Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mango online zwrot

29.03.13, 21:38
    Czy miał ktoś ostatnio, w przeciągu kilku ostatnich miesięcy, problem z odzyskaniem od nich pieniędzy za odesłany towar?
    Obserwuj wątek
      • crises Re: mango online zwrot 31.03.13, 13:07
        Wręcz przeciwnie, odsyłałam bluzkę zaznaczając opcję "wymiana" (bo miała dziurę), nowej bluzki nie dostałam, tylko zwrot na kartę.
      • shilaa Re: mango online zwrot 03.04.13, 13:38
        Zamawialam kilka razy online w Zarze i raz w Mango - o ile zakupy online w Zarze to wrecz przyjemnosc z uwagi na profesjonalizm, o tyle Mango z profesjonalizmem nie ma nic wspolnego.

Zapomnieli o moim zamowieniu. Nie pobrali mi pieniedzy z konta, wiec po 3 tyg. oczekiwania wyslalam im maila, kilka godzin pozniej od razu dostalam odpowiedz, ze wlasnie przesylka zostala wyslana. Problem polega na tym, ze wyslano mi tylko 2 sztuki bizuterii, bo ubrania, ktore zamowilam, byly juz niedostepne (w momencie, gdy zamowilam oczywiscie byly dostepne, ale poniewaz zapomnieli o moim zamowieniu, wyslali wszystko innym klientom). Nie dostalam jakiejkolwiek informacji o tym fakcie, postapili w taki sposob bez mojej wiedzy (oczywiscie zrezygnowalabym z zakupow). Nie dostalam tez jakiegokolwiek maila z przeprosinami. Zero kontaktu. Pieniadze pobrali z mojego konta kilka dni po wysylce (zaplacilam wiecej za przesylke niz za bransoletki). Moglam im odeslac te bizuterie, ale nie chcialo mi sie walczyc o 9 euro.

Nigdy wiecej.
      • katinka01 Re: mango online zwrot 05.04.13, 09:26
        Hej! Ja walczę z nimi od 2 miesięcy ponad! kupiłam dwie rzeczy za 38 zł on line i od razu oddałam w sklepie. Do tej pory nie otrzymałam pieniędzy na konto. Nie odpowiadają na moje maile, napisali miesiąc temu, że pieniądze będą do końca tygodnia i nic! robią sobie jaja
        rozważam pójście do rzecznika
        a Ty ile czekasz?
        ps. jestem Kasia, miło mi:)
        • milaczek-k1 Re: mango online zwrot 05.04.13, 18:57
          katinka01 napisał(a): Nie ważne co napisałaś>lecz powiedz mi na priva skąd ten nick!!!
          To niesamowite byś wymyśliła imię mojej Kobiety!
          • annajustyna Re: mango online zwrot 04.02.14, 18:47
            Katinka to normalne imie wegierskie, skad ta panika?
        • maciejka19820 Re: mango online zwrot 01.01.14, 11:32
          Cześć....no ja mam tez problem z Mango ...odesłałam do nich płaszcz i bluzkę - okazały się za duże ...Paczka doszła do nich 12 grudnia dzis mam 1 stycznia, a ja nie mam ani towaru ani pieniędzy - przesyłka warta 600 PLN. Wysłałam do nich emaila z prośbą o informację kiedy otrzymam zwrot na konto. Pani odpisała mi, że nie otrzymali ode mnie zwrotu. Prosiła o przesłanie potwierdzenia nadania. Wysłalam do nich potwierdzenie odbioru wraz z nazwiskiem pracownika, który odebrał paczkę. No i czekam .... Zobaczymy co dalej. Dam znać jak sie sprawa zakończy....
          Jezeli chodzi o firmy z grupy INDITEX (ZARA, PULLANDBEAR czy STRADIVARIUS) to nie mogę powiedzieć złego słowa ...Wiele razy zamawiam na internetowym sklepie. I przy zwrotach - dość że zwrot nic nie kosztują to pieniądze w expresowym tempie sa zwracane na konto ... POLECAM !!!!
          • s15a Re: mango online zwrot 03.02.14, 13:12
            Cześć, czy mógłbyś podać mi adres email na który wysłałeś reklamacje? Lub z którego dotarłeś odpowiedź? Mam podobny problem i chciałbym do nich napisać. Będę wdzięczny. s15a ( a ) gazeta pl
          • wika2012 Re: mango online zwrot 23.01.15, 08:00
            Odesłałam rzecz - 31.12.14 ja dostali. Do dzis nie mam pieniedzy.
            Na maila nie odpowiadają, nie mozna sie dozwonic do mango. Automat mowi ze nie ma konsultanta w jez polskim..
            • 5th_element Re: mango online zwrot 25.01.15, 16:44
              skontaktuj sie z rzecznikiem konsumenta. Ja odliczam dni do 15 dni roboczych od odesłania i natychmiast oddaje sprawe rzecznikowi. Ale sobie reklame robia szmaciarze (dosłownie). Kilka razy korzystalam z uslug rzecznika, nigdy nie musialam robic tego osobicie (zawsze mailowo i tel.). i zawsze pomagali. Pozdrawiam.
      • tasmaklejaca-0 Re: mango online zwrot 26.08.13, 22:52
        Cześć,

No ja mam problem właśnie. Dokonałam 3 zwrotów i odesłałam rzeczy na ul. ks. ziemowita, mam potwierdzenie z poczty ze odebrana przesyłka. Inne kurierem odsylalam. Kasy tez nie dostalam. Odpisali mi, że mam im pokazac podpis ich pracownika !!!
        • tasmaklejaca-0 Re: mango online zwrot 26.08.13, 22:53
          Nie dodalam, ze chodzi o mango outet
      • aleksandryca [...] 22.12.14, 08:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • 5th_element Re: mango online zwrot 08.01.15, 12:24
          nie strasz, też zamówiłam to barachło za 6 stów, nie doczytałam że mimo, że w Szczecinie jest sklep to kolekcji męskiej tam nie zwrócę (babsko przy kasie, gdzie odbierałam towar zatrzepotało toną sztucznych rzęs, wydęło usta i parsknęło " a co my z tym niby zrobimy?"), teraz oddaję rzeczy damskie w sklepie, męskie muszę odesłać. Jeśli będę miała takie przeboje to złożę zawiadomienie na policji o wyłudzeniu. Nauczka po wieki wieków- zero zakupów barachła w Mango! (jakość pod wściekłym azorkiem, Wietnamczyk płakał, gdy szył).
          • 5th_element Re: mango online zwrot 15.01.15, 19:51
            pieniądze za rzeczy oddane w sklepie zostały przelane na konto po 3 dniach (1 dniu roboczym). Pani w sklepie poinformowała, by uzupełnić dane dot. konta na stronie Mango, bez tej informacji pewnie byłoby dłużej. Na zwrot 2 rzeczy z kolekcji męskiej nadal czekam, patrząc na wątki dotyczące Mango wysłałam przesyłką ubezpieczoną i z potwierdzeniem odbioru. Czas i 20 zł paszło. W normalnym, przyjaznym klientowi sklepie oddałabym niezależnie od tego, czy dana kolekcja jest na miejscu czy nie.
            • i-borowka Re: mango online zwrot 27.01.15, 11:04
              5 stycznia odebrali ode mnie przesyłkę (Internel), którą byłam zmuszona odesłać na swój koszt (na razie) z ciuchem z kolekcji Violetta (brak możliwości zwrotu w sklepie), którą przysłali mi innym kolorze niż zamówiony - do dziś 27 stycznia nie otrzymałam zwrotu płatności zarówno za torebkę jaki i za przesyłkę. Na maile nie odpowiadają. Mam dość. KOSZMAR
              • 5th_element Re: mango online zwrot 30.01.15, 10:26
                mi właśnie zwrócili pieniądze przekraczając lekko termin zwrotu, wysłałam przy tym przesyłkę wartościową z potwierdzeniem otrzymania - czytając komentarze z tym jest koszmar, więc asekurowałam się, jak mogłam by nie udawali głupka. Dosłanie do klienta też trwało masakrycznie długo-15 dni. Generalnie cała przygoda z Mango dla mnie zakończyła się hasłem "omijamy Bangladesz z daleka".
                Na Twoim miejscu zawiadomiłabym rzecznika konsumenta w Twoim mieście.
                • agaa-nia Re: mango online zwrot 24.02.15, 14:14
                  Zwrot zamówienia wysłałam 4 lutego. Do dziś nie dostałam pieniędzy, nie można się z nimi skontaktować, na maile - wysyłane za pośrednictwem formularza kontaktowego - nie odpowiadają. Koszmar. To były moje pierwsze i ostatnie zakupy w tym sklepie. Wam również je odradzam. Zero kontaktu, zero pieniędzy. Dramat! Bardzo często robię zakupy w zara oraz zalando - nigdy nie spotkało mnie nic podobnego, sądziłam, że te czasy gdzie tak traktuje się klienta dawno minęły. Rozważam kontakt z rzecznikiem konsumentów.
                  • edie70 Re: mango online zwrot 17.03.15, 00:05
                    Czy doczekałaś się zwrotu gotówki ? Dokonywałam zwrotu PP w podobnym terminie :( Zero odp na emajle , po skontaktowaniu sie z infolinią dowiedziałam się ,ze dział handlowy jest w trakcie rozpatrywania mojej reklam i nadal cisza ;(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka