Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Styl gotycki

01.10.04, 15:40
    Jest piątek i mam nareszcie chwilę wytchnienia, nigdzie nie lecę na weekend,
    więc chyba będę płodziła nowe wątki...
    Chciałabym was spytać, co sądzicie o modzie gotyckiej? Zwłaszcza tej
    nieokazjonalnej, ale o dziewczynach, które ubierają się tak codziennie.
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: Styl gotycki 01.10.04, 15:52
        Rzadko je widuję na ulicy, zatem zwracam na nie uwagę. Wyróżniają się z tłumu,
        co uważam za zaletę.
        Radykalny gotyk nie zachwyca mnie (szczególnie czarne usta), ale elementy tego
        stylu sprytnie połączone z czymś "zwykłym" nawet mi się podobają.
        • papryczka_ag Re: Styl gotycki 01.10.04, 15:57
          Makijaż w tym wypadku może albo pomóc, albo totalnie zeszpecić :) Skoncentrujmy
          się na ciuchach :)
          • b_bb Re: Styl gotycki 01.10.04, 16:13
            Latem widziałam dziewczynę ubraną następująco:
            bluzka z czarnej prążkowanej bawełny na grubych ramiączkach, na to druga
            siatkowa, też czarna. Spodnie wąskie do kolan (chyba legginsy, nie jestem pewna,
            bo aż tak się nie przyglądałam), a na to spódnica z kilku warstw czarnego tiulu
            do kolan. Glany, makijaż i fryzura charakterystyczna dla gotyckiego stylu.
            Przyznam, że mi się ten strój na tej dziewczynie podobał, nawet bardzo. Szła z
            koleżanką, która wyglądała, jak żywcem (?)wyjęta z horroru, ale elementów stroju
            tej drugiej nie potrafię opisać, bo skupiłam uwagę na tej w tiulu. :)
      • Gość: miriam Re: Styl gotycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:08
        osobiście nie trawię... mój mały kuzyn zaczyna wrzeszczeć jak widzi osobę
        ubraną w stylu gotyckim (sam nazywa ten tyl "czarownicaaaaaaa")
        • papryczka_ag Re: Styl gotycki 01.10.04, 16:10
          I słusznie :) Przecież o to chodzi.
      • facecja Re: Styl gotycki 01.10.04, 16:15
        szanuję za styl, odwagę i jak bb_b napisała - za wyróżnianie się z tłumu, ale
        dzisiaj już mi daleko do tego, mimo, że we wczesnych latach lo miałam ciągoty w
        kierunku stylu gotycko - metalowego: długie spódnice, specyficzne bluzki
        (szkoda,że były wtedy tak mało dostepne:/) i oczywiscie glany
        co mi najbardziej nieodpowiada? chyba kolor czarny - nie potrafiłabym się do
        niego ograniczyć, bo jest tyle innych fajnych
      • lunalovelight Re: Styl gotycki 01.10.04, 16:31
        coz, to wlasnie bylam ja w liceum...i pod koniec podstawowki chyba juz tez.
        zmiana, radykalna, nastapila w IV klasie liceum i porzuciłam zwiewne gotyckie
        szmatki i akcesoria... zostalam mi tylko muzyka ;). i sentyment.
        • Gość: helga Re: Styl gotycki IP: *.netcafe.waw.pl 01.10.04, 17:09
          dla ładnych ludzi ok. Franciszek Starowieyski, malarz kiedyś w telewizji mówił
          o kanonach piękna koniecego. I kobieta jego zdaniem ładna to taka, w której
          urodzie nie ma nic wyróżniajacego sie , żadnego wyróżniajacego sie detaluczyli
          tak naprawdę przecietna. I takie osoby mogą pozwolić sobie na ekstrawagancje.
          Brzydota sama w sobei jest już ekstrawagancja. I coś w tym jest.
          Gdybym tak miała rysy twarzy nicolr kidman może nosiłabym sie po gotycku...
          • Gość: helga Re: Styl gotycki IP: *.netcafe.waw.pl 01.10.04, 17:10
            a tak wygladałabym moze jak manson...
            • papryczka_ag Re: Styl gotycki 01.10.04, 18:38
              :D
              • Gość: black magic women Re: Styl gotycki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:06
                z moim idiotycznym wyrazem twarzy;) oraz upodobaniem do wszystkiego co
                1#latynoskie 2#afrykanskie w gotyckich ciuchach wygladalabym zalosnie:)))a
                inni?troche mnie przerazaja,ale jesli lubia to czemu nie?!
      • dafni Re: Styl gotycki 01.10.04, 20:00
        Oszpecanie się na własne życzenie. Jeszcze nie widziałam dziewczyny, która
        wyglądałaby dobrze w tych ciuchach. Ale może o to im chodzi.
        • grail Re: Styl gotycki 02.10.04, 12:24
          To mało widziałaś...
          Jak dla mnie to ten styl jest b. ciekawy i na prawdę może podkreślać urodę, i
          dodawac tego "czegoś"
          Jeśli ciuchy są dobrze dobrane i nie idą w przesadę to dziewczyny wyglądają
          świetnie. Ale nie można być gotyckim na siłę - np. gorset tak, ale jeśli da się
          go zasznurować, a nie tak jak pewna panna, którą widziałem wczoraj- sznurek
          już się skończył, a w gorsecie zostały jeszcze dwa rzędy dziurek...
      • Gość: aga Re: Styl gotycki IP: *.toya.net.pl 02.10.04, 12:29
        Bardzo mi sie podoba. Czarownice sa piekne .
      • avarja Re: Styl gotycki 02.10.04, 12:51
        Uwielbiam i stosuję... Niestety nie 'tak bardzo stosuję' jak bym chciała...
      • szczur_m Re: Styl gotycki 02.10.04, 18:45
        bardzo mi sie podoba i chociaz moj styl nie jest az tak
        radykalny/ekstrawagancki najczesciej chodze ubrana na czarno
      • tak_zwany Re: Styl gotycki 02.10.04, 21:39
        Owszem, czasem dziewczyny mogą wyglądać ciekawie, stosując tę "modę"... Ale
        najczęściej... Obejrzyjcie te zdjęcia i sami/e powiedzcie, co o tym myślicie...:

www.castleparty.com/galeria/index.php?str=13&action=gallery&pagenum=1&number=9&lang=pl
        • szafa.bojowa Re: Styl gotycki 02.10.04, 22:27
          hmmmmmmmmm...
        • b_bb Re: Styl gotycki 03.10.04, 01:51
          www.castleparty.com/galeria/img/fani2004/big/fani_09_by_maczek.jpgO_My_God!!!
          • b_bb Re: Styl gotycki 03.10.04, 01:53
            Link mi nie wyszedł:
            www.castleparty.com/galeria/img/fani2004/big/fani_09_by_maczek.jpg
            Brrrrrrrrrrrr
      • sitc Re: Styl gotycki 03.10.04, 00:36
        Papryczko a ty sama nie powiedziałaś co o tym sądzisz.
        Mnie to się zdecydowanie nie podoba, mimo że niewątpliwie muszę pogratulować
        tym osobom odwagi. Wiadomo- o gustach się nie dystkutuje, nie twierdze że mój
        jest świetny, ale dla mnie takie osoby wyglądają troche jakby wracały z balu
        przebierańców.
        • sigrun Re: Styl gotycki 04.10.04, 10:22
          Uwielbiam gotycki image, no i muzę przede wszystkim. Jadnak uważam, iż nie
          należy stawać się niewolnikiem jakiejkolwiek mody za wszelką cenę. Grunt to
          mieć dystans. Przede wszystkim gdy możliwości gabarytowe lub wiekowe nie
          pozwalają na niektóre ekscesy (vedi powyższe linki). Jak na wiedźmę przystało
          noszę czarne fatałaszki i mroczną biżuterię. Ktoś kiedyś określił mój image
          jako diaboliczny, he he;-P Ubierałabym się jeszcze bardziej gotycko, gdyby
          niektóre kreacje nie były tak pioruńsko drogie, a wymiana całej garderoby (gdy
          nie sra się pieniędzmi) to dość żmudny proces. Mimo tego uważam, iż gotem jest
          się w głębi serca, niezależnie od ciuchów i makijażu. Zwłaszcza że po urodzeniu
          dziecka mam mniej czasu i ochoty na eyelinerowe szaleństwa. Ponadto, gdy mnie
          coś napadnie ściągam czarny gorset na rzecz kwiecistej bluzeczki, bo niby czemu
          nie? Ostatnio nagminnie stosuję dodatki w nasyconych barwach. Co do kolorów w
          gotyckiej modzie, uważam że czerń wyśmienicie (oraz kontekstowo) komponuje się
          z ametystowym fioletem, burgundem, krwistą czerwienią oraz purpurą kardynalską.
          Biały wtręt też jest jak najbardziej na miejscu.
          Pozdrawiam wszystkie wampirzyce:-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka