pantarejka 12.06.06, 18:26 Czy da się tańczyć w butach z obcasem 9 cm (szpilka)? Drugie pytanie: Czy jest sens skracać obcas? - Czy któraś z Was próbowała?, Czy but wygladał dobrze po takim zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
satia2004 Re: obcas 9 cm 12.06.06, 18:33 pantarejka napisała: > Czy da się tańczyć w butach z obcasem 9 cm (szpilka)? Da się, ale to zależy od tego czy: a) umiesz chodzić i dobrze czujesz się w szpilkach (i jakiej wysokości) b) czy buty są wygodne. Dla mnie np. 9cm to za dużo, ale znam takie dziewczyny co w 12 przetańczą całą noc... i na piechotę wrócą do domu ;P > Drugie pytanie: Czy jest sens skracać obcas? - Czy któraś z Was próbowała?, > Czy but wygladał dobrze po takim zabiegu? Da się, ale buty mogą stracić fason i stać się niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: obcas 9 cm 12.06.06, 18:35 pewnie ze da sie tanczyc - praktyka czyni mistrza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: obcas 9 cm 12.06.06, 19:07 Pewnie, że sie da obciąć obcas. wszystko sie da. Nawet przedziurkowac podeszwe i wyciąć otwór na palce sie da. Tylko zastanów sie, jak but wyprofilowany pod kątem obcasa 9 cm będzie leżał na nodze, kiedy ten obcas utniesz. W takim bucie nie da sie przecież chodzic, a co dopiero tańczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: obcas 9 cm 12.06.06, 19:23 Masz rację. Dotychczas nosiłam buty z obcasem 8cm. Teraz kupiłam 9 cm i czuję się mniej stabilnie. Przypuszczam, że może to być kwestia przyzwyczajenie... Muszę więc poćwiczyć. Aha - buty są dobrze wyprofilowane. Zastanawiam się, czy i nie ulepszyć ich trochę, wkładając żelowe wkładki Scholla (Party Feet) - choć z drugiej strony buty są pełne, więc czy jest sens wkładać te wkładki? Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: obcas 9 cm 12.06.06, 19:23 Polecam wkładki Party Feet Scholla, przezroczyste, zobaczysz, ze nie poczujesz obcasa. Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: obcas 9 cm 12.06.06, 19:26 Ha! Pewnie tak zrobię. Wiem, że te wkładki nie pozwalają przesuwać się stopie, lecz czy jest sens zakładać je do pełnego obuwia? Czy może pomagają one także palcom i śródstopiu utrzymać ciężar ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: obcas 9 cm 12.06.06, 22:51 Tutaj nie chodzi o przesyuwanie się ale odciążenie stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: obcas 9 cm 12.06.06, 22:58 zależy co kto rozumie pod pojęciem tańczyć Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: obcas 9 cm 12.06.06, 23:26 no właśnie! Ja lubię sobie pohulać na całego, a nie tylko stać i podrygiwać... W sumie, to chyba wezmę drugie, na przebranie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: obcas 9 cm 13.06.06, 09:59 da się, da się. chociaż ja kiedyś po 4 godzinach szalenia na obcasie 10 cm wymiękłam i musiałam zdjąc buty :) jeśli jesteś przyzwyczajona do obcasa 8 cm , to i ten nie sprawi Ci wielkiego kłopotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: obcas 9 cm 13.06.06, 10:04 Jedno jest pewne - na wysokim obcasie o wiele łatwiej się tańczy niż chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś