Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ulubiony krem

• keepersmaid Re: Ulubiony krem 13.11.06, 17:02
        Pod oczy Resilience Estee Lauder. Inne kremy zmieniam, ale temu jestem wierna
        juz kilka opakowan (tak ze 3, bo jest bardzo wydajny).
        Ogolnie staram sie zmieniac kremy, bo skora sie przyzwyczaja i przestaje
        reagowac, poza tym ciagle sie pojawia cos nowego.
      • papryczka_ag Re: Ulubiony krem 14.11.06, 08:20
        Moja skóra uwielbia Effeclar K - LRP
        Poza tym oliwkowa ziaja. I nic ponadto.
      • axasa2 Re: Ulubiony krem 14.11.06, 09:06
        Na noc uzywam NIVEA (ten zwykly, granatowy) lub kakaowy ZIAJI - zadne inne,
        nawet te z wyzszych polek nie nawilzaja i natluszczaja tak dobrze jak te. Mimo,
        ze mam cere mieszana a nawet tlusta, idealnie sie sprawdzaja, zadnych
        wypryskow, uczulen. Na dzien uzywam serii "czysta cera" czy jakos tak ;-) (nie
        pamietam) LOREALA - rewelacja!. Do ciala najlepsze dla mnie sa balsamy NIVEA
        (granatowy, bialy oraz oliwki). Mimo 32 lat zmarszczek na buzi nie widac, szyja
        naprezona, ale... mam problem ze skora pod oczami :-( sucha i zmarszczki
        widac... i podkrazone oczy... moze polecicie jakis dobry krem pod oczy? Teraz
        uzywam ... cholerka nie pamietam... Bielandy albo Miracullum (az zerkne w
        domu), jest calkiem dobry, ale to jednak nie to... Jaki polecacie po oczy?
        (byle nie najwyzsza polke!)
      • lunalovelight active c/ hydraphase legere LRP n/t 14.11.06, 09:11

• questions Re: active c/ hydraphase legere LRP n/t 14.11.06, 10:42
          moj nawilżający iwostin
      • malgoniak Re: Ulubiony krem 14.11.06, 11:41
        zdecydowanie nie kieruję się modą ani tez marką, vichy np. się dla mnie nie
        nadaje, podobnie jak Loreal, Garniera wynalazki, nie cierpię kremów soraya, z
        polskich lubię i cenie marki-eris, iwostin, miraculum, kolastyna-niektore serie
        i ziaja -niektore serie, wysokopólkowe kremy-dior, guerlain, clinique jakos mi
        nie słuzą, więc nie mam potrzeby się nimi dowartościowywać:)) rozmumiem moje
        siostry i ciotki w Kanadzie, które mnie proszą, jak do nich jadę, żebym im
        kupiła tonę polskich kremów
      • daggy4 Re: Ulubiony krem 15.11.06, 12:45
        nie mam ulubionego, jest tyle roznych firm kosmetycznych, ze za kazdym razem
        kupuje inny krem. podobnie z kosmetykami do wlosow
      • beesok Re: Ulubiony krem 15.11.06, 12:54
        Roznie - dosyc czesto zmienial, ostatnio zaczelam uzywac kosmetykow Guinot - rewelacyjne dla mojej
        suchej skory: krem do twarzy Hydra Zone, pod oczy Longue Vie i Hydrazone balsam do ciala.
        • aniax7 Re: Ulubiony krem 17.11.06, 10:52
          Do twarzy nivea soft, pod oczy Soraya:lift, do ciała peeling Nivea + oliwka
          johnson's baby, do stóp peeling yves rocher lawendowy.I teraz szczerze: mam 35
          lat, wszyscy mi dają ok. 25, zmarszczek nie widać. Ja trochę pod okiem pod klupa
          dojrzę. Może takie geny. Ale najlepiej nawilża mi twarz własnie Nivea soft a
          ciało w/w oliwka. Polecam:)
          • bonzee Re: Ulubiony krem 17.11.06, 12:58
            >I teraz szczerze: mam 35
            > 35 lat, wszyscy mi dają ok. 25, zmarszczek nie widać

Mimicznych tez nie jak sie smiejesz nie widac?
            Ja mam 32 (organic cosmetics na codzien).
            Ostatnio butelki wina nie chciano mi sprzedac (bo nie mialam ID, faktem jest,
            ze bylam w jeansach, w konskim ogonie i bez makijazu). Ale strasznie mnie to
            rozbawilo. I tak sie zaczelam sie smiac (I tu juz niestety bylo mi widac
            zmarszczki mimiczne!) I mi sprzedali ten alkohol!
            • aniax7 Re: Ulubiony krem 17.11.06, 15:19
              Kurczę, aż poszłam do lustra sprawdzić:)))
              Są po ddwie malutkie po obu stronach twarzy;)
              Może nie tak widoczne;)
              • bonzee Re: Ulubiony krem 17.11.06, 15:59
                Oprocz genow jeszcze istotna jest waga. Ja jestem bardzo szczupla (ale na
                twarzy okragla) i pewnie to tez ma jakis tam wplyw.
                • bonzee Re: Ulubiony krem 17.11.06, 16:02
                  A oprocz wagi tryb zycia (Ja zaczelam palic jak mialam 15 lat, rzucilam majac
                  27).
                  • asiawoodstock Re: Ulubiony krem 19.11.06, 12:36
                    nivea w białym szklanym słoiczku do cery normalnej

lubię też dove intensive cream

Kiedyś uwielbiałam garnier w pomarańczowym platikowym słoiczku z zieloną
                    nakrętką. Super zapach, dobre nawilżenie i fantastyczny wygląd cery! Szkoda, że
                    już go nie produkują :((
                    • asiawoodstock Re: Ulubiony krem 08.12.06, 19:42
                      asiawoodstock napisała:

> Kiedyś uwielbiałam garnier w pomarańczowym platikowym słoiczku z zieloną
                      > nakrętką. Super zapach, dobre nawilżenie i fantastyczny wygląd cery! Szkoda,
                      > że już go nie produkują :((

A jednak! Dzisiaj w Rossmanie powąchałam balsam Garnier w różowej butelce, no i
                      proszę, ten sam zapach i skład, tylko w nowym opakowaniu! Kupiłam go w postaci
                      kremu w plastikowym słoiczku bez zastanowinia! Mała rzecz a cieszy ;-)
      • maja8549 Re: Ulubiony krem 08.12.06, 19:44
        ja uwielbiam carrot z body shopu
      • jooasiaa Re: Ulubiony krem 08.12.06, 20:44
        Matis -fundamentalny.The BEST
        Ale lubie też Cliniqua superdefense
        i biotherm d-stres.
      • umaa Re: Ulubiony krem 08.12.06, 20:54
        uzywam wielu kremow :) ale ten ulubiony to clinique turnaround, dzisiaj kupilam
        zestaw swiateczny, gratis maska z tej samej serii plus krem pod oczy
        • czerwona.sukienka1 Re: Ulubiony krem 14.12.06, 15:30
          jesienia i zima kwasy Avene-Diacneal
          oczywiscie filtry spf40 Avene na dzien
          przed nakladaniem filtra-serum z wit.c
      • daggy4 to dopiero wiadomosc! 14.12.06, 15:38
        wlasnie wczoraj trafilam na Consumer Reports o kremach przeciwzmarszczkowych -
        po przetestowaniu na grupie kobiet roznych kremow - od najtanszych do
        najdrozszych uzysjano rezultat, ze cena ma sie nijako do efektow. najlepiej
        dzialal krem za byle 19 dolarow....hihihihi

artykuly nie sa po polsku

www.corriere.it/Rubriche/Salute/Medicina/2006/12_Dicembre/13/creme_rughe.shtml

www.consumerreports.org/cro/health-fitness/beauty-personal-care/wrinkle-creams-1-07/prevention/0107_cream_prevent_1.htm
        • pump_it_up Re: to dopiero wiadomosc! 14.12.06, 17:11
          ja wczesniej nie uzywalam kremow, tylko zel, tonik i jakas masc na wieczor. nie
          byly mi potrzebne. potem uzywalam nivei soft, young, a teraz ziaji za 5 zl
          nawilzajacy dla cery tlustej, mieszanej i normalnej. lubie go:) ale na kremach
          sie zbytnio nie znam.
        • zettrzy Re: to dopiero wiadomosc! 14.12.06, 21:27
          > najdrozszych uzysjano rezultat, ze cena ma sie nijako do efektow.

tyle to ja wiem od lat, odkad jakies super-cudo wywolalo na mojej 25-letniej
          wowczas twarzy zmarszczki pod oczami.. na szczescie zmarszczki znikly po
          odstawieniu cuda i do tej pory nie chca powrocic

w ogole z kremami do twarzy trzeba uwazac, wiele z nich robi wiecej szkody niz
          pozytku; jakis nawilzacz jest oczywiscie niezbedny gwoli konserwacji, ale to
          nie znaczy ze trzeba dusic skore twarzy pod litrami kosmetykow
      • suziliu Re: Ulubiony krem 14.12.06, 20:45
        clinique -w tej chwili Moisture-in-control
        • elka116 Re: Ulubiony krem 14.12.06, 22:08
          garnier czysta skora i nivea young do twarzy. Sa srednie;). Najbardziej lubie wszelkie kremy garniera. A do ciala to johnson&johnson holiday skin i garniera taki krem do suchej skory w rozowym opakowaniu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka