Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną się?

08.05.13, 12:43
    Witam wszystkich, planuję kupić spodnie jeansowe o składzie 98% bawełna, 2% elastan i zastanawiam się czy rozciągną się w pasie, a jeśli tak to czy mocno (ile cm). Jak myślicie? Macie może jakieś doświadczenia z jeansami o takim składzie?
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 08.05.13, 13:48
        nie powinny się za mocno rozciągnąć, chyba, że zniszczysz elastan np. prasowaniem na dwa lub trzy kółka.
      • mocno.zdziwiona Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 08.05.13, 17:14
        Dopasują się, ale nie rozciągną. Przynajmniej nie powinny bo ostatnio materiały takie robią, że nigdy nie wiadomo. Ale teoretycznie jeśli brakuje Ci kilku centymetrów w pasie to na lepsze się nic nie zmieni.
      • zdzisnadzis Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 08.05.13, 18:53
        To jest raczej standardowy skład spodni jeansowych - musza sie troche poddawac. Wszystko zalezy od tego jaka to bawełna, czy spodnie sa grubsze czy ciensze ( letnie jeansy sa ciensze) I z doswiadczenia moje cieńsze sie bardziej rozciagaja ale nie jest to jakas duza roznica.
        • alpepe Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 08.05.13, 19:07
          letnie jeansy mają inny skład, tak z 67 procent poliestru...
        • klondikee Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 08.05.13, 20:13
          Dziękuję za odpowiedzi.
          Chcę kupić spodnie przez internet i mają w pasie 2x37cm a te w których chodzę mają zwykle 2x38cm lub 2x39cm więc nie wiem czy kupować te spodnie. Mogą okazać się trochę za ciasne jeśli prawie w ogóle nie rozejdą się w pasie.
          • alpepe Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 09.05.13, 11:35
            Nie kupuj.
          • mocno.zdziwiona Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 09.05.13, 12:10
            Ja bym nie kupowała. Myślę, że będą Cię uciskać.
      • argentea Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 09.05.13, 13:26
        Rozciągną się. Miałam spodnie o takim składzie z C&A.
        • mechantloup Re: Spodnie 98% bawełna, 2% elastan - rozciągną s 13.05.13, 16:11
          To akurat nic nie znaczy. Mam Big Stary o takim składzie i jedne się rozciągnęły, drugie nie - dodam, ten sam model (czarne i granatowe).
          Kwestia splotu, jakości bawełny i elastanu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka