Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 02:13
    jestem niezmiernie. Skasowany zostaj moj watek na temat ksiazki "no logo".
    Dlaczego? chyba dlatego, ze to forum moda a nie ksiazka... uhmmm jest jednak
    jedno ale, ta ksiazka jest bardziej o tym co sie dzieje w swiecie ubran niz
    nie jedno elle czy shape. Trudno.
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 02:45
        a co to byl za watek, bo go nie zauwazylam?
      • b_bb Re: zdziwiona 12.07.05, 02:46
        Hehe, przeczytaj wątek richelieu z bardzo krótką nazwą. Nie Ty jedna jesteś
        zdziwiona nowymi rządami na forum. ;)Pozdrawiam.
      • Gość: S. Re: zdziwiona IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 12.07.05, 03:24
        Podzielam Twoje zdziwienie. Nawet mialam dopisac sie do tego watku, ale nie zdazylam :-). Ksiazka
        jest bardzo interesujaca, chociaz, moim zdaniem, fatalnie napisana (rozwlekle, chaotycznie, ciezka w
        czytaniu). Ale podaje duzo faktow o tym jak dziala marketing wyrobow tzw. markowych (i o duzo
        powazniejszych i wrecz tragicznych zjawiskach, np. o brutalnym wykorzystywaniu taniej sily roboczej w
        Trzecim Swiecie). Temat jak najbardziej zwiazany z moda (a raczej z jej ciemna strona), nawet jesli
        ksiazka jest tendencyjna, to jak najbardziej warta przeczytania.

No coz, ktokolwiek moderuje to forum, cokolwiek sie zapedzil :-).
      • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 04:04
        grzebnawszy w Amazonie tez sie zdziwilam - TRZY pozycje tej samej autorki o
        prawie identycznym tytule, tej samej liczbie stron i tym samym opisie, i TRZECH
        roznych cenach

przyznaje ze 528 stron czegos co sadzac z opisu i recenzji stanowi typowy tekst
        "oskarzycielski" w stylu literatury lewackiej zniecheca do ponownego spojrzenia,
        cytowanie pani Klein jako osoby cytujacej Ayn Rand zniecheca podwojnie

no coz taka literatura byla zawsze bardzo popularna od czasow Wielkiej Depresji
        ilekroc ekonomia sie psula - wiec pani Klein usiluje zrobic slawe i pieniadze
        korzystajac z koniunktury, bo od paru lat mamy cykl pod azorkiem

czyli w sumie mamy do czynienia z moda na okreslony model interpretacji
        gospodarki swiatowej; ale wydaje mi sie ze intencja tego forum jest moda
        bardziej doslowna, w sensie dlugosci spodnic i wysokosci obcasow
        • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 14:45
          masz racje zettrzy, nie mniej jednak ja juz dawno nie czytalam niczego
          lewackiego (w polityke jako taka sie nie mieszam).

a co do tego forum to jesli ma sie na nim pisac pod katem tego co ty napisalas
          ...intencja tego forum jest moda
          > bardziej doslowna, w sensie dlugosci spodnic i wysokosci obcasow ........
          to to strasznie nudne bedzie.
          • zloty_delfin Re: zdziwiona 12.07.05, 15:17
            >to to strasznie nudne będzie.
            Niestety.
            • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 18:07
              naprawde uwazasz ze ciuchy per se moga sie znudzic?
              • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 18:38
                jep!
                ostatnimi czasy kasowane sa watki, ktore zawieraja glebszy problem (nie mam na
                mysli moich, bo z reguly byl to tzw. off topic) niz " w czym na slub"
                albo "gdzie przeceny", "kostiumy kapielowe - wyprzedaze". Wydaje mi sie
                zettrzy, ze jesli tak dalej pojdzie to forum powinno zmienic nazwe na poradnik
                zakupowicza a nie forum moda. Chyba ze sie myle?
                • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 19:27
                  "glebszy problem" zbyt czesto polega na tym forum na bezmyslnym atakowaniu osob
                  ubranych np. na rozowo, TYLKO dlatego ze "kolor rozowy nosza tipsiary" (co to
                  jest tipsiara?)
                  i niestety to jest jeszcze bardziej nudne niz ustalanie przewagi szpilek nad
                  koturnami i odwrotnie
                  no coz, nie wiem co bylo w skasowanym watku, wiec nie moge sie na ten temat
                  wypowiadac, nie sadze jednak ze tematyka mody w sensie ciuchy jest nudna, tyle
                  ze trzeba a) sie nia interesowac b) miec cos na ten temat do powiedzenia (nie
                  znaczy to zaraz jakiegos bycia ekspertem), a tu mamy coraz wiecej watkow
                  typu "co jadlam na kolacje" - troche sprawia wrazenie ze moda nikogo nie
                  obchodzi
                  • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 19:53
                    > "glebszy problem" zbyt czesto polega na tym forum na bezmyslnym atakowaniu
                    osob
                    >
                    > ubranych np. na rozowo

nie zgodze sie
                    ale nie mam tez na to przykladow wiec odpadam

nie sadze jednak ze tematyka mody w sensie ciuchy jest nudna, tyle
                    > ze trzeba a) sie nia interesowac b) miec cos na ten temat do powiedzenia (nie
                    > znaczy to zaraz jakiegos bycia ekspertem),

tu sie zgodze, ale niestety coraz czesciej widze posty o wyprzedazach - a co to
                    ma wspolnego z moda sensu stricte?

a tu mamy coraz wiecej watkow
                    > typu "co jadlam na kolacje" - troche sprawia wrazenie ze moda nikogo nie
                    > obchodzi

ostatni i jedyny taki watek jakiego uswiadczyly moje oczy byl o lodach. Jest
                    ich wiecej??
                    Mnie nie obchodzi moda w wydaniu, czy majtki z X mozna oddac w ciagu 3 dni czy
                    4. I typu czy wyprzedaz w Y bedzie za 5 czy za 6 dni. I dlatego uwazam to forum
                    za coraz bardziej serwis informacyjny niz plotkowe forum o modzie dla
                    normalnych kobiet.
                    • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 20:04
                      > ostatni i jedyny taki watek jakiego uswiadczyly moje oczy byl o lodach. Jest
                      > ich wiecej??

jest ich duzo wiecej - posluzylam sie tutaj takim skrotem myslowym, chodzi mi o
                      watki zupelnie bez zwiazku z tematyka, tych jest zatrzesienie
                      i powiedz mi, dlaczego na innych forach tematycznych - wezmy takie forum WINO,
                      zeby naprawde nie dac szansy na "glebokie" posty - ludzie potrafia pisac duzo,
                      ciekawie i NA TEMAT, a my musimy literalnie PIEPRZYC aby forumki uznaly ze
                      jest "interesujaco"?
                      no coz, redakcja robi co moze aby jakos to forum przywrocic do porzadku, czasem
                      zdarzy im sie zaszarzowac nie w te strone, a co do postow o wyprzedazach - to
                      chyba zalezy od nas samych czy potrafimy pisac na temat i ciekawie
                      • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 20:23
                        a my musimy literalnie PIEPRZYC aby forumki uznaly ze
                        > jest "interesujaco"?

pieprzymy jak piszemy o tych niesmiertelnych wyprzedazach czy wspomnianych
                        nizej znakach zodiaku. Forum moda to nietety taki wor w ktorym miesci sie i
                        modne wino i modna potrawa. To jest moda a moda to nie tylko kawalek
                        materialu.

> no coz, redakcja robi co moze aby jakos to forum przywrocic do porzadku,
                        czasem
                        >
                        > zdarzy im sie zaszarzowac nie w te strone

ja bym tak ladnie tego nie nazwala

a co do postow o wyprzedazach - to
                        > chyba zalezy od nas samych czy potrafimy pisac na temat i ciekawie

utopia
                        to forum powinno byc prowadzone przez kogos kto na prawde kocha mode i wie ze
                        to zjawisko ma wiele twarzy. Nie zgadzam sie na bezmyslne kasowanie czegos co
                        na pierwszy rzut oka tu nie pasuje.
                        • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 20:49
                          Gość portalu: stina napisał(a):

> a co do postow o wyprzedazach - to
                          > > chyba zalezy od nas samych czy potrafimy pisac na temat i ciekawie
                          >
                          > utopia

to nie utopia, tylko bledne kolo - kogos interesuje moda, zaglada tutaj,
                          znajduje "blyskotliwa" wymiane zdan o ozieblosci Polek, wyrabia sobie zdanie ze
                          forum jest do niczego i odchodzi gdzie indziej
                          zostaja tylko ci ktorym i tak wisi, bo szukaja szybkiej rady gdzie mozna nabyc
                          biale rajstopki dla 8-letniej dziewczynki a tematyke mody uwazaja za nudna i
                          niepotrzebna
                          • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 21:39
                            a co z Toba i kilkoma innymi? nowe, ktore zagladaja i widza post o ozieblosci
                            zobacza tez inne.
                            Wiem o co Ci chodzi. Mnie jednak to forum bardziej sie podobalo wczesniej. Bylo
                            ciekawiej i nie chodzi mi o docinki czy posty LaP. tylko o to, ze mozna bylo
                            sie poczuc jak na babskim plotkowaniu. A moze powinnam sie zastanowic nad
                            zmiana forum na te o nazwie plotkowe? Uhmmm.. tylko, ze ja sie juz
                            przyzwyczailam do kilku osobowosci czy tez osobistosci stad.
                            • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 21:51
                              kilka osob nie da rady, bo je zaleja pyskowki i pytania o terminy wyprzedazy
                              a co do plotek - owszem tak, ale zeby te plotki byly bardziej o torebkach a
                              mniej... no wiemy o czym
                              btw, Paris Hilton robi sie niemodna i ostatnio zauwazylam ze prasa piszac o
                              niej uzywa formy "Paris (yawn) Hilton", ciekawe kto ja zastapi
                              • Gość: stina Re: zdziwiona IP: *.nycap.res.rr.com 12.07.05, 22:13
                                na usta cisnie mi sie nicole r.
                                • zettrzy Re: zdziwiona 12.07.05, 22:15
                                  nnno, zobaczymy, ale do dobra propozycja
                    • b_bb Re: zdziwiona 12.07.05, 20:13
                      Zgadzam się z Tobą, stina. W wątkach ankietopodobnych (co jadłaś na kolację, jak
                      masz na imię, jakie lubisz zwierzątko, jaki masz kolor oczu, czy znak zodiaku
                      itp) nie uczestniczę i nie czytuję ich. Nie interesuje mnie, spod jakiego znaku
                      jest jakaś ania82, która wpisuje się po raz pierwszy. Wątki o tym, co ktoś sobie
                      kupił i za ile też są dla mnie nudne, bo co mnie to obchodzi? Zettrzy pisze
                      interesująco o modzie, czytam jej posty z przyjemnością, ale lubię też poczytac
                      np. o problemach ciuchowych kochanicy, o problemach nie tylko ciuchowych innych
                      forumowiczek, lubię poczytać głupotki offtopikowe, w których sobie pleciemy
                      trzy-po trzy. Takie poznawanie ludzi poprzez kwestię ciuchów. ;)
                      Wątki typu: "pomóżcie" są potrzebne, w miarę możliwości służę radą, ale jeśli to
                      samo powtarza się siedem razy w ciągu dnia, bo potrzebującej się nie chce
                      przeczytać kilku wątków niżej lub uruchomić wyszukiwarki, bądź też pytanie jest
                      zadane w sposób tak ogólnikowy, że nic z tego nie wynika, to jest to śmiecenie
                      na forum. Moderatorki były potrzebne, by usuwać śmieci, spam, wpisy obrażające
                      innych, podszywaczy, reklamy itp. Nadgorliwość jest jednak szkodliwa. Mam
                      nadzieję, że szalejąca wczoraj lady poszła po rozum do głowy i zacznie forum
                      moderować zgodnie z potrzebami jego uczestniczek, regulaminem i netykietą.
      • zettrzy Re: zdziwiona 13.07.05, 03:54
        w sumie jednak, czy nie moglabys otworzyc tego watku jeszcze raz, moze pod innym
        tytulem, np. "modne logo i bez logo" czy jakos tak, zeby przezyl, bo moze bylby
        ciekawy, sama ksiazka lewacka czy nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka