Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

coRobicieZ ubraniami,które......

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 13:09
    co robicie z ubraniami, które wam się już nie podobaja, są lekko zniszczone,
    zamałe etc.?
    wyrzucacie, dajecie do pck, oddajecie znajomym, sprzedajecie, wywozicie na
    działke?
    jak czesto robicie "remamenty w szafach" i "dyskfalifikujecie" poszczegolne
    ubrania?

mi sie dosc ciezko rostawac z moimi rzeczami, najczesciej oddaje biedniejszym
    z rodziny, te najgorsze wyrzucam, a jeszcze inne wywoze na działke (tam już
    mamy tych ubran tony ...)

a tak naprawde to czuje się już przytloczona ....
    Obserwuj wątek
      • Gość: N. Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:26
        Szczerze.....kupuje nieraz ciuchy,które podobają mi się w sklepie natomiast jak
        przychodze do domu to jakoś nie mam do nich przekonania lub poprostu mam
        ubrania,które miałam na sobie kilka razy i są w stanie bardzo dobrym -jedno
        wyjscie SPRZEDAJE NA ALLEGRO.Wtedy nie jest mi szkoda(myśl,że niepotrzebnie
        wydałam pieniądze)i wpadnie troche grosza za które moge kupić coś innego.Proste.
        • Gość: N. Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:27
        • Gość: N Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:29
          Aha a ubrania TROCHE zniszczone wrzucam do skrzynki PCK a nie nadające się do
          niczego poprostu wyrzucam.
      • Gość: pamcia Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 13:33
        do allegro nie jestem przekonana, ale zastanawiam sie nad wyniesieniem ich na
        targ/bazarek , aby sprzedac choc za pare groszy
        hmmm
        jednak sie wstydze :/
      • Gość: lesti Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:42
        sprzedaje na allegro :)
      • Gość: aghny_b Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.238.101.111.adsl.inetia.pl 24.01.05, 13:44
        rzeczy bardzo wynoszone wyrzucam, a te nadajace sie do noszenia, ale z różnych
        przyczyn już przeze mnie niechciane oddaje do PCK,
      • Gość: ada Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:01
        ja robie takie remanenty co ok. pół roku i oddaję wtedy moje rzeczy biednym
        dziwczynom, bo zawsze się gdzieś takie znajdą i wolę oddać komuś konkretnemu,
        niż oddać na pck - a oni to potem przerabiają na szmaty i jeszcze kasę z tego mają;

inna sprawa, że kupuję rzeczy dobrej jakości, dbam o nie i nawet po kilku latach
        noszenia, a czasem kilku razach, nie ma śladu zniszczenia itp.tak naprawdę to
        rzeczy szybciej się nudzą i opatrzą niz zniszczą - w moim przypadku, dlatego je
        oddaję, zeby zrobić miejsce na coś nowego; na allegro jakoś nie mam odwagi
        wystawić, a może byłoby warto?
        • miska_malcova Re: coRobicieZ ubraniami,które...... 24.01.05, 19:18
          oddaję na PCK, albo zostawiam na wieś do ogródka
      • bonzee Re: coRobicieZ ubraniami,które...... 24.01.05, 19:26
        Czesc wyrzucam, czesc oddaje mojej mamie (a ona oddaje biednym), czesc
        zostawiam w domu mojej mamy, ma duzo szaf i olbrzymi metraz. A jak jestem w
        odwiedzinach to przegladam szafy i zawsze cos mi na nowo wpada w oko...
        • Gość: pamcia Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 19:54
          no właśnie ... moda przecież zatacza koło, pozatym jest mnostwo "uniwersalnych"
          rzecz, ktore po latach mozna odkryc na nowo ...
      • lucy215 Re: coRobicieZ ubraniami,które...... 24.01.05, 22:21
        jak coś tylko mi się znudzi, oddaję do komisu. albo daję mamie a ta przekazuje
        znajomym które mają córki mojej postury :)
      • gosik79 Re: coRobicieZ ubraniami,które...... 24.01.05, 23:00
        piorę, składam, pakuję w reklamówki i kładę przy smietniku (nie do środka:)-
        dziś w ten sposób pozbyłam sie 5 par nie lubianych przeze mnie dzinsów,
        noszonych kilka razy, w idealnym stanie. co rano pojawiają sie tam biedni
        (chyba?) ludzie którzy czegoś szukają .. moze im się przyda? podobnie postepuję
        z butami itp..
        • Gość: Anusia Re: coRobicieZ ubraniami,które...... IP: 217.153.18.* 25.01.05, 10:01
          no własnie, robie tak samo:-)
        • aniaa_23 Re: coRobicieZ ubraniami,które...... 25.01.05, 11:41
          Robię selekcje, oddaje koleżankom a to co zostanie wystawiam na zewnątrz.
          Wyrzucam lub przerabiam na ścierki tylko to co wogóle nie nada sie juz do
          użytku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka