indomable 05.04.06, 20:25 Czy w Katowicach albo w Tychach można kupić jarmilki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:35 w Tychach nie widziałam, ale nie wiem dokładnie czy są, bo nie zwracałam uwagi na takie buty... Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:56 rzesa, twoj post mnie rozwalił. "Kto wie gdzie kupić czeszki?" "Ja nie wiem!" a czeszki najlepiej kupić w necie u producenta: www.allegro.pl/my_page.php?uid=1195741 Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:57 a co było w nim rozwalającego ? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 22:53 Niech mi ktos wytlumaczy, jak wygladaja czeszki? Wszedzie o nich czytam, a nie kojarze! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 22:54 takie buty jak lenin- wiecznie zywe, nosilo sie je 20 lat temu a niektorzy nosza dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 18:48 to, że autorka posta pytała o to, czy ktoś wie a nie czy nie wie. takie sytuacje pamietam z podstawówki, kiedy pani pytała kto zbił szybę a wszyscy mówili "ja nie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 21:02 autorka pytała czy MOŻNA kupić w Tychach czeszki, a związku z tym, że sobie tam pomieszkuje odpowiedziałam, że nie widziałam w Tychach ich. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 09:48 w Cieszynie albo na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
mersi2 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:17 www.dagrod.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:43 czeszki sa m.in. w Trollu i H&M (tak generalnie sa) wiec moze sprawdz tam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:48 alex_koz napisała: > czeszki sa m.in. w Trollu i H&M (tak generalnie sa) wiec moze sprawdz tam. > ale to nie takie "czechoslowackie" czeszki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 17:14 no zdecydowanie takie bardziej komercyjne;) ale wlasnie sie zastanawialam czy sobie nie kupic dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 17:24 Czeszki (tego slowa nauczylam sie na forum ;-) wygladaja tak: www.joemonster.org/mg/albums/prl/produkty/jarmilki.jpg Ale sa tez trendowate wariacje na temat czeszek: tiny.pl/ghv1 tiny.pl/ghvj Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 21:51 Ahaaaaa :-))))) Wielkie dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 07.04.06, 10:26 tak, takie miałam właśnie w przedszkolu;-) teraz robi je właśnie firma wspomniana parę postów wyżej, dagrod chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 19:05 Tez choruje na czeszki. Mialam kupowac na Allegro, ale wolalabym wczesniej przymierzyc. Moze ktos widzial w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś
teresa104 Ło matkoooooooooo!!!! 06.04.06, 19:37 Zaraz jeszcze zaczniecie w juniorkach chodzić!;) Toż to jakiś relikt przeszłości! Senny koszmar szkolnej higienistki! Nosiłam takie w podstawówce, hm... 20? lat temu. Musiałam matkę błagać, żeby się zgodziła mi takie kupić. Mówiła, że noga mi się wykoślawi od tych płaskich "kapci". Podpowiem Wam, że w przypadku trwałego zabrudzenia, należy je nacierać kredą lub pastą do zębów. Będziecie miały cały czeszkowy folklor. Jeszcze oranżadka w proszku i guma do skakania. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg dlaczego? - dlatego! 06.04.06, 21:08 czeszki są podobne w kroju trochę do balerinek - to raz, a dwa to że są na tyle tanie, że można sobie trochę z nimi poeksperymentować i spróbować je trochę przerobić. a oranżada w proszku i teraz jest w szkolnych sklepikach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marzka4 Re: dlaczego? - dlatego! 06.04.06, 21:26 mam wielki sentyment do czeszek, ile ja sie w nich nachodziłam w podstawówce:) bedac ostatnio w Pradze Czeskiej nie mogłam sobie odmówic ich zakupu:) sa super! chodze w nich po domu:) pozdrawiam wszystkie amatorki czeszek, gumy do zucia Donald i oranżadki w proszku:) Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: Ło matkoooooooooo!!!! 06.04.06, 23:05 teresa104 napisała: Będziecie miały cały czeszkowy folklor. Jeszcze oranżadka w proszku i guma do skakania. I jeszcze picie ze slomka w woreczku :-) To chyba oczywiste, ze chce je zakupic z sentymentu, a nie dlatego ze sa super kobiece i modne. No wiesz, mama mi nie chciala kiedys kupic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa104 Re: Ło matkoooooooooo!!!! 07.04.06, 09:48 Oj tak, trzeba było umiejętnie przekłuwać torebkę, żeby nie utracić całej zawartości... Ja jeszcze na przerwach wyskakiwałam do kiosku po kapustę kiszoną. A przy tym nogi marzły mi w tych czeszkach jak sto piorunów;) Zaś niebo było wtedy bardziej niebieskie, słońce lepiej grzało i nie powodowało raka, śnieg był biały, a chłopcy, pachnący tureckim mydełkiem Durum, ciągnęli dziewczęta za warkocze jedynie przy ich aprobacie... Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 22:38 Hej, Ja kupiłam od importera www.dagrod.com, sprzedają też na Allegro. Nie ma żadnego problemu z wymianą rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
malaiwet Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 07.04.06, 10:38 www.allegro.pl , wpisz czeszki, ja kupiłam juz 3 pary i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś