładnie - autoplagiat?) to wkleję też swoją odpowiedź. Oto ona: Chyba jednak się mylisz. Giertych starszy zdaje się, że w Brukseli próbował całą konferencję naukową rganizować, by swoje głupawe tezy przedstawiać Fakt, że z naukowością nie miało to nic wspólnego, ale jednak nie było to "prywatne" spotkanie. Ja tam w języku Pani Dunin nic nieodpowiedniego nie widzę. Moja żona też sobie kiedyś dała wmówić proboszczowi, że "Dunin jest agresywna", bo oszołomy w Polsce oczywiście każdego, kto myśli inaczej niż oni, tak określają. Nie widzą tylko swojej agresji i tego, jak narucają swą wizję świata innym. Zapytałem żony, czy wymieni mi kogokolwiek, kto w Polsce krytykuje działania Koscioła i nie jest agresywny. Wtedy zdała sobie sprawę, że z tą agresją to bujda. Biorąc pod uwage skalę giertychowsko - rydzykowsko - kaczyńskiego obłędu to wydaje mi sie, że pani Dunin jest pełna empatii i posługuje sie eufemizmami... hipokryta Ziemkiewicz w "Polactwie" pisał o rzekomym "wybuchu antyklerykalizmu" w Polsce na pocz. lat 90-tych. tymczasem nic takiego nie było. Czy ktokolwiek chciał wtedy zamykac Kościoły? Było dokładnie na odrówt - Kościół wyjechał z dziesiątkami żądań, wszystkie zrealizowano, a gdy ktoś ośmielił się na to narzekać, to go nazywano "agresywnym antyklerykałem". więc: to nie pani Dunun posługuje się wyzwiskami. To nas - niewierzących, w kraju, który należy również do nas, nieustannie sie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 21:03 PS. Oczywiście wypowiedzi "jakegoś pana z PANu" mocno przekręcasz, a na dodatek nawet nie piszesz, że wtedy to on odpowuiadał akurat innemu szaleńcowi - Orzechowskiemu. ładnie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 22:24 To, że obrażano niewierzących to prawda, i to że obrażano wierzących też. Idzie jednak o to, żeby sobie p. Dunin takim pomiataniem innych jak w ostatnim "felietonie" nie posługiwała się. To podobny rodzaj działalności jak tych, którzy wykrzykują swoje "bluzgi". Za mało w tym myśli, za dużo uczucia. Oczywiście, trudno przytoczyć całą wypowiedź "pana z PANu", ale ten "expert" nie bardzo miał chyba chęć odnieść się rzetelnie do poglądów p. M.Giertycha. (nic nie zostało przekręcone, tylko nie wszystko powtórzono - to jest różnica.) Zgoda, że to może nie tyle jego trzeba ganić, co GW, która zamieściła takie dziwaczne, niby "do śmichu", wypowiedzi znawcy. Dowcipy to mógł sobie wyrysować sam jakiś karykaturzysta i nie trzeba było "pana z PANu". Pozdr. W sprawie formalnej, sorry, tamta wiadomość jakoś dziwnie wpadła mi nie tam gdzie trzeba i zanim jeszcze ją uzupełniłem. Można by ją usunąć, ale skoro się ktoś dopisał, to ... dziękuję :-) . Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 21:20 masz dostęp do internetu? masz tv? szczególnie polecam Ci National geografic - ja już dwa razy oglądałem film popularno-naukowy o migracji ludzkiego genu. Nie widziałeś? Nie zrozumiałeś? (u was, elyt to się zdarza). To pytaj innych. Już dawno minęły czasy gdy teoria ewolucji była jedynie słuszną. TEORIA jest tylko teorią. Dlaczego ja wykształciuchom tak podstawowe rzeczy muszę pisać?! Za co ja podatki płacę? za debilowatych nauczycieli, którzy nie potrafią przekazać różnicy między prawem a teorią (prawem naukowym, nie myl z prawnikami). Ewolucja i teoria jednej pary pra-rodziców nie wyklucza się, raczej uzupełnia. badania migracji DNA wskazują że pochodzimy od jednej być może od najwyżej kilku par pra-rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 03.01.07, 02:06 teoria ewolucji nazywa się teorią a nie prawem bo nie do końca została poznana... to nie znaczy że nie zachodzi Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 03.01.07, 07:22 > Już dawno minęły czasy gdy teoria ewolucji była jedynie słuszną. TEORIA jest > tylko teorią. Dlaczego ja wykształciuchom tak podstawowe rzeczy muszę pisać?! to Ty nie rozumiesz słowa "teoria" w agielskim ma ona trochę inne znaczenie niż w języku polskim mam pytanie do kolegi: czy teorie grawitacji też kolega obala zastępując teorią inteligentnego spadania? czy tylko teoria ewolucji się nie podoba? bo teorie grawitacji i względności to już mozna zostawić w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 21:13 tak między nami nieukami spoza elit mówiąc to ostatnie badania migracji gatunku ludzkiego na podstawie ekspansji DNA wskazują że, cholera - mieliśmy jedną, góra kilka par rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 03.01.07, 09:43 To widać, że "nieuki spoza elit", bo to o jednej matce "Ewie" czy pierwszych rodzicach, to pomysł, który pojawił sie chyba w latach 70-tych i nigdy nie został pozytywnie zweryfikowany i nie został uznany nawet za teorię, no chyba, że weźmiemy jako tą pierwszą parę 2 miłe mikroby, czy ameby, które jakoś wypezły na brzeg. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 02.01.07, 23:30 Ronaald Reagan stwwierdzil iz drzewa wydzielaja dwwutlenek wegla(CO2), amimo tego jest uwazany za doskonalego prezydenta. Bierzcie przyklad z Ameryki, zamiast uzerac sie o nieistotne, niewazne, nie majace zadnego wplywu oswiadczenie "od reki". Get serious! Odpowiedz Link Zgłoś
galahad0 Re: Obrzydliwe "pismactwo" p. Dunin 03.01.07, 02:16 O ile pamiętam z biologii, to faktycznie z liści(z roślin) wydziela się dwutlenek węgla - tylko że w nocy, kiedy światła niezbędnego do fotosyntezy brak :-D. Ale nie wiem dokładnie co powiedział Prezydent Reagan, być może, że nie miał na myśli tej sytuacji, tylko proces fotosyntezy ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Dance macabre - wlasciwe wyrazenie na to, co 02.01.07, 20:10 Świetny tekst pani Kingo! Pani Kinga jak najzupełniej słusznie zwraca uwagę na to, że to wszystko nie zaczęło się rok temu. ten obłęd narastał od dawna. To przecież nie byli miłośnicy Rydzyka, którzy wprowadzali religię do szkół i restrykcyjną ustawę antyaborcyjną nazywali obłudnie "kompromisem". I prawdą jest też, że to my na ten obłęd pozwalamy. Moja żona, katoliczka, non stop psioczy na Rydzyka i Kaczyńskich. Mówię jej wtedy - to przecież Wasz Kościół, zróbcie coś z tym, wy katolicy. Pokażcie swoim hierarchom, że nie akceptujecie tego, że główną postacią w Kościele jest Rydzyk, że episkopat w 90% popiera oszalałego. Wtedy ona milczy - niestety. Wyrzucam tez sobie lenistwo, zbytni optymizm... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez O co temu tłumokowi chodzi, ktoś wie? 02.01.07, 21:39 I dlaczego w pierwszym zdaniu pisze o Polsce (nie rządzie) używając słów obraźliwych? Co to za koszmarny babus? Skąd ją Wyborcza wytrzasnęła? Czy łamy tego dziennika to kolektor ściekowy? Dla takich grafomańskich bredni są chyba jakieś niszowe blogi? Wysyłajcie do Agory emaile z protestami, na takie ekscesy trzeba reagować! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: O co temu tłumokowi chodzi, ktoś wie? 03.01.07, 00:25 renifer_lopez napisała stek obelg, ale przecież GW pełni rolę kolektora ściekowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: O co temu tłumokowi chodzi, ktoś wie? 03.01.07, 09:00 Mylisz słowa obraźliwe z satyrą. Choć fakt, że ja tego tekstu jako satyry nie odczuwam. To raczej śmiech przez łzy. Ale problem i tak jest zupełnie inny - nieważne, czy słowa Pani Dunin są miłe i grzeczne, czy nie. Chodzi o to, że niestety napisała prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Michnik takich jak Kinga Dunin zwykł nazywać 03.01.07, 08:33 chorzy z nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Dance macabre - wlasciwe wyrazenie na to, co 02.01.07, 21:10 bosik mi się widzi z mojego gumna że raczej to Ty jesteś bliski realizacji swoich życzeń. Powodzenia w trafiania przez szlag ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Co ta pani chciała napisać bo jakoś nie mogę 02.01.07, 22:42 zgadnąć. Aaaaa... racja, chyba nie dorosłem jeszcze do tych surinteligenckich wynurzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Co ta pani chciała napisać bo jakoś nie mogę 03.01.07, 00:05 prosty jestes to i sarkazmu nie chwytasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
theanswerisme Re: Co ta pani chciała napisać bo jakoś nie mogę 03.01.07, 00:09 jasne, wszyscy jestesmy zbyt prosci na zakompleksiona, pseudo-lewacka, nudna "tworczosc" wspanialej pani dunin.. zycze szczescia w dalszym samouwielbieniu.. i totalnym oderwaniu od normalnego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Co ta pani chciała napisać bo jakoś nie mogę 03.01.07, 00:26 heanswerisme napisał: > jasne, wszyscy jestesmy zbyt prosci Nie wszyscy jesteśmy zbyt prości. Ty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawa_polska Re: Dance macabre - wlasciwe wyrazenie na to, co 03.01.07, 08:41 stachporaj napisał > sie dzialo w naszym zyciu publicznym ostatniego roku.Takiego rezimu nie ma w > calej Europie. Tak plugawego, zbrukanego lajnem, a przy tym nieudolnego i > aroganckiego. Niech ten caly rzad trafi szlag jak najrychlej. Kolejny nawiedzony lub półgłówek prowadzony przez prasę polskojęzyczna. A w Belinie gad sztandary swe rozwija, Polska milczy bo Polska jest "uwikłana" w "afery" jak brytyjski Profumo, więc Aleluja i do przodu nach Auschwitz znów. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec A ja jakoś wolę "Kartoflandię" od Gejlandii... 11.02.07, 18:04 Że już nie wspomnę o Lesbolandzie czy Ubekistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
naniszubur Dance macabre 01.01.07, 14:41 Sławek Sierakowski we wstępie książki Slavoja Zizka „Rewolucja u bram" pisze, że to nie ekonomiczne i społeczne konstrukcje najlepiej odzwierciedlają istotę danej epoki, ale ich „przepędzone duch", w ten sposób straszny się nam jawi obraz Polski. Co tu dużo deliberować Pani Kingo ma pani „świecką rację"... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Przyłączam się do zachwytów tekstem p. Kingi 01.01.07, 15:17 ale jest mi smutno, że tak wygląda Kartoflandia po 17 latach nawożenia przeterminownymi pestycydamiz lat 1930-tych. Pół życia uchapali czerwoni, a drugie pół - czarna gerontokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
olias a nie zauważyłeś po drodze Uni Wolności i Gazety W 02.01.07, 21:23 gratulacja dla spostrzegawczości. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Dance macabre 01.01.07, 17:17 Pani Kingo zamiast uzdrawiać innych może rozpocznie pani od siebie. To co umieściła pani w swoim artykule słyszę od każdego flustrata lub osoby mającej mało do powiedzenia. Jaka mądrość płynie z pani artykułu. Skoro wszyscy są tacy sami łącznie z panią i ze mną. Może trzeba poszukać nowej kartoflandii. Ja już byłem i wróciłem.Wolę własne śmieci od obcych. Jak pani powróci z podróży to proszę do mnie napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 krzysztofczyz 02.01.07, 18:14 ...byles... jak dlugo? miesiac, dwa, rok, dwa? myles gary? pracowales na polu, w fabryce? Mieszkales z banda polaczkow w jakims cisanym mieszakniu i jadles w Tesco? Co ty wiesz o tym jak jest za granica. Jestes jednym z tych bekoczacych polaczkow... - nic tam ku!rwa w tej telewizji nie maja, same glupoty!!! Co za glupie narody, te amerykanie, anglicy itd... propnuje sie pouczyc jezyka i dobrze poznac kulture... a potem narzekac i glupio gadac - ze ja to tez juz tam bylem! Z twoja percepcja wogole nie zabieralbym glosu. Pajmietaj ze Polska wlasnie dazy do 'normalnosci' i osiagniecie 'normalnosci' jaka jest w 'normalnych' krajach, (w ktorych ty rzekomo byles) zabierze nam jeszcze nie dekade, a die albo trzy. W tym momencie mieszaksz w bagnie a Kinga D, ta stara lesba, ma niestety racje. Co nazywam normnalnoscia? to ze: - nie musze sie martwic ze mi starczy do 1-szego - facet w bmw obok mnie nie popisuje sie swoim samochodem - moj szef w pracy traktuje mnie jak czlowieka i kumpla - nie musze nikomu lizac dupy zeby cos w zyciu osiganac - na uniwerku mam takich profesorow ze mozg staje i nikt (lacznei z paniami sekretarkami) nie traktuje mnie jak szmate - mam kumpli pedalow i nikogo to nei obchodzi - nie musze sie pchac w zadncyh koljkach, poniewaz nikt sie nie pcha. - stac mnie na ksiazki, plyty. dobra fure, tralalalala, tralalala Ale co ty o tym wiesz. Dziela nas chlopczyku lata, lata doswiadzcenia w poslkim bagnie i za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin28 krzysztofczyz ... po części racja 02.01.07, 19:35 Dwa kraje które tu wymieniłeś wydają ci się normalne?. A co ty wiesz lol o stanach. Jeżeli byłeś w Stanach to na pewno w NY lub jakimś innym kosmopolitycznym mieście. Przestań pierdzieć kochany że tam jest tak cudownie. Jeżeli widzisz dla siebie inne miejsca ..... to hcwd. (napis taki widuję ostatnio na murach). To ty narzekasz że tu takie kacze bagno, cały twój post to to jeden wielki szloch. POWTARZAM !!!!!!!!! Polska to nie murem ogrodzony socjalistyczny demolud. A co do twoich punktów normalności... czary, mary...... sraty taty. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: krzysztofczyz 02.01.07, 20:36 lol76 napisał: > Ale co ty o tym wiesz. Dziela nas chlopczyku lata, lata doswiadzcenia w poslkim > > bagnie i za granica. Bravo, popieram w 100%; niestety, samo nic nie przyjdzie, spoleczenstwa zachodnie doceniaja trud i ambitne osiagniencia; droga do sukcesu jest otwarta dla kazdego... Jest wiele sposobow sluzyc Panu; najtrudniejszy ale najbardziej skuteczny to pozostac dobrym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t.e.u.s.z.1 Re: krzysztofczyz 02.01.07, 22:02 człowieku, o czym ty w ogóle piszesz? gdzie byłeś za tą zagramanicą? na jamajce? o jakiej kulturze przeciętnego człowieka mówisz w Angli - tej która zabrania mu posiadania wiedzy na temat własnej stolicy, tego kim był Churchil, czy jakiejś innej? wiesz ilu ludzi żyje poniżej minimum socjalnego we Francji? pracowałeś w jakiejkolwiek firmie na stanowisku wyższym niż asystent gdziekolwiek w Europie Zachodniej? widziałeś spalone francuskie synagogi? napady na "podludzi" w Niemczech? brałeś udział w jednym choćby otwarciu sklepu w Niemczech? w niedzieli handlowej przed świętami w Londynie? Ja mogę odpowiedzieć na wszystkie pytania tak i to daje mi prawo żeby stwierdzić że masz fałszywy obraz rzeczywistości i jesteś na dokładkę, bełkoczący polaczku skończonym chamem, na pewno nie Polakiem. Wyjeżdżaj prędko, nabierz kultury, ogłady i nigdy nie wracaj.wstydzę się za takich jak ty, wstydzę się że mówimy tym samym językiem. ps. pokaż, polaczku, jak mówisz w obcych językach i odpisz w jakimkolwiek z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
miauka Re: Dance macabre 02.01.07, 10:57 Jak zwykle nic dodać, nic ująć, podsumowanie wszakże smutne dla kraiku nad Wisłą. Czy to się ma szansę kiedyś zmienić? Zaczynam wątpić. Oraz uczyć się hiszpańskiego - pora wyjeżdżać, panie dzieju... Odpowiedz Link Zgłoś
e-teacher Dance macabre 02.01.07, 15:26 Słusznie prawi Autorka,niestety to wszystko prawda.Szkoda,że na to przedstawienie(Dance macabre)wcale się nie pchaliśmy,a musimy oglą- dać...mało tego,tak bardzo nas ten spektakl rujnuje. Serdeczności noworoczne!e-teacher. PS Jak zwiać do innego teatru? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 macabre... 02.01.07, 17:39 smutny poziom pisarstwa . naprawdę nie bawi,nie ciekawi, mnie taka sztubacka forma walki politycznej poprzez łamy prasowe Odpowiedz Link Zgłoś
xenograft Re: macabre... 02.01.07, 17:42 Bo Kinga wielka pisarka jest. I taka intelektualna. Prawie jak Norwid. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 prawie robi wielka roznice ;) 02.01.07, 17:45 xenograft napisał: > Bo Kinga wielka pisarka jest. I taka intelektualna. Prawie jak Norwid. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: prawie robi wielka roznice ;) 02.01.07, 18:06 Norwid był dość "nierównym" poetą z rzadkimi przebłyskami geniuszu. P.Kinga Dunin jest publicystką na wysokim poziomie a nie "artystycznym typem". Nie ma analogii. Odpowiedz Link Zgłoś
xenograft Re: prawie robi wielka roznice ;) 02.01.07, 19:37 No, stalego wysokiego poziomu ta pani nie trzyma. Powyzszy tekst jest slabiutki - pisze jak licealistka. I jeszcze chce sie jej wieszczyc. I ta urocza kartoflana geba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok znam takiego profesorzyne z Wrocka, ktory 02.01.07, 21:15 jak chciał załatwic doktorantów swojego wroga to każde wystąpienie na obronie zaczynał mniej wiecej tak "pani(u) brak podstaw merytorycznych do napisania doktoratu" a pozniej szło takie bla, bla pokazujące, że facio (ów krytykant) nic nie pojął. Ale gość władze miał i czasem mu sie udało wrogowi dokopać. Ty na szczescie nie masz władzy, a tekst Dunin jest okrutnie prawdziwy. I musze to stwierdzic, choc baby nie trawie w wiekszości jej pisanego. A o wartości jej tekstu stanowi fakt, że Wam kochasie poszło po emocjach i musicie wyciągać ciężką artylerię, jak tego Norwida. Odpowiedz Link Zgłoś
xenograft Re: znam takiego profesorzyne z Wrocka, ktory 02.01.07, 22:20 Frazesy pisze i tyle. Prawie jak Szymon Niemiec na swoim blogu. Wielkie mi tam filozofowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: prawie robi wielka roznice ;) 02.01.07, 21:42 to nawet nie jest kobieta...co to w ogóle jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 02.01.07, 17:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod no to Pani Kingo ma Pani prze...... u kartofli 02.01.07, 17:46 jak zwykle dobrymi zamiarami piekło wybrukowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Dance macabre - chocholi taniec.... :| 02.01.07, 17:46 "Myślę, że jedni będą nadal uprawiali wraz naszymi duchami i upiorami danse macabre i całkiem się w tym tańcu zatracą, natomiast drudzy wciąż tkwić będą w wygodnym przekonaniu, że nigdy nie byli chorzy." dance macabre - chocholi taniec, którego nic już nie zatrzyma... będzie trwał... A zdrowi... zemrą na ... zdrowie - taką głupią chorobę tych "zdrowych"... :| Można było jeszcze dosadniej... pani Kingo.... "oni" już sobie - nawzajem - przekazali znak "pokoju" :( Odpowiedz Link Zgłoś
pl Re: Dance macabre 02.01.07, 17:57 A kto zacz Kinga Dunin?Autorytet jakowys?Bo dla mnie jej zdanie jest tyle warte, co przechodnia z ulicy.Pozdrawiam wszystkich normalnych, w odroznieniu od politycznie poprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
movisz Re: Dance macabre 02.01.07, 18:31 Dziekuje za pozdrowienia, domyslam sie ze pani??? Kinga nie jest pozdrowiona. Jak mozna kraj w ktorym sie mieszka i zarabia pieniadze tak nazywac. Zatem my wszyscy Polacy jestesmy kartoflami? Moze ona jest, z tym na pewno nie bede sie sprzeczac ale ja nie! Przypuszczam ze nie jest Polka zatem powinna sie przeprowadzic o jedna granice na zachod i tam zarabiac swoim marnym “pisaniem” na zycie. Na pewno znajdzie tam chetnych do czytania artykulow opluwajacych nasz kraj tyle ze z takim poziomem pisania to znajdzie tam jedynie zatrudnienie w gazetkach szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dance macabre 02.01.07, 19:00 pl napisał: > A kto zacz Kinga Dunin?Autorytet jakowys? oczywiscie ze "ałtorytet"... konkretniej: wybiórczy "ałtorytet" :) pewnie nawet jakis tytuł naukowy ma i w genderach tudzież innych politpoprawnych "naukach" sie udziela. A wiedzy - jak znam zycie - tyle, ile zaposiada pewna inna pani liczaca procenty zawartości pewnych składników w artykułach spożywczych :) tyle ze wyszczekane toto i ma swoją tubę w postaci zwiniętej w trąbkę płachty GW czy innych wysokich obcasów :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Re: Dance macabre 02.01.07, 19:39 ...a kto zacz autor "pl" ?? bo kto Kinga to wiemy .Jeżeli opisywane kartoflane "towarzystwo" Cię nie przeraża , to znaczy , żę jesteś z tego samego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 04:39 A KTO ty jestes?, Gdzie cie drukuja?, wykształciłes sie na sorbonie podstawowej w Kaczych Dołacc? To twój tytuł naukowy? i jedyna pozytywna ocena to z religii? Odpowiedz Link Zgłoś
jancior +--+ K.Dunin - primabalerina 'dance macabre' 02.01.07, 18:02 Z wrodzonym sobie(bo chyba nie 'wyssanym z mlekiem matki - z niego bierze sie podobno cos najgorszego ;-)) wdziekiem robi propagandowe piruety. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Kingo Dunin, pora zacząć się leczyć. 02.01.07, 18:10 To jakaś paranoja. Dobrze, że nie musimy żyć w Kingolandii. Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: Kinga jako także osoba homoseksualna 02.01.07, 20:20 powinna NAPISAć JAK TO JESTEśMY osoby prześladowane Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 I niech Pani spojrzy w lustro zanim zacznie Pani 02.01.07, 18:11 innych nazywac Kartoflami. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwowarski Dance macabre 02.01.07, 18:13 Dance macabre? chyba danse macabre? zamiast prawić komunały niech się babsztyl najpierw dokształci Odpowiedz Link Zgłoś
dance_macabre Re: Dance macabre 07.01.07, 09:52 Popieram! Z całą świadomością, że w moim nicku jest błąd :) DANSE Pani Kingo, a nie DANCE! Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Dance macabre 02.01.07, 18:18 Rozumiem, że dwa lata temu Polska nie była Kartoflandią. Nie było religii w szkołach, krzyża w Sejmie, aborcja była legalna, a geje mogli adoptować dzieci. Pani Kinga nie musiała się stresować, gdyż wszystko było OK. Robiła więc to potrafiła najlepiej czyli pisała fajne i dowcipne felietony o zabarwnieniu lewicowo-feministycznym. Szkoda, bo okazała się pani Kinga być psem (a raczej żeńską odmianą psa) gończym piszącym na polityczne zamówienie. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Dance macabre 02.01.07, 19:07 jakbys naczyl sie czytac to byd wiedzial, ze p. Dunin pisala wlasnie o tym: ze wyszlo szydlo z worka i uderzylo wszystkim wprost w gebe. dotychczas skrzetnie przemilczano kartoflanosc polski, teraz wali po oczach... zadziwiajace jak ludzie nie potrafia czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Dance macabre 02.01.07, 19:55 I tak sobie poczytałeś wynurzenia paru kartofli, którzy się obrazili za nazwanie ich po imieniu (uderz w stół, a nożyce się odezwą), bo przecież oni taaacy mądrzy są. Tacy patrioci, intelektualiści, a tu kartoflami nazywa ich jakieś stare i niedouczone babsko, lewacka feministka, sługus Wyborczej i Bóg wie, kto tam jeszcze. A już najlepsze jest to święte oburzenie: "Jak można kraj w którym sie mieszka i zarabia pieniądze tak nazywać...?" Dobre - pisać taki kawałek po trwającym przeszło rok opluwaniu osiągnięć ostatnich 16 lat, kompromitowaniu kraju na arenie miedzynarodowej. Deprecjonuje się całą III RP tylko dlatego, że wielcy BRACIA wtedy nie rządzili, do tego jeszcze te "wspaniałe" przystawki z przestępcą i oszołomem na czele. Wtedy wam nie przeszkadza? Wyzywanie nieważne, ważne KTO wyzywa. Braciom i ich sługusom wolno - innym nie. Fałszywe i śmieszne jest to wasze oburzenie drogie kartofelki (że tak się pieszczotliwie wyrażę - może się nie obrazicie). Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Dance macabre 02.01.07, 20:37 Jestem totalnie zdewastowany tak miażdżącą repliką. A tak na serio - opluwaniu jakich osiągnęć ostatnich 16 lat? Mamy jakieś osiągnięcia? Do wczoraj byliśmy najbiedniejszym krajem UE, gdyby Wielka Brytanie otworzyła swój rynek pracy np. w 1996 wyjechałoby 6 mln osób, polska nauczycielka zarabia 1000 PLN, a robol z budowy w W-wie nie dotknie łopaty za mniej niż 2000. Co to za osiągnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Dance macabre 03.01.07, 01:55 wikal napisała: ... Dobre - pisać taki > kawałek po trwającym przeszło rok opluwaniu osiągnięć ostatnich 16 lat, > kompromitowaniu kraju na arenie miedzynarodowej Jak ci lektura wybiórczej nie wyżarła mózgu z resztki samodzielnego myślenia to porównaj sobie dwa okresy w dziejach Polski- dwudziestolecie międzywojenne i ostatnie kilkanaście lat III Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dance macabre 03.01.07, 09:51 wikal napisała: > jakieś stare etam, na chodzie jeszcze :) > i niedouczone babsko, a z tym sie zgodze, sądząc chociażby po tytule artykułu. > lewacka feministka, sługus Wyborczej zgadza sie w 100%. Nie wiem, skąd u Ciebie ten sarkastyczny ton. > i Bóg wie, kto tam jeszcze. w Boga ona pewnie nie wierzy, więc lepiej Go tu nie mieszajmy. > Dobre - pisać taki > kawałek po trwającym przeszło rok opluwaniu osiągnięć ostatnich 16 lat, których osiągnięć? milionowych przekrętów, czy wpadaniu po pijaku do grobów na oficjalnych uroczystościach? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Ma na mysli panstwo pruskie ? 02.01.07, 18:24 Masowa uprawa kartofli zlikwidowala glod na pruskiej wsi na poczatku XVIII wieku i umozliwiala wiekszy zaciag do armii. "Drang nach Osten" nabralo nowej energii. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Ma na mysli panstwo pruskie ? 02.01.07, 18:57 masz rację,niestety, litwaki albo inne zacofane chłopstwo z kongresówki lub też spolszczony żydostwo z miasta Udź, nigdy nie zrozumie, ze Polska to nie tylko księstewko, lytwa i kresy. Polska to także Pomorze,Wielkopolska i Śląsk. Po mężu ma takie piękne nazwisko a poglądy tak popie...olone że olaboga. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Re: Ma na mysli panstwo pruskie ? 02.01.07, 19:20 A my kiedysik byli pod Austrią. Szkoda, że to się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Ma na mysli panstwo pruskie ? 02.01.07, 21:00 vitmik napisał: > masz rację,niestety, litwaki albo inne zacofane chłopstwo z kongresówki lub też > > spolszczony żydostwo z miasta Udź, nigdy nie zrozumie, ze Polska to nie tylko > księstewko, lytwa i kresy. Polska to także Pomorze,Wielkopolska i Śląsk. > > Po mężu ma takie piękne nazwisko a poglądy tak popie...olone że olaboga. ;) To takie cos ma meza? Biedne chlopisko... Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Dance macabre 02.01.07, 18:44 ta pani nie musi sie leczyc to jest po prostu zwykla swolocz Odpowiedz Link Zgłoś
fcvg Re: Dance macabre 03.01.07, 04:46 kap0 napisał: > ta pani nie musi sie leczyc to jest po prostu zwykla swolocz kapo - to dopiero swołocz - ktos z takim nickiem, nie może być nikim innym!! Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta ale o co jej chodzi??? 02.01.07, 18:45 w czym widzi problem? ktoś każe jej rodzić? zapładnia na siłę? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann A może "danSe macabre"?? 02.01.07, 18:47 Czy choć raz obcojęzyczne słowo lub zwrot zostanie w Gazecie W. zacytowane bez błędu? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior 'Postepowa elita' wie lepiej jak sie pisze. 02.01.07, 18:52 Widac nalezysz do 'ksenofobow, ciemnogrodu itp' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: 'Postepowa elita' wie lepiej jak sie pisze. 02.01.07, 23:12 jancior napisał: > Widac nalezysz do 'ksenofobow, ciemnogrodu itp' ;-) Jeśli wyznacznikiem przynależności jest zamiłowanie do poprawnej pisowni, to pochlebiam sobie, że tak:-) P.S. Jest 23:11, a błędu nie poprawiono. Rozumiem, że korekta naruszyłaby prawa autorskie p. Dunin... Odpowiedz Link Zgłoś
trioszka Re: A może "danSe macabre"?? 02.01.07, 21:20 Dokladnie. Pole buraczane. Odpowiedz Link Zgłoś
idonea Re: A może "danSe macabre"?? 02.01.07, 21:56 A może by tak zajrzeć do słownika? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-s Dance macabre 02.01.07, 18:49 Niech zyje socjaldemokracja! jeszcze wrócimy! wyklety powstan ludu ziemi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dance macabre 02.01.07, 18:50 wiedziałem ze na Kinie można liczyc. W wypisywaniu głupot walczy o zaszczytne miejsce na podium :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-s komuno wróć!!! 02.01.07, 19:00 "Czerwony Sztandar" (Bolesław Czerwieński) Krew naszą długo leją katy, wciąż płyną ludu gorzkie łzy, nadejdzie jednak dzień zapłaty, sędziami wówczas będziem my! Ref. Dalej więc dalej, dalej więc, wznieśmy śpiew. Nasz sztandar płynie ponad trony, niesie on zemsty grom, ludu gniew, wolności zwiastując siew. A kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew! Choć stare łotry, nocy dzieci, nawiązać chcą starganą nić, co złe to w gruzy się rozleci, co dobre, wiecznie będzie żyć! Porządek stary już się wali, żywotem naszym jego zgon. Będziemy wspólnie pracowali i wspólny będzie pracy plon! Hej razem bracia do szeregu! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu, Czyż jest na świecie taka broń? Precz z tyranami, precz z zdziercami! Niech ginie stary, podły świat! My nowe życie stworzym sami i nowy zaprowadzim ład. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-s wyklety powstan ludu ziemi!!! 02.01.07, 19:15 Wyklęty powstań, ludu ziemi, Powstańcie, których dręczy głód. Myśl nowa blaski promiennymi Dziś wiedzie was na bój, na trud. Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! Ruszymy z podstaw bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my! Ref. Bój to jest nasz ostatni, Krwawy skończy się trud, Gdy związek nasz bratni Ogarnie ludzki ród. (bis) Nie nam wyglądać zmiłowania Z wyroków bożych, z pańskich spraw. Z własnego prawa bierz nadania I z własnej woli sam się zbaw! Niech w kuźni naszej ogień bucha, Zanim ostygnie - przekuj w stal, By łańcuch spadł z wolnego ducha, A dom niewoli zniszcz i spal! Rządzący światem samowładnie Królowie kopalń, fabryk, hut Tym mocni są, że każdy kradnie Bogactwa, które stwarza lud. W tej bandy kasie ogniotrwałej Stopiony w złoto krwawy pot Na własność do nas przejdzie cały, Jak należności słusznej zwrot. Dziś lud roboczy wsi i miasta W jedności swojej stwarza moc, Co się po ziemi wszerz rozrasta, Jak świt łamiący wieków noc... Precz darmozjadów rodzie sępi! Czyż nie dość żerów z naszych ciał? Gdy lud wam krwawe szpony stępi, Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał. Odpowiedz Link Zgłoś