Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kogo twój styl?

19.10.06, 15:06
    Czasopismo czytam od początku istnienia. Kiedyś pożyczałam, potem, długo
    prenumerowałam. Wydaje mi się, że dzięki czasopismu potrafiłam wybrać z mody
    czy urody wszystko, co dla mnie najlepsze. Znalazłam sposób na swój wygląd.
    Ale teraz koniec. To, co stało się z magazynem, od kiedy naczelną jest pani
    Pieńkowska, jest żenujące. Niestety, nie każdy lektor musi znać się na
    dziennikarstwie. Infantylizm, cukierkowość, ochy i achy nie wiadomo z jakiego
    powodu. W numerze listopadowym (na szczęście ostatnim w prenumeracie) powalił
    mnie artykuł gloryfikujący oziębłą seksualnie parę, która zamiast wiadomego
    jada szarlotkę, a potem cmoka się i przytulona zasypia. No, chyba, że gazeta
    podąża jedyną słuszną linią. Ale dzieci z tego nie będzie... Kiedyś lektura
    Twojego Stylu była dla mnie relaksem, teraz wkurza i wpędza w kompleksy.
    Wszystkie bohaterki pracują ponad siły, nie maja na nic czasu (vide artykuł o
    studentkach), kładą się spać w makijażu, by następnego dnia wyglądać
    olśniewająco (jak ta niby gwiazda z Kryminalnych; a tak w ogóle to, co za
    jedna?). Ja mam czas, mimo, iż pracuję, prowadzę dom. Nie wyglądam tak
    olśniewająco, jak te na zdjęciach podciągniętych w Photoshopie (pamiętacie
    panią prezydentową na okładce?),a jakbym nie zmyła makijażu wieczorem, to
    rano byłabym bez twarzy i kompletnie nic nie jest mnie w stanie zaciekawić w
    tej gazecie. Wolę Wysokie Obcasy. Czy też macie takie odczucia?
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:09
        Ja nadal kupuję, choć już nie mam takiej przyjemności z czytania jak kiedyś.

Dawno temu uwielbiałam cykl o wizytach w gabinetach kosmetycznych - z różnych
        półek cenowych :)

Teraz TS leci w sztampę tego typu magazynów. O działach "kulturalnych" już
        nawet nie wspomnę.
        • sumire Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:26
          taak! pamiętam ten cykl o gabinetach kosmetycznych - i to była dobra rzecz :)
          ale to było z 10 lat temu chyba...

polskie czasopisma kobiece są w ogóle niebywale ugrzecznione, a Twój Styl z
          wolna zmienia się w ś.p. Filipinkę dla trzydziestolatek.
        • apfel27 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:38
          pamietam ten cykl. tez go lubilam. nie czytam od jakkiegos czasu ts ani zadnej
          innej kobiecej prasy.
          • kochanica-francuza Czyj, jeżeli już 19.10.06, 18:54
            Olewać prasę kobiecą!
        • lunalovelight Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:01
          uwielbialam ten cykl o gabinetach kosmetycznych, choc bylam siusiumajtka raczej,
          kiedy trwal ;). a jakie potem sazniste epistoly do TS pisaly firmy/ gabinety, o
          ktorych nie napisano pochlebnie...
          • daggy4 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:03
            jezu!! moja katechetka z liceum mowila suisiumajtki........co za traumatyczne
            wspomnienie!!!
            • lunalovelight Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:25
              :D!!
              wybacz, ostatnio mi sie to okreslenie przyplatalo ;).
      • daggy4 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:42
        ja niestety nie czytuje czasopism polskich od 8lat, ale podczas mojej ostatniej
        wizyty w polsce zaszokowala mnie tresc cosmopolitana, ktory stal sie
        poradnikiem seksualnym! kiedys byl podobny do swoich odpowiednikow
        zagranicznych, teraz to jakas pomylka.
        • papryczka_ag Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:44
          Cosmopolitana nie należy nazywać prasą.
      • lunalovelight Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 15:59
        twoj styl lubilam za kaszuby. potem bodaj naczelna byla achmatowicz i tez bylo
        jako-tako. teraz: nie biore w salonie prasowym nawet do reki.
      • ala1986 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:08
        Zgadzam się z nauczycielką!!! Ostatnio kupiłam TS dla kalendarza :) Organizer
        jest super ale magazyn zrobił się tak kiepski, że aż coś mnie ściska w środku
        jak pomyślę o jego starszej wersji, którą miałam w rękach zaledwie kilka razy
        bo młoda jestem :) ale wtedy byłam zachwycona. A teraz? Szkoda kasy na takie
        piśmidło. Jeszcze sesję fotograficzne i moda ujdą. Ale artykuły beznadziejne.
        • nauczycielka98 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:43
          Ten organizer dają co roku. Córka się nim bawi. Mam stosy toreb, kosmetyczek
          (dodawanych najczęściej do numerów wakacyjnych), okropne okulary (też
          wylądowały w skarbach córki). Ja tego nie chcę! ja chcę sobie poczytać! Coś na
          poziomie!
          • daggy4 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 16:48
            a Pieńkowska to Jolanta? ta z wiadomosci?
            • nauczycielka98 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 17:15
              A ta samiusieńka. Choć na zdjęciu przy wstępniaku zupełnie niepodobna do
              siebie. Przegięli z tym retuszem
      • foamclene Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 17:56
        stale rubryki lubie...
        czytam olge, agate krotkie teksy pana talko mniej ;)
        do kofty mam sentyment pewnie dlatego, ze jej maz byl moim wykladowca (na jego
        wykladach z nudow wlasnie ja czytalam ;)
        czasem czytam nartowskiego... choc wiedza na temat kredytow i funduszy
        przekracza moje mozliwosci intelektualne ;)
        wogole niewiele tego poza sponsorowanymi tekstami, ktore przewazaja jak w
        wiekszosci magazynow
        najlepiej wspominam "konwencje" kaszuby wtedy tam parcowalam jako mloda i
        gniewna praktykantka :)
      • karmelek4 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 18:31
        • karmelek4 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 18:34
          Ups...sorry.

Ja kupuję /właściwie prenumeruję twoj styl / od około 10 lat. Teraz też...ale
          bardziej z "sentymentalizmu" i dla świetnych felietonów.
          Co do osoby Pieńkowskiej...nie wiem jakim cudem jest red. naczelną...to jakaś
          pomyłka, no i to zdjęcie...przegięli z tym retuszem /jak już ktoś wczesiej
          zauważył/.
          • miska_malcova Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 18:43
            kupowałam kiedys namiętnie, ale kiedyś zauwazyłam, że oglądam obrazki, a treść
            mało ciekawa - przestałam. Wydaje mi się, że za kierownictwa p. Kaszuby to była
            porzadna gazeta
      • lily26 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 18:55
        kiedys kupowalam twoj styl glownie dla felietonow, nowinek kosmetycznych i
        zdjec z wybiegow. teraz juz nie kupuje zadnej kobiecej gazety. strata czasu.
        jak juz co wole kupic vogue raz na jakis czas i ponasycac sie pieknymi zdjeciami
        • zuzanna56 Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 19:19
          Czytam Twój Styl od wielu lat i od wielu lat go prenumeruję. Po raz pierwszy
          chyba nie wykupie prenumeraty bo nie da się już tego czytać, niestety.
      • bitch.with.a.brain Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 21:35
        Lubie te gazete.Nie muszę sie zgadzac z artykułem, z opiniami.Ale napisane sa
        dobrze.
        Podobal mi sie artykuł o ludziach żyjących bez seksu. to ciągle temat tabu.a
        naprawde są ludzie ktorzy tego nie lubią, nie potrzebują i nie robią. I moga bez
        tego zyć szczęśliwie.
        Studentki tez takie sa.
      • sabriel Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 23:13
        Nie jesteś odosobniona.Ja też kiedyś czytałam(za czasów kaszuby).Nie kupuję już
        od dłuższego czasu.No może sporadycznie(jak ten z kosmetyczką).Nuda,nie ma nic
        ciekawego do czytania.Od tej idylli jaką serwowali to czasem aż mdliło-wszyscy
        tacy kurna idealni,bogaci,sławni,wykształceni,w pracy cały dzień ale o dziwo
        znajdujący czas na wszystko.Chyba target zmienili.
        • sumire Re: Kogo twój styl? 19.10.06, 23:20
          tylko na jaki? :)
          do młodych, osiągających sukcesy zawodowe i żyjących samodzielnie kobiet nie TS nie pasuje. w ogóle żaden magazyn nie pasuje. wolę sobie z przyjaciółkami pogadać.
      • shaaa Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 10:17
        Rzeczywiście! Pani Pieńkowska popsuła moje ulubione czasopismo! Za to ją
        baaardzo znielubiłam :/
        Za Kaszuby było co poczytać i co pooglądać, a teraz to już tylko obrazki i
        pierdoły :/
        Nie wiem czy zauważyłyście że jak redaktor naczelną została Pieńkowska to przez
        kilka numerów najbardziej promowaną przez to pismo osobą była Jolanta
        Kwaśniewska – wtedy prezydentowa, i to promowaną nadzwyczaj nachalnie - wielkie
        wyretuszowane zdjęcia, artykuły i przedstawianie jej jako połączenie matki
        Teresy z księżną Dianą - nie podobało mi się to, czułam się jakby mi ktoś
        usilnie chciał jakiś kit wciskać :/
        PIEŃKOWSKIEJ JAKO REDAKTOR NACZELNEJ TWOJEGO STYLU MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!
        Może zacznijmy pisać listy do redakcji żeby nam zwrócili stary dobry Twój styl
        zamiast przerabiać go w szmatławca niskich lotów, do czego najwyraźniej pani
        Jolanta dąży!
      • emila40 Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 11:26
        Przyłączam się do apelu:
        PIEŃKOWSKIEJ MÓWIMY NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Za czasów Kaszuby było to naprawdę niezłe pismo, teraz z powodu wylewającego
        się lukru, nudy i beznadziejnych tekstów nie daje się czytać.
        Pieńkowska pozuje chyba na bohaterki swoich felietonów, robi kilka rzeczy
        naraz, że niby taka wspaniała, zdolna i wszechstronna, a z TS zrobiła zwykłego
        gniota.
        Szkoda, bo bardzo kiedyś lubiłam czytać TS
      • cioccolato_bianco Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 11:31
        nie kupuje takich pisemek
      • michalina5 Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 11:46
        A jakie dzialy najczesciej czytacie? Bo ja zagladam do mody i zdrowia, i w
        zasadzie tyle. Reportaze gloryfikujace nie w moim stylu:) Dlatego nie kupuje
        tylko zeruje na szwagierce:)
      • axasa2 Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 12:16
        Ja tez jestem zdegustowana, szczegolnie ostatnim numerem. Az mi bylo wstyd
        przed moim lubym, ze taka gazete czytam
      • kasiaczernia Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 12:50
        Kiedyś (90-te lata) kupowałam i czytywałam namiętnie TS - od deski do deski.
        Aktualnie już go nie kupuję, bo nie jest wart inwestycji. Jedynie czasami
        przegladam (dział z modą i zdrowiem)w empik-u.
        • sumire Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 12:53
          może ktoś powinien redakcji podesłać link do tej dyskusji :)

niby rozumiem, że TS nie może się 'starzeć' razem z nami i może po prostu
          wyrosłyśmy z takiej prasy. ale z drugiej strony różnica poziomów między latami
          90. a tym, co jest obecnie, jest powalająca.
          i kiedyś tam naprawdę dało się poczytać reportaże. a mnie wkurza przekonanie
          szefów babskich pism, że kobiety chcą czytać tylko łzawe historyjki o
          romantycznych miłościach i rankingi kremów pod oczy.
          • sabriel Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 13:02
            Mnie mimo wszystko brakuje tam solidnego działu urody z propozycjami na każdą
            kieszeń.Lansowanie cudeńek za 300,500 a nawet więcej to chyba propozycja dla
            bardzo wąskiej klienteli.Przelukrowane historie miłosne,niektóre aż nierealne.
            • sumire Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 13:12
              dla wąskiej, tak. ale to jest pismo, które w założeniu miało być polską górną
              półką. segment magazynów luksusowych. istnieją kobiety, które wydają bez
              mrugnięcia okiem 300 złotych na krem, fakt - tylko nie wiem, czy one już się
              nie przerzuciły na zagraniczne magazyny...
              TS chciał się unowocześnić i trochę sobie strzelił w stopę moim zdaniem.
      • axasa2 Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 12:56
        Ja tylko mam nadzieje, ze ktos z TS to przeczyta. Te ich ambitniackie artykuly
        o ambitniackich paniusiach. Zdegustowana jestem. Wstyd mi, ze przeczytalam
        kilka. Tylko niesmak mi pozostal, ze takie p......y czytalam
      • michalina5 Re: Kogo twój styl? 20.10.06, 13:17
        szczerze mowiac TS nie odbiega od innych pisemek tego typu - ten sam lukier i
        zachwyt nad "wielkimi" tego swiata. Ciekawe co nowego szykuje Gruner, ponoc
        robia numer zerowy czegos co ma konkurowac z TS i Elle (ktore kupuje tylko dla
        plytek z muzyka miejsc:)) A propos, bedzie teraz jakas plytka dodawana?
      • karin.dsi Zgadzam się z wami 20.10.06, 14:33
        Czytałąm TS jeszcze w podstawówce- był super!!!!
        podbierałam mamie - to była normalnie moja gazeta...
        a teraz?
        nawet nie kupuje go z przeceny (mamy taki sklep, gdzie są gazety za 1/2 ceny z
        zeszłego miesiąca).
        To co się stało z tą świetną kiedyś gazetą- to po prostu załmka!!!!
        • janeavril Re: Zgadzam się z wami 20.10.06, 15:59
          Ja juz za darmoche w salonie prasowym nie czytam-mimo wygodnych foteli- tylko
          przerzucam, a kiedys nie moglam sie doczekac kolejego numeru...
          • yavanna86 Re: Zgadzam się z wami 20.10.06, 17:29
            pamiętam,to samo było z Filipinką..też zeszła na psy..i setki
            listów,maili,protestów na forum nie pomogły,taka linia programowa i już.teraz
            już chyba nawet Filipinki nie ma (padła...dziwne :P).
            TS podbierałam mamie i dał się czytać.nie trzeba się sugerować,że krem musi być
            za 300 zł - takie za 20 zł można obejrzeć w Claudii czy Joy'u.ale przekonanie,że
            kobieta kretynką być musi,wciąż pokutuje.

dlatego polecam "Zwierciadło",magazyn z nachyleniem na kobiety,z dobrymi
            reportażami,fajnymi zdjęciami,jest co poczytać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka