Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Duża pupa coraz bardziej modna

23.08.06, 20:36
    Ostatnio przeczytałam w gazecie, że zaczyna być modna okrągła pupa. Nawet
    sklepowe manekiny za granicą są już wymienione na bardziej okrągłe;) Przecież
    spodnie dżinsowe dużo lepiej się na nich prezentują (pod warunkiem, że nie są
    rurami) pozdrawiam;)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:44
        ja czytalam 3 tygodnie temu w sobotnim dodatku do dziennika, ze modne staja sie
        modelki wazace 70-75kg - rozmiar 42-44, bo ponoc tak wyglada przecietna
        kobieta ;) ale takie kaczki dziennikarskie to sie raz na jakis czas
        pojawiaja... i sa tylko kaczkam.
        • mpaulk Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:58
          Coz...
          Ten dodatek do Dziennika jest koszmarny, jakby nie mogli sie zdecydowac, czy
          powinni wzorowac sie na Claudii czy Gali.
          Zdaje sie, ze teraz (tzn. w najblizsza sobote) ma sie pojawic nastepca tego dodatku.

co do rozmiarow... to wiekszosc redaktorek modowych w Polsce nosi ubrania w
          rozmiarach 40-42, wiec zawsze takie njusy traktuje z przymruzeniem oka.

pzdr,
          p.
      • lanja Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:45
        Eee tam, jest modna juz od ładnych kilku lat, od kiedy pojawiły sie różne J.Lo,
        Beyonce czy Shakiry.
        • blue_phoebee Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:48
          Ale to chyba lepiej dla kobiet o "ziemskich wymiarach" a nie tych wylansowanych
          przez kolorowe pisma głodzących się modelek;/ tak samo już od najmłodszych lat
          lalka Barbie lansuje chudość jako coś pięknego... ehhh...
          • cioccolato_bianco Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:50
            modelka = niedoscigniony ideal piekna :)

ja rozumiem, ze rozmiar 32 przy wzroscie 175 i wiecej to jest chodzacy
            kosciotrup, ale bez przesady.
            • annie_laurie_starr Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:53
              Jest taka nisza w modelingu jak "plus size models". Sophie Dahl kiedys do niej
              nalezala, ale potem zadawala sie z Mickiem Jaggerem i ja odchudzil. Najbardziej
              znana plus size modelka to Kate Dillon. Kiedys byla normalna modelka, ale mimi
              tego, ze nic nie jadla to projektanci jej nons top mowili, ze nie jest
              wystarczajaco chuda. Wiec na zlosc sie upasla i teraz zarabia duzo wiecej jako
              niszowa modelka niz kiedys jako normalna modelka.
              • sumire Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 21:16
                ja się od lat zachwycam słynną reklamą Opium YSL z kompletnie gołą Sophie Dahl... to był sam seks.

jeśli pupy mają być modne, to ja też poproszę o modę na tiurniury, bo niestety jestżem płaska i wąska.
                • lunalovelight Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 09:40
                  uwielbiam YSL za te reklame :).
              • black_magic_women Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 19:26
                annie_laurie_starr napisała:

Najbardziej
                > znana plus size modelka to Kate Dillon. Kiedys byla normalna modelka, ale mimi
                > tego, ze nic nie jadla to projektanci jej nons top mowili, ze nie jest
                > wystarczajaco chuda. Wiec na zlosc sie upasla i teraz zarabia duzo wiecej jako
                > niszowa modelka niz kiedys jako normalna modelka.

A ja myslalam ,ze Carre Otis.Teraz twarz i cialo Mariny Rinaldi
                Dawniej www.lilithgallery.com/feminist/carreotis3.jpg
                I dzis www.paleet.no/bilder/MRnywww.gif
          • lanja Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:52
            A czy ja piszę, że to źle?:) Też uważam, że taki model jest zdrowszy i bardzo
            podobają mnie się kształty np. Monicy Bellucci, chociaż Beyonce czy Dody już
            niekoniecznie. A Kate Winslet jest w ogóle cudna.:)
      • zwykladziewczyna5 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:52
        Okragla, ale nie rozlewajaca sie na boki.
        Lansowanie okraglosci nabija kieszenie chirurgom plastykom. Glupie kobiety
        robia sobie implanty posladkow. Pupe mozna uwypuklic cwiczeniami, a nie zaraz
        isc pod noz.
        Ja lubie moga mala zgrabna pupke, do tego biuscik o takim samym wymiarze i nikt
        mi nie wmowi, ze sylwetka J Lo jest bardziej kobieca, niz moja. Jest bardziej
        ciezka, to wszystko.
        • lanja Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:55
          Też lubię szczupłe figury, aczkolwiek szczupła to moze być i rozmiar 34 i
          rozmiar 40, a dużo zalezy od samej sylwetki - kształtów, proporcji - a
          niekoniecznie od kilku kg w tą czy w tą.
        • blue_phoebee Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:57
          Słuchaj... ja też nie mam nie wiem jak wypukłej;) noszę najmniejszy rozmiar
          dżinsów, a kiedyś bywało i tak, że wszystkie były za duże;) jem bardzo dużo,
          ale mam szybką przemianę materii;) przytyłam i w takiej wersji czuję się
          lepiej;)
          • nemezis555 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 26.08.06, 18:13
            Ojjj jak ja bym chciała przytyć.... Ale to nie jest takie proste, jak się może
            niektórym wydawać. Chociaż z drugiej strony miło jeść wszystko, na co ma się
            ochotę i nie myśleć o kaloriach :)
        • pianazludzen Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 20:58
          e tam, to zalezy, np dla brazylijczykow niezla laska to tzw. "popozuda", o
          niewielkim biuscie za to kraglej pupie, i im nie wmowisz ze jest inaczej:) na
          szczescie nie mieszkasz w brazylii ;)
          • madziulkak Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 21:46
            ;) juupi! jestem modna :p ;) i chyba przeniose sie do Brazylii :)
            duża pupa-ok, byle nie jak szafa trzydrzwiowa!!!!
            obserwuje młode dziewczyny i musze stwierdzić,że nastolatki nie maja duzych
            pup, one maja WIELKIE d...! (często jest tak,że gora jest szczopla, a dół
            naprawde nieproporcjonalny),
            moim skromnym zdaniem, w sylwetce najwazniejsze są proporcje i tego trzeba się
            trzymać!
      • jaleo Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 21:16
        Pewnie masz racje, bo od kilku dni w UK az szumi o tym, jak to Victorii Beckham
        powiekszyli komputerowo pupe (niemal do J.Lo-wskich rozmiarow) do reklamy jej
        perfum. Nawet w glownych wiadomosciach BBC o tym mowili :-))))
        • nadinka_nadinka Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 22:54
          jaleo napisała:

> Pewnie masz racje, bo od kilku dni w UK az szumi o tym, jak to Victorii Beckham
          >
          > powiekszyli komputerowo pupe (niemal do J.Lo-wskich rozmiarow) do reklamy jej
          > perfum. Nawet w glownych wiadomosciach BBC o tym mowili :-))))

a masz moze jakies linki do zdjec tej reklamy? chcialabym to zobaczyc :-)
          • myszka_333 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 23:05
            nadinka_nadinka napisała:
            a masz moze jakies linki do zdjec tej reklamy? chcialabym to zobaczyc :-)
            >
            >
            img169.imageshack.us/my.php?image=posh1be2.jpg
            • nadinka_nadinka Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 23:10
              dzieki,
              pupa fajna, ale gdzie jej do wielkiego tylka j.lo :)

---
              "Nie lubię, kiedy się mną kieruje, albo do czegoś zmusza. Odruchowo robię wtedy
              coś innego niż ode mnie oczekują."
              • ms_marshall Re: Duża pupa coraz bardziej modna 26.08.06, 20:35
                > dzieki,
                > pupa fajna, ale gdzie jej do wielkiego tylka j.lo :)

Jak na V.B. to ta pupa jest trzy pupy J.Lo ;]
          • apfel27 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 10:41
            pewnie o tym zdjeciu mowa:
            www.hindustantimes.com/wfsf/medium/2006/08.22/images/medium1774966.jpg
            www.mumbaimirror.com/nmirror/Mirror%5C2006%5C8%5C20%5C10%5C820200633234281820200633112109%5Cimages%5Cimgm1E-15.jpg

www.26noticias.com.ar/adjuntos/imagen/22764.jpg
            to zalosne i nienormalne, zamiast przytyc wyglada jak smierc a na zdjeciach
            powieksza sobie tylek do normalnych ksztaltow...
            • alex_koz Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 10:53
              apfel27 napisała:

> to zalosne i nienormalne, zamiast przytyc wyglada jak smierc a na zdjeciach
              > powieksza sobie tylek do normalnych ksztaltow...

apfel! dokladnie tak jak piszesz. zgadzam sie w 100%.
              Posh jest karykatura showbiznesu i chyba dlugo jeszcze nia bedzie.
            • lanja Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 19:06
              Ta reklama a zdjęcie w białej sukience w ostatnim linku - kontrast jest. Brak
              tyłka po prostu.
        • lunalovelight Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 09:44
          wlasnie dzis gdzies w sieci widzialam re reklame... i tak sie gapie, gapie i
          zastanawiam sie, co to za baba lezy na piersi beckhamowi ;). bo victoria to byc
          nie moze, wszak jest to kobieta szczupla jak nieszczescie. a ta tutaj ma tylek
          jak sie patrzy! ech, magicy-graficy ;).
      • babunowa Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 21:53
        mnie to cieszy,bom posiadaczka takowej;>
      • nadinka_nadinka Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 22:56
        mnie tez to cieszy, bo mam okragla pupe, ale raczej nieduza :)
      • nadinka_nadinka Re: Duża pupa coraz bardziej modna 23.08.06, 22:58
        jeszcze prosze o uszczegolowienie: duza czy okragla? bo, ihmo, to dwie rozne
        sprawy. np. j.lo, beyonce nie maja okraglej, maja duza i gruszkowata :)natomiast
        shakira ma fajna pupe, taka okraglutka :D
      • zwykladziewczyna5 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 01:56
        Ja lubie moja pupe. Nie chcialabym miec wielkiej, tzn. szerokiej, ani bardzo
        wypuklej. Troche rozumiem, ze wypuklosc jest seksy, bo widzialam dzisiaj pare
        kobiet o szerokich i plaskich pupach i bardzo nieatrakcyjnie to wygladalo.
        Ja mam w biuscie 97, w biodrach 95 cm, czyli odwrotnie, niz lansowany model.
        Wolalabym miec mniejszy biust. Jestem wyzsza, niz autorka postu.
        • zwykladziewczyna5 Poprawka 24.08.06, 01:58
          Zmierzylam sie wlasnie i w biuscie mam 96, nie 97 cm. Odetchnelam z ulga. Nie
          jestem az taka cycata jak mi sie wydawalo.
          • anias34 Re: Poprawka 24.08.06, 08:40
            W wyglądzie kobiety nie ma nicgorszego jak mała,wąska,płaska pupa.W ogóle nie
            podobaja mi się b szczupłe,do tego niskie kobiety.Wyglądaja jakos tak
            biednie,żałosnie.Dlatego nie rozumiem szczupłych,ale nadal odchudzajacych sie
            dziewczyn.
            Dla mnie ideał to kobieta NA PEWNO NIE WYSOKA,taka do 165 cm wzrostu,i nie
            wieszak,tylko normalnej buudowy ciała,a nawet LEKKO gdzieniegdzie zaokraglona.
            Okragłę ,i wcale niemałe pupy sa super(nie mowie o szafaach
            trzydrzwiowych).Duzo lepiej prezentuja sie na ttakich kształtach
            ubrania,spodnie.
            Sama nosze rozmiar M-38(ZAZWYCZAJ,CZASEM MNIEJSZE..)NIE JESTEM WYCHUDZONA,MAM
            tyłek który b luubie:-)
            Tak więc uwazam ze moda na okragłe kształty jest ok-duzo to fajniejsze niż mało
            i płaskodupie...w którym nie ma seksu za grosz.
            Chociaz to w zasadzie niewazne,ale spytajcie pierwszego lepszego faceta jakie
            tyłki sa lepsze:-)i zobaczycie co powie:-))
            • zwykladziewczyna5 Re: Poprawka 24.08.06, 22:43
              Moj tylek ma podobac sie mnie, a nie facetom. Wcale nie jest plaski. Nie mam
              szerokiej, rozlanej na boki pupy i do tego plaskiego biustu. Jesli to sie
              podoba facetom, to dziekuje. Mojemu podoba sie proporcjonalna figura.
      • kasiaczernia Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 08:57
        No i niech jest modna duża pupa! Wizerunek "większej" kobiety jest już
        lansowany od paru lat. Modelki na pokazach bardziej przypominaja normalną,
        przeciętną kobietę:-)))
        Ja jednak nie zamierzam tyć, żeby mieć modne, duże siedzenie:-)))
      • foamclene Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 10:09
        tez wole duze pupy ;)
      • lucy215 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 10:56
        Pupa J.Lo to przesada, ale takie krągłe, nieco uniesione, jędrne to mój
        ideał :)!
        • black_magic_women Re: Duża pupa coraz bardziej modna 24.08.06, 19:08
          Ja nie mam wogle pupy,a kiedy schudlam to juz totalny dramat:(Przyznam,ze kiedys
          nie zwracalam na to uwagi,a teraz i ja uleglam tym tryndom
          • rouge_et_blanc moda modą, a budowa ciała budową ciała 24.08.06, 22:17
            "W wyglądzie kobiety nie ma nicgorszego jak mała,wąska,płaska pupa"

"Tak więc uwazam ze moda na okragłe kształty jest ok-duzo to fajniejsze niż mało
            i płaskodupie"

A co mają powiedzieć dziewczyny, które po prostu takie tyłki mają? Nie
            odchudzają się, nie katują dietami, po prostu takie są...? Jakby mało im było
            kompleksów na tym punkcie. W gazetach już tyle razy czytałam w ostatnim czasie
            "wieszaki są out!", "mężczyźni nie lubią płaskich i chudych" bla bla bla

Do tej pory czepiano się grubych, teraz bedą się czepiać chudych. Jak wogóle
            może być moda na jakąś budowę ciała?? Bo ja rozumiem, że przesadna chudość i
            otyłość nie są fajne, ale przecież to da się zmienić dietami i ćwiczeniami
            (aczkolwiek uwierzcie, dużo trudniej jest przytyć niż schudnąć) i nie o tym jest
            mowa. A jak zmienić biust, pupę, biodra, talię? Nie sa się...Powinno się
            lansować sylwetkę zdrową i zadbaną, a nie dużą pupę, małe piersi, wąską talię,
            szerokie biodra itd....
            Takie jest moje zdanie.
            • sumire Re: moda modą, a budowa ciała budową ciała 24.08.06, 23:17
              no to ja coś powiem. jako wieszak.
              ja mam bardzo wąskie biodra i płaską pupę - nie zagapiłam się w modelki, nie głoduję, taka się urodziłam.
              zazdroszczę szerszym w biodrach kobietom o tyle, że mój ukochany taniec brzucha lepiej im wychodzi. salsa też. ale mężczyznom moje ciało zawsze się podobało.
              lubię patrzeć na krągłe i apetyczne kobiety, lubię duże pupy i duże biusty u innych, sama takich nie mam i nie będę miała, ale guzik mnie to obchodzi, podobnie jak szepty, że skoro taka szczupła, to anorektyczka. ja się świetnie czuję. facetom się podobam. bioder sobie nie poszerzę, ale co z tego? :)
              • apojec1 Re: moda modą, a budowa ciała budową ciała 26.08.06, 16:41
                ja cechuje się dość okrągłą sylwetką i zawsze się tego wstydziłam. Teraz
                przestaje! Jestem szczupłą dziewczyną, a to że mam szersze biodra i bardziej
                zaokrąglone pośladki dodaje mi tylko kobiecości!!!!! Z drugiej strony, nie
                przesadzajmy. Jeśli ktoś ma bardziej "chłopięcą sylwetkę" to OK. Różnym
                ludzieom podobają się różne rzeczy;)
                • yavanna86 Re: moda modą, a budowa ciała budową ciała 26.08.06, 21:21
                  eee tam,zaraz duża.widziałam te "duże" pupy w jakimś Cosmo czy w innej mądrej
                  gazecie:P...normalne tyłki,na oko 90-95 cm w obwodzie,no i wiadomo że nie jakieś
                  maksymalnie obwisłe;)
                  btw - na ładną pupę patent jest jeden:CHODZIć,CHODZIć,CHODZIć. Dużo:)
                  • black_magic_women Re: moda modą, a budowa ciała budową ciała 27.08.06, 11:56
                    Chodze,chodze,chodze-owszem jestem dzieki temu dosyc szczupla,ale pupa ma swoj
                    ksztalt z natury-szerszy,wezszy,mniej lub bardziej wypukly.Tego cwiczenia raczej
                    sie nie zmieni.
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Duża pupa coraz bardziej modna 27.08.06, 12:58
        No to sie cieszę, że co raz bardziej modna, bo taka mam. Tak sobie myślę, że
        się moze do Brazylii przeniosę:-) Tam bym pasowała, bo biust mam mały.
        • yavanna86 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 27.08.06, 14:26
          black_magic_women,ale ja nie uważam,że ładna pupa ma mieć jakiś konkretny
          kształt;) właśnie o to chodzi,żeby była raczej umięśniona i raczej jędrna,a nie
          w formie wesołej galaretki,a to da się uzyskać w polecany przeze mnie sposób :)
          pozdrawiam
          • black_magic_women Re: Duża pupa coraz bardziej modna 27.08.06, 14:45

yavanna86 napisała:
            o to chodzi,żeby była raczej umięśniona i raczej jędrna,a nie
            > w formie wesołej galaretki,a to da się uzyskać w polecany przeze mnie sposób

A to tak,Yavanno!Swoja droga nie dalej jak wczoraj,na imprezie ogladalismy
            zdjecia z poprawin i jedno na dluzej przyciagnelo uwage
            zgromadzonych.Przedstawialo ni mniej,ni wiecej tylko..wypieta pupe.Hihi,ciekawe
            czyja-oczywiscie,ze moja;)I tak z kobiety plaskotylnej dzieki nowoczesnej
            fotografii stalam sie JLo;)))
      • mlody-inwestor brednie 27.08.06, 19:17
        blue_phoebee napisała:

> Ostatnio przeczytałam w gazecie, że zaczyna być modna okrągła pupa. Nawet
        > sklepowe manekiny za granicą są już wymienione na bardziej okrągłe;) Przecież
        > spodnie dżinsowe dużo lepiej się na nich prezentują (pod warunkiem, że nie są
        > rurami) pozdrawiam;)

pewnie sama masz duzy tylek i szukasz byle pretekstu by trwac w tym potwornym stanie - zamaist wziasc sie za sport i odchudzanie ;)
      • navigation Szczupła pupa najmodniejsza! 27.08.06, 23:46
        Taka prawda!!!
        • navigation Re: Szczupła i jędrna. 27.08.06, 23:47
          Taka prawda!
          • yavanna86 Re: Szczupła i jędrna. 28.08.06, 15:06
            Ty,inwestor,lepiej zgol tę swoją kozią bródkę,zanim wejdziesz w rolę
            trenera-dietetyka :P
            Prawda jest taka,że najedzonym facetom podobają się szczupłe kobiety,a
            wygłodzonym-pulchniejsze.(Cytuję za "Charakterami",nie pamiętam czy nr
            sierpniowy czy wrześniowy,ale w warunkach głodu pulchna kobieta wydaje się im
            lepszą przyszłą matką;))
            Widać sobie nie dobrego żarcia żałujesz,ale to nie znaczy,że Twoje zdanie to od
            razu Bóg wie jaka wyrocznia :P
            • yavanna86 Re: Szczupła i jędrna. 28.08.06, 15:07
              pardon,miało być "sobie dobrego żarcia nie żałujesz"...
      • meg_007 Re: Duża pupa coraz bardziej modna 28.08.06, 17:46
        Jakie spodnie na okrągłą pupe i szersze biodra?????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka