Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcę się ubierać skromnie, ale elegancko

21.11.05, 14:23
    przez wiele lat nie zwracałam uwagi na to, w co się ubieram - tzn. szukałam dużych swetrów, jeansów, ciepłych czapek itd...
    ostatnio potrzebuję odmiany - chcę ubierać się bardziej kobieco, skromnie, gustownie, modnie... zakładać bardziej dopasowane
    swetry, odejść od wszechpanujących jeansów... itd itd
    Niestety nie bardzo wiem, jak się za to zabrać, by nie wyszła ze mnie choinka lub zbyt napuszona elegancka dama.
    chcę być taka "normalna"
    Mam 167 cm wzrostu, ważę 60 kg, półdługie włosy które niedługo chcę przefarbować na blond, zielone oczy, bardzo jasną skórę -
    zaróżowioną chłodem, zaokrąglenia w kobiecych miejscach, chude nogi i ręce.
    Przez lata nosiłam brązy, teraz szukam pomarańczy, czerwieni, brązów... ale może źle szukam, mogłybyście mi coś poradzić?
    Obserwuj wątek
      • czekoladka_84 Re: Chcę się ubierać skromnie, ale elegancko 21.11.05, 14:26
        Teraz pełno w sklepach kobiecych, ale i jednocześnie dziewczęcych ubrań. Tylko
        nawet skromny strój warto przełamać jakimś barwnym akcentem lub dodatkiem, bo
        przecież jesteś młoda.
      • ciachozkremem Re: Chcę się ubierać skromnie, ale elegancko 21.11.05, 14:30
        moim zdaniem fajnie (trochę elegancko, a jednocześnie lekko) wygląda połączenie
        dzinsów z żakietami. Dzinsy oczywiście nie jakieś wytarte i nie za krótkie w
        stanie, ew. marynarka dluższa,tak żeby nie było widać "paska" między końcem
        marynarki a początkiem dzinsów. Do tego buciki jakieś eleganckie, na
        obcasiku,jakas ładna bluzeczka pod spód i wygląda się dobrze.
        Sama tak chodzę do pracy w piatki i jak gdzieś wychodzę to też lubię sie tak
        ubrać.
        • carolina80 Re: Chcę się ubierać skromnie, ale elegancko 21.11.05, 16:40
          ewentualnie pod żakiet cieńszy golf i jakieś delikatne korale zawiązane na
          supeł - to z kolei ja ;) a na weekendy do klubu - pod żakiet jakaś skromniejsza
          zwiewna bluzka, ewentualnie pasek na biodra, czasem spodnie 3/4

do wersji z zakietem i golfem nosze tez sztruskowa spodnice - z trzech falban,
          za kolanko, do tego grube rajstopy i kozaki do kolan na niewysokim obcasie
      • vadee poszukaj inspiracji na stronie Victoria's Secret 22.11.05, 07:06
        j.w. :)
      • vermeerka Re: Chcę się ubierać skromnie, ale elegancko 22.11.05, 08:48
        jesli masz zaróżowioną cerę to czerwieni Ci nie polecam ,jeszcze bardziej to
        uwydatnią,poza tym do moim zdaniem pomarancz lepiej pasowałby do ciemnych
        włosów a nie blondu.moze raczej poszukaj czegos w chłodnej palecie odcieni
        brazów,zieleni...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka