Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eleganckie sandałki

28.04.06, 13:45
    w wiekszości tych butów nie da sie chodzić, a jedyne normalne kosztyją 1470
    przepraszam ale chyba robicie sobie z nas żarty
    Obserwuj wątek
      • wiki1122 Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 16:33
        niektore z tych butow sa naprawde ladne ale dlaczego takie drogie????
      • krakoma Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 16:37
        te za 1470 sa faaajne
      • pepegi Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 16:39
        taaaa, zwłaszcza te są eleganckie jak cholera
        bi.gazeta.pl/im/0/3305/z3305480G.jpg
        • starawyjadaczka Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 16:58
          ja chyba czegos nie widze, bo tam sa buty w przedziale od 200 do 400 zl, gdzie
          te za 1400????
          • starawyjadaczka Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 17:03
            tja, jedne buty za 1470 (swoją droga koszmarne, darmo bym nie wziela) ale
            reszta w przystepnych cenach, bez przesady.
            • qqqqq42 Re: Eleganckie sandałki 21.05.06, 12:54
              Eleganckie sandalki, mozna kupic /cena ;100-150 zl./ f-my :ARCOBALENO -marki-
              Oscar Taylor .
              • hadidza Re: Eleganckie sandałki 21.05.06, 23:08
                Mam jeszcze pytanie do qqqqq42.Gdzie szukać butów,o których piszesz?Chodzi mi o Kraków.
        • m1233 Re: Eleganckie sandałki 06.05.06, 12:09
          Taa.., te za 1470 to porazka!.., takie normalne czlapaki.. . A Jak Wam sie
          drogie Panie cena nie podoba,.., hmm.., no coz.., zawsze zamiast Sergio Rossi
          pozostaje Gino..:- ))
      • nessie-jp Re: Eleganckie sandałki 28.04.06, 17:25
        Taka dość jarmarczna ta elegancja... :/
      • ag-su Re: Eleganckie sandałki 29.04.06, 16:22
        Większość dostępnych u nas butów jest produkowana dla osób o bardzo niskim
        podbiciu. Bardzo to dziwne, ponieważ jakiś czas temu czytałam artykuł o butach,
        w którym "jak byk" pisało, że nogi Polaków charakteryzują się wysokim
        podbiciem, są inne niż Włochów, Hiszpanów (ci mają bardzo niskie podbicie).
        Więc nie rozumiem skąd u nas zatrzęsienie takich butów. Dla mnie kupienie
        wygodnych butów to koszmar.
        Bardzo często nie jestem w stanie zapiąć sandałów - bo paseczki do zapięć są za
        krótkie.
        Kończy się na tym, że jeśli uda mi się kupić wygodne i w miarę ładne buto to
        chodzę w nich do ich "schodzenia". Nawet jak miałabym nieograniczony budżet na
        buty to i tak mogłabym sobie tylko popatrzeć. A buty bardzo lubię...
        Pozdrawiam
        Agnieszka
        • ksiaze-gigi Re: Eleganckie sandałki 29.04.06, 18:49
          a jak wyglada wyskoie i niskie podbicie?
          • ag-su Re: Eleganckie sandałki 30.04.06, 22:13
            > a jak wyglada wyskoie i niskie podbicie?

Tzn. że grzbietowa częśc stopy (górna) jest albo jest płaska albo bardziej
            wysklepiona - wtedy, jest problem ze zmieszczeniem jej w butach (wchodzą z
            reguły palce i jeszcze troszkę, a reszta nie da rady), ma duży obwód wokół
            kostki (brakuje paska do zapięcia) itp.
            Pozdrawiam
            Agnieszka
        • ula.dejner Re: Eleganckie sandałki 29.04.06, 21:22
          U nas są buty z samym niskim podbiciem??
          Gdzie i za ile?
          Mam b. szczupłą stopę z niskim podbiciem, nigdy nie moge dostać odpowiednich
          sandałów! Ciekawe...
      • caro55 Re: Eleganckie sandałki 29.04.06, 23:09
        serwisy.gazeta.pl/avanti/5,70585,3305243.html?i=6 te sa b.ladne
        • tygrysio_misio Re: Eleganckie sandałki 05.05.06, 16:39
          tez zauwazylam,ze tylko na tych da sie oko zawiesic...ladne sa i takie delikatne

ale to sa buty tylko do siedzenia i ewentualnie do przejscia w nich
          20m.....wiecej sie nie da
          • nycole Re: Eleganckie sandałki 05.05.06, 19:35
            no to ja mam francusko/hiszpańskie podbicie:-)
            • b102030 Re: Eleganckie sandałki 05.05.06, 19:59
              sa slodziutkie :)
              pieknie wygladaja w niej stopki
              szkoda ze tak malo takich szpileczek na polskich ulicach
              • gherkin Re: Eleganckie sandałki 05.05.06, 20:26
                no tak jest ich mało bo nie wiem jak ty ale ja sobie nie wyobrażam w nich dłużej
                chodzić.. 2 kroki i te śliczne paseczki wbijają się w stopę..to są tylko butki
                do ładnego wyglądania i do niczego więcej. wyjść z samochodu zaparkowanego pod
                biurem do środka...
                może dlatego tak malo ich widzisz bo są poprostu niewygodne dla tych którzy
                dłużej chodzą lub stoją??
      • heart_of_ice Re: Eleganckie sandałki 05.05.06, 22:47
        > w wiekszości tych butów nie da sie chodzić
        a niby czemu? nie widze jakichs nadmiernie wysokich obcasow?

zas co do ich urody - heh, rzecz wzgledna, te za 1400 cos tam podobaja mi sie
        najmniej:)

Pauli
        --
        Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
      • panialeksandra Re: Eleganckie sandałki 06.05.06, 00:02
        Co tez gadacie, jak ktos nie umie chodzic w takich bucikach to niech sie nauczy
        a nie mowi ze sie nie da chodzic , ja uwielbiam takie buciki i wcale nie robi mi
        zadnej roznicy czy chodze w takich czy w adidasach. moze tylko sie biegac i
        kopac pilki nie da , ale po co to kobiecie. W szpileczkach wyglada sie cudnie i
        slodko , jak najwiecej kobiet powinno sie do nich przekonac a nie gadac bzdury
        ze niewygodne.
        • nsc23 Re: Eleganckie sandałki 06.05.06, 02:52
          Szkoda tylko, ze wiekszosc z nich jest do numeru 40, cudem uda sie dostac 41. A
          co z tymi, ktorzy nosza 42-3? Kiedys weszlam do sklepu, zapytalam, czy buty
          dostane w rozmiarze 42, sprzedawczyni popatrzyla na mnie z oburzeniem i
          powiedziala 'alez prosze pani, to sa buty DAMSKIE!' spytalam sie jej, czy
          wygladam jak facet to jej sie glupio zrobilo, ale dostanie takich butow to
          koszmar w Polsce, zostaja Stany (do okolo 44) i ew. Wlk. Bryt. (do 42)
          • karolina1777 Re: Eleganckie sandałki 19.05.06, 14:17
            A ja mam 34/35 i też o butach na szpilce mogę tylko pomarzyć. Ech... tym razem
            znów musialam kupić sandałki w sklepie dla dzieci wrr...
          • konishiko Re: Eleganckie sandałki 07.07.06, 00:08
            W niektorych formach duze rozmiary mozna sobei zamowic, choc u nas to chyba
            oznacza do 41. W Niemczech mozna dostac damskie 42, choc tylko w niektorych
            miejscach. Za to 34 i 35 sie nie uswiadczy, a w Polsce owszem. My chyba jakie
            smniejsze jestesmy :)
        • miang Re: Eleganckie sandałki 17.06.06, 15:22
          a moze firmy niech sie nauczą produkować buty w których da się chodzić?????
          boo jest to możliwe - miałam kiedyś szpilki w których mogłam nawet biegać -
          nosiłam je aż do zdarcia.
          ale w tym badziewiu co jest w sklepach trudno przejśc kilka kroków.
          • n_nicky Re: Eleganckie sandałki 17.06.06, 15:36
            miang napisała:

> a moze firmy niech sie nauczą produkować buty w których da się chodzić?????
            > boo jest to możliwe - miałam kiedyś szpilki w których mogłam nawet biegać -
            > nosiłam je aż do zdarcia.
            > ale w tym badziewiu co jest w sklepach trudno przejśc kilka kroków.

popieram, mam wrażenie, że większość butów jest produkowana do samochodu, łóżka
            albo na sesje zdjęciowe :P ale na pewno nie do codziennego chodzenia...też mam
            szpilki, w których mogę chodzić przez cały dzień bez uszczerbku na zdrowiu. w
            zeszłym tygodniu obeszłam cały Wrocław w poszukiwaniu letnich butów, ostatecznie
            kupiłam ładne i wygodne, ale i tak nie spełniają moich oczekiwań w 100%.
            Największy problem dotyczący butów to oczywiście wzornictwo, które jest
            katastrofalne, ale często śliczne buty okazują się też nie do noszenia...
      • kasia.rey nie dosc ze brzydkie to drogie, 06.05.06, 10:31
        ile par butow moze kupic sobie w Polsce dziewczyna z pensji ?
        Ja mam dziesiatki par, ale doprawdy sa sandaly nie place po $ 100.
        Chyba bardziej by sie Wam oplacalo sprowadzic z USA, razem z oplata poczty.
        Spojrzcie na sandaly Tommy Hilfigera - $ 40 ,(podobno jest jeden sklep w
        Warszawie< ale wyobrazam sobie jakie ceny)
        www.shopping.com/xPC-Tommy_Hilfiger_Women_s_Fabia

Anne Klein www.zappos.com/n/p?dp=6629194&c=3

"Chinese Laundry" , ogromny wybor, niezwykle popularne
        www.shopping.com/xPC-Women_s_Chinese_Laundry_Wesley
        nawet free shiping, ale w sklepie wystarczy , ze rozloza na polki jest juz sale
        30-50%.
        Od $100 www.zappos.com/n/p/dp/13061906/c/76.html, kazdy czeka na
        weekendowe obnizki.
        No coz, trzymajcie sie i troche buntujcie !

• krtek7 Re: Eleganckie sandałki 08.05.06, 09:58
        Kochane kobietki!
        Wczoraj szukałam sobie ładnych wiosennych butów, mierzyłam takie, tzn. bardzo
        podobne:
        serwisy.gazeta.pl/avanti/5,70585,3305243.html?i=18
        Stopa/noga wygląda w nich bardzo sexi...............

Czy macie takie buty, jeśli tak to DO CZEGO je nosicie??

Te "moje" kosztowały ok.150 zł, były skórzane, nie na 100% wygodne, bo jakoś
        zjeżdża w nich stopa (czy to normalne przy takiej wysokości obcasa??). Ale to
        nic ;) Nie do biegania mają być ;)))

W każdym razie mam na nie ochotę tylko jaki to jest styl? Jakie spodnie np.?

Proszę proszę o radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kaszik Re: Eleganckie sandałki 08.05.06, 21:17
        Bez przesady !!! Dla kogo jest ta gazeta??? Dla bogaczy? Chyba tak.
        Przeciez w dzisiejszych czasach przecietnie zarabiajaca kobiete nie jest stac
        nawet na buty za 250-nie wspominajac o 1400. Owszem sa ladne i napewno
        chcialabym miec nie jedna pare, no ale ...
      • beata_jela GDZIE JE KUPIĆ ? 11.05.06, 18:20
        może ktoś wie gdzie można kupić buty 16-te od góry ? (w warszawie)

dziękuje
      • gwiazdkaaa Re: Eleganckie sandałki 11.05.06, 19:01
        serwisy.gazeta.pl/avanti/5,70585,3305243.html?i=17

bardzo mi się te podobają .. :D
      • monika.7 Re: Eleganckie sandałki 12.05.06, 16:20
        Te wszystkie sandalki są naprawdę urocze,mają tylko jeden mankament-cena jest
        stanowczo za wysoka.Kwota 200-300 zł za kawałeczek podeszwy i kilka paseczków
        to lekka przesada.Niektórzy ludzie muszą pracować na takie buty pół miesiąca.
        • hadidza Re: Eleganckie sandałki 21.05.06, 23:07
          serwisy.gazeta.pl/avanti/5,70585,3305243.html?i=2

A mi się te podobają,nie dlatego,że są wybitnie piękne,ale wyglądają na w miarę wygodne,no i nie są wiązane nad kostką.Cena niby nie zabójcza,ale wolałabym się mamie nie przyznawać,ile na takie butki wydałam.
      • jessica26 Re: Eleganckie sandałki 12.05.06, 18:15
        DO takich bucikow trzeba miec ladne stopki, ja mimo tego, ze przez caly rok o
        nie dbam wygladają fatalnie, są sine i mam szeroki rostaw kosci niestety :(
        Ma ktos porady dla mnie?
      • zozulek Re: Eleganckie sandałki 01.06.06, 14:10
        sandałki na koturnie są super, nie chwieje mi sie tak w nich noga. Ale ceny...
        musze znaleźć tańsze odpowiedniki- narazie
      • madziula_kotek Re: Eleganckie sandałki 07.06.06, 20:15
        Na tej stronie pokazane sa najmodniejsze fasony co nie znaczy ze muszisz
        wydrukowac to zdjecie, isc z nim do sklepu i kupic identyczne! Wiele podobnych
        wzorow mozna kupic w sklepach z tanszym obuwiem
      • alexi100 Re: Eleganckie sandałki 16.06.06, 17:39
        niektóre sandały są nawet fajne choć sporo jest koszmarnych ale większość cen
        pozostawia rzeczywiście dużo do żyecznia
      • asia2706 Re: Eleganckie sandałki 17.06.06, 00:21
        "Wiemy juz jakie buty POWINNAŚ nosić tego lata" powinnam ??? bo co ??? ;)
      • pasja9 Re: Eleganckie sandałki 17.06.06, 14:25
        ależ mów za siebie. ja bym dala radę chodzić w większości, nie potrafię za to
        na płaskim. i akurat te za 1470 by odpadły. ale reszta ... chętnie
        • iluminacja256 Re: Eleganckie sandałki 17.06.06, 18:37
          Tu nie chodzi o to, czy ktoś potrafi, czy nei potrafi chodzić na obcasie.
          Chodzi o paski na podbiciu. W takich butach cały cięzar utrzymania się
          podeszwy spoczywa na pasku - rezultat tak cienkiego, czasami jeszcze
          fantazyjnie wywiniętegodo środka paska jest taki, ze paski potwornie wzynaja
          sie w stopę, rezultat po 10 godzinach to potwornie poodgniatane na czerwono,
          obolałe stopy. Oczywiście zaraz ktoś napisze, ze jemu sie nie wżyna. No to
          gratuluję w takim razie stóp niczym pancernik, ja takich nie mam .
      • wiktoria64 Re: Eleganckie sandałki 18.06.06, 12:10
        kupiłam ostatnio sandałki Menbur310zł i Criss215zł i jestem z nich zadowolona
        świetnie sie noszą i są wygodne pozatym ślicznie wyglądają na nogach POLECAM JE
        KUPOWAĆ!!!!
      • asienkaa6 Re: Eleganckie sandałki 27.06.06, 17:09
        Moglibyście się nie ośmieszać! Dlakogo te buty są wogóle? dla milionerów:/
        przykro mi ale osób które stać na takie buty jest naprawde niewiele... zamiast
        wymyślać ciągle jakieś to coraz to nowsze, bzdurne trendy moglibyście zająć się
        robieniem takiego obówia na które stać potencjalnego człowieka i które można
        założyć na nogi i wyglądać w nich nie jak byśmy dopiero co wyszli z cyrku!
        taka rada na przyszłość...
      • ava40 Re: Eleganckie sandałki 28.06.06, 10:07
        Mnie podobają się tylko te:
        bi.gazeta.pl/im/2/3305/z3305472G.jpg
        • vivis_cortez Re: Eleganckie sandałki 07.07.06, 10:02
          serwisy.gazeta.pl/avanti/5,70585,3305243.html?i=2

te są niezłe
      • ruda984 Re: Eleganckie sandałki 13.07.06, 21:06
        Zgadzam się, że niektóre ceny są zbyt wysokie jednak co do ich noszenia to
        zgłaszam sprzeciw. Sama mam kilka padr szpilek różnego rodzaju klapek na
        obcasach i na koturnach polecanych w czasopiśmie Avanti i noszenie ich mi
        sprawia przyjemność.
        • annie_laurie_starr Re: Eleganckie sandałki 13.07.06, 21:40
          Sa eleganckie - ale nie maja tego czegos co by mnie pchnelo do kupienia ich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka