Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zmiana stylu i garderoby

25.02.13, 10:39
    Hej, za 2 m-ce wracam do pracy po macierzyńskim i do tego czasu chciałabym odświeżyć garderobę, zrobic jakies wieksze zakupy. Chciałabym także zmienic nieco swój dotychczasowy styl ubierania. Problem polega na tym, ze zupełnie nie wiem od czego zacząć... Do tej pory ubierałam się raczej klasycznie, stonowanie, bez wyróżniania się w tłumie, jesli wiecie o co mi chodzi ;) Chcialabym troche więcej oryginalnosci uzyskac i polotu ;) A że nie jestem niestety w temacie odzieżowym zbyt kreatywna to może Wy mi cos podpowiecie od czego zacząć?
    Obserwuj wątek
      • aqua48 Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 10:56
        Zacznij od kolorów i od dodatków. Można się ubierać klasycznie, ale kolorowo. Zastanów się w jakich kolorach Ci dobrze i w jakich dobrze się czujesz.
        Postaw też na nieco mniej klasyczne dodatki - torebki, paski, szaliczki, nakrycia głowy, rękawiczki, parasolki, buty, one potrafią bardzo zmienić cały wygląd nawet przy dotychczasowym sposobie ubierania się.
        • alessia27 Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 16:17
          z tego co na forum wyczytalam to w pewnym wieku juz nie wypada ubierac sie inaczej, tzn nie powinno uyzwac sie kolorow bo okresla cie 14-letnia nastolatka.
          • cherry-cherry Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 16:27
            alessia27 napisała:

> z tego co na forum wyczytalam to w pewnym wieku juz nie wypada ubierac sie inac
            > zej, tzn nie powinno uyzwac sie kolorow bo okresla cie 14-letnia nastolatka.

Ej tam, takie odwracanie kota ogonem. Co innego kolory, a co innego pstrokacizny w infantylne wzorki, ktore daja niestety efekt ciuchow kupionych w dziale dzieciecym (vide slynne juz rajstopy pewnej forumowiczki w watku obok).
            • alessia27 Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 17:19
              czytalam caly watek tamtej forumowiczki...nie widzialam nic dziwnego w spodniach w kropki ktore w tym roku sa strasznie modne, tak samo jak w kwiaty i gwiazdki.
              W mojej szafie napewno takie spodnie sie znajda tego roku.
              • anias34 [...] 25.02.13, 19:49
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • cherry-cherry Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 19:57
                Spodnie jak spodnie, mi bardziej chodzilo o zalinkowane w tamtym watku rajstopy w infantylne wzory. Widzac kobiete po 30 w czyms takim trudno sie oprzec wrazeniu, ze podebrala te rajstopy z szafy swojego przedszkolaka.
                Ja nie mowie, zeby po 30 sie postarzac na sile, nosic trwala na baranka i szarobure ciuchy-worki, ale niestety, pewne granice przeginania w druga strone jednak istnieja.
                • nuta15 Re: zmiana stylu i garderoby 25.02.13, 22:48
                  Na początek do "smutnej" bazy, którą masz w szafie dokupujesz w ulubionym kolorze żakiet, dżinsy, spódnicę, kardigan, topy z krótkim i z długim rękawem, koszulę, szaliczek, element biżuterii , który najbardziej lubisz nosić- naszyjnik, bransoletkę, kolczyki.Dodatkowo coś w modne wzory - pasy, grochy, kwiaty, etniczne wzory. Mała ściąga : czarno biała baza i jeden zdecydowany kolorwww.promod.eu/shop/graphic-goes-chic.html
              • crises Re: zmiana stylu i garderoby 27.02.13, 11:23
                Spodnie w kropki są OK.

Spodnie w kropki, z przecieranymi dziurami i wstawkami w różowo-białe paseczki są dla młodszych nastolatek.
          • lady-z-gaga Re: zmiana stylu i garderoby 26.02.13, 11:21
            alessia27 napisała:

> z tego co na forum wyczytalam to w pewnym wieku juz nie wypada ubierac sie inac
            > zej, tzn nie powinno uyzwac sie kolorow bo okresla cie 14-letnia nastolatka.

Jesli tylko tyle zrozumiałaś z tamtego wątku, to znaczy, że masz po prostu podobny gust, co jego autorka :) i dobrze, Twoja sprawa, ale nie próbuj sarkastycznych uogolnien, bo wychodzi śmiesznie.
            Notabene, pierwszy zalinkowany zestaw (wyglądało to na granatową sukienusię, a okazało się być spódnicą i bluzką) przypominał ubranko 5letniej dzieczynki, a nie 14 latki :)
            I nie był kolorowy. Niestety, nie podejmę się tłumaczenia, dlaczego akurat tak go odebrałam.
            Albo dlaczego tamte konkretne spodnie w kropki wydają mi się infantylne.
            Przepraszam za offtop:)
      • lady-z-gaga Re: zmiana stylu i garderoby 26.02.13, 11:35
        Również uważam, że powinnas zacząc od dodatkow.
        Poza tym - jesli nie jestes kreatywna, jak sama piszesz - to polecam oglądanie gotowych zestawów, np często linkowaną tu stronę urstyle.pl
        To, co tam pokazują, to nie jest może szczyt oryginalności, ale stwarza okazję do przemysleń, co Ci się podoba i co do Ciebie pasuje. Na pewno znajdziesz tam inspirację, jak wykorzystac lepiej to, co już masz w szafie :)
      • lonely.stoner Re: zmiana stylu i garderoby 27.02.13, 12:27
        no i nie zapomnij o jakims fajnym cieciu (wlosow) i ogolnie o dobrej fryzurze.
      • ryba92012 Re: zmiana stylu i garderoby 28.02.13, 10:19
        Dzięki za odpowiedzi na temat ;) Zwłaszcza za zalinkowaną stronę urstyle.pl, bardzo fajna. Włosy mam takie mniej wiecej: www.google.pl/search?hl=pl&q=d%C5%82ugie+w%C5%82osy+cieniowane+z+grzywk%C4%85+na+bok&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.43148975,d.d2k&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=oSAvUYH8PPPR4QSGhYHICA#imgrc=b1A56WElraibNM%3A%3BqLmNPUnCd6ca4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zeberka.pl%252Fimg_users%252F1257942769.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zeberka.pl%252Ffotki_moda.php%253Fidfot%253D17449%2526u%253Dgrzywka%3B300%3B400 Raczej zmian nie planuje jesli o nie chodzi.
        Poprzegladałam sobie różne stylizacje, itd. może mnie to zainspiruje. Za tydzień wybiore sie na zakupy i wezmę siostre ktora lepsza jest ode mnie w te klocki ;)
        • ofelia1982 Re: zmiana stylu i garderoby 28.02.13, 12:22
          Nienawidze wielostronicowych linków...

https://www.zeberka.pl/img_users/1257942769.jpg
      • opuncja.figowa Re: zmiana stylu i garderoby 11.03.13, 09:49
        Nic na siłę. Klasyka jest doskonałą bazą wyjściową. Nie zmieniałabym. Postaw na fantazyjne, kolorowe bluzki i odlotowe buty, uzupełnij dodatkami typu szaliczki czy lekka biżuteria - wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka