Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach

05.04.06, 20:25
    Czy w Katowicach albo w Tychach można kupić jarmilki?
    Obserwuj wątek
      • rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:35
        w Tychach nie widziałam, ale nie wiem dokładnie czy są, bo nie zwracałam uwagi
        na takie buty...
        • ingeborg Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:56
          rzesa, twoj post mnie rozwalił.

"Kto wie gdzie kupić czeszki?"
          "Ja nie wiem!"

a czeszki najlepiej kupić w necie u producenta:
          www.allegro.pl/my_page.php?uid=1195741
          • rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 20:57
            a co było w nim rozwalającego ?
            • croyance Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 22:53
              Niech mi ktos wytlumaczy, jak wygladaja czeszki? Wszedzie o nich czytam, a nie
              kojarze!
              • tralalumpek Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 05.04.06, 22:54
                takie buty jak lenin- wiecznie zywe, nosilo sie je 20 lat temu a niektorzy
                nosza dalej
            • ingeborg Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 18:48
              to, że autorka posta pytała o to, czy ktoś wie a nie czy nie wie. takie
              sytuacje pamietam z podstawówki, kiedy pani pytała kto zbił szybę a wszyscy
              mówili "ja nie" :-)
              • rzesa20 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 21:02
                autorka pytała czy MOŻNA kupić w Tychach czeszki, a związku z tym, że sobie tam
                pomieszkuje odpowiedziałam, że nie widziałam w Tychach ich.
                pozdrawiam :)
      • lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 09:48
        w Cieszynie albo na allegro
        • mersi2 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:17
          www.dagrod.com.pl
      • alex_koz Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:43
        czeszki sa m.in. w Trollu i H&M (tak generalnie sa) wiec moze sprawdz tam.
        • lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 16:48
          alex_koz napisała:

> czeszki sa m.in. w Trollu i H&M (tak generalnie sa) wiec moze sprawdz tam.
          >
          ale to nie takie "czechoslowackie" czeszki;-)
          • alex_koz Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 17:14
            no zdecydowanie takie bardziej komercyjne;) ale wlasnie sie zastanawialam czy
            sobie nie kupic dzisiaj...
            • edavenpo Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 17:24

Czeszki (tego slowa nauczylam sie na forum ;-) wygladaja tak:

www.joemonster.org/mg/albums/prl/produkty/jarmilki.jpg
              Ale sa tez trendowate wariacje na temat czeszek:

tiny.pl/ghv1
              tiny.pl/ghvj
              • croyance Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 21:51
                Ahaaaaa :-)))))
                Wielkie dzieki!!!
              • lady.k Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 07.04.06, 10:26
                tak, takie miałam właśnie w przedszkolu;-) teraz robi je właśnie firma
                wspomniana parę postów wyżej, dagrod chyba.
      • babsi.b Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 19:05
        Tez choruje na czeszki. Mialam kupowac na Allegro, ale wolalabym wczesniej przymierzyc. Moze ktos widzial w Lublinie?
        • teresa104 Ło matkoooooooooo!!!! 06.04.06, 19:37
          Zaraz jeszcze zaczniecie w juniorkach chodzić!;) Toż to jakiś relikt
          przeszłości! Senny koszmar szkolnej higienistki!
          Nosiłam takie w podstawówce, hm... 20? lat temu. Musiałam matkę błagać, żeby
          się zgodziła mi takie kupić. Mówiła, że noga mi się wykoślawi od tych
          płaskich "kapci".
          Podpowiem Wam, że w przypadku trwałego zabrudzenia, należy je nacierać kredą
          lub pastą do zębów. Będziecie miały cały czeszkowy folklor. Jeszcze oranżadka w
          proszku i guma do skakania.
          • ingeborg dlaczego? - dlatego! 06.04.06, 21:08
            czeszki są podobne w kroju trochę do balerinek - to raz, a dwa to że są na tyle
            tanie, że można sobie trochę z nimi poeksperymentować i spróbować je trochę
            przerobić. a oranżada w proszku i teraz jest w szkolnych sklepikach :-)
            • marzka4 Re: dlaczego? - dlatego! 06.04.06, 21:26
              mam wielki sentyment do czeszek, ile ja sie w nich nachodziłam w podstawówce:)
              bedac ostatnio w Pradze Czeskiej nie mogłam sobie odmówic ich zakupu:)
              sa super! chodze w nich po domu:)
              pozdrawiam wszystkie amatorki czeszek, gumy do zucia Donald i oranżadki w
              proszku:)

• babsi.b Re: Ło matkoooooooooo!!!! 06.04.06, 23:05
            teresa104 napisała:

Będziecie miały cały czeszkowy folklor. Jeszcze oranżadka w proszku i guma do
            skakania.

I jeszcze picie ze slomka w woreczku :-)
            To chyba oczywiste, ze chce je zakupic z sentymentu, a nie dlatego ze sa super
            kobiece i modne. No wiesz, mama mi nie chciala kiedys kupic :-)
            • teresa104 Re: Ło matkoooooooooo!!!! 07.04.06, 09:48
              Oj tak, trzeba było umiejętnie przekłuwać torebkę, żeby nie utracić całej
              zawartości...
              Ja jeszcze na przerwach wyskakiwałam do kiosku po kapustę kiszoną. A przy tym
              nogi marzły mi w tych czeszkach jak sto piorunów;)
              Zaś niebo było wtedy bardziej niebieskie, słońce lepiej grzało i nie powodowało
              raka, śnieg był biały, a chłopcy, pachnący tureckim mydełkiem Durum, ciągnęli
              dziewczęta za warkocze jedynie przy ich aprobacie...
      • iwka901 Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 06.04.06, 22:38
        Hej,
        Ja kupiłam od importera www.dagrod.com, sprzedają też na Allegro.
        Nie ma żadnego problemu z wymianą rozmiaru.
      • malaiwet Re: jarmilki/czeszki w Katowicach lub Tychach 07.04.06, 10:38
        www.allegro.pl , wpisz czeszki, ja kupiłam juz 3 pary i jestem bardzo zadowolona
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka