sweet_barbie 18.12.05, 11:31 www.allegro.pl/show_item.php?item=77672165 Jak myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 11:51 ja mysle, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 11:53 Na pewno oryginał.Na allegro sprzedają tylko oryginały za bardzo przystępną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:07 oryginaly z bazarku:) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_barbie Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:13 Na allegro jest dużo takich torebek po 60 zł, ale ten sprzedawca ma same pozytywne komentarze a inne przedmioty które sprzedaje to np portmonetki po 200 i torebki D&G po 400 zł więc chyba jest szansa ze to oryginał. 270 zł to nie jest cena torebki z bazarku. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:16 jak kupil na bazarku i sprzedaje na allegro, to musi na tym zarobic;) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:24 myszka_333 napisała: > Na pewno oryginał.Na allegro sprzedają tylko oryginały za bardzo przystępną cen > ę. uhm....na allegro jest pełno podróbek, np kremy lancome za 60 zł. litości! nawet kradzione kremy sprzedawane sa drożej bo za pól ceny a nie ja 1/5. te kremy np to podróbki z Turcji ale kobiety to kupują. ja bałabym sie toto polożyc na twarz. Niestety mało ludzi nie wie, jak odróżnić podróbke od oryginału dlatego wystawiaja potem takiemu sprzedawcy oszustowi pozytywny komentarz. a to znaczy, ze komentarz to nie zawsze dobre kryterium wyboru towaru u danego sprzedawcy. czasem lepiej kierowac sie nosem :) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:25 Niestety mało ludzi nie wie oczywiscie miało byc malo ludzi wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:20 sweet_barbie napisała: > www.allegro.pl/show_item.php?item=77672165 > Jak myślicie??? powiem Ci tylko tyle: po torebki LV sa KOLEJKI, mówię o oryginalnych torebkach sprzedawanych w oryginalnych butikach LV. A cena ich dochodzi tysięcy dolarow. więc logiczne jest że torebka oferowana na allegro nie jest oryginalna. na pewno LV nie kosztowałby ciut więcej niż 50 $ Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka ps 18.12.05, 12:20 kolejki w sensie zapisów na najbliższe lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa21 Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:39 a to wazne czy jest ona oryginalna czy nie !!! jak ci sie podoba to sobie ja kup! Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 12:41 truskawa21 napisała: > a to wazne czy jest ona oryginalna czy nie !!! jak ci sie podoba to sobie ja ku > p! widocznie dla niej wazne, skoro sie pyta! Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa21 Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 13:06 stara wjadaczko ale ty inteligentna jestes !!! nie masz juz do czego sie przyczepic , pewnie 100 razy przegladałaś ten wątek aby pochwalić sie swoja inteligencją no no Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 17:45 truskawa21 napisała: > stara wjadaczko ale ty inteligentna jestes !!! nie masz juz do czego sie > przyczepic , pewnie 100 razy przegladałaś ten wątek aby pochwalić sie swoja > inteligencją no no ręce opadają, szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa21 Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 18:52 to idz spac starsi ludzie potrzebuja duzo snu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiax Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 13:03 Cześć. To z całą pewnością jest podróba, za którą ktoś sobie liczy kilka stówek. Za tę cenę możesz mieć inną piękną torebkę i pewność, że nikt Cię nie robi w balona. Ktoś napisał - jak Ci się podoba to kup. A moim zdaniem to nie jste takie proste bo tu nie chodzi o to czy ta torebka jest ładna, czy brzydka tylko o to, że jest to oszustwo - jeżeli sprzedawca napisał "oryginalna" to próbuje Cię oszukać i jeżlei ją jednak kupisz " bo Ci się podoba" to dajesz się nabrać. Poza tym powiem szczerze, że śmieszą mnie na ulicy torebki LV - są wszędzie :) A wystarczy wejść na oficjalną stronę, żeby się przekonać, że jest to produkt, z a który naprawdę trzeba zapłacić. I już nawet nie pisze że jest to ktadzież bo mniejsza z tym - LV nie zubożeje jeśli ją kupisz ale chodzi o ...tak, tak - szacunek dla samej siebie. Serdecznie pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 13:25 Podpisuje sie pod tym, co napisala Asia. To kiepska kopia oryginalnej Almy Multicolor, za ktora trzeba zaplacic 950 Euro czyli ok. 4000 zl. Przede wszystkim jak zwrocisz uwage na wykonczenia - przykro mi, ale nie ladne i poza tym oryg. ALMA w srodku jest cala z pieknego zamszu-skorki, a ta jest wykonczona materialem. Ludzie nawet uzywane oryginaly sprzedaja za minimum 400 Euro. Lepiej doloz jeszcze "stowke" i wyszukaj sobie piekna torebke skorzana w normalnym sklepie, a nie z dermy. Nie daj sie nabrac... A torebki D&G za 400 - to tez kopie. Portfele znanych, swiatowych marek kosztuja w zl minimum 700 zl. Naprawde nie daj sie nabrac, a dobre opinie na Allegro o niczym nie swiadcza... Szkoda Twoich pieniedzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kunsia Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 18:22 Ja nie mam zadnych watpliosci - i to jak wszyscy na tym forum , zastanawiam sie tylko czy te dziewczyny na ulicy mysla ze inni mysla ze one maja orginaly. Jakis czas temu rozwazalam kupno tej toebki wiec ja ogadalam -orginalna w sklepie nie podobala mi sie bo miala za duzo zlotych cwikow i takich tam ale naprawde jedno spojrzenie na orginl , na ta na allegro i na te na ulicy i wszystko jasne. Wstyd t takie robowanie byc kims lepszym pomimo ze sie nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 18:32 Podpiszę się obiema rękoma Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 18:41 nawet jesli to orginał to jest paskudny Odpowiedz Link Zgłoś
hihihiii Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 19:05 To podrobka. Na Murakami byly listy - jak juz ktos wczesniej zauwazyl, ale pare lat temu, czekalo sie ok 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
faszonica Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 19:52 Przez te podrobki, ludzie uwazaja teraz, ze kazda torba Louis'a na ulicach to podroba. Nie podoba mi sie to. Mam przestac chodzic w swojej torebce od LV....? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_crawford Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 20:02 Ha. Rzeczywiście to może być problem. Tzn. może nie wagi życiowej ;) ale jednak. Mnie nie stać na oryginalną, nigdy nie kupię też podróbki. Ale gdybym, np. dostała oryginał, choćby używany, w prezencie to bym też się wahała - chodzić, nie chodzić - w końcu te torebki naprawdę są wszędzie...I niestety przez podróbki LV jest oklepany i opatrzony, co brzmi absurdalnie ale tak niestety jest. Faszonica - widziałam ostatnio kobietę z torebką LV i jestem pewna, że miała oryginał - miała w sobie taką klasę, że z pewnością nie założyłąby podróbki....ehh....to widać...i żeby nie było - jeżeli czegoś jej zazdroszczę to właśnie tej klasy...a nie torebki :) Pozdrawiam M.C. Odpowiedz Link Zgłoś
hihihiii Re: Czy to moze być oryginał? 19.12.05, 00:21 Dlaczego ty masz nie nosic oryginalu? Bo ktos inny chcialby a nie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzystone Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 21:56 Bylo juz walkowane do obrzydzenia: oryginaly kosztuja od jakichs 700 Euro wzwyz.... Odpowiedz Link Zgłoś
faszonica Re: Czy to moze być oryginał? 18.12.05, 23:14 A wlasnie, ile kosztuja oryginalne torebki LV, chodzi mi wlasciwie o taka brazowa (tez juz jest na 'ulicach' ale nie w ilosci takiej jak np. torebki z literkami kolorowymi czy wisienkam;). Lece za miesiac do Mediolanu i chcialabym sobie taka sprezentowac, tez nie wiem czy jeszcze bedzie bo to chyba torebka nie z tego sezonu. Ile wziac kasy na ten 'skarb'? Odpowiedz Link Zgłoś
hihihiii Re: Czy to moze być oryginał? 19.12.05, 00:18 O sezon u LV nie masz co sie martwic, jezeli udany model to bedzie w sprzedazy przez wiele lat, np Speedy (25-30) istnieje od 1930 roku i dalej go produkuja. A ceny masz tutaj, brazowa to tzw monogram canvas(nie skora a plotno, bys sie nie rozczarowala, skorzane sa tylko wykonczenia, chyba ze kupisz cos z epi leather za 3-6x wieksza sume): www.eluxury.com/brands/louis_vuitton/w05/assortment.jhtml?SectionID=6000&CategoryID=3001&SubCategoryID=3004&ClassificationID=3011 Odpowiedz Link Zgłoś