Gość: Lidka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 13:17 Lepiej okulary słoneczne korekcyjne czy zwykłe i soczewki kontaktowe nosić? Co jest praktycznejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamilka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:54 No własnie pomóżcie...mam wade wzroku a chce nosic okulary przeciwsloneczne...soczewki??help me please!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.06.05, 15:32 Ja na wakacje zdecydowałam się na soczewki kontaktowe - jednodniowe Dailies Ciby Vision. Na jednodniowe głównie dlatego, bo wyjezdzam i zamierzam trochę popływac , no ale podobno są bardzo dobre, bo łatwo sie je zakłada ponieważ mają duże nawilżenie, zresztą podobno dobre sa dla początkujących.Nie nosiłam wcześniej soczewek więc jak nie bede musiała bawić się płynami to dla mnie jeszcze lepiej :) A w końcu będę też mogła nosic okulary przeciwsłoneczne i jezdzić w południe samochodem - miodzio :) A fotochromy wychodzą drogo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:56 a mi jak facet sprzedawał patrzałki, to zapytał się mnie mnie, czy chcę fotochromy i wyszło na to, że różnica była jakaś niewielka, już nie pamiętam, ale chyba 10 zł (na pewno nie więcej, niż 30!) Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Soczewki + okulary przeciwsłoneczne 27.06.05, 20:18 Jesli twoje oczy toleruja soczewki, nie masz zamiaru nurkowac, lubisz zmiany, to lepsze sa soczewki i zwykle okulary przeciwsloneczne. Wada wzroku moze sie zmienic, moda na ksztalt okularow, a takze Twoj wybor oprawek tez sie moga zmienic, a wtedy latwiej i taniej kupic zwykle, bo te korekcyjne to tylko u okulisty. Ja mam soczewki i nie zamienilabym na okulary, a przeciwsloneczne z filtrem UV i ciemniejace na sloncu wlasnie sobie kupilam. Polecam taka wersje, wygodna i mozna sobie kupic okularki jakie sie chce, kierujac sie tym czy oprawki pasuja do osoby, a nie tym czy szkla wejda w oprawki (mam denka, nawet po pocienianiu nie wszystkie modele mi pasuja). jollyvonne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.bpl.vectranet.pl 27.06.05, 21:06 mam okulary sloneczne korekcyjne, bo przy moich zdolnosciach manualnych przy zakladaniu soczewek wydlubalabym sobie oko ;) jestem zadowolona, ale soczewki sa na pewno wygodniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olunia Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: 82.79.195.* 28.06.05, 12:04 Ja noszę soczewki kontaktowe i na to okularki:) wczesniej jak nosilam okulary, to odpadaly mi przeciwsloneczne, a na fotochromy nie stać mnie niestety, bo one chyba sporo kosztują. Soczewki ciby kosztują mnie ok 150 zl , ale w takie lato jak teraz mamy to zastanawiam sie nad jednodniowymi Dailiesami za 70 zl mam 30 sztuk jednorazowych i zakladam je wtedy gdy faktycznie jest slonce, a jak slonca nie ma to chodzę w okularkach, wydaje mi sieto calkiem rozsądne, no i troche mniej placilabym niz za miesięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:59 Ja noszę NIght and Day Ciby vision - soczewki do ciągłego noszenia, więc zapominam że mam coś w oczach, a na słońce zakładam po prostu akulary :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.tvp.pl 29.06.05, 12:32 soczewki + okulary słoneczne wygodnie i można miec kilka różnych par okularów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.jed / *.jed.isu.net.sa 30.06.05, 11:43 Ja soczewki noszę - miesięczne, ale jak czytam te wasze komentarze to nabieram ochoty na te jednodniowe Dailiesy ;) W sumie to dobre, raz okulary, raz soczewki, a przy tym zakladam caly czas nową pare soczewek, komfort i figiena w jednym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telesoczewka Telesoczewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:08 Wszystkich, którzy chcą zapoznać się z soczewkami kontaktowymi zapraszam na www.telesoczewka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Okulary przeciwsłoneczne - masakra IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:53 co jak co, może to i modne i w ogóle, ale nie założyłabym żadnych z tych tu prezentowanych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:34 Ja mam i to i to:) Ale wole zwykle okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x do lidki -lepiej nauczyc sie pisac po polsku IP: *.crowley.pl 15.07.05, 17:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teska Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.chello.pl 17.07.05, 17:08 Dobre pytanie Lidka. Mam ten sam problem, bo wybieram sie z przyjaciolka do Grecji i nie mam pojecia co wybrac. :( Chcialabym soczewki, ale wtedy raczej nie bede mogla ich zakladac na plazę. A czy ktoras z was probowala te nowe soczewki ACUVUE® ADVANCE™ z HYDRACLEAR™?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Okulary przeciw słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:57 Skąd się wzięły takie wielkie reflektory?! A te z vision Express mają takie ceny że niektórzy by kilka miesięcy oszczedzali. Za co tyle??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś