Gość: nika IP: 195.116.1.* 06.09.04, 14:38 Mam ładny wełniany sweter a problem polega na tym, iż strasznie "gryzie".Czy znacie może jakieś sposoby aby zmiekczyć wełnę???dzięki za wszelkie podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka_ag Re: Wełniany sweter 06.09.04, 14:42 Ja moczyłam w środku zmiękczajacym przez 24h a potem pranie - też ze zmiękczaczem. Dwa razy i pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Wełniany sweter IP: 195.116.1.* 06.09.04, 14:59 Papryczka jakiego środka zmiękczającego użyłaś?Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Wełniany sweter 06.09.04, 15:05 Oj ciężko mi będzie sobie przypomnieć, bo to ponad rok temu było... Albo PERŁA albo coś innego :)))) Ale wydaje mi się, że to wszystko podobne jest bardzo do siebie. Tylko porządna dawka do namaczania potrzebna - ja nie żałowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
five.five.five Re: Wełniany sweter 06.09.04, 15:37 to jeszcze zalezy, czy szorstkosc sweterka jest wynikiem wykonczenia niezbyt milego, czy uzycia marnej jakosci surowca.. w pierwszym przypadku na pewno pomoga srodki zmiekczajace (ja uwielbiam silan i lenor) i plyny do prania z dodatkiem lanoliny (naturalna substancja zmiekczajaca pochodzaca nota bene z welny) - Perla, Perwoll itp. w drugim przypadku raczej nic nie pomoze, niestety.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś