Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Waskie jeansy + plaskie butki w szpic

29.07.06, 04:16
    Na wystawach w NYC widac wyrazny trend na jesien, troche w stylu lat 80.
    aczkolwiek nieco unowoczesniony. Podstawa sa proste, bardzo waskie jeansy
    (ciemny denim) i skorzane (najczesniej czarne lub brazowe) zupelnie plaskie
    buty z noskiem w szpic (nosek mniej lub bardziej zaokraglony na czubku). Czy
    taki trend widac juz w POlsce? jaka bedzie moda na jesien? "balerniki" i inne
    buty z okraglym noskiem passe? zostaja topy, polyskujace, obszyte cekinami,
    lancuchy jako dodatki..Taki sobie powrot lat 80. ...
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 09:25
        ja nosze 40 :)
        jak jeszcze dojdzie szpic to bede wygladal jak kot w butach ;)
        • asiawoodstock Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 09:29
          Mi się bardzo podoba takie zestawienie... :)
      • janeavril Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 09:31
        Skinny jeans juz widac, natomiast nadal kroluja baleriny we wszystkich kolorach
        i podgatunkach. Buty o jakich piszesz tez juz powoli sie pojawiaja, dawno mozna
        je bylo zauwazyc obserwujac turystki gl. ze Skandynawii. Mysle, ze wszystko
        bedzie mniej wiecej tak jak w NY, ze wskazaniem na mniej, ze wzgedu na
        tragicznie maly wybor w polskich sklepach i jednak pewna tendencyjnosc
        • courtney Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 11:09
          ja własnie aktualnie lansuje taki trend , rurki uwielbiam, buty w szpic
          prezentuja sie do nich fajnie tyle ze ten szpic rzeczywiscie nieładnie wydłuża
          stope i sprawia wrazenie jakiegos niewyobrazalnie duzego rozmiaru buta.
      • azazela Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 11:54
        zeby dobrze wygladac w prostych i bardzo waskich dzinasach musisz byc bardzo
        szczupla i wysoka a w butach w szpic wygladaj dobrze tylko male stopy, wiec
        jesli nagle nastapi wysyp szczuplutkich i wysokich dziewczyn noszacych buty
        rozmiar 36 to trend sie przyjmie:P
      • cioccolato_bianco Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 11:57
        widac.
        • pump_it_up Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 15:40
          ja tak laze ubrana:P mam w sumie nr 36, ale buty nie sa z mega szpicem, maja po
          prostu trojkatny nosek. mega szpice mi sie nie podobaja, wole delikatny przod.
          • joinas Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 19:10
            Dziewczyny! Mnie bardzo podobają się wąskie spodnie, ale gdzie takie dostac?? Ja
            mam zawsze problem ze spodniami, bo pomimo tego, że nie jestem wielkoludem (175
            cm), to najczęściej wszystkie są na mnie za krótkie! :(( Jeśli chodzi o dżinsy,
            to tylko rozmiar 35 na dlugość, a takie dostaję tylko w Lee. Więc ponawiam
            pytanie: gdzie dostanę wąskie, dłuuugie dżinsy. Dodam, że jestem ze Szczecina,
            więc Zara, o której słyszałam, że takie ma, odpada. Pozdrawiam.
            • dakota77 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 19:15
              35? Mam 175 wzrostu i nosze dzinsy dlugosci 32. Nie pomylilo ci sie cos? 35 to chyba ciezko na faceta
              znalezc...
              • joinas Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 19:17
                dakota77 napisała:

> 35? Mam 175 wzrostu i nosze dzinsy dlugosci 32. Nie pomylilo ci sie cos? 35 to
                > chyba ciezko na faceta
                > znalezc...

Nie, nie pomyliło mi się :)) Ja jestem chyba jakaś niewymiarowa. 34 są za
                krótkie, tylko 35, czyli najdłuższe w lee.
              • katinkova Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 19:19
                moja siostra ma 168 cm i nosi 34...
                • joinas Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 19:21
                  katinkova napisała:

> moja siostra ma 168 cm i nosi 34...
                  >
                  No właśnie o to chodzi, wzrost nie ma tutaj aż takiego znaczenia. Jak już
                  wspomniałam, wielkoludem nie jestem, ale spodnie potrzebuje baardzo długie. Może
                  ktoś doradzi jakiś sklep?
                  • amelia42 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 08:53
                    Skoro Zara odpada to może benetton? Ja mam dokładnie ten sam problem co ty:)))
                    Nie, nie pomyliło mi się:)Chociaż ostatnio zauważyłam że coraz więcej dłuuugich
                    spodni.
                    • titta Dlugie spodnie 09.08.06, 18:04
                      Wszelkie nie markowe. Zwykle szyte w rozmiarze 34-35 (na zasadzie, a skroc
                      sobie sam). Proponuje przejsc sie na bazar (ps. jakosc taka sama albo i lepsza)
                • eve.e Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 23:19
                  ja mam 167cm i też kupuję 34, do butów z delikatnym obcasem.
                • camille_gloomy_girl Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:03
                  a ja mam 157cm wzrostu i nosze 32/33...
              • tysia77 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 11:41
                To zależy jaką masz długość nóg,ja mam 170 cm wzrostu i 32 mam za krótkie 34 za długie...Kupuję 34 i zawsze skracam trochę.
                • nakarm_nutrie Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 10.08.06, 13:02
                  w levisie są dżinsy o długości 36 :)
            • lilith_191 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:25
              ja mam 176cm, zazwyczaj kupuje 34 i jest ok. Chodzi przede wszystkim o to żeby
              były "nisko" zawieszone.
              Po nastąpieniu tendencji wychodzenia z biodrówek, spodnie z wysokim pasem dla
              długonogich będą faktycznie rzadkością.
      • katinkova Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 29.07.06, 18:39
        nieeee:)
        w szafie mam jedna pare dzinsow na wypadek wyjscia gdzies do lasu albo lazenia
        po gorach i wystarczy :)
        w sezonie jesienno-zimowym bede kupowac wylacznie spodniczki i sukienki :)
        wszystkie buty mam z klasycznym, nie okraglym ani tez w szpic noskiem, takie
        najbardziej mi sie podobaja i chyba wygladaja dobrze niezaleznie od trendow w
        modzie, prawda? :)
        • tori86 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 11:08
          ja wczoraj kupilam czarne spodnie rurki w HM, teraz jeszcze musze sie zaopatrzyc
          w takie same ale ciemny dzins, i to nie prawda, ze tylko osoby wysokie wygladaja
          ladnie w rurkach, ja mam 162 i tez dobrze sie prezentuje:)
          • edavenpo Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 11:29
            bez przesady z tym wzrostem...

mam dzis na sobie dokladnie taki zestaw - czarne plaskie buty w szpic, waskie
            czarne spodnie plus duzy luzny top - mam 164 cm wzrostu i wygladam (moim
            skromnym zdaniem) bardzo dobrze
            • tori86 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 12:58
              a ja dzisiaj mam na sobie czarne rurki, granatowa bluzeczke siegajaca troszke
              poniezej bioder z rekawami 3/4, a w talii szeroki pas w lamparcie cetki i duza
              klamra, do tego brazowe szpilki, czarne okulary, duza brazowa torba- odjazd:)))
              i wygladam jak modelka z kanadyjskiego cosmopolitan, chociaz mam tylko 162:)
              • revised Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 13:20
                Czytajac Twoj opis jakos nie wierze, ze wygladasz "jak modelka z kanadyjskiego
                cosmopolitan". Ta mieszanka kolorow...
                • asiawoodstock Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 13:31
                  Tori wklej foto, to ocenimy :)
              • 0ficer Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 13:36
                tori86 napisała:

> a ja dzisiaj mam na sobie czarne rurki, granatowa bluzeczke siegajaca troszke
                > poniezej bioder z rekawami 3/4, a w talii szeroki pas w lamparcie cetki i duza
                > klamra, do tego brazowe szpilki, czarne okulary, duza brazowa torba-
                odjazd:)))
                > i wygladam jak modelka z kanadyjskiego cosmopolitan, chociaz mam tylko 162:)

LOL
                • tori86 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 13:38
                  wkleilabym z wielka checia, ale rodzinka wyjechala na wakacje i wziela aparat,
                  wiec niestety....:(
      • rzesa20 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 13:40
        podoba mi się takie zestawienie:)
      • pianazludzen Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 16:24
        mnie sie b. podoba to zestawienie i bycmoze podczas nastepnego kpobytu w
        jukej :) kupie takie buty. bo tutaj gdzie jestem ani sladu takich. Niemcy
        obuniczym koszmarem Europy!
        • janeavril Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 17:39
          Potwierdzam, ze jak waskie spodnie-nienawidze okreslenia "rurki", sa dobrze
          skrojone, to niemal kazdy w nich dobrze wyglada. Kupilam takowe w Zarze-
          ciemnogranatowe i sa swietne, a nigdy bym nie pomyslala ze ja to moge nosic.
          Wystajaca pupka jak u murzynki plus 169cm wzrostu.
      • titta Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 17:59
        Lepiej zeby za bardzo nie bylo widac, bo trend paskudny i malo kto wyglada w
        tym dobrze. Prosze sobie wyobrazic niska, z kobiecymi ksztaltami (nie gruba ale
        mocna) i z przyduza stopa - blee. Poza tym, po armi skandynawskich klonow (jak
        jest cos trendy to wszystkie, niezaleznie od gabarytow wygladaja tak samo) w
        Polsce mozna odetchnac i niech tak zostanie.
        • rzesa20 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 18:02
          ale szczuplutka dziewczyny z chudymi nogami i małą pupą będzie dobrze wyglądać w
          takim zestawieniu i niekoniecznie musi być wysoka.
          • sabriel Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 18:17
            Widze, że teraz jest szturm na rurki.Ja niestety sie nie przyłącze.
            • edavenpo Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 18:20
              sabriel napisała:

> Widze, że teraz jest szturm na rurki.
              ___

z rocznym opoznieniem ;-)

dokladnie rok temu rurki wchodzily na tym forum byly odsadzane od czci i wiary ;-))
              • nessie-jp Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 09.08.06, 23:15
                A ja chętnie poodsądzam i w tym roku :) Nie podobają mi się takie spodnie, a z
                butami z czubem to już w ogóle Stańczyk.

Jedyne zastosowanie dla rurek widzę takie, że łatwo mieszczą się w kozakach. No
                i w kaloszkach :)
                • lhasa Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 10.08.06, 00:34
                  Powiem tak - do tej pory uważałam rurki za spodnie, ktorych nigdy w życiu bym
                  nie ubrała,ale ...nigdy nie mów nigdy :-)
                  Zaopatrzyłam się właśnie w takie rurki z najnowszej kolekcji Zary i jestem
                  zachwycona - wyglądają świetnie i do butów na płąskim obcasie jak i
                  wysokim.Ponadto rurki + wysokie obcasy 'wyciagają' sylwetkę, nabiera się dzięki
                  nim takiej "giętkości"....zachęcam do eksperymentowania :-)
                  • camille_gloomy_girl Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:13
                    ile takie rurki w Zarze kosztują mniej więcej??
                    • neskaj Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:22
                      Ok 150-200:)
                      • camille_gloomy_girl Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:27
                        a czy to jest jeszcze wciąż kolekcja wiosna-lato czy już jesień-zima?? bo na
                        stronie Zary jeszcze nie ma kolekcji j-z...
                        • neskaj Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:41
                          Nowa kolekcja:)
                          • camille_gloomy_girl Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 20:46
                            dzięki, myślałam już, że to jeszcze w-l i już nie dostanę:P
      • k1k2 a mi sie podobaja 10.08.06, 19:36
        jeansy waziutkie ale jasne, i z nogawka tak dluga ze sie marszczy na dole
      • s.u.n.d.a.y Poproszę fotkę ;] 10.08.06, 21:32
        Ma ktoś foto takiego zestawienia? Na ulicach nie widziałam (albo źle patrzę), a
        wyobrażnia mi podpowiada, że wygląda to jakoś komicznie. Dlatego chce rozwiać
        wątpliwości - proszę foto :)
        • neskaj Re: Poproszę fotkę ;] 10.08.06, 22:07
          s.u.n.d.a.y napisała:

> Ma ktoś foto takiego zestawienia? Na ulicach nie widziałam (albo źle patrzę),
          a
          >
          > wyobrażnia mi podpowiada, że wygląda to jakoś komicznie. Dlatego chce rozwiać
          > wątpliwości - proszę foto :)

Chodzi chyba mniej wiecej o cos takiego:
          images1.fotosik.pl/131/7b9d29c2b51422fd.jpg
          images2.fotosik.pl/122/70b838042a68b7c2.jpg
          Spodnie maja byc na tyle dlugie, zeby zakrywaly buty i nogi wydawaly sie
          dluzsze i smuklejsze:)
          • s.u.n.d.a.y Re: Poproszę fotkę ;] 11.08.06, 11:19
            Fajnie to wygląda. Ale, niestety, to nie dla mnie, bo w wąskich spodniach
            wyglądam źle, bardzo źle :)
      • damaperversa Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 10.08.06, 23:35
        hmm
        nosiłam tak już wiosną
        ciemne, denimowe spodnie cygaretki, do tego czarne, płaskie, skórzane buty z
        niewielkim szpicem (zara), kremowy (jasny) trencz (simple) i dużą czarną torbę
        w kształcie muszli, z plecionymi rąćzkami.
        i czarne, duże okulary.
        zestaw (moim zdaniem) elegancki, kobiecy i...b. wygodny ;)
      • vesper_lynd Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 19:01
        Spodenki jak najbardziej, ale ulica jak dotąd wciąż woli baleriny czy czeszki, żeby odreagować długaśne, pajacowate czuby kiedyś tak popularne. i nota bene WCIĄŻ popularne u bywalczyń stadionów, hal handlowych, szczęk, itd dlatego mi się wydaje że te noski w szpic tak gładko nie wejdą. w Deichmannach i CCC ciągle stoją nie sprzedane płaskie butki sprzed kilku lat w dzikich kolorach, mocno przykurzone, ale jakie tanie :P
        W życiu takowych nie włożę z moją czterdziestką na stopie ;))
        • perseidaa Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 19:09
          Widziałam dzis dziewczynę tak ubraną, miała niestety szerokie biodra i wglądała
          jak kaczuszka... Do słusznego wzrostu i ogólnej szczupłości jako wymagań do tego
          stroju dodam jeszcze chłopięcą sylwetkę :)
          • nadja11 Re: Waskie jeansy + plaskie butki w szpic 11.08.06, 19:19
            Nosze rurki, nie noszę i nie kupiłam balerin/baletek/czeszek jak wiekszosc
            kobiet opetanych aktualną modą , noszę własnie buty ze szpicem.
      • mantha Re: Zbadalam sprawe 11.08.06, 20:33
        Przymierzylam takie spodnie w Zarze - i powiem tak - wygladaly naprawde super -
        w polaczeniu z moja skromna osobą, rzecz jasna :-) nie kupilam z uwagi na brak
        gotówki, jednak 200 zl za spodnie to sporo. poszlam potem do HM a tam
        przymierzylam czarne rurki - 2 rodzaje i ... wygladalam tragicznie. buty mialam
        wysokie, bo jednak do plaskich bym sie nie odwazyla takich rur załozyć. nie
        rozumiem czemu, bo niby kroj ten sam, a jednak roznica... nie jestem stworzona
        do takich spodni, mam 168 cm wzrostu, kobieca figure w rozmiarze przecietnie 38.
        no nic, trzeba bedzie wyskrobac te dwie stówki, bo jednak te z Zary podobaja mi
        sie bardzo.
        wniosek jest taki - trzeba mierzyc! nigdy nie wiadomo w czym bedziemy wygladac
        korzystniej niz wczesniej nam sie wydawalo :-)
        pozdrawiam
        • nadja11 Re: Zbadalam sprawe 11.08.06, 20:41
          Ja tez mam 168 tyle że drobną figurę włascie to ja mam figurkę (wszedzie
          mało) ,kupiłam sobie czarne rurki Diesla z ostatniej kolekcji i załozyłam ze to
          ostatnie w tym sezonie a teraz mam ochote na te Zary (choc Zary nie nosze) bo
          rzeczywiscie fajne
        • vesper_lynd Re: Zbadalam sprawe 11.08.06, 20:49
          przepis na rurki jest prosty, acz bezlitosny ;)
          obwód uda może być większy od obwodu łydki o max. 5cm, wszystko powyżej to już gruby nietakt i gwałt popełniony na oczach bliźnich ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka