Gość: Zielonooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:50 Jaki jest wedlug was ideal urody? Chodzi mi glownie o twarz. (wlosy, oczy, usta, cera, nos... :)) Pozdrawiam ---Zielono mi--- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umaa Re: Ideal Urody 11.06.05, 00:06 kiedys na bbc ogladalam program o tym co decyduje otym czy dana twarz jest piekna czy nie, jeden facet zrobil taka gometryczna maske i przykladal ja do zdjec ludzi jezeli w ponad 90 % pokrywala sie z nia oznaczalo to ze twarz mozna uznac z piekna, kurcze zmeczona jestem i nie moge sie wyslowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Ideal Urody IP: *.access.telenet.be 11.06.05, 06:07 chodzilo o proporcje typu odleglosc ust od nosa , nosa od brwi , brody od nosa itp czasem twarz jest nieproporcjonalna i brzydka Np gleboko osadzone oczy , mala odleglosc oczu od brwi przy ich glebokim osadzeniu wplywa bardzo ujemnie na typ urody w porownaniu z oczami duzymi Podobnie z proporcja policzkow i brody ale pytasz o ideal Przy zachowanych proporcjach pewne dysproporce nadaja wlasnie urody i wdzieku jak np przerwa miedzy przednimi zebami , ktorej wlasciciele zwykle nie lubia czy dziurki w policzkach , zwiekszone usta , szeroki nos (Murzynki , ktore wygladaja z tym pieknie ) czasem szeroko rozstawione oczy ( blisko sa brzydkie), pewne mimiczne zmarszczki dodaja rowniez urosy i wdzieku , wydluzony nos Czlowiek ma to cos albo nie ma , wtedy moze byc piekny klasycznie ale nie jest do zapamietania , po prostu ladny czlowiek i tyle a osoby rzekomo brzydsze bywaja piekniejsze wlasnie przez taka dysproporcje Jesli chodzi ogolnie o typ kobiecy to mnie podoba sie typ poludniowy czyli zdrowa cera , ciemne wlosy , wyrazne rysy twarzy ( duze) , rowniez Murzynki i Mulatki sa dla mnie piekne Biale - coz maly nosek , waskie usta , rozowa cera czesto niezdrowa , wlosy bez koloru to nie moj typ mezczyzni blondyn ale duze usta , wypukla twarz , szczeka , duze oczy , lagodnosc twarzy , wlasciwie to trudno powiedziec nie musi byc koniecznie blondyn ale poludniowiec o waskej twarzy i wglebionych oczkach napawa mnie wstretem Odpowiedz Link Zgłoś