Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okulary przeciwsłoneczne

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 13:17
    Lepiej okulary słoneczne korekcyjne czy zwykłe i soczewki kontaktowe nosić?
    Co jest praktycznejsze?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kamilka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:54
        No własnie pomóżcie...mam wade wzroku a chce nosic okulary
        przeciwsloneczne...soczewki??help me please!!
        • Gość: Mimi Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.06.05, 15:32
          Ja na wakacje zdecydowałam się na soczewki kontaktowe - jednodniowe Dailies
          Ciby Vision. Na jednodniowe głównie dlatego, bo wyjezdzam i zamierzam trochę
          popływac , no ale podobno są bardzo dobre, bo łatwo sie je zakłada ponieważ
          mają duże nawilżenie, zresztą podobno dobre sa dla początkujących.Nie nosiłam
          wcześniej soczewek więc jak nie bede musiała bawić się płynami to dla mnie
          jeszcze lepiej :) A w końcu będę też mogła nosic okulary przeciwsłoneczne i
          jezdzić w południe samochodem - miodzio :) A fotochromy wychodzą drogo :(
          • Gość: anka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:56
            a mi jak facet sprzedawał patrzałki, to zapytał się mnie mnie, czy chcę
            fotochromy i wyszło na to, że różnica była jakaś niewielka, już nie pamiętam,
            ale chyba 10 zł (na pewno nie więcej, niż 30!)
      • jollyvonne Re: Soczewki + okulary przeciwsłoneczne 27.06.05, 20:18
        Jesli twoje oczy toleruja soczewki, nie masz zamiaru nurkowac, lubisz zmiany,
        to lepsze sa soczewki i zwykle okulary przeciwsloneczne. Wada wzroku moze sie
        zmienic, moda na ksztalt okularow, a takze Twoj wybor oprawek tez sie moga
        zmienic, a wtedy latwiej i taniej kupic zwykle, bo te korekcyjne to tylko u
        okulisty.
        Ja mam soczewki i nie zamienilabym na okulary, a przeciwsloneczne z filtrem UV
        i ciemniejace na sloncu wlasnie sobie kupilam. Polecam taka wersje, wygodna i
        mozna sobie kupic okularki jakie sie chce, kierujac sie tym czy oprawki pasuja
        do osoby, a nie tym czy szkla wejda w oprawki (mam denka, nawet po pocienianiu
        nie wszystkie modele mi pasuja).

jollyvonne
      • Gość: nadinka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.bpl.vectranet.pl 27.06.05, 21:06
        mam okulary sloneczne korekcyjne, bo przy moich zdolnosciach manualnych przy
        zakladaniu soczewek wydlubalabym sobie oko ;)
        jestem zadowolona, ale soczewki sa na pewno wygodniejsze
        • Gość: Olunia Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: 82.79.195.* 28.06.05, 12:04
          Ja noszę soczewki kontaktowe i na to okularki:) wczesniej jak nosilam okulary,
          to odpadaly mi przeciwsloneczne, a na fotochromy nie stać mnie niestety, bo one
          chyba sporo kosztują. Soczewki ciby kosztują mnie ok 150 zl , ale w takie lato
          jak teraz mamy to zastanawiam sie nad jednodniowymi Dailiesami za 70 zl mam 30
          sztuk jednorazowych i zakladam je wtedy gdy faktycznie jest slonce, a jak
          slonca nie ma to chodzę w okularkach, wydaje mi sieto calkiem rozsądne, no i
          troche mniej placilabym niz za miesięczne.
          • Gość: Muminka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:59
            Ja noszę NIght and Day Ciby vision - soczewki do ciągłego noszenia, więc
            zapominam że mam coś w oczach, a na słońce zakładam po prostu akulary :)
      • Gość: zuka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.tvp.pl 29.06.05, 12:32
        soczewki + okulary słoneczne
        wygodnie i można miec kilka różnych par okularów ;)
        • Gość: kuka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.jed / *.jed.isu.net.sa 30.06.05, 11:43
          Ja soczewki noszę - miesięczne, ale jak czytam te wasze komentarze to nabieram
          ochoty na te jednodniowe Dailiesy ;) W sumie to dobre, raz okulary, raz
          soczewki, a przy tym zakladam caly czas nową pare soczewek, komfort i figiena w
          jednym :)
        • Gość: telesoczewka Telesoczewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:08
          Wszystkich, którzy chcą zapoznać się z soczewkami kontaktowymi zapraszam na
          www.telesoczewka.pl

• Gość: anka Okulary przeciwsłoneczne - masakra IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:53
        co jak co, może to i modne i w ogóle, ale nie założyłabym żadnych z tych tu
        prezentowanych :/
      • Gość: Zielonooka Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:34
        Ja mam i to i to:) Ale wole zwykle okulary.
      • Gość: x do lidki -lepiej nauczyc sie pisac po polsku IP: *.crowley.pl 15.07.05, 17:13
      • Gość: teska Re: Okulary przeciwsłoneczne IP: *.chello.pl 17.07.05, 17:08
        Dobre pytanie Lidka. Mam ten sam problem, bo wybieram sie z przyjaciolka do
        Grecji i nie mam pojecia co wybrac. :( Chcialabym soczewki, ale wtedy raczej
        nie bede mogla ich zakladac na plazę. A czy ktoras z was probowala te nowe
        soczewki ACUVUE® ADVANCE™ z HYDRACLEAR™??
      • Gość: Ola Okulary przeciw słoneczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:57
        Skąd się wzięły takie wielkie reflektory?! A te z vision Express mają takie
        ceny że niektórzy by kilka miesięcy oszczedzali. Za co
        tyle???????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka