hogaforever 29.07.06, 21:48 nie podobają mi si wcale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maheda Pod które znaczenie "podpada" to na zdjęciach? 01.08.06, 14:27 Za SJP: tunika ż III, CMs. ~ice; lm D. ~ik 1. «krótka spódniczka noszona na wąskiej sukni; suknia z taką spódniczką; także krótka suknia nakładana na wąską spódnicę lub na spodnie» Suknia z tuniką. 2. hist. «spodnia szata z lekkiej, nie barwionej tkaniny wełnianej, zwykle bez rękawów, noszona przez mężczyzn i kobiety w starożytnym Rzymie» łc. Chyba pod pierwsze, zwłaszcza "krótka suknia nakładana na wąską spódnicę lub na spodnie", prawda? Ale część z nich to dłuższe kiecki do samodzielnego noszenia, albo wręcz krótkie bluzki, którymi nie da się ze względu na długość nawet częściowo przykryć spódnicy ani spodni... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Tuniki 01.08.06, 14:37 mi sie podobaja tuniki, ale czesto "robia brzuch" nawet przy jego braku... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Tuniki 02.08.06, 09:07 Fajne ciuszki, ale słowo "tunika" jest tu nadużywane, co widać z resztą na Allegro, gdzie każda bluzka i każdy top nie będący blisko ciała to już tunika ;-) Kolejny raz Avanti - aspirujące pismo o modzie - potwierdza, że nie zatrudnia fachowców, którzy chociażby mieli nikłe pojęcie z dziedziny krawiectwa i kostiumologii, a kreują się na niewiadomo jakich stylistów (z Koziej Wólki). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia876 Re: Tuniki 02.08.06, 16:30 niektóre tuniki są fajne jak np te 3 niebieskie i 1 czerwona. Ale ta z House`a z nadrukiem jest okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
dintojra Re: Tuniki 08.08.06, 21:12 a mnie bardzo. tylko gdzie mozna je kupic? kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anetaverba Re: Tuniki 11.08.06, 09:24 Mnie tez sie nie podobaja te stroje ochydne i to jest moda? moja kolezanka co niema ani troche gustu ubiera sie o 1% lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
perzyna2 Re: Tuniki 11.08.06, 12:01 tuniki są bardzo kobiece i mogą je nosić niemalże wszystkie kobiety..no i wkońcu jest coś co zakrywa brzuch => przecież nie wszystkie mozemy go pokazac.. Odpowiedz Link Zgłoś
bridget_07 Re: Tuniki 11.08.06, 14:29 A mi za to bardzo sie podobaja!I jestem jak najbardziej zaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.golasinska Re: Tuniki 16.08.06, 13:00 Tuniki są ładne i można zatuszować co nie co, są zwiewne. mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
movens Re: Tuniki 16.08.06, 14:26 Może i nawet fajne ale kto w nich wyjdzie do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bridget_07 Re: Tuniki 16.08.06, 14:28 słuchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rose_1979 Re: Tuniki 16.08.06, 21:51 Bardzo lubie, zakładam do obcisłych dżinsów o prostych nogawkach, typu capri, do tego sandałki na obcasie lub japonki. Mój ulubiony zestaw to tunika i szerokie spodnie - białe - (zakupiona w Camaieu), taki surowy, ale elegancki komplet. Do tego orientalna biżuteria, szal zawiązany wokół bioder i butki zamszowe balerinki (wszystko w turkusie). Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Tuniki 16.08.06, 22:02 Ja lubie i mam tyko takie czarne z haftem przy dekolcie polkolistym, dol maja miec po skosie i rozszerzane dlugie rekawy. Odpowiedz Link Zgłoś