Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Farbowanie butów????

12.09.05, 18:07
    Czy da sie zmnienic kolor skory na butach?
    Dostalam piekne czolenka, niestety ciocia kupujaca zupelnie nie trafila z
    kremowym kolorem, a wymienic sie nie da :-(
    Chcialabym zmienic ten kolor na braz lub czarny, ale nie mam pojecia czy cos
    takiego w ogole jest mozliwe i gdzie mozna tego dokonac ;-))) wiecie cos na
    ten temat?
    Obserwuj wątek
      • marvellous Re: Farbowanie butów???? 12.09.05, 20:59
        Przyłączam się do pytania, tyle że ja chce zmienić kolor butów zamszowych.
      • marvellous Re: Farbowanie butów???? 14.09.05, 13:05
        Podnosze.
        i mam pytanie: czym mogłabym zmienić kolor butów
        zamszowych??? czy odświeżacz koloru do zamszu w kolorze
        innym niż buty coś da czy mam szukać czegoś innego.
        jak da, to gdzie sie te odświezacze kupuje?
        • thais24 Re: Farbowanie butów???? 14.09.05, 17:03
          Witam! Ja kupiłam farbke do butów u szewca na Straowiślnej, mala buteleczka
          kosztowała niecałe 5 zł. Z tym, że ja farbowałam buty, szare, polamione
          na "kość słoniową". Po prostu po ulewie skórzane snadałki zmieniły kolor z
          kremowego na szarobury. Chwyciło świetnie, bardzo ładny kolor, równy i mimo
          deszczu i czyszczenia nic się z nim nie dzieje. Nie wiem tylko czy te farbki
          darzą sobie radę, ze zmianą z jasnego na czarny, ale najlepiej dowiedzieć się u
          szewca.:) A co do odświeżaczy, to mnie pani w sklepie powiedziała, że taki
          odświeżacz nie pomoże, gdyż on nie kryje dokladnie, tylko własnie wydobywa
          ładny, początkowy odcień skóry. Aha, moje buty są chyba ze skóry licowanej,
          więc nie wiem jak się zachowa zamsz. Pozdrawiam
          • marvellous Re: Farbowanie butów???? 14.09.05, 23:27
            Dzięki wielkie, a mogłabyś opisać w którym miejscu na Szewskiej jest ten
            szewc? i nie wiesz jakie ma jeszcze kolory tych farbek :P ?
            • marvellous Re: Farbowanie butów???? 14.09.05, 23:27
              na Starowiślnej oczywiście miało być ...
              • thais24 Re: Farbowanie butów???? 15.09.05, 12:29
                Witaj! Niej estem na 100% pewna, ale wydaje mi się, że wysiadałam z 24 jadącego
                w stronę pl. Bohaterów Getta, właśnie przystanek przed Getta. To chyba jest
                Wawrzyńca, i to było po przeciwnej stronie ulicy, taki duzy napis Szewc:) To
                jest przystanek ten, gdzie się najczęściej wysiada jak się idzie do Galerii
                Kazimierz :) Nie pamiętam czy to jest dokładnie na przeciwko, ale na pewno w
                tych okolicach, na pewno zobaczysz napis:) A jeśli chodzi o kolory, to wybór
                był dość duzy, moze nie jakoś bardzo duzo odcieni, ale wszystkie kolory były:)
                Mam nadzieję, że miare jasno wytłumaczyłam i uda Ci się znależć:) Pozdrawiam!
                • marvellous Re: Farbowanie butów???? 15.09.05, 22:14
                  Jeju dziękuję ci bardzo! Buziak :-***
                  • thais24 Re: Farbowanie butów???? 15.09.05, 22:40
                    Nie ma za co:) Mam nadzieję, że uda Ci się coś dobrać do Twoich butów!:)
                    Pozdrawiam!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka