Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    29.07.06, 21:48
    nie podobają mi si wcale.
    Obserwuj wątek
      • maheda Pod które znaczenie "podpada" to na zdjęciach? 01.08.06, 14:27
        Za SJP:

tunika ż III, CMs. ~ice; lm D. ~ik
        1. «krótka spódniczka noszona na wąskiej sukni; suknia z taką spódniczką; także
        krótka suknia nakładana na wąską spódnicę lub na spodnie»
        Suknia z tuniką.

2. hist. «spodnia szata z lekkiej, nie barwionej tkaniny wełnianej, zwykle bez
        rękawów, noszona przez mężczyzn i kobiety w starożytnym Rzymie»

łc.

Chyba pod pierwsze, zwłaszcza "krótka suknia nakładana na wąską spódnicę lub na
        spodnie", prawda?
        Ale część z nich to dłuższe kiecki do samodzielnego noszenia, albo wręcz krótkie
        bluzki, którymi nie da się ze względu na długość nawet częściowo przykryć
        spódnicy ani spodni... :/
      • daggy4 Re: Tuniki 01.08.06, 14:37
        mi sie podobaja tuniki, ale czesto "robia brzuch" nawet przy jego braku...
        • sigrun Re: Tuniki 02.08.06, 09:07
          Fajne ciuszki, ale słowo "tunika" jest tu nadużywane, co widać z resztą na
          Allegro, gdzie każda bluzka i każdy top nie będący blisko ciała to już tunika
          ;-) Kolejny raz Avanti - aspirujące pismo o modzie - potwierdza, że nie
          zatrudnia fachowców, którzy chociażby mieli nikłe pojęcie z dziedziny krawiectwa
          i kostiumologii, a kreują się na niewiadomo jakich stylistów (z Koziej Wólki).
      • kasia876 Re: Tuniki 02.08.06, 16:30
        niektóre tuniki są fajne jak np te 3 niebieskie i 1 czerwona. Ale ta z House`a
        z nadrukiem jest okropna.
      • dintojra Re: Tuniki 08.08.06, 21:12
        a mnie bardzo. tylko gdzie mozna je kupic?
        kasia
      • anetaverba Re: Tuniki 11.08.06, 09:24
        Mnie tez sie nie podobaja te stroje ochydne i to jest moda? moja kolezanka co
        niema ani troche gustu ubiera sie o 1% lepiej
      • perzyna2 Re: Tuniki 11.08.06, 12:01
        tuniki są bardzo kobiece i mogą je nosić niemalże wszystkie kobiety..no i wkońcu
        jest coś co zakrywa brzuch => przecież nie wszystkie mozemy go pokazac..
      • bridget_07 Re: Tuniki 11.08.06, 14:29
        A mi za to bardzo sie podobaja!I jestem jak najbardziej zaaaa!
      • anna.golasinska Re: Tuniki 16.08.06, 13:00
        Tuniki są ładne i można zatuszować co nie co, są zwiewne. mi się podobają
      • movens Re: Tuniki 16.08.06, 14:26
        Może i nawet fajne ale kto w nich wyjdzie do ludzi?
        • bridget_07 Re: Tuniki 16.08.06, 14:28
          słuchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm?????????????????????????????????
        • zuza16 Re: Tuniki 16.08.06, 21:31
          np. JA
      • rose_1979 Re: Tuniki 16.08.06, 21:51
        Bardzo lubie, zakładam do obcisłych dżinsów o prostych nogawkach, typu capri,
        do tego sandałki na obcasie lub japonki. Mój ulubiony zestaw to tunika i
        szerokie spodnie - białe - (zakupiona w Camaieu), taki surowy, ale elegancki
        komplet. Do tego orientalna biżuteria, szal zawiązany wokół bioder i butki
        zamszowe balerinki (wszystko w turkusie).
      • kamila29091 Re: Tuniki 16.08.06, 22:02
        Ja lubie i mam tyko takie czarne z haftem przy dekolcie polkolistym, dol maja
        miec po skosie i rozszerzane dlugie rekawy.
      • frizzzy Tuniki 29.08.06, 18:56
        żadna nie przypadła mi do gustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka