Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory

18.12.05, 15:01
    Musze kupic sobie cieple buty, jade na 10 dni w Alpy. Czy te kozaki podobaja
    sie Wam i czy nadaja sie na snieg?
    Dzieki
    Pozdr.

www.uggaustralia.com/Products.asp?dept_id=3&g=women&c=EDITION&sc=59&col=2

albo te, ale sie mniej mi podobaja , bo mam juz czarne kowbojki z zamszu,
    bardzo ladne z obrazkiem konia wybitym cwiekami, ale na snieg sie nie nadaja
    bo nie sa ocieplane.
    www.uggaustralia.com/Apparel_Detail.asp?dept_id=3&sku=5478&col=2
    Jezli tak, to jaki wziac kolor, zielony jest modny, ale czy bedzie jeszcze
    modny za rok to watpie.
    Obserwuj wątek
      • pianazludzen Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:05
        fajne sa te w kolorze raisin, te drugie od prawej

www.uggaustralia.com/Apparel_Detail.asp?dept_id=3&sku=5478&col=2
        • pianazludzen Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:06
          ups, pomylilam sie:) od tej drugiej prawej:) czyli od lewej
        • la.parisienne A czy slowo "franca" figuruje w slowniku j.pol? 20.12.05, 19:14
          Pamietam, ze kiedys sie usmialm do lez, jak ogladalam tu we Francji przez
          satelite taki program "Kolo fortuny" czy jakos podobnie. Jeden z uczestnikow
          podal slowo "won", a zmieszany pan prezentator nie zatwierdzil mu slowa "won".
          A pamietacie kto prowadzil to Kolo fortuny, bo nie moge sobie przypomniec?
      • papryczka_ag Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:16
        Przeciez te buty są paskudne...
      • papryczka_ag Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:17
        Poszperaj głębiej - znajdziesz znacznie fajniejsze, w dodatku nie bedzie ich
        miała na nogach co druga osoba.
      • cioccolato_bianco Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:23
        te sa fajne - o ile takie buty w ogole moga byc fajne...
        www.uggaustralia.com/Apparel_Detail.asp?dept_id=3&sku=5479&col=2
        dobry impregnat i nie beda przemakac na sniegu.
        • la.parisienne Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:56
          cioccolato_bianco napisała:

> te sa fajne - o ile takie buty w ogole moga byc fajne...
          > www.uggaustralia.com/Apparel_Detail.asp?dept_id=3&sku=5479&col=2
          > dobry impregnat i nie beda przemakac na sniegu.

Tak mon petit chocolat blanc to mialy byc te, ale podalam zly link. Mi tez sie
          podobaja, zwlaszcza ze jutro bedzie wyprzedaze tych modeli na 50% taniej.
          • hihihiii Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:10
            Mam te buty, ugg cargo, oliwkowe, i wcale nie ma je na nogach co 2ga osoba. nie
            sa az tak popularne jak classic lub essential. na zime i snieg nie sa najlepsze
            bo podeszwa dosc sliska i na gleboki snieg tez nie polecam.
            pojawily sie w tym sezonie i nie wierze ze jest na nie obnizka 50%.
            przynajmniej nie w normalnych sklepach, moze w jakis lewych discountach, ale
            tez nie wierze.
            • la.parisienne Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:20
              Cargo sa jutro w sprzedarzy prywatnej.
              www.vente-privee.com/demo/ugg5/flash/lapage.html?URL=http://www.vente-privee.com/vp3/vpSubscribeOperation.aspx?Operation=580
              • la.parisienne Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:25
                la.parisienne napisała:

> Cargo sa jutro w sprzedarzy prywatnej.
                > www.vente-privee.com/demo/ugg5/flash/lapage.html?URL=http://www.vente-privee.com/vp3/vpSubscribeOperation.aspx?Operation=580

No i co sa jeszcze jakies niedowiarki. Tak Megève ma okropne butiki a ugg nie
                wypredaja butow z tego sezonu za pol ceny. To sprawdz jutro, mozesz sie
                zapisac, ale nie wysylaja za granice.
                • hihihiii Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:40
                  dziecko, a niech ci wyjdzie na zdrowie i za 70 % jak nei stac. mnie to
                  obojetne, ja ide do Nordstrom i kupuje w sierpniu za pelna cene, jeszcze mi
                  prawia komplementy ze jestem pierwsza i nikt tego nie ma. Nie musze czekac do
                  zimy.
              • hihihiii Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:36
                No jak uda ci sie faktycznie znalezc cargo za 50% to chyba mozesz sobie kupic
                bez wahania? :-b

Zaskakujace, ze dla ludzi rarytasem na sale sa i takie podstawowe rzeczy:-D
          • izydorska Wyprzedaze? 18.12.05, 18:30
            To taka paniusia na wyprzedaze chodzi?
            Z normalna cholota na zakupy?
            U nas wyprzedaze sa zawsze jak nowa kolekcja na rynek wchodzi , tak ze
            nastolatki i biedulki na przeceny biegaja a tlok wtedy niemilosierny.
            Szanuj sie dziewczyno bo piszesz zes taka Ho Ho a co czytam? panienka na
            wyprzedaze czeka.
            • kochanica-francuza Re: Wyprzedaze? 20.12.05, 18:26
              izydorska napisała:

> To taka paniusia na wyprzedaze chodzi?
              > Z normalna cholota na zakupy?

"Hołotą"
      • kate-gun Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:38
        jesli jedziesz na narty/snowboard i potrzebujesz butow jedynie do chodzenia po
        wiosce [czyt: od knajpy do knajpy] to powinny byc dobre.

jesli jednak masz w planach dluzsze wycieczki, m. in. po gorach, to kup sobie
        profesjonalne buty trekingowe, ktore sprawdza sie w kazdych warunkach, rowniez
        na lodzie. oczywiscie w sklepie sportowym. ja ostatnio zostalam bardzo fachowo
        obsluzona - doradzono mi wybor konkretnego modelu, po uprzednim przedstawieniu
        funkcji i zalet poszczegolnych butow, z podaniem takich szczegolow jak
        material, tworzywo, amortyzatory itp
      • alaster Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 15:40
        Jak na mój gust nieco przykrótkie te kozaczki. Widocznie w tym sezonie spadło w
        Alpach niewiele śniegu, albo turyści wszystko rozdeptali. Dla mnie to fatalna
        informacja, jestem zmuszony zrezygnować z wyjazdu do Austrii.
        • la.parisienne Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 16:03
          Ale ja jade po stronie francuskiej do Megève, tu nie tylko ilosc sniegu sie
          liczy, ale rowniez jak jestes ubrana/y, bo to misteczko dla fashion victims,
          zreszta, maja tam Piekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee butiki, w
          ktorych wszystko jest drozsze w sezonie o 30% w porwnaniu z Paryzem.
          • alaster Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 16:15
            Rozumiem, będę szczery – cekiny kojarzą mi się z wiejskim odpustem, wybierz
            buciki z kieszonką na pistolecik, w kieszonce drugiego kozaczka możesz nosić
            amunicję.
            • weathlehow :-))) a linia obuwia podobna do 18.12.05, 17:56
              supermodnych swego czasu relaxów. jakoś tak mi się kojarzy.
              • la.parisienne Re: :-))) a linia obuwia podobna do 18.12.05, 18:07
                weathlehow napisała:

> supermodnych swego czasu relaxów. jakoś tak mi się kojarzy.
                Nie wiem co to sa relaxy, nie spedzilam dziecinstwa w Polsce. A co to bylo?

• maialina1 Re: :-))) a linia obuwia podobna do 18.12.05, 19:35
                  To bylo takie cos co tobie na pewno by sie bardzo spodobalo. Szkoda że cię
                  wtedy nie bylo.
          • kunsia Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:03
            W Megève piekne sklepy, chya tam jeszcze nie bylas, maja tam tylko kilka
            butikow i to na dodatek nic w nich nie ma jakies ochlapy zeszlych kolekcji. co
            do butow polecam Dolce gabbana oni co roku maja strasznie fjne kozaki zaraz ci
            znajde jakis link
      • kunsia Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:08
        cgi.ebay.com/NEW-MARC-JACOBS-FUR-MOON-BOOTS-SHOES-LARGE-9-5-10-11_W0QQitemZ7731288105QQcategoryZ63889QQcmdZViewItem

ten styl te akurat sa marca jacobsa ale dolce tez ma tego typu , takie buty sie
        nosi a nie te co ty pokazujesz, te twoje to ani w gory ani do miasta takie
        niewiadomo co.
      • hotally Re: Czy kupic te kozaki na wyjazd w gory 18.12.05, 18:10
        Mi się podobają te zielone z kieszonką oraz te brązowe, która panna w reklamie
        ma na sobie :)

www.uggaustralia.com/Products.asp?dept_id=3&g=women&c=EDITION&sc=59&col=2
      • maialina1 nie jedziesz w Alpy tylko do Polski,Nelka mowila. 18.12.05, 19:23
        n/t
      • kochanica-francuza podobno trendy jest TO 18.12.05, 19:28
        tinyurl.rzeszow.net/?show=915
        przynajmniej jaleo tak mówi - czemu jej nie wierzyć?
        • kate-gun Re: podobno trendy jest TO 19.12.05, 00:36
          wygladaja jak puszka Coca-Coli :p
        • bazylicho Re: podobno trendy jest TO 19.12.05, 14:49
          TAK!

www.shoes.com/product.asp?p=5016222%7EWOMENS%7EPUCCI&sc=WOMENS&variant_id=35771
          • la.parisienne Zrobilam bizness 19.12.05, 17:52
            hehe, oplacalo sie kupilam je za jedna trzecia ceny tzn.69 euro.
      • la.parisienne Ugg Cargo wyprzedane w 18 min 19.12.05, 09:22
        Hehhe, niemodne moje butki? Francuzki je wyszarpaly w 18 min. Sprzedaz
        otworzono o 9h00, a o 9h17 nie bylo juz zadnej kozaczkow cargo ugg, nawet
        brazowych.
        • weathlehow jeszcze jeden dowód na to jakie francuzki są 19.12.05, 14:20
          głupie.
          rzucać się na zamszowe kalosze...
          • cezar8 Re: jeszcze jeden dowód na to jakie francuzki są 19.12.05, 17:54
            te buty sa paskudne. Podobne widzialam wczoraj w Auchan'ie! Ladniejsze
            zakupilam w GO Sport
        • izydorska Re: Ugg Cargo wyprzedane w 18 min 20.12.05, 08:53
          od godz 9 do godz 9:17 to jest dopiero "wyszarpanie" w ciagu 18 min.
          A panienka to do szkoly chyba pod gorke chodzi co?
          Pewnie ze glupie te france nie dosc ze liczyc nie umia to jeszcze puzniej w
          poszarpanych butach laza ;)
          • kropisia Re: Ugg Cargo wyprzedane w 18 min 20.12.05, 10:56
            Jak rok temu pytalam co sadzicie o uggsach, to wszystkie zescie sie smialy.
            A teraz - minal rok i sie oswoilyscie...
          • hotally Re: Ugg Cargo wyprzedane w 18 min 20.12.05, 11:16
            Żałość mnie ogarnia...
            Fajnie jest poprawiać innych samemu waląc ortografy?:>

BUEHEHEHEHEHEHEHEE
          • kochanica-francuza co to jest "umią"? 20.12.05, 16:45
            izydorska napisała:

>
            > Pewnie ze glupie te france nie dosc ze liczyc nie umia to jeszcze puzniej w

nie mówiąc o "puźniej"?
      • la.parisienne Pani izadorska z takim szlacheckim nazwiskiem 20.12.05, 18:29
        sadzi piekne krolewskie byki. Ponoc mnie zna, chyba u mnie sprzatala, wiec stad
        ta dobra znajomosc jezyka polskiego, bo chodzila ze slownikeim i tlumaczyla
        sobie etykietki i sposby uzywania produktow do szorowania. Wielka
        encyklopedystka, ta pani Izadorska. rzeczywiscie miaam pania Ize z Bielska
        Bialej jako jedna z pierwszych gosposi, ale byla o 1000 bradziej uprzejma od
        izadorskiej.
        • izydorska Re: Pani izadorska z takim szlacheckim nazwiskiem 20.12.05, 20:16
          A zebys wiedziala ze szlachcianka z dziada pradziada.
          A ze byki to normalne tyle lat poza krajem to sie nie dziw franco za piec
          groszy.
          Zreszta z blebsem sie u nas w domu nie dyskutowalo czego i ja tez czynic nie
          bede.
          • la.parisienne Re: Pani izadorska z takim szlacheckim nazwiskiem 20.12.05, 20:21
            izydorska napisała:

> Zreszta z blebsem sie u nas w domu nie dyskutowalo czego i ja tez czynic nie
            > bede.

U nas tez z blebsem sie nie dyskutuje bo, sa sa za mali na dyskusje. Zreszta
            dzieci nie maialy glosu przy stole.
            • kochanica-francuza co to jest blebs? 20.12.05, 20:43
              czy ludzie z blebsu, jak chodzą do szkoły, to puźniej umią się tak ładnie
              wyrażać jak szlachta?
              • la.parisienne Re: co to jest blebs? 20.12.05, 20:54
                Przeciz to sa ladne wyrazenia (holota, franca), czesto uzywane w pogawedkach z
                arystokracja. Tylko prawdziwa gotha rozmmowia dalej po francusku. Polecam Ci
                czytanie gazety francuskiej dla arystokracji, "Point de vue", ktorej bylego
                redaktora rubryki medycznej, Dr Pierra Vachera bardzo dobrze znalam. Pierre
                Vacher jest ojcem Jacqueline Roussel, synowej Christiny i babcia Atiny Onassis.
                No widzisz jak sie znam na relacach w wielkiej Gotchcie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka