lenore13 08.01.06, 21:32 Naprawdę wierzycie, że ludzie rasy białej występują w czterech typach kolorystycznych (tzw.pory roku)? Dla mnie to kit. Odpowiedni obór kolorów zależy poza tym również od typu twarzy i sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: Pory roku 08.01.06, 21:36 dla mnie tez to kit, ja nawet nie wiem co jestem, ale zawsze jak ktos mi mowi jaki kolor mam nosic to mi sie slabo robi, bo pomaranczowego, rudego, brazowego i blekitnego nie lubie;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Pory roku 08.01.06, 22:03 dla mnie to bzdura, a jak sie przeczyta o genezie tej teorii - jakis nauczyciel malarstwa wydedukowal ja z autoportretow swoich studentow - to czysty scenariusz na slapstick typow kolorystycznych jest tyle ilu ludzi, dobor koloru zalezy nie tylko od naszych wlasnych kolorow ale takze rysow twarzy i usposobienia, wiec dajmy sobie spokoj z takimi podzialami Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Pory roku 08.01.06, 22:07 Nie wiem, czy ludzie wystepuja tylko w "czterech porach", ale na pewno mozna podzielic koloryt danej osoby na "zimny" lub "cieply". Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Pory roku 08.01.06, 22:23 to w takim razie ja mam neutralny- szary- ani ze mnie wiosna, ani lato, a w teście wyszła zima :) dobre dobre...chyba tylko dlatego,ze teraz jest zima Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 Re: Pory roku 08.01.06, 22:36 nie zawsze, ludzie są naprawdę różnorodnie ubarwieni, mój chłopak ma np. włosy w ciepłym odcieniu brązu i stalowobłękitne oczy, dobrze mu zarówno w brązie jak i w granacie. Wymysły, żeby w babskich pisemkach mieli o czym ględzić i wizażyści mieli kilientelę. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: Pory roku 08.01.06, 23:03 ja rowniez sadze, ze to bzdura. kolory powinno dobierac sie nie tylko do koloru wlosw, oczu i karnaczji ale rowniez do budowy ciala, usposobienia i wedlug wlasnego gustu:) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Pory roku 08.01.06, 23:15 no a teraz mamy dowod materialny: opis tych typow i wynik testu z opisu wynika, ze jestem wiosna z elementami lata - intensywnie niebieskie oczy, bardzo jasna karnacja o lekko brzoskwiniownym zabarwieniu, wlosy zloty blond, zadnych piegow a w tescie mi wychodzi jesien - jak sie okazuje w dziecinstwie bylam blondynka (fakt), ale juz nie jestem (ujjj, co jest z tymi lustrami? ani jedno nie dziala?), kiepsko sie opalam - to prawda, i mam -hmmmm - brazowe ??? - oczy.... oraz piegi... czuje sie rozbrojona nie, nie lubie brazu i nie bede sie ubierac w zadne kolory ziemi, zawsze preferowalam rozmaite odcienie blekitu i ostre, kontrastowe zestawienia typu zolty z granatem, wyniki tego testu jada do szufladki oznaczonej Ś - Śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś