Dodaj do ulubionych

protokoły z sesji Rady Gminy

02.01.07, 10:09
Na stronie gminnej można znaleźć protokoły od marca do czerwca 2006. A co z
późniejszymi ?
Jakaś nowa polityka utajniania ? Chciałbym wiedzieć (chyba nie tylko ja), kto
z radnych jest aktywny na sesji, i kto występuje z jakimi propozycjami.
Chętnie poznałbym również wyniki głosowań radnych ...
Obserwuj wątek
    • 1igor Re: protokoły z sesji Rady Gminy 02.01.07, 15:38
      Myśle że pan darino ma rację Birczańscy raddni lecą w kulki ale ni tylko oni
      pozdro:)))))))
      • holejnik Re: protokoły z sesji Rady Gminy 03.01.07, 00:15
        Witam, a co maja ogłaszać jak może jeszcze do tej pory nie obradowali.
        Pozdrawiam
        • darino Re: protokoły z sesji Rady Gminy 03.01.07, 08:51
          Od czasu opublikowania ostatniego protokołu odbyło kilka sesji starej Rady i
          dwie lub trzy nowej Rady ...
          • carexic Re: protokoły z sesji Rady Gminy 03.01.07, 14:48
            no właśnie a no oficjalnej stronie ostatni protokół z sesji rady gminy jest z
            przed 6-ciu miesięcy chyba. To chyba świdczy o fakcie że w tej naszej gminie
            nie zadobrze sie dzieje może urzędnicy doszli do wniosku że wakacje trwają cały
            rok????
            • pol17 Re: protokoły z sesji Rady Gminy 03.01.07, 14:55
              Protokoły z odrad sesji Rady Gminy zostaną umieszczone po przyjęciu przez Radnych na najbliżeszej sesji.

Co do głosowań to chyba nigdzie w kraju nie ma takiego zwyczaju aby podawać kto jak głosował (inna sprawa że to można sprawdzić ale najlepiej przyjść na sesję i zobaczyć na własne oczy :))
              • stodrugi obecnosc kamery na sesji 03.01.07, 15:29
                co do zwyczajow to rzadko w ktorym kraju radni samorzadowi pelnia swoje funkcje
                w celach zarobkowych...wypaczenie tego pojecia jest bardzo charakterystyczne
                dla naszej spolecznosci. swoja droga to paradoks ale szczescie naszych
                birczanskich "poslow" polega na tym ze wiekszosc ludzi ktorym na sercu lezy
                dobro naszej gminy obserwuje ich poczynania z daleka, chocby na lamach tego
                forum przez co moga bezkarnie podejmowac "interesowne" decyzje. ale pol, moze
                umiesc kamere internetowa w sali obrad, zapewniam cie ze na kazdej sesji bedzie
                tlum obserwatorow...i efekty beda widoczne : )
                • darino obecność kamery na sesji - :))))) 03.01.07, 15:38
                  Bardzo dobra propozycja - na pewno spotka się z zdecydowaną kontrakcją
                  radnych :)))

Co do wyników głosowań to wiem, Pol, że nie ma takiego zwyczaju (ale nie ma też
                  zakazu). Ale zaproponować nie zaszkodzi - przecież radni nie mają nic do
                  ukrycia ...
                  • stodrugi Re: obecność kamery na sesji - :))))) 03.01.07, 15:44
                    he he he mysle ze podwyzke swoich uposazen i tak by przeglosowali...w
                    toalecie : )))
                    • holejnik Re: obecność kamery na sesji - :))))) 03.01.07, 20:59
                      W pełni popieram postulat "Stodrugiego" co do umieszczenia kamery internetowej
                      na posiedzeniach rady gminy, był by to ciekawy eksperyment. Warto spróbować,
                      zresztą również wraca temat umieszczenia kamery w rynku - myślę że już niedługo
                      doczekamy się widoku w kompach, było by to fantastyczne z odległości 650 km
                      mieć stały dostęp do info co słychać i widać w Birczy. Pozdrawiam
    • walarczyk Re: protokoły z sesji Rady Gminy 05.01.07, 08:05
      darino, trzeba bylo startować w wyborach, przy twoich zdolnościach tylko się
      marnujesz wypisując glupoty w internecie
      • darino nie, dziękuję, nie jestem zainteresowany ... 05.01.07, 08:56
        Startowaniem w wyborach i zaszczytami :)))
        A jeżeli chodzi o głupoty, to głupotą jest zamieszczanie protokołów w
        internecie, czy też może pisanie ich ?
    • upowiec Nadal nie ma ! 05.01.07, 13:22
      www.bircza.pl/sesje.htm
      I nie bedzie ?
    • darino jest protokół z 7 września 2006 08.01.07, 13:20
      www.ug-bircza.e-zet.pl/default.php?menu=33;47;;;1;520
      Bardzo dziękuję i proszę o więcej :))
      • darino z 7 i 15 września 08.01.07, 13:23
        www.bircza.pl/sesje.htm
        • darino protokół III/2006 18.01.07, 15:55
          Właśnie o to mi chodziło - dziękuję bardzo za publikację !
          www.ug-bircza.e-zet.pl/default.php?menu=33;47;;;1;525
          Dzięki protokołom wiadomo będzie, kto z radnych dba o interes społeczny, a kto
          nie ...
          • darino podobają mi się wypowiedzi radnego Bobowskiego 19.01.07, 08:28
            Są jasne i konkretne, a co najważniejsze - rozsądne.
            • currara2 Re: podobają mi się wypowiedzi radnego Bobowskieg 19.01.07, 13:18
              i nie populistyczne, jak w przypadku innych radnych
    • darino protokół I/2006 20.01.07, 09:58
      Czy można prosić o podawanie w protokole wyników głosowań, ile głosów było za,
      ile przeciw, ilu się wstrzymało ? W głosowaniu na przewodniczącego Rady Gminy
      tego zabrakło ...
      • tktd21 Re: protokół I/2006 20.01.07, 13:51
        W protokole Komisji Skrutacyjnej, który stanowi załącznik do protokołu
        Nr.I/2006 podane jest, ile głosów otrzymali kandydaci na Przewodniczącego Rady
        Gminy:
        1) Pan Wojciech Bobowski- 5 głosów,
        2) Pan Zbigniew Urban - 10 głosów.

Z w/w protokołem można zapoznac się w biurze Rady Gminy.
        Pozdrawiam.
        • darino dzięki ! 20.01.07, 16:09
          Myślałem, że gdzieś się zagubiło przy pisaniu protokołu :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka