Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co za bzdury!

30.04.06, 13:42
    serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53381,3241723.html
    Sukienki odcinane pod biustem (w stylu empire) - dobrze wyglądają tylko przy
    pełnych piersiach.
    - moim zdaniem świetnie opdkreślają niewielki biust. Zastanawiam się czy
    kobiety o większych kształtach chciałyby nosić sukienki, które jeszcze
    bardziej (w moim odczuciu) powiększyłyby ich biust (?) chyba nie ...

Ubrania z dużymi dekoltami - eksponują płaską klatkę piersiową.
    niekoniecznie, bo może właśnie pozwolą dojrzeć coś innym ....;-)

ja mam niewielki biust (czasem a, czasem b lub c - zależy od stanika czy push
    up czy nie, od firmy), wystajace kości obojczykowe i lubie bluzki z
    dekoltem - uważam, że one własnie uwydatniają biust. DZiewczynki, nie ma co
    się wstydzić i ukrkrywać czy tuszować niewielki biust! CIeszyć się z niego i
    nosić bluzki takie jakie lubicie np. z dekoltem :-)
    Obserwuj wątek
      • sabriel Re: co za bzdury! 30.04.06, 14:40
        Ja mam raczej wiekszy biust i sukienki,bluzki odcinane pod biustem nie
        najlepiej na mnie leżą.Też wydaje mi się, że to idealna propozycja dla
        mniejszych biustów.
      • cioccolato_bianco Re: co za bzdury! 30.04.06, 15:05
        jak dla mnie to odcinane pod biustem bluzki oraz sukienki sa przede wszystkim
        dla kobiet, ktore chca zatuszowac wystajacy brzuch, brak talii, bioder itp. a
        biusto to sprawa drugorzedna. kobieta z ladnym wcieciem w talii powinna je
        podkreslic, a nie chowac w worku.
        • iluminacja256 Re: co za bzdury! 30.04.06, 15:21
          A jak dla mnie takei sukienki kojarzą mi sie zazwyczaj z kobietami w ciązy .
          Pierwsza moja myśl, kiedy widzę na kimś taką sukienkę, zwłaszcza, jeśli nie
          jest obcisła, a wiekszość nie jest, ze to idzie sobie babka w ciązy:)
          • cioccolato_bianco Re: co za bzdury! 30.04.06, 15:26
            tez prawda :)
            moda jest teraz idealna dla kobiet w ciazy :))
      • zettrzy Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:05
        sukienki odcinane pod biustem wygladaja okropnie przy pelnych piersiach,
        poniewaz podkreslaja wielkosc i tak juz duzych piersi

sukienki empire powoduja efekt ciazowy, z uwagi na szerokosc czesci dolnej

sukienki odcinane pod biustem, o waskim dole, czyli niezupelnie empire, dadza
        sie nosic przy pelnych piersiach, ale nie jest to optymalny fason, no chyba ze
        ktos chce sie zrobic na Dolly Parton
      • frigg Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:09
        z empire i dużym biustem się nie zgodzę - krowiasto to wygląda. Ale z małym
        biustem i dużym dekoltem i owszem. Zwłaszcza jeżeli dochodzi to tego efekt w
        postaci drabinek kościstych na dekolcie albo obojczyków 'na uchwyt'.
        • a.adriana Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:12
          kupie sobie taka dopiero jak bede w ciazy :)
      • przemkowa.b Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:40
        o sukienkach się nie wypowiadam, natomiast zachodzę w głowe jakim cudem możesz
        nosić aż 3 rozmiary stanika...to znaczy, że conajmniej jeden z nich nosisz
        niedobrany...
        Należy dbać o piersi, żeby się na nas nie zemściły...w późniejszych latach...
        • khaki3 Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:44
          Moze rozne firmy maja inne rozmiarowki? Ja np. w jednej marce spodni mam inny
          rozmiar niz w drugiej. Choc staniki kupuje zawsze z jednej formy wiec nie wiem
          jak to z nimi jest w innej.
          • przemkowa.b Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:54
            dwa, to możliwe, ale nie trzy, litości i to jeszcze taka różnica jak między a a
            c...nawet biorąc pod uwagę, że np. reserved ma mniejsze c niż h&m, ale u
            rozumiem -jakaś osoba kupuje C w Re, a B w HM...ale nie A...
            • khaki3 Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:57
              No tez racja:) Ale wiesz, ja np. przed okresem mam wiekszy rozmiar stanika.Ale
              nie o 2 rozmiary:) Ale ja mam staniki z jednej firmy( jak dla mnie najlepszej)
              wiec nie dyskutuje o rozmiarowce innych firm. Bo poprostu nic w tym temacie nie
              wiem.
        • zettrzy Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:54
          > o sukienkach się nie wypowiadam, natomiast zachodzę w głowe jakim cudem możesz
          > nosić aż 3 rozmiary stanika.

rozmiar stanika zadziwiajaco czesto zalezy od firmy
          kiedys kiedys dzialal w mojej okolicy francuski butik Cacique, mieli bardzo
          piekna koronkowa bielizne wiec udalam sie by nabyc stanik, poprosilam o rozmiar
          C no i dziewczyna mi przyniosla cos na moje oko jak A, moze nawet A+
          wiec powtarzam "C" a ona mi mowi ze to ten rozmiar i pokazuje na metce - fakt,
          C, wiec poszlam z nim do przymierzalni porownac do mojego wlasnego C marki VS...
          nie dalo sie porownac - francuskie C okazalo sie, na tle amerykanskiego, jeszcze
          bardziej plaskie niz mi sie wydawalo na oko
          nie mowiac juz o watowaniach, gdzie to niby rozmiar C ale stanik pelen jakiejs
          tapicerki, nie da rady tego zalozyc bo piersi wylewaja sie gora i bokami
          wiec widzisz nie tak trudno nosic kilka rozmiarow stanika i wszystkie beda pasowaly
          • przemkowa.b Re: co za bzdury! 30.04.06, 16:55
            ja się spotkałam z różnicą w rozmiarówkach między dwoma rozmiarami ale między
            trzema...nigdy...:) to tak, jak gdybym ja nagle miała nosić B:) zwykle noszę D
            i duże C:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka