Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chodzicie na SOLARIUM?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:36
    j.w.
    Ja nie chodze, bo mam sniada cere z natury i wygladalabym jak murzynek:)
    Ale jezeli nie jest to ''zjaranie sie na maksa'' to w zasadzie nie mam nic
    przeciwko. Choc nie popieram:)
    A wy? Chodzicie na solarium?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • dagny1001 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:38
        Ja nie chodzę z przeciwnego powodu - jestem zbyt blada
        • myszka_333 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:40
          Nie chodzę .Bo po co?
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:40
        A z reszta zmarszczki i takie tam... po co to komu??
        Najbardziej wkurza mnie jak widze jakiegos osilka zjaranego na solarium. Brrrr!
        pozdrawiam
        • Gość: alicja Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:44
          hmmm nie rozumiem nie chodzisz bo jestes zbyt blada... jak bys byla opalona to
          wtedy solarium nie bylo by Ci potrzebne... ja chodze raz na miesiac nieraz
          cześciej i nie narzekam na zmarszczkim... chociaz mam juz 35 lat a na solarium
          zawsze chodzilam wiec juz nie przesadzajcie...
          • dagny1001 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:49
            Bo ja się nie opalam tylko spiekam, a potem czerwone plamy znikają i dalej
            jestem blada. musiałabym spędzić tam pół życia, nie warto. Zresztą nie chce mi
            się.
      • krowa_w_kropki Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:43
        Zdarzyło mi się pójść kilka razy w życiu. Przed latem - mam jasną skórę a nie
        chciałam świecić białymi nogami do kiecki. Teraz nie chodzę. Wolę balsam
        brązujący jeśli już.
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:44
        No, tez wlasnie nie wiem po co, ale ciekawa jestem czy na forum sa osoby ktore
        chodza do solarium. Bo na ulicach niestety takich duzo...
        pozdrawiam
        • kawusia76 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:49
          chodzę bo lubię. nie lubię być blada a samoopalacze mnie uczulają ( te z
          górnej półki tez z Lancom'em na czele),opalenizna mi psauje i porawia humor, a
          w zimie chodze dla zdowia psychicznego i podładowania baterii słonecznych:) w
          ramach fototerapii zeby nie wpaśc w depresję z braku światła słonecznego.
        • Gość: eary Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.crowley.pl 23.06.05, 16:10
          Ja chodze.
          raz na 2-3 tyg. bo lubie. bo lubie swoj odcien skory. bo nei lubie byc blada i
          nie lubie jak twarz mam sina prawie
        • Gość: mimi Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.devs.futuro.pl 24.06.05, 10:11
          ja chodzę od 10 lat systenatycznie raz w tygodniu.Kiedyś miałam b.jasńą cerę.
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:51
        A ja nawet lubie zime. I nie narzekam na brak swiatla slonecznego;)
        pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.petrus.com.pl 23.06.05, 15:55
        jakieś 5-6 razy do roku przed początkiem lata, zakrywam całkowicie twarz i
        piersi podczas opalania.
        • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:57
          W solarium rozumiem??
          • Gość: ja Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.petrus.com.pl 23.06.05, 16:12
            Dobrze rozumiesz, przeciez o solarium własnie jest mowa.
            ;)
      • Gość: eliza Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.rene.com.pl 23.06.05, 15:57
        tylko przed latem na pare sesji, zeby skora zlapala odcien:) raz w swoim zyciu
        mialam okres trwajacy prawie rok, kiedy opalalam sie regularnie (raz w
        tygodniu). mam jasna karnacje wiec nie bylam "zjarana" jak panienki, ktore
        widuje na ulicach ale stwierdzialm, ze takie regularne opalanie naprawde zle
        wplywa na skore (szybciej sie starzeje) a dodatkowo moja skora w reakcji na
        leki (ktore przez kilka dni przyjmowalam) zostala poparzona na sloncu. to i zly
        wplyw promieni na skore skutecznie zniechcecily mnie do regularnego korzystania
        z solarium.
      • sue27 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 15:59
        Kiedys troche chodziłam, przestałam ze względu na dużą ilosc pieprzykow.
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:02
        No i dobrze, ze przestalas:)
        • Gość: Adi Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.net.autocom.pl 23.06.05, 16:08
          Ja teraz się wybieram (mój... pierwszy raz;-D), żeby nabrać kolorku, bo jestem
          blada jak truposz. Na wakacjach nie chcę z siebie robić albionoski.
      • b_bb Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 16:06
        Byłam w tym miesiącu trzy razy, żeby nie straszyć bladością w odkrytej sukience.
        I starczy do następnego roku.
        • misae Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 16:18
          a wiesz ze starczy to moze byc uwiad? ha ha czepiam sie ;o)))
          chodze na solarium 1-2x w miesiacu, nie jestem spalona, nie mam zmarszczek
          (...bo tez sie dobrze kremuje...ha ha), zima zdecydowanie poprawia mi nastroj,
          tez zawsze zakrywam cycki :o) twarz czasami i swietnie sie czuje ;o) w lecie
          zrobie sobie przerwe i znow zaczne od pazdziernika
      • idka20 Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 16:25
        dbam o skore = NIE ;)
      • markizza Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 16:31
        czasami, zeby nadac mojej jasnej skorze cieplejszy odcien, ale rzadziej niz
        czesciej. Zjarana na maxa niegdy nie bylam - nie da sie:)
      • adam.dazim SNIADA CERA!!!! 23.06.05, 16:38
        nie chwal sie tak bo kobiety sniade maja wargo sromowe i lechtaczke brazowa
        wygladajaca jak suszona sliwka a my libimu rozowiutkie :)))
      • marvellous zielony :D 23.06.05, 16:42
        Nie chodzę bo szkoda mi skóry, bo nie podoba mi się fest solarka,
        i bo mnie to nie jara :PPP.
        • marvellous o kurde 23.06.05, 16:50
          coś mi się poknociło z tytułem :P
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:43
        Suszona sliwka?! ale z ciebie dzentelmen... doprawdy...
        Acha, na ogol moja cera bardzo podoba sie facetom, ale jak wolisz albinoski to
        juz twoje zdanie.
        • marvellous Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 16:52
          Heh, facet to zawsze musi wystrzelić z czymś jak gumka z majtek :PPP.
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:58
        Racja, racja... ;)
      • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:21
        Panie ADAM DAZIM wyjasnij mi to co napisales;-)
        • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:28
          Niczym shap pei;-)
      • ziyi Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 17:23
        Nigdy nie bylam i nigdy nie bede. Mam blada skore, ale tepiej byc bladym niz pomarszczonym :-)
      • umaa Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 17:31
        nie chodze na solarium, nie lubie
      • Gość: eyeofthetiger Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.chello.pl 23.06.05, 17:32
        chodze kilka razy w roku,ze 3 razy na wiosne i ze 3 razy na jesieni po
        wakacjach.prawde mowiac lubie byc slicznie mocno opalona,mam jasne oczy i
        ciemne wlosy.ale mamtez cere wrazliwa z duuuza iloscia pieprzykow i dlatego
        solarium to dla mnie oprocz dawki promieni uv takze dawka wyrzutow sumienia.
        pierwszy raz bylam dopiero last year, no i nie mam zamairu wiecej chodzic..no
        moze w wyjatkowych okolicznosciach.tylko ja tak lubie byc opalona...ale z
        drugiej strony w zimie lubie bladosc:))wiec chyba ok:)na razie testuje
        samoopalcze,nie ten sam efekt ale moze byc, na twarz polecam estee lauder day
        wear plus tintd version-bardzo bardzo naturalnie i ladnie wyglada na
        buzi,ostatnio nawet stwierdzialm ze lepiej nie nakaldac juz podkladu, bo psuje
        efekt;)
      • Gość: sylwia.fenix Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: 193.28.226.* 23.06.05, 17:39
        Czy jest tu jakas dziewczyna, ktora podobnie jak ja - NIGDY nie byla na
        solarium...? ;D
        Jakos z gory zalozylam, ze nie bede chodzic i juz. Szkoda mi skory, ale chyba
        jeszcze bardziej kasy ;) Wole polezec na slonku. A na razie ratuje
        sie "Sopotem".
        • sigrun Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 18:20
          Kiedyś chodziłam okresowo i nie na dłużej niż siedem minut. Bardzo lubiłam
          solarium, bo gdy zamykałam oczy pod okularkami znów czułam się jak na rozgrzanej
          skale na plaży w Cala Galera :-) A taka sesja kosztuje zdecydowanie mniej niż
          wyjazd do słonecznej Italii ;-)
          Niestety z czasem uczuliłam się na środki do dezynfekcji łóżeczek. Tam gdzie
          ciało mocniej przylegało do pleksi dostawałam straszliwej wysypki, a tuba
          stojąca kategorycznie nie wchodzi w rachubę - jeszcze nie pozbyłam się do końca
          mojej klaustrofobii :-((( Ergo skończyło się solarium. Mówi się trudno...
        • Gość: Zielonooka Re: Chodzicie na SOLARIUM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:14
          Autorka tego watku NIGDY nieium:)
        • Gość: Zielonooka Re: Sorry! Mialo byc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:17
          ... autorka tego watku nigdy nie byla na solarium:)
        • lagrima Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 22:18
          Ja nigdy nie byłam na solarium i rónież nie zamierzam:] Szkoda skóry, poza tym ja w ogóle nie lubię oplalenizny, nie opalam się nigdy. Nie wyobrażam sobie siebie opalonej - mam jasną karnację, blond włosy i nawet przy naturalnej opaleniźnie wyglądam jak dresiary, które w solarium spędzają 30min dziennie:D
      • Gość: asia juz nie IP: *.4.15.vie.surfer.at 23.06.05, 18:27
        chodzilam zima , pare razy..do czasu gdy pewnego dnia z " mojej kabiny"
        wyszedl sasiad( bardzo nieapetyczny) ucieklam i juz tam nie wroce
      • zettrzy nigdy nie bylam 23.06.05, 18:52
        i nie rozumiem po co tam chodzic
        (zaslaniam sie rowniez przed sloncem, bo opalenizna niszczy moj naturalny kolor)
      • przemkowa.b Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 20:04
        Tylko latem i jeżeli zależy mi na terminowym szybkim efekcie.
        I wtedy, gdy nie chce mi się smażyć godzinami na słońcu:)
        A poza tym karnacja Scarlett vel Królewny Śnieżki w dzisiejszych czasach
        niemodna:)
        • marvellous Re: Chodzicie na SOLARIUM? 23.06.05, 22:25
          Rozumiem że moda ważniejsza niż zdrowie :P ;) ?
          • przemkowa.b Re: Chodzicie na SOLARIUM? 24.06.05, 19:20
            Nie, zazwyczaj nie.
            Ale nie demonizujmy, że od pięciu minut na solarium od razu dostaje sie raka.
            Opalona skóra wygląda zdrowiej, obecnie mam nieopaloną i wszyscy pytają czy
            dobrze się czuję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka