eary 08.07.05, 13:34 Czy ktoras z was wie gdzie kupić poza allegro? fizycznie w sklepie najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilja Re: LIveStrong bransoletki IP: *.76.classcom.pl 08.07.05, 13:41 to moze ktos mi wytlumaczy skad sie wzial taki boom na te silikonowe opaski? tak patrze na allegro i jak widze te tlumy chetncyh to oczom nie wierze. skad to sie wzielo? (np niebieska opaska z napisem pokolenie jp 2) przeciez te opaski sa brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 13:46 nie chodzi o wyglad tylko co soba reprezentują. ich pomysłodawca Amstrong rzucił hasło ze każdy dolar ze sprzedaży na walkę z odpowiednią plagą: nowotworem, rasizmem itd. Róznią je kolory mowiące co symbolizują. to taka manifestacja. A JPII to polski sposob na zarobek. czyli jak sie podpiac pod temat zeby zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: LIveStrong bransoletki IP: *.inter / *.inter-c.pl 08.07.05, 15:16 no właśnie to może ktoś powie co symbolizują poszczególne kolory??? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 16:04 oryginalnie Livestrong jest tylko żółta - walka z rakiem Ale Amstrong (założyciel fundacji) jako że robił to z Nike to podczepił się też pod Baller id i pod walkę nika z rasizmem (czarne i białe) Rózowe i reszta to podroby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidocq Re: LIveStrong bransoletki IP: *.proxy.astra-net.com 20.07.05, 12:01 A ja sobie sprawilam na allegro wlasnie, bo nie mialam pojecia jak dostac te prosto od LAF, ale nie chodzi tu o dolca na fundacje... pieniadze nie sa najwazniejsze... to tak jak noszenie czerwonej wstazeczki an znak utozsamienia sie z chorymi na AIDS... interesuje sie tymi dwiema smiercionosnymi chorobami, podziwiam Lance'a Armstronga i jako sportowca i jako ex-chorego... Dopiero tutaj spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze to modne... MOdne tak samo jak i idee gloszone przez Lance'a i Nike... StOp rasizmowi, badzmy silni w walce z rakiem... demonstrujemy wrazliwosc na te problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 15:20 mozesz kupic przez internet, na allegro ni kupuj bo w calej tej akcji chyba nie oto chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 15:40 no wiem.. dlatego nie chce. Natomiast placic 80 pln za przesylkę i paczkę w stosunku do 2 dol za opaske... Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 15:44 wysylaja minimalnie 10 sztuk wiec zawsze mozesz jakos dogadac sie ze znajomymi i podzielic kosztami przesylki Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 16:00 tak, ale wiem ze też gdzieś w polsce prowadzą sprzedaż.. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 16:15 Ale chodzi ci o ta 'opaskę' czy o wsparcie ideai?? Bo jeśli o to drugie, to pewnie mozna wpłacic zwyczajnie pieniądze, na tą fundację, czy inną. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: LIveStrong bransoletki 08.07.05, 19:51 Jesli kupujesz z pobutek altruistycznych, to kupowanie tej bransoletki na aukcjach internetowych raczej mija sie z celem. Pozwalasz prostu komus pozbawionemu skrupulow zarobic na dobroczynnosci, o ile w ogole sa to oryginalne branzoletki. Natomiast jesli chcesz kupic na Allegro, bo te branzoletki sa "modne", to tez odradzam - one byly "modne" jakis rok temu (przynajmniej w UK i US, nie wiem, jak w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: LIveStrong bransoletki IP: *.cti.us.edu.pl 08.07.05, 20:50 > one byly "modne" jakis rok temu (przynajmniej w UK i US, nie wiem, jak w Polsce zamawiałem w maju na store.store-laf.org/ i backorder był wtedy 3 tygodnie. co plus 3 tygodnie przesylki daje 1,5 miesiaca od zamówienia do otrzymania. ale wszystko działa sprawnie, a kasa idzie na walkę z rakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: LIveStrong bransoletki IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 21:11 Też chciałabym taką bransoletkę, ale nie kupie na allegro skoro pieniadze nie pojda tam gdzie powinny. Nie ma możliwości kupienia ich w sklepach nike? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: LIveStrong bransoletki IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 15:35 www.livestrong.pl -> tu będą oryginalne opaski, nie wiadomo tylko kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolarz Re: LIveStrong bransoletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:24 Orginalne bransoletki mozna zamowić u pana TomAsza ktory prowadzi rowerowy portal szosa.rowery.org .Nie czerpie on korzyści ze sprzedaży a cena jednej bransoletki to 9.50 już z kosztami przesyłki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany podaniem dokladnych namiarów na zamowienie to moj email piotr_bulejak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malkonte Re: LIveStrong bransoletki 10.07.05, 22:14 przy zamawianiu bezpośrednio w USA, koszt jednej bransoletki wynosi 1,55 USD (z kosztami przesyłki) czyli na dziś 5,32 PLN. list polecony kosztuje 3,50 PLN. razem hurtowy zakup w USA i wysłanie 1 szt. do odbiorcy w kraju kosztuje więc 8,82 PLN. pan TomAsz pobiera 9,50 zł. rozumiem, że 0,68 PLN to nie jest zarobek pana TomAsza. no, doliczmy jeszcze kopertę za 0,40 PLN. czysty zysk sprzedawcy na sztuce to 0,28 PLN, czyli 3%. jednak tak naprawdę pan TomAsz zarabia więcej, ponieważ dolar jest dziś mocny, a był o wiele słabszy, i bransoletka kosztowała w granicach 5 PLN, a nie 5,32 PLN. to tyle co do stwierdzenia "Nie czerpie on korzyści ze sprzedaży". Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: LIveStrong bransoletki 11.07.05, 01:17 nie znam pana Tomasza, natomiast wiem jak sie sklada zamowienia na towar - wyjatkowo indywidualnie, wiekszosc firm sprzedaje wylacznie hurtowo i wtedy cena towaru oraz przesylki spada do jakichs groszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eary Re: LIveStrong bransoletki IP: *.crowley.pl 11.07.05, 09:47 Już kupiłam w sklepie ze sprzętem rowerowym. Niestety koszt 19 PLN. Ale chociaż wiem ze oryginalne i że kupując je sklep już wpłacić na cele walki z rakiem. A że przepłaciłam.. cóż.. chodzi o to żeby pokazać ze się wspiera ludzi chorych. że nie odwracasz się od nich. przede wszystkim o to. nie o to czy jest to trendy czy nie. po prostu.. pokazuje ze wspieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: LIveStrong bransoletki IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 11:03 ??? co to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: LIveStrong bransoletki IP: 217.153.22.* 11.07.05, 13:58 czy ten sklep rowerowy jest moze w wawie?? Tez chce kupic ale nie wiem gdzie.mozesz podac namiary na ten sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: LIveStrong bransoletki IP: *.daminet.pl 15.07.05, 14:03 www.livestrong.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eary Re: LIveStrong bransoletki IP: *.crowley.pl 20.07.05, 14:55 przy metrze stokłosy na ulicy na H.. nie pamietam wiem ze nr 1 :) dokladnie na wprost jak sie z metra wychodzi i jest na pieterku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: LIveStrong bransoletki IP: *.protonet.pl 15.07.05, 15:51 a niewiecie przypadkiem gdzie mozna kupic bialo-czarna w polsce???szukalam za granica ale wszystkie poszly w jeden miesiac... Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: LIveStrong bransoletki 15.07.05, 15:53 na Polske bylo 700 i juz nie ma i raczej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prospect Re: LIveStrong bransoletki IP: 81.186.239.* 16.07.05, 16:03 Niestety wiekszosc ludzi kupuje ta opaske po to zeby nie odbiegac od innych bo jest trendy.Ludzie pomyslcie przez chwile o tych ktorzy teraz leza w szpitalu i walcza z rakiem albo z inna smiertelna choroba!!Pytanie typu a gdzie moge kupic czarna i biala sa nie na miejscu.Bo tak naprawde nie chodzi ci o walke z rasizmem tylko te kolory ci bardziej graja!!!!prosze was odrobine taktu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eary Re: LIveStrong bransoletki IP: *.crowley.pl 20.07.05, 14:59 chyba cie pogielo.. Kolory symbolizuja to co wspierasz. Wykazales/las niezwyklym brakiem wiedzy o co w ogole chodzi. czarno-białe wspieraja walke z rasizmem. żółte z nowotworami. Z byciem trendy nie ma to nic wspolnego. jak widzisz to tu nie jest trendy bo wiekszosc nie wie o co chodzi. Nie wypowiadaj sie jak nie wiesz. i to nie w taki sposob. szczegolnie ze ja tez lezalam w takim szpitalu ignorancie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eary Re: LIveStrong bransoletki IP: *.crowley.pl 20.07.05, 14:56 niestety nie ma w sklepach :( szukalam przez 2 tyg. w nike'u nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: LIveStrong bransoletki IP: *.protonet.pl 16.07.05, 16:05 A skad ty mozesz wiedziec ze wlasnie nie chodzi mi o walke z rasizmem !!!!?!Nie oceniaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OrkO Re: LIveStrong bransoletki IP: 81.219.117.* 16.07.05, 16:19 Wiedziałem że ktoś zacznie się czepiać że to jest modne i trendy. Ja nie kupiłem przez internet tylko sam się pofatygowałem do sklepu NIKE i tam zapłaciłem . A dla tych z okoloc Katowic to można je kupić w sklepie NIKE'a w FASHION HOUSE w Jaworznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eary Re: LIveStrong bransoletki IP: *.crowley.pl 20.07.05, 14:59 w wawie w zadnym nikeu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em. Re: LIveStrong bransoletki IP: *.net.autocom.pl 20.07.05, 15:21 a wie ktos czy mozna ja kupic w krk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: LIveStrong bransoletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:26 To świetny pomysł że można połączyć mode z wspieraniem fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: LIveStrong bransoletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:28 Nawet jeśli ludzie kupują je bo sa trendy to co z tego i tak pieniądze idą na szczytny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocchicchio Re: LIveStrong bransoletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:47 Ja mam taką bransoletkę od grudnia. Jednak ta byla sprowadzona wprost z USA. Teraz to chyba w sklepach rozdają takie, bo co trzeci dresiarz na Pradze popyla w LiveStrong. A moze kupuja na Allegro. W każdym razie ja co raz częściej się zastanawiam jaki to ma sens. Czy trzeba się obnosić z tym, że jakiś problem ( w tym wypadku nowotwory) jest dla nas istotny. Chyba lepiej po prostu wpłacać na takie fundacje prawdziwe pieniądze (1$ to nie jest zbyt wiele). Poza tym pieniądze LAF między innymi mają być wydawane na lobbowanie w Washingtonie w sprawie walki z nowotworem. A ja wolałbym, żeby lobbing odbywał się w Warszawie. Serio.( w USA wykrywalność nowotworów jest dwa razy większa niż w Polsce). A to, że wristbands są raczej trendy niż charytatywne wnioskuje z tego, że powyższy wątek znajduje się na forum moda. P.S.zrobiłem tak: kupiłem 100 opasek sprzedałem wśrod znajomych i znajomych znajomych po 5 PLN sztuka a pieniądze przeznaczyłem na fundajcę pro salute Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:14 Właśnie przeczytałam wszystkie wypowiedzi na wątku. Autorki większości wypowiedzi to bezmyślne, tępe cipy. Jak to możliwe, że taka hołota potrafi w ogóle pisać, skoro nic nie rozumie z tego, co czyta? "Kupiłam za 19 PLN, przepłaciłam, ale wiem, że pomogłam." Wiesz, kretynko, ile ile w złotówkach jest wart jeden dolar, za którego kupisz opaskę w Stanach? I w tym jednym dolarze mieszczą się wszystkie koszty fundacji. I jeszcze cała twoja "pomoc". Mało masz w Polsce okazji, idiotko, żeby komuś pomóc? W dupie masz pomoc komukolwiek, chciałaś wyglądać "trędi" i tylko to cię obchodziło. Brak słów. Aż trudno uwierzyć w to, co się tu czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH IP: 213.25.164.* 28.07.05, 14:31 Gość portalu: bomba napisał(a): > Właśnie przeczytałam wszystkie wypowiedzi na wątku. > > Autorki większości wypowiedzi to bezmyślne, tępe cipy. hehe, swiete slowa, tylko troche za wulgarnie moze powiedziane. wlosy staja deba ma glowie jak sie ten watek czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:30 NIE ROZUMIECIE ZE NAWET CI CO NIE WIEDZĄ CO OZNACZA TA OPASKA WPLACAJĄ PIENIĄDZE NA FUNDACJE I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE. GDYBY NIE BYŁA TAKA POPULARNA NIKT BY NIE WIEDZIAŁ ŻE TAKA FUNDACJA ISTNIEJE I NAPEWNO NIE ZAROBIONO BY TYLE PIENIĘDZY. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotta_lotta Re: 29.07.05, 01:16 heh... chcialam tylko dodac ze sa jeszcze RÓZOWE branzoletki - walka z rakiem u kobiet. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paz79 Re: różowe opaski IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:52 Kto Ci powiedział, że różowe są na walkę z rakiem u kobiet idiotko?? To są podróbki Livestronga dostępne w wielu jeszcze innych kolorach i nie mają nic wspólnego z LAF! Jeśli masz taką i się tym szczycisz, to tak jakbyś chodziła w ADIDOSACH z 4 paskami. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Różówe opaski... 08.08.05, 11:26 ...Paz7 - faktycznie nie mają nic wspólnego z LAS, ale istnieją! Każda fundacja ma możliwość wyprodukowania takich opasek! I tak też się stało. Fundacje Brest Cancer Care wyuściła właśnie różowe opaski, a noszę je Nicole Kidman , Tony Blair, Jo Whiley, Sharon Osborne, Meera Syal and Elizabeth Jagger... Aha, taką różową sama z chęcią bym nosiła... Następnym razem radzę przebierać w słowach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH IP: *.chello.pl 05.08.05, 11:04 Ogólnie to zgadzam się z bombą,choć napewno innych słów bym tu użyła. Widziałam te bransoletki w KDT w różnych kolorach.Chyba nikt trzeźwy na umyśle nie wierzy, że pieniądze z ich sprzedaży trafią do potrzebujących. Poza tym ludzie kupuja te branosletki aby się wyróżniać,a nie po to aby komuś pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH 05.08.05, 16:43 Cześć Bombo, Tak wiem ile kosztuje dolar w USA. A powiedz mi moja droga co przeszkadza Ci ze oprocz tego ze wlascicel owego sklepu kupil wieksza partie i sprowadzil do nas z LAF i kaze placic wiecej? Troszczysz się o moje wydatki? Nie potrzebnie :) wyważam je mądrze. Zycze ci rozumu. Chcialabym wygladać TREDI.. jasne :) czemu nie. Szkoda ze opaska nie byla dla mnie bo teraz wygladalabym jak dzezi osobka.. Och... nie zrozumiesz idei. Do tego trzeba rozumu. Peas siostrzyczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:31 Samolubny, bezczelny, rozwydrzony. Bigda. Edek. Lepperoza. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-man Re: ŻAŁOSNY, ODMÓŻDŻONY MOTŁOCH 08.08.05, 11:35 oo...ale zes sie podsumowala.. Odpusc- drazni cie ze ktos ma dobre intencje czy ze nie szkoda mu na nie kasy? zazdroscisz ze ja stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprite Re: LIveStrong bransoletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:05 sie wszyscy czepiacie,jak sie nie podoba pomys(uwazam ze genialny)to nie kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farm Re: LIveStrong bransoletki IP: *.idea.pl 01.08.05, 18:09 Jest w Polsce sklep opaska.pl z opaskami LIVESTRONG I STAND UP SPEAK UP. sprawdzcie: opaska.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: LIveStrong bransoletki 05.08.05, 16:38 dzięki. Szukałam StendUPspeakUp. Odpowiedz Link Zgłoś
se.la.vie Re: LIveStrong bransoletki 08.08.05, 09:40 Ja bym chciała kupić kilka nieważne z jakimi napisami. Ale nie chce mi się przepłacać 10 razy,skoro w stanach kosztują dolara. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-man Re: LIveStrong bransoletki 08.08.05, 11:33 no ale z Livestrong maja tylko taki napis i sa zolte. wszystkie inne to podrobki. jak ci to obojetne to jedz pod palac w warszawie lub na jakis bazar. od cholery ponoc. Ale zabija to trosze sens akcji.. i troche hm.. obciach chodzic z np: rozowymi- ale jak chcesz. PS w USA kosztuje dolara+ koszty dostawy. bo w sklepach kosztuje kolo 2- 2,5dolara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzik Re: LIveStrong bransoletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:05 > no ale z Livestrong maja tylko taki napis i sa zolte. wszystkie inne to > podrobki. Zielone opaski z napisem FULL STOP wypuściła fundacja NSPCC, która działa na rzecz krzywdzonych dzieci - "Cruelty to children must stop. Full stop." I nie jest to podróbka LiveStrong. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: LIveStrong bransoletki IP: *.eu.org 10.08.05, 16:01 Teraz i tak się wszystko pomerdało,sropięcdziesiat fundacji lub nie wypuściło bransoletki z sylikonu.Na bank niedługo Avon umieści różową w swoim katalogu. Aha,tak na marginesie to ja widziałam różnokolorowe bransoletki w takich automatach dla dzieci,gdzie w takich kulkach plastikowych są rózne duperele:pierścionki,ludziki i inne duperszwance,a teraz także te bransoletki.Jak byłam na urlopiku to połowa gó..ażerii w Ustroniu Morskim to nosiła,więc ja podziękuję i jak zechcę wesprzeć szczytny cel to wpłacę bezpośrednio na konto fundacji lub przekaże najbardziej zainteresowanym. Odpowiedz Link Zgłoś